Slagsmål, fredagsmys & en läskig man med hatt

Häng med på min måndag till fredag!

 

I måndags möttes jag av denna syn när jag kom till jobbet. Det kanske inte säger er någonting, men detta är för mig startskottet på att julen börjat på riktigt. Nu kämpar vi fram till slutet av december hej hå.

 

När jag gick hem från tåget hörde jag en man och en kvinna som skrek argt på varandra. Jag vet inte varför, men jag fick känslan av att jag borde stanna kvar för att se vad som hände.

Dispyten urartade, kvinnan spottade mannen i ansiktet(!) varpå han slog ner henne(!) med både knytnävar och sparkar. Jag gick med snabba steg mot platsen för att ingripa, men vågade inte göra någonting. Jag har alltid trott att jag har civilkurage när det verkligen gäller, men tydligen inte. Jag blev jätterädd. Men plötsligt ingrep en kvinna, som precis som jag hade stannat för att se vad som hände, och drog mannen bort från kvinnan. Kvinnan som spottade gav sig dock inte, utan flög på mannen och började slå på honom och den modiga kvinnan som ingrep drog dem återigen från varandra och tvingade till slut dem att gå varsitt håll. Jag blev så imponerad av denna kvinna. När de arga människorna hade gått kramade jag och två andra personer som också stannat om henne och berättade hur modig hon var. Hon skakade och berättade att hon inte förstod var hennes mod kom från, att det nog måste varit reptilhjärnan som agerat. Wow alltså. Slagsmålet till trots gick jag hem med nytt hopp för mänskligheten.

 

I tisdags efter jobbet åkte vi hem till mamma som bjöd på bakad potatis med massa tillbehör. Vi spanade in deras nya tapet och övade på att sminka ögonbryn. Mamma säger att hon snart kommer vara bättre på att sminka ögonbryn än mig : O

 

I onsdags var det loppis-premiär för mig som ni vet. Jag hittade det första numret av Veckorevyn som jag skrev en krönika i.

Näääädå. Bara skoja.

 

På kvällen hade jag och F tävling om vem som kunde duscha varmast och jag gick och lade mig röd som en kräfta. Det blev oavgjort btw. Så ovärt.

 

I torsdags hade jag ingen lunch med mig och puppy-eye:ade Ida till att köra till pastavagnen. Vi jobbar i ett industriområde och det finns ingen möjlighet att köpa lunch om man inte har bil. Tur Ida är snäll : )) (och har bil).

 

På väg hem från tåget såg jag denna läskiga man. Som tydligen spanats på flera platser i Helsingborg under veckan (enligt personer på min insta). Omg hur läskigt??? VEM ÄR HAN? Och hur läskig är inte dimman som varit hela veckan dessutom. Ser ut som en setting i valfri skräckfilm.

 

På kvällen gick jag och F hem till Caroline för att hämta lite saker hon köpt till mig och de bjöd på vin och praliner. Så lyxigt.

 

I fredags fotade vi random produkter som jamande kattpennor och mobilladdare med julbelysning. Måste ändå älska mitt jobb.

 

Och sen var det FREDAGSMYS.

 

Vi köpte massa gott, drack bubbel ur olika glas, tittade på Idol och åt vår favoriträtt för tillfället som är pasta med tomatsås och riven parmesan. Älskar fredagar!

 

98 gillar

Comments (25)

 • Bella

  |

  Vilken mysig vecka 🙂 Haha håller med om att nån som går runt i mantel känns freeky, usch!

  Reply

 • Emma

  |

  Men vad är det på den översta bilden egentligen då? 😅

  Reply

  • Egoina

   |

   Alla produkter på julklappssidan 😅

   Reply

 • Emmalill

  |

  Hej
  Är super sämst på att kommentera. Har gjort det någon gång för väldigt länge sedan. Började läsa din blogg typ 2011-2012 för att mina döttrar då börjat läsa en hel del bloggar, kände att jag ville ha koll på vad dom var på för sidor. Blev så glad att dom läste din då jag blev helt förtjust och har stannat kvar sedan dess.

  Roligast tycker jag detta inlägg är https://egoinas.se/2010/12/01/ar-citronhajen-sur/ Det kommer nämligen upp varje gång jag försöker googla efter recensioner på min bok. Har skrivit en om hajar och på framsidan är det min tolkning på citronhaj. (Följer du min länk till min nedlagda blogg så ser du den) Nu har jag även skrivit en om maneter. Vågar inte länka till Adlibris för att visa, då folk kommer tro jag gör reklam. Men du får gärna gissa vad den maneten heter 😉
  Oj, för att att aldrig kommentera blev det här världens längsta kommentar. Tycker det är så roligt att du nu gett dig in i loppisvärlden. Vinglasen är helt underbara. Jag har precis flyttat till Öland och inreder hela hemmet med loppisfynd och annat återbruk i den mån det går.

  Din blogg är världsklass 😀

  Reply

 • Elin

  |

  Vågar man inte ingripa rent fysiskt så kan man alltid ringa polisen och sedan gå en bra bit där ifrån för att skrika att man gjort just det – ringt polisen. Det kan avleda bråket 🙂

  Reply

 • Lisa

  |

  Edgar Allan Poe? 😂

  Reply

 • Robert

  |

  Tävla om att duscha varmast? Mmm… 😉

  Reply

 • ab

  |

  Mannen i dimman får mig att tänka på en trollkarl som i The Prestige.

  Reply

 • Marlene

  |

  Okej, inte för att det hänger ihop med knlägget direkt men undrar om du sett att Delicato släppt en JULKALENDER?!! 😍😍😍
  Kan ju vara min alzheimerlighthjärna som glömt att du redan skrivit om detta men väljer ändå att tro att jag får ge dig ett härligt tips 🙂

  Reply

 • Erika

  |

  Bara jag som tänkte på Den Maskerade Rosen?

  Reply

  • Frida

   |

   Nej, det är ju Maskerade Rosen från Sailor Moon!! :O

   Reply

   • Jennie

    |

    haha, dte va min första tanke också! =)

    Reply

 • Pauline

  |

  Aah jag svarade också på din instastory och jag såg honom i Malmö! Wtf.

  Reply

  • Egoina

   |

   Så sjukt!! :O

   Reply

 • Erika

  |

  Men fy så obehagligt med slagsmålet ändå! Hoppas kvinnan som ingrepp mår okej såhär i efterhand.
  Kan det vara så att mannen i hatt guidar historiska stadsvandringar? var det första jag tänkte på 🙂

  Reply

 • Elin

  |

  Ringde inte du eller någon annan polisen? Ring alltid 112 vid pågående brottslighet såsom misshandel

  Reply

 • Nina

  |

  Han med hatten måste ju vara Den maskerade rosen!

  Reply

 • Julia

  |

  Kan du inte dela med dig av F:s recept på tomatsåsen? 😀

  Reply

 • Micaela

  |

  Men guud, min mamma beskrev en lång man i hatt och nån form av cape som hon såg vid minneslunden i skogen hemma på öland. Han gick runt i dimman o försvann sen :O Såå läskigt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Nämen SLUTA!! Han är överallt :O

   Reply

 • Johanna

  |

  Har du sett The Haunting of Hill House? Apropå mannen med hatt. Jag hade avlidit på fläcken om jag sett honom!

  Reply

 • Sanna

  |

  Receptet på såsen hade ju varit underbart!!!

  Reply

 • haha

  |

  Tyckte han såg stilig ut, hade antagligen gått fram och frågat om nr.

  Reply

 • Jessica

  |

  Också angående mannen med hatten- sitter i detta nu på bussen och ser reklam om teaterföreställningen “En julsaga” som ska visas i Helsingborg. Samma typ av kläder! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahhh kanske därför!

   Reply

Leave a comment

Arkiv