Köksrenovering påbörjad

En sak ska man veta med mig och det är att jag verkligen inte är en pysslig person. Jag skulle vilja vara det, men det är väldigt långt från vem jag är. Kan jag köpa något färdigt gör jag hellre det. Däremot är jag en person som har väldigt lite tålamod, och om något går fortare att fixa själv så gör jag det. Jag lever med mottot Hur svårt kan det vara och googlar eller frågar min väg fram.

Som det här med mitt kök. Jag skulle ju kunna hitta ett företag som lackerar om, fråga efter en offert, jämföra med ett annat företag, boka, skruva loss, lämna, hämta och skruva tillbaka. Men hallå no body got time for that.

Så jag bestämde mig för att göra det själv och i söndags började jag med att måla två täckskivor. Färgen såg bra ut i dagsljus också! Vilken lättnad. Det kunde ju blivit pannkaka och så hade jag fått proffslackera det ändå. Men det blev verkligen superfint tycker jag!

 

Före.

 

Efter. Som ni ser jag har jag målat täckskivorna i trä och sågat av bänken (för att det skulle bli mer plats i väntan på nya bänkskivor).

 

Till helgen ska jag måla täckskivorna högst upp och lite andra små detaljer. Men trät stör mig faktiskt inte nu när det “värsta” är borta. Så jag tror att jag kommer att behålla en del av det. Tror det blir väldigt tråkigt om allt är vitt.

Det kommer fler inlägg om min köksrenovering under processens gång. Ska måla mer i helgen och ni kommer att få vara med på varje steg vare sig ni vill eller inte, hehe. Nu ska jag springa iväg och möta upp en kompis som ska ta med mig på loppis. Yaj så kul! Mitt mål innan 2018 är slut är att bli en loppis-person.

 

140 gillar

Comments (29)

 • Martina

  |

  Det ser ut som en lucka längst in på bänken (längst till vänster brevidkaffebryggaren), är det det? Som ett hemligt fack? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja exakt! En brödlucka. Har micro och vattenkokare där inne 😊

   Reply

 • Pia

  |

  Det blev jättebra!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 😍

   Reply

 • Robert

  |

  Bra start där! Verkar som du fick ett extra bord där också om man jämför “före” med “efter”? Höhö… hö. 😉 Mvh /vitsare

  Reply

 • Malin

  |

  Härligt att du valde att göra såhär istället för att byta hela köket! Känns mycket mer personligt än ett Ikea-kök, och snällare mot planeten. Tror det kommer bli toppen!

  Reply

 • Bella

  |

  Vad duktig du är! Blev ju superfint🙂

  Reply

 • Vickan

  |

  Åh så snyggt! Såg i inlägget under att du vill köpa naked palette. Det är jag också sugen på, så sjukt fin är den. Men jag har ingen aning hur jag ska lägga ögonskuggan? Skulle inte du kunna göra ett inlägg om hur man lägger ögonskugga som är rosa/nude.

  Reply

 • Linda

  |

  Snyggt! 😀 om det blir tråkigt med allt vitt kanske du kan måla något svart eller någon annan färg? (Om du inte vill behålla trät)

  Reply

 • Agnes

  |

  Snyggt!

  Reply

 • Lovisa O

  |

  Snyggt! Blir ju jättebra! 😃🙌🏼 Kan nog vara najs att som du sa behålla lite trä, men går ju att se hur det känns allt eftersom!

  Känner du dig som en händigare person nu? Jag testade att byta cykeldäck själv förra veckan med bara några youtubeklipp som hjälp. Gick jättebra, förutom växlarna. Men kände ändå att jag lärde mig nåt och det var kul!

  Reply

 • Ellinor

  |

  Läste detta och blev inspirerad att ta tag i mitt bråkiga avlopp. “Kan hon måla ett kök kan jag skruva loss ett litet rör” tänkte jag. Kryper ner under vasken och ser att vissa av rören sitter ihop med tejp?? Blir att be hyresvärlden om hjälp trots allt. Heja dig och köksrenoveringen!

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh nej 😩

   Reply

 • Elin

  |

  Blev ju superbra!!

  Reply

 • Pernilla

  |

  Åh vad var det för loppis och var den nåt bra?😀 /mvh loppis-freak som ständigt söker nya loppisar i Skåne

  Reply

 • Karin

  |

  Men wow, ser ju superbra ut! Proffsigt!
  Och håller med någon ovanstående kommentar, braaa att du behåller ett befintligt väldigt fint kök och bara ändrar det som går istället för att köpa nytt: bra för moder jord!

  Reply

 • K

  |

  Jättesnyggt ju! Vad händig du är! Ser mycket fräschare ut bara av att du målat sidorna! 👌
  Apropå inget som har med ämnet att göra tänkte jag fråga om du har några tips på att få tag i en lägenhet i Hbg? Behöver skaffa tillfälligt boende där eftersom jag ska veckopendla och har hittills haft svårt att hitta någon lägenhet som motsvarar mina önskemål (dvs liten 1-1,5a, rätt centralt och inte för dyr med tanke på dubbelhyra). Man kan aldrig få för många tips på privata hyresvärdar 😛 Eller om du känner någon som bor sort och vill ha en snäll inneboende i 6 månader? 😊

  Reply

 • Lina

  |

  Imorgon kommer tomtelatteeeen mvh en barista haha;)

  Reply

  • Egoina

   |

   Omgggggg 😍😍😍😍

   Reply

 • Maria

  |

  Det ble kjempefint! Kanskje du kan teste å hvitlasere treoverflatene du vil beholde? Lysere, men fortsatt litt innslag av natur. 🙂

  Reply

 • Lojs

  |

  Jag tror att det kan bli sjukt snyggt om du målar träet grått 🙂 matchar det med golv och stolar och bryter av snyggt från det vita 👌🏻

  Reply

 • Emma

  |

  Att måla träet i mörkgrått eller svart hade nog blivit galet fint 😍

  Reply

 • Nadja

  |

  Snyggt! 😍 Tycker inte du ska måla allt vitt!! Trät är ju så fint!!!

  Reply

 • Isabel

  |

  Har också haft trähat men är ju inte alls fult när man tänker efter, tror bara man är traumatiserad av allt trä på trä i ens barndom haha. Om du vill göra om skulle du ju kunna betsa i en lite mörkare mindre röd träfärg!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha så sant! Jäklar vad det var trä då, i alla möjliga varianter 😂

   Reply

 • ab

  |

  Läste det först som att ditt mål för 2018 var att sluta vara en loppis-person och tänkte att du nu ska gå på en massa loppisar, farewell turné, innan året är slut.

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Sophie

  |

  Det blir superfint! Älskar att kunna göra mycket själv. Är uppväxt med en extremt händig pappa haha, fick vara med på allt han hittade på typ så har fått lära mig mycket genom honom. Känns bra nu ändå i min första egna lägenhet och pappa inte finns mer att jag ändå kan fixa nästan vad jag vill hemma. Fick nån fix idé i somras dock om att jag skulle köpa ett fint gammalt vitt skåp till sovrummet. Hittade det perfekta men det var mörkbrunt och högglansigt. Och fullt av utstickande sniderier……….. Jag slipade och målade på det där förbaskade skåpet i två veckor. Gör ALDRIG om det. Fyfan, värsta jag varit med om. Lagt målarkarriären på hyllan efter det, haha.

  Reply

 • Anna

  |

  Vart har du köpt bordet och stolarna? Jättefint ☺️

  Reply

Leave a comment

Arkiv