Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Hur orkar du att vara så social när du har så mycket jobb? Jag jobbar och pluggar samtidigt, denna termin är den tuffaste hittills så jag gör inget annat än att plugga och jobba. Jag känner mig konstant stressad och trött, hur mycket jag än anstränger mig så ligger jag ändå efter. Jag vågar inte planera in någonting och tackar nej till de flesta evenemang för jag vet att jag antingen inte kommer att orka eller hinna. Hur orkar du?? Upplever att du träffar kompisar väldigt ofta. Vad har du för tips?
Kram <3

– Jag tror att det ser ut som att jag är mer social än jag är eftersom jag bloggar om när jag “gör saker”. Men ärligt så sitter jag mest hemma eller är själv. Generellt sett träffar jag kompisar max två gånger i veckan, oftast en gång. Hur social jag vill vara beror väldigt mycket på humör (och var i menscykeln jag är). Ibland kan jag verkligen törsta efter att träffa kompisar och göra kul saker och ibland vill jag mest sitta i ett mörkt rum ensam.

Sen är jag ju introvert, så om jag umgåtts med människor behöver jag ensamtid för att återhämta mig efteråt. Ett exempel är om jag varit på fest på en lördag, då hör man inte från mig överhuvudtaget på söndagen om jag inte måste. Och har jag haft en intensiv social period, typ som en resa, behöver jag flera dagar. Kanske du också är introvert? Ett tydligt tecken på det är att man inte orkar med att vara social när energin är slut. Introverta = hämtar energi genom att vara själv, extroverta = hämtar energi genom att vara social. Jag tycker inte att du ska göra något du inte vill. Man måste inte träffa kompisar om man inte orkar. När du har mindre jobb och plugg kanske lusten kommer tillbaka. Ett tips fram tills dess är att planera in aktiviteter som inte känns så överväldigande sociala. Som till exempel att ta en kaffe med en kompis. Du är social, får träffa din kompis OCH kan gå hem igen efter en timme om du känner för det utan att det är konstigt. <3

 

Sofie <3 Tar kaffe-AW med henne ofta som ni vet. Måste gräva fram den där halsduken jag har på mig btw. Mitt favvo-vinterplagg ju.

 

En fråga om er lägenhet: hur delaktig är F i inredningen av den? För han bor väl där? Ser ni den som er gemensamma eller som din?

– Inte alls mohahha. Nejdå. Jag köper såklart inte något han absolut inte gillar, men jag bestämmer det mesta. Jag tror det har blivit så dels för att jag ju bodde hos honom med hans grejer och inredning i två år (nu är det min tur liksom), men också för att jag bryr mig mer. Det är jag som planerar, googlar och fixar. Han bor där ja, men jag ser lägenheten som mer min än vår. Det ändras nog när han säljer/ hyr ut sin.

 

Har en fråga för vet att du inte kör med hormonpreventinmedel. Jag har tagit ut min spiral och vill testa köra hormonfritt. Har du nån app som räknar? Tycker det känns svårt att ta tempen varje morgon då jag lever ett liv utan rutiner. Vad funkar och vad funkar inte?

– Jag använder mig av appen P-tracker för att hålla koll på min mens och för att “räkna dagar”. Men måste, precis som jag alltid gör, verkligen understryka att det INTE är en säker preventivmetod att räkna dagar. Kroppen är inte en robot och även om din menscykel är samma varje månad betyder det inte att undantag inte kan ske. Därför är det viktigt att komplettera en sådan metod med att mäta temperaturen och lära känna sin kropp. Du kan exempelvis lära dig hur livmodertappen känns under cykelns gång och hur sekretet förändrar sig. Jag mäter inte min temperatur längre, men med hjälp av att räkna dagar och känna efter känner jag mig tämligen säker på när min ägglossning är. MEN, som sagt, detta är inte en säker metod och absolut ingenting jag rekommenderar. Det kräver stort eget ansvar och kunskap.

 

 

Super fina tallrikar! Men undrar verkligen vart dina bestick är ifrån? :):):):)
Super mysig blogg, alltid lika trevligt att läsa!

– Tack snälla! Det är bestick från Hardanger, här kan du se hela serien (annonslänk). Klämde och kände på olika serier länge och önskade mig till slut ett stort set av Hardanger i julklapp av mamma förra året.

 

Är det animalisk grädde på latten? Ingen veganutskällning,,vill bara veta om det går att få veganskt för när jag köpte en vegansk pumpalatte fick jag ingen grädde och den kändes lite tråkig.

– Ja, jag är ju inte vegan utan skippar endast mejeriprodukter då det inte gör mig något att göra det. Äääälskar t.ex. gräddiga såser, ost eller grädde på kaffen, så jag unnar mig det ibland 🙂 Latten jag köpte är alltså gjord på havremjölk, men har riktig grädde på toppen. Vad gäller om EH har veganskt alternativ till grädde vet jag inte, men verkar ju inte så. Tråkigt!

 

 

Men då är det ju bättre att man köper en lägenhet eller en villa man tycker är fin? Det är inte hållbart att riva ut kök vartannat år, när ska folk börja förstå det. För sen säljer ni erat boende, nästa köpare kommer tycka ni hade ful smak och riva ut köket igen. Blir GALEN. Kan folk börja tänka på något annat än sig själva någon gång.

– (En av kommentarerna som kom angående min köksrenovering). Okej, jag tänker såhär. Jag erkänner fullt ut att jag gör många dåliga saker för vår planet. Jag reser, duschar för mycket, äter kött och källsorterar dåligt exempelvis. Jag erkänner – jag är sämst ibland. Men jag försöker också göra mycket bra och jag tycker inte att jag är en av dem som är värst. Därför blev jag faktiskt lite matt över tänk-på-vår-planet-kritiken som följde när jag skrev om mitt kök och diskussionerna som uppstod på skvallerbloggar. Inte därmed sagt att kritiken är orimlig, jag tycker att det är väldigt bra synpunkter och håller med. Men jag har aldrig renoverat något i hela mitt liv och om jag nu skulle vilja göra om min lägenhet jag köpt tycker jag att jag ska få göra det. Jag inser hur privilegierad jag är och hur världsfrånvänd jag låter som skriver det och vill typ genast ta tillbaka mina ord, haha. Menar mest att jag inte orkar vara en förebild och “göra rätt” hela tiden. Nu bestämde jag ju mig för att inte riva ut köket och istället renovera det med små medel och det känns bättre för både samvete och plånbok. Men om dagen kommer när jag vill renovera något hoppas jag inte att ni bränner mig på bål. Pusshej.

 

123 gillar

Comments (47)

 • Ronja

  |

  Äh, skit i det. Ärligt. Renovera på. Fattar tanken, men det är din lägenhet, du gör mycket annat som är bra för miljön och ingen är verkligen perfekt. Jag t.ex äter kött emellanåt också, fastän jag vet att det är dåligt. Sen gör jag andra saker som är bra, som inte andra gör. Denna jäkla press att göra exakt allt perfekt hela tiden, den kan ju göra en galen. Jag tror du gör ditt bästa. Vet inte om detta kom ut rätt nu haha, men hoppas du förstår hur jag menar. Jag håller med dig som du skrev är i alla fall vad jag menar. Kram!

  Reply

  • Sara

   |

   Tänkte också det, man blir matt av att försöka göra rätt hela tiden. Ingen är perfekt och ingen kan göra allt, däremot kan alla göra något litet och det känns som en lättare börda att bära.

   Reply

 • Emma

  |

  Jag blir också lite irriterad på denna kommentar. Har man köpt en lägenhet måste man väl få bestämma själv hur det ska se ut inuti? Det går ju dessutom att sälja iväg köksinredning då det säkert finns någon där ute som tycker det skulle vara utmärkt till just deras kök! Det är naturligtvis rätt i att det är slöseri på miljön men det handlar väl snarare om att kritisera kapitalismen än att kritisera enskilda individer? Börjar vara så trött på människor som kritiserar konsumtion då hela världen och i synnerhet välfärden är uppbyggd på att vi ska konsumera (trots att det i längden inte är hållbart). Kom istället med ett konkret och fungerande alternativ till kapitalismen så är jag villig att lyssna på kritik!

  Reply

 • Sandra

  |

  Altså du ska ju inte behöva försvara dina val eller tvingas vara ett helgon bara för att du har en blogg och många läser den? Förstår att du känner att du vill förklara dig när kritiken flödar men du har verkligen ingen skyldighet att göra det. Vi människor är inte perfekta, vi kan inte göra allt rätt hela tiden. Kram!

  Reply

 • Rebecca

  |

  Men gud vilken orimlig kommentar. Är man någon som köper nya bostäder typ varannat år o renoverar konstant kanske det finns utrymme för konstruktiv kritik, men hur många gör det egentligen? Nu har jag dålig koll på exakt hur gammal Regina är men typ 28, 29 väl? Och hon har liksom precis köpt sitt första boende och vill fixa till det så hon trivs bättre ? (Det är inte ens fråga om totalrenovering). Liksom kan man inte ens få renovera någonting EN gång på trettio år utan att få skit? Blir SÅ trött på att folk ska recensera enskilda individers varenda livsval HELA TIDEN. Suck.

  Reply

 • Malin

  |

  Men herre gud, du köper din första bostadsrätt. En lägenhet där du kanske ska bo i 20 år. Klart man kan renovera! Det handlar inte om att byta kök vartannat år! Det är väl superbra om du renoverar det såsom du vill ha det, trivs och bor kvar många år. Det är väl mer hållbart än att flytta oftare. Att flytta oftare gör ju att det blir transportsträckor, man måste slå in alla saker i kartonger/papper/annat som är slöseri för miljön typ för att inte tala om den kostnad och tid det tar att faktiskt flytta. Nej, jag tycker det där påhoppet inte var okej faktiskt. Det är fan inte lätt att hitta en lägenhet som man ska köpa som man själv tycker är perfekt i alla anseenden, och ja, jag tycker faktiskt att man ska få känna att något är perfekt när man betalar flera miljoner för det. I den bästa världen hade en etta/tvåa inte kostat 2 miljoner liksom, det om något är slöseri, tänk om man kunde ge hälften till välgörenhet istället. Nej, sluta klanka ner på andra och säga taskiga saker. Det är ingen som tvingar nån annan att renovera kök, men låt Regina göra som hon vill, hon erkänner sina brister men visar också hundra saker man kan göra för att spara och ta hand om vår värld. Hon åker t.ex. kommunalt till jobbet och kan till och med jobba hemifrån någon dag i veckan, hon gör samarbeten med företag vars produkter hon verkligen gillar och alltså använder, hon äter ofta vegetariskt, tipsar om det och är duktig på att göra maträtter av det som finns hemma i skåpen, hon reser inte med flyg i jobbet var och varannan dag (eller ens veckor eller månader) och bäst av allt är att hon faktiskt är medveten till skillnad från många andra människor!

  Reply

 • M

  |

  Att ”bara” se på sättet man hämtar energi som introvert respektive extrovert tycker jag är att förenkla det hela. Det finns fler egenskaper som gör en introvert just introvert. Marie Bengtsson tycker jag förklarar det hela väldigt bra!

  https://blimeradu.se/introvert-5-kannetecken/

  Jag har känt mig ”fel” hela livet just för att mina egenskaper som introvert inte är enligt den extroverta normen vilket har gjort att jag mått väldigt dåligt pga dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Jag såg mig själv som konstig och rent utsagt värdelös. Det skulle dröja tills jag blev 30 år innan jag insåg att det handlade om att jag var introvert och att mina egenskaper faktiskt kan vara en styrka! Som Marie Bengtsson skriver, den insikten var en sann befrielse!

  Inga pekpinnar till dig Regina, vill bara dela med mig om det kanske finns fler som känt som mig bland dina läsare!

  Jag tycker du är fantastisk och tycker det är SÅ skönt att läsa din blogg, den ger till skillnad från många andra ingen bitter eftersmak av ångest utan är bara så ärlig, öppen och givande!

  Reply

 • Robert

  |

  Håller på att testa Polly Vinter just nu. Lite både och kan jag känna. Gillar de “orangea”. Mer tveksam till de andra. 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för rapport ?????

   Reply

   • Robert

    |

    Så lite så. 😉

    Reply

   • Robert

    |

    Kom på att de med ljusmörk choklad var bra också, men inte de mörkmörka(för mycket mörk choklad över dem upplever jag). Diffus skillnad i utseende mellan de mörka. 😉

    Reply

 • Anna

  |

  Jag som skrev renoverings-kommentaren, men den var faktiskt inte till dig! Den var till en tjej som hade en otroligt nonchalant attityd till det hela, och så var kommentaren mer allmänt riktad.

  Det ÄR vansinne att riva ut fungerande och fräscha kök, det kommer jag alltid att tycka. Ditt kök är dessutom väldigt fint och lite speciellt 🙂

  Men menade inget illa mot dig! 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahh! Jag förstår! Förstod inte det när jag godkände kommentarer i min app ? Men egentligen var inte svaret riktat just till dig, så låter det vara kvar ?

   Reply

  • Tilda

   |

   Haha nonchalant hur? Det enda jag skrev var ju liknande som Egoina svarade här egentligen, alltså har man köpt tagit ett beslut om att ta lån, sparat länge och slutligen köpt lägenhet borde man få ordna om så att man känner sig nöjd. Sen får man vara nöjd med det, och inte köpa nytt hela tiden eller göra om efter några år igen. Tycker snarare din kommentar var nonchalant, du får det att låta som att det bara är att välja och vraka tills man hittar det perfekta boendet. De flesta har inte den ekonomin även om du kanske har det 🙂

   Reply

   • Lina

    |

    Borde få? Märklig kommentar. Om jag jobbat hårt och mycket så borde jag få köpa mig en Jeep och köra runt med för skojs skull? Flyga fram och tillbaka mellan Malmö och Stockholm för att det är kul? Renovera hela lägenheten byggd 2012 för den är vit och jag gillar ljusgrönt? Vi är rätt bortskämda som vita västerlänningar som kan tänka att vi bara borde få…

    Reply

 • Vicki

  |

  Hej! Skulle du kunna göra en sminkvideo om hur du skulle sminka dig med nude palette? Du är grym på smink!

  Reply

 • My

  |

  Såklart är det egentligen orimligt att vi river ut fungerande grejer och ersätter med nya bara på grund av designen. Men för att rädda miljön och planeten krävs ju mer än att du inte renoverar ditt kök. Jag VET ju att alls borde göra något osv. Men det känns så jävla dumt att “ansvaret” och OTROLIGT mycket kritik ska läggas på dig. Ser man till resten av bloggvärlden finns det betydligt värre mönster att kritisera. Som att skicka sin assistent på ett flyg till London för att köpa en klänning tex ?
  Och att unga ska känna klimatångest för att de flyger till Berlin eller Spanien en gång om året. När massa gubbar flyger Europa runt varje dag som om det vore buss.

  Reply

 • ab

  |

  Kan också tycka det är jobbigt att vara social men när jag träffade kompisen för lunch så gick vi på promenad efteråt och fikade. Riktig långlunch, typ 6 timmar. ?

  Reply

 • Jackie

  |

  Vi har likadana bestick! När jag köpte dem var jag helt inne på Sagan om ringen och tyckte de påminde om… alvbestick. Nja. Långsökt men så tänkte jag då.

  Reply

  • Egoina

   |

 • Andrea

  |

  Fast jag är benägen att hålla med kommentaren angående köket, utan att för den sakens skull stödja sätten den framställs på och vinkeln den tar upp. Bortser man från planeten och att renoveringar inte är bra för miljön, har man ju alltid aspekten kring ”varför” en känner att en behöver renovera. Kapitalismen är uppbyggd på konsumtion, det stämmer, men ska det konstaterandet rättfärdiga att vi är ideologins förvaltare, tillika offer.

  Jag tänker bara påpeka att jag i denna kommentar ifrågasätter konsumtionen, inte dig.
  Du har ett kök som är dugligt, det är helt, det är enkelt att måla om och få fint, snällare mot miljö, ok, men också en bedrift att känna att man inte går kapitalismens ärenden. Varför ska man behöva renovera och sedan rättfärdiga det med ”jag har aldrig renoverat förut”? Om du har klarat dig i livet utan renovering, varför skulle du behöva en stor renovering nu? Skulle det få dig att må bättre? Ja, förmodligen en kort period. Är det inte en intressant fråga att ställa sig, varför mår jag bättre av en renovering? Vad är det i materialismen som tillfredsställer en och på vilket sätt?

  Jag har sedan länge ställt mig dessa frågor och lever sedan en tid tillbaka enligt nya principer. Jag köper bara begagnat och bara det som behövs. Jag lagar skor, jackor, strumpor etc. Jag köper inga böcker, läser e-bok eller lånar på nätet. Listan kan göras lång… anledningen i mitt fall är inte miljön som prio ett, trots att jag måste säga att det känns bra att bidra till en mer hållbar värld.
  För mig är anledningen att konsumtionen inte ska definiera mig. Och det känns BRA.

  Jag prackar inte på någon mina åsikter eller predikar för mitt sätt att leva. Men att så ett frö, att få tankar i ruljans, det är gott nog. Våra värderingar idag är åt skogen fel, med miljön i åtanke, naturligtvis, men ännu mer med oss människor och våra relationer och meningen med vårt uppehälle i denna värld.

  (Kan tillägga att jag inte är en excentriker som bor i skogen utan el och vatten. Bor i lgh i centrala storstan, arbetar heltid och spenderar fritiden med att umgås med nära och kära.)

  Tack för mig.

  Reply

  • Josse

   |

   +1! Detta konsumtionssamhälle! Har verkligen försökt börja tänka på det på sista tiden och tycker absolut att det är relevant att ifrågasätta att riva ut ett funktionellt och fräscht kök (även om de finns de influencers som flyger folk till storstäder för att köpa klänningar, vilket är VANSINNE, detta resande och konsumerande alltså..), är jätteglad över att Egoina ändå är en av de vettigaste influencercerna (oj vilket ord) och det är därför jag följer henne, men jag tycker också att det är bra och nyttigt att det blir diskussioner även om det är små saker i jämförelse med sånt som andra gör!

   Reply

  • Lisa

   |

   Precis så känner jag också! Jag förstår hur alla i kommentarerna känner, att det finns de som är värre, att man har rätt att trivas i sitt hem etc etc. Men det är väl bättre att lära sig trivas i sitt hem utan att det är perfekt? Och bara för att andra är värre, flyger mer, renoverar mer etc, så betyder väl inte det att MIN konsumtion är rättfärdigad? ALL konsumtion/miljöförstörelse som undviks är positiv, även om någon annan samtidigt gör något som är dåligt för miljön. Det ÄR faktiskt individers ansvar.

   Reply

  • Anna

   |

   Fast det är ju skillnad på att riva ut ett helt kök ev byta rum och riva väggar typ som Dasha gjort och att köpa ny bänkskiva/nya luckor? Tyckte iaf det för en gång skull ska bli kul att se en vettig rimlig renovering istället för andra influencers hysteriskt trendiga monsterkök.

   Reply

   • Lisa

    |

    Ja absolut! Detta var mer en respons till dem i kommentarerna som säger ”skit i miljön, du förtjänar en renovering”. Det är inget fel på att renovera ansvarsfullt om det behövs.

    Reply

 • Tina

  |

  Tack snälla för att du svarade på frågan om besticken! Är överlycklig nu :,) Haha!
  Så himla snyggt av dig att svara på så mycket kommentarer som du gör!
  Önskar dig och dina läsare en trevlig helg!

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Reply

 • Sara

  |

  Det är ju orimligt att man skall behöva göra allt perfekt! Har man köpt en lägenhet, vill man ju trivas i den. Sedan behöver man ju inte överdriva genom att flytta vartannat år och i varje ny lägenhet riva ut köket eller flyga på weekendresor varje vecka. Tills ett miljövänligt bränsle uppfinns tycker jag att man skall försöka undvika onödiga bilresor. Men jag hoppas verkligen att ett miljövänligt bränsle uppfinns, för det är inte rimligt att vi skall ta “ett steg tillbaka” vad gäller utveckling. Har hört att problemet med köttindustrin är att mycket av det kött som säljs har transporterats långa sträckor och att kött i sig inte är dåligt för miljön. Därför borde man välja närproducerat kött. Så här jag i alla fall förstått det som.

  Reply

  • Hanna

   |

   Resurserna som går åt i köttindustrin är onödiga. Vi matar djuren med foder (det äter inte endast gräs, hö, som de naturligt ska eftersom vi människor vill ha mer kött på djuret) som tar stooora resurser av vatten och åkerareal. Så, för att förklara mig kort. Det vatten och åkerarealer som går åt till att producera foder åt djur som vi sedan äter kan istället gå till att mätta fler människor.
   Sedan är ju transportsträckan av kött också ett problem, men problemet är så mycket större än bara det. Fodret som kor exempelvis äter i Sverige består till stor del av soja producerad i Brasilien.

   Reply

   • Malin

    |

    Viltkött är det bästa alternativet för klimatsmart köttätande! Såklart inget vilddjur vill sätta livet till, men skulle inte vi hålla viltantalet nere hade åkrarna som mycket av vår mat kommer ifrån förstörts radikalt mer.
    Jag tycker det är ett jättebra samhälle där en del är veganer och andra köttätare (vilt). Vi hjälper varandra då kan man säga. För ska veganer få sin mat behöver djur dö för det. Annars skulle grisar, älgar, rådjur och andra arter äta upp och förstöra en hel del av den maten vi människor odlar för att få i oss.

    Sen kossa, gris, kyckling och industrikött det kan jag delvis hålla med om. Defenitivt importkött, att folk fortfarande köper det.

    Reply

   • Felicia

    |

    Det är inte så farligt som vi kanske vill tro, speciellt inte här i Sverige. Lantbruket i Sverige använder 3% av allt vatten som går åt och då är 98% av det regnvatten. hur tänker du att åkerarealen kan mätta fler människor om vi inte äter kött? Att vi själva ska börja äta gräs? Eller tror du att det bara är att odla bönor/baljväxter och så är det bra så? Sådant utarmar jorden enormt (tar all näring) så det behöver odlas gräs i några år mellan varje år man har odlat bönor/baljväxter/sädesslag. Det gräset ger vi till våra djur som kan omvandla det till näring som vi kan ta upp i form av kött och mjölk. Dessutom väljer många som slutar att äta kött att äta sojaprodukter istället, på vilket sätt skulle det vara bättre? djuren behövs för att hålla markerna öppna, ge näring åt jorden och hjälpa oss att nå klimatkraven. 70% av koldioxiden som vi äter kommer från importerad mat, ät svensk mat oavsett om det är grönsaker eller kött.

    Reply

    • Hanna

     |

     Som jag skrev i min kommentar så är inte fodret uteslutande gräs eller hö, utan jag problematiserade logiken i att odla foder åt djur på mark som kan användas till att odla mat till människan. Djur får gärna beta på våra marker, skrev ingenting om det och är faktiskt ganska löjligt tolkat av dig att jag skulle syfta på att människor ska äta gräs?
     Min kommentar syftade till att belysa problematiken och att det går djupare än att bara välja närproducerat kött. Även om kon är från Sverige betyder det inte att fodret är det, som jag skrev.. Vi i Sverige har ett väldigt bra och miljövänligt jordbruk jämfört med andra länder men vi odlar ju en väldigt liten procent av det vi äter själva. Så jättebra det du skriver om Sveriges jordbruk men det har ingen effekt i det stora hela.
     Sist, om du läser på om näringskedjan och energiförlusten som sker när vi matar djuren med mat, för att sedan äta djuren, istället för att äta de fotoautotrofa primärproducenterna direkt så kanske du förstår vad jag syftade på 🙂

     Reply

  • Marie

   |

   +1 på det Hanna skrev, samt att kor pruttar metangas som har väldigt stor påverkan på växthuseffekten.

   Reply

   • Sara

    |

    Nu är jag verkligen ingen expert själv, men jag har lyssnat på en klimatexpert och hon sade att det som exempelvis sägs i dokumentären “Cowspiracy” inte stämmer, utan att den har som syfte att få folk att sluta med animaliska produkter. Sedan är det ju ett problem att djur får foder som har transporterats långt, men det kan man ju lösa genom att ge dem närproducerat foder i stället. Metangas är en del av ett naturligt kretslopp och är inte en fara för klimatet, vad jag förstod det som. För 100 år sedan fanns det fler kreatur än vad det finns nu och miljön var inte alls lika förstörd som den är nu. Däremot flög inte folk lika mycket som vi gör nu. Tar man bort en del från ett naturligt kretslopp, blir det problem på något sätt och det blir det också om man slutar att ha djur. Jag är som sagt ingen expert, men jag tror att kreatur ser till att betesmarker inte växer igen. Vad som däremot inte är en del av det naturliga kretsloppet är fossila bränslen och det är de som är det stora problemet.

    Reply

   • Felicia

    |

    Det stämmer att kor pruttar metangas men kor som betar äter ner gräset och växande gräs binder metangas i stråna = väldigt lite metangasutsläpp från korna. Dessutom används deras avföring som gödsel och ger en massa näring till jordarna som vi behöver för att kunna odla. Kor är alltså väldigt viktiga för att vi ska kunna ha ett fungerande lantbruk i Sverige.

    Reply

    • Hanna

     |

     Naturligt sett så är det så ja! Problemet är att vi har avlat djurn och ger korna foder som ökar metanprodultionen till över “det naturliga”, dessutom är det inte en naturlig mängd kor som finns idag. Hur många av alla kor i Sverige tror du endast betar? Det är absolut inte kornas fel, utan människans..

     Reply

 • C

  |

  På tal om att vara vegan så har jag och pojkvännen testat det i två veckor nu. Är väldigt kul att utmana sig själv att laga mat utan produkter som man är van vid! Äter vegetariskt+fisk annars så är inte extremt stor skillnad, men man får ändå tänka om lite. Så här kommer tips på väldigt enkla men goda bönbiffar som jag gjorde idag! (Är alltså inte min blogg utan har bara snott receptet) http://www.cinderalley.com/2013/04/meatless-monday-varldens-enklaste-bonbiffar/?fbclid=IwAR2eRFphdw_SEuVeXbrIveZ2lrjKScwUr1c39FHeMnMsTYx8anD1f9Ansho

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack ?

   Reply

 • ab

  |

  Någon vegan (eller icke vegan) som testat enklakassen?

  Reply

 • Johanna

  |

  Fast nej. Helt orimligt med kommentarerna här angående renovering. Blir irriterad alltså. Visst att man kanske inte ska tänka att vi redan gör så mycket så vi behöver inte göra mer. Men ska vi börja shamea varandra nu för att vi vill trivas i våra hem?! Ser man till Reginas fall var det inte så att du direkt tog första bästa lägenhet!
  Regina du har fasen jobbat hårt, är värd din lägenhet och jag är glad för din skull för att du har möjligheten att kunna renovera den som du (ni) vill!! Orkar inte den svenska avundsjukan, där ingen får vara mer priviligerad än den andra, Men vi lindar in det och lägger skam på andra istället.

  Reply

  • M

   |

   Ja, jag är faktiskt ganska avundsjuk på folk som konsumerar, renoverar och flyger på som vanligt trots alla varningstecken. Men jag tror inte min avundsjuka är annorlunda än en t.ex. argentinsk avundsjuka. Förlåt, jag bara verkligen hatar uttrycket “den svenska avundsjukan”, haha.

   Reply

 • ellen

  |

  En till fråga: Eftersom du aldrig skriver om träning eller sportande i bloggen vad jag har sett, så undrar jag om du tränar något och i så fall vad?

  Ha en fin lördag!

  Reply

 • S

  |

  Hejsan! Sitter här med lite lätt panik. Idag sätter jag igång med min c-uppsats och jag är livrädd!!!!!! Har du några tips på VAD jag ska göra för att överleva och klara detta? jag skriver dessutom SJÄLV. PANIK.

  /S

  Reply

 • Tesen

  |

  Alltså. lol på renoveringskritiken. Är själv en fett miljömedveten person som gör väldigt små avtryck på vår miljö MEN känner bara att… Som om det är så enkelt att bara gå och köpa en lägenhet/hus som är precis som en vill ha det och en inte behöver renovera någonting på det inom den budget en har för sitt husköp. Jag menar hus länge letade inte Egoina (och försökte köpa) lägenhet innan du köpte denna tillslut? Sluta skamma människor för att de vill göra så att deras hem också känns som deras hem. Give people a break.
  MVH tjej som letat hus aktivt i över ett år utan framgång.

  Reply

  • Charlotte

   |

   Men man måste inte ha sin lägenhet eller hus precis som man vill ha det. Vissa drömmar kan vara värda att ge upp till förmån för att våra barnbarn ska slippa se vår jord gå under.
   På riktigt, det är allvarligt läge! Innan 2030 måste våra utsläpp minska med minst hälften, men folk fortsätter konsumera som aldrig förr och hoppas att någon annan fixar det.

   Reply

 • Julie

  |

  Jag tycker att du har all rätt att renovera din lägenhet om du vill göra det. Man kan värna om miljön på så många andra sätt men ens hem skall vara ens trygga zon och om du vill göra om ditt kök borde INGEN kritisera dig för det!

  Reply

Leave a comment

Arkiv