Sneaky högtid, Titanic och inga byxor

Helgen i bilder!

I fredags fick jag sällskap på tåget på väg till jobbet! Här står jag nyvaken. F har game going on dock. Borde ej vara lagligt att vara söt 07.00.

 

Jobbade till 16.30 och då såg himlen ut såhär. Japp. Tiden då det är mörkt när vi går till jobbet och mörkt när vi kommer hem är här. Trevlig solnedgång i alla fall.

 

Jag och Ida bestämde oss för en spontan AW. Det blev vin och ostbricka. Så mysigt!

 

Skulle ta selfie på oss, men vi blev så fula. Såhär kul tyckte Ida att det var.

 

Köpte med mig pizza på vägen hem och väl hemma hade F laddat med chips och godis. Låt Idol-kvällen börja!

 

I lördags hade jag många projekt planerade. Ett av dem var att handla färg till mitt kök, så jag begav mig till färgbutiken.

 

Som hade stängt! Alla helgons dag tydligen. Så sneaky högtid? Visste ni förresten att det finns något som heter Allahelgonadagen och något som heter Alla helgons dag – OCH DET ÄR INTE SAMMA DAG. Vad i hela??? Regeringen, kan ni snälla skärpa er och samsas någon gång så att ni kan lösa sånt här.

 

Var så besviken och bestämde mig för att tröstshoppa istället. Tacka vet jag Åhléns som alltid har öppet. Det var som att Åhléns visste att jag var på shoppinghumör, för jag hittade så mycket fint. Tallrikar, glasunderlägg, en liten vas och doftljus för halva priset.

 

Så fina tallrikar, visst? Supernöjd! Här finns de (annonslänk).

 

 

Vi invigde tallrikarna och F lagade en snuskigt god tomatsås till oss. Tror det kan vara den godaste hittills. Fattar inte varför hans alltid blir så mycket bättre än mina. Kan iofs vara för att jag alltid är så stressad, men han har tid att laga med kääääärleeeek. Zzz.

 

Sen piffade jag mig lite. Och tog bild utan byxor tydligen?

 

Vi skulle köpa godis och se på film tänkte vi, men väl ute insåg vi att klockan bara var 19.00. Vi trodde att den var minst 21.00 eftersom det var så mörkt ute. Bestämde oss därför för att gå inom Brewski och ta en öl. Jag älskar nummer 19 som är en suröl. Tipstips.

 

Sen blev det godis och hör och häpna…………Titanic! F har aldrig sett den, så det fick vi såklart råda bot på. Så kul att han de första fem minuterna försökte berätta för mig att han inte ville se en dokumentär utan FILMEN och jag sa att men det är filmen och han sa neeej, jag menar den med Leonardo Dicaprio och jag sa att DET ÄR DEN 😅

Låg förresten uppe halva natten och googlade Titanic efter att ha sett filmen. Började googla på kända passagerare och kom in i ett Wikipedia-hål som aldrig tog slut. Mycket spännande.

 

Dagen efter blev det varma mackor till frukost. Kanske bästa frukosten.

 

Jag gjorde ett nytt försök med färgbutiken och det var öppet woho. Hade med mig en lucka så att de kunde färgskjuta och ge mig rätt färg. Sen bad jag om hjälp med ALLT. Hur jag skulle göra och vad jag behövde. Den snälla kvinnan packade en påse till mig med allt jag behövde och peppade.

 

Sen målade jag resten av dagen! Fick klart två täckskivor bara. Det tar sin lilla tid med tvätt, slipning, grundfärg, målning och målning igen. Men så bra det blir! Hoppas jag i alla fall. Får se det verkliga resultatet på onsdag när jag är hemma när solen är uppe. Heh. Känner mig så galet händig i alla fall. Jag kan ju göra allt. Heja mig ✨

 

132 gillar

Comments (40)

 • Sabina

  |

  ÅH! Måste ju bara fråga nu, vad tycker du om att de håller på och återskapar Titanic och faktiskt tänker att folk ska åka på kryssning? (den kommer säkert göra första resan samma datum också, OBEHAGLIGT!) Jag skulle aldrig i livet åka med på den båten någonsin alltså, haha!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tycker det är så sjukt obehagligt! Liksom varför 😳😳

   Reply

   • Lisa

    |

    Samma här! Skulle inte förvåna mig om det händer något igen just för sakens skull.

    Reply

 • Louise

  |

  Gillar såna här inlägg som handlar om allt möjligt, de är mysiga! ☺️

  Reply

  • Egoina

   |

   😍😘

   Reply

 • Mathilda

  |

  Hahaha jag gjorde exakt samma sak efter jag såg Titanic senast. Gick sjukt långt, googlade i flera timmar..

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😂

   Reply

 • Robert

  |

  Haha, blev genast nyfiken på vad som menades med “inga byxor” men där fick man svaret. Ruskigt mycket smarrigheter i det här inlägget också. 😛 😉

  Reply

 • Jessica

  |

  Kommer ihåg besvikelsen när jag äntligen fick se Titanic på bio som alla pratade om i skolan, så börjar den, och är en dokumentär?! Tänkte hur kan nån vilja se 3 timmar av detta, PÅ BIO??

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha!

   Reply

 • Nina

  |

  What, aldrig sett Titanic, hur är det möjligt?! 😛

  Reply

 • Elin

  |

  Alltså HUR knäppt att jag fick flashbacks när jag såg bilden på dina ben och tänkte att “låren går inte ihop hihihihi”. haha. guld

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha!! Bästa tipset om man ej vill ha lår som går ihop: sära på benen : )))))))))))

   Reply

 • Johanna

  |

  Men hallå? Vad tyckte han om filmen då? 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Bra tror jag. Men han grät inte. Död inombords 😉

   Reply

 • Dec

  |

  Älskar Barski! Måste testa deras ramen någongång, har aldrig gjort det. Ajabaja på mig!

  Och tallrikarna, löööve dem!

  Reply

 • Josephine

  |

  Min mamma berättade för mig i helgen att det finns en teori om att det inte var riktiga Titanic som sjönk utan det några år äldre systerskeppet Olympica.
  När jag kollade upp det visa de sig att det finns jättemånga konspirationsteorier kring den där båten.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha jag älskar konspirationsteorier! Hittar dock inga bra om Titanic. Vill du länka? 😍

   Reply

 • anonym

  |

  Hur kan man skriva sneaky om allhelgonahelgen som betyder mycket för massa människor som förlorat nära och kära? Otroligt barnsligt av dej och ofint. 😯

  Reply

  • Korall

   |

   Fast nej, det handlade väl om att det är förvirrande med helgdagar med såna lika namn? Allahelgona en dag och alla helgons dag en annan dag… Egoina har många gånger skrivit så otroligt fint om sin farmors död så snälla lägg ner att försöka trycka ner henne angående detta lilla.

   Reply

   • anonym

    |

    Det är inte fråga om att trycka ner. Man ska ha respekt för dessa dagar. Många mår pest och du behöver inte svara för henne. Punkt.

    Reply

    • I

     |

     Man får tycka vad man vill om denna typen av kristna dagar. Det betyder inte att man är respektlös. Punkt.

     Reply

    • Korall

     |

     Man “ska” ingenting utan man bestämmer helt själv hur man ser på religiösa högtider i detta sekulariserade land. Sedan är detta ett öppet kommentarsfält och det går fint att skriva både till Egoina och andra här. Om du tycker hon är så respektlös och inte vill få kommentarer så kan du kanske starta din egen blogg där du hyllar högtider och vad du nu mer vill?
     Kram kram!

     Reply

 • Anna

  |

  Blir pepp av att se dig vara händig och fixa saker hemma! Jag tänker alltid att jag inte kan göra sånt för jag har aldrig lärt mig, men va fan, det är väl bara att lära sig! XD fortsätt visa renoveringen du gör! Det ger hopp till ohändiga folk som jag! (P.s. autokorrekt ville ändra ordet ohändiga till ihärdiga. Haha, autokorrekt känner uppenbarligen inte mig xDä

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa you can do it 💪🏼

   Reply

 • S

  |

  Hej! SNÄLLA Regina ta upp min fråga i ett inlägg. 🙈 Jag förstår att det är känsligt med viktfrågor och att man kanske inte ställer frågor som mina men jag vill ändå veta. Hur håller du din form? Det känns som att du äter snask flera ggr. i veckan och ändå är du så fin. Jag kämpar med att gå ner i vikt efter att ha gått upp ca. 20 kg under ett år. Lyckades gå ner 13 av de under våren men gick sedan upp ca 6 kg igen från sommaren och till nu. Jag hatar att träna och upplever inte att jag äter skräpmat lika mycket som förr. Ändå har jag gått upp typ hälften av det jag gick ner. Wtf liksom?! Hur gör du? Snälla dela med dig av dina tips! 🙈

  Reply

  • L

   |

   Folk har olika förbränning, så enkelt är det. Orättvist kanske men försök fokusera på annat i ditt liv än din vikt.

   Reply

  • Mila

   |

   Hej S! Jag känner igen mig i det du skriver. Jag kämpar otroligt mycket med min vikt. Har under de senaste 7 åren gått upp typ 18 kg. Nu lyckats gå ner 6 kg men motivationen tryter…
   Efter att ha följt denna blogg sedan tidernas begynnelse så tror jag dock inte Egoina har så mkt tips till dig. Vissa har helt enkelt lättare/svårare att gå upp i vikt än andra. Egoina verkar ju inte träna hårt, utan ta långa promenader ibland, och kanske är hennes ämnesomsättning duktig på att spola ut snasket så att säga? Jag har minst två vänner som äter kopiösa mängder mat och snask, men som är jättesmala. Det är genetiken som spelat in där… Jag har vänner med massor av akne, medan jag inte haft en finne på typ 5 år… Livet är lite orättvist. Vilken metod kör du för att gå ner i vikt? Själv har jag Viktväktarnas app men jag har tappat motivationen lite då jag egentligen tror att paleo är den mest hälsosamma kosthållningen. Men jag hade saknat det om jag aldrig fick godis eller pasta.. 🙁

   Reply

   • S

    |

    “L” – Tyvärr kan jag inte fokusera på annat, jag stör mig något enormt på att jag gått upp i vikt. Det är störande att inte se ut som man gjorde för 1,5 år sedan och då vill man veta hur andra gör egentligen.

    “Mila” – Alltså sjuuuuuuukt orättvist! Jag gifte mig 2016, gick upp ca 20 kg ett år senare. Jag investerade i ett kost- och träningsschema via en onlinecoach och det var faktiskt riktig bra. Funderar på att köra samma upplägg igen men det är ju liksom inte så rolig mat man trycker i sig. Önskar att jag kunde äta “vanlig mat” utan att gå upp i vikt såhär. Snark!

    Reply

 • Sara

  |

  Efter att jag läst “gå inom” här på din blogg och någon kommenterade det, har jag hört och sett det flera gånger! Tidigare hade jag aldrig hört det.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha Yaj 😍

   Reply

 • Sandra

  |

  Åh, tar gärna recept på tomatsåsen. Jag lyckas aldrig få till det bra! 🙂

  Reply

 • sigg

  |

  har heller aldrig sett titanic .. o nu är den så pass old att de känns som att bäst före har gått ut haha..
  Och förresten blir F aldrig dålig på bild eller vad e grejen? fattar ej

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Martina

  |

  Ni får ta en tur till Göteborg och gå på Titanic-utställningen de har där! Den är där till mars eller nåt sånt. Mycket berättelser om olika passagerare, och någon berättade de om som inspirerat till filmen. Väldigt många svenskar som var med på båten, och i slutet kan man läsa alla namn på de som dog. Sorgligt. Men fin utställning. Och jag blev sugen på att se filmen igen…!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för tips. Det vill jag göra!

   Reply

 • Rebecca

  |

  Jag såg Titanic för första gången för typ 1,5 år sen efter att ha varit på Titanic-muséet i Cobh på Irland! Haha, lite konstig ordning att göra saker i, men jag gick med min familj som alla hade sett filmen och blev så tagen av muséet att jag var tvungen att se filmen. Och när jag väl sett den ångrade jag att jag inte sett den tidigare, sååå bra <3

  Reply

 • Malou

  |

  MEN HALLÅ???? HALLOWEEN DÅ???

  Reply

 • Tina

  |

  Super fina tallrikar! Men undrar verkligen vart dina bestick är ifrån? :):):):)
  Super mysig blogg, alltid lika trevligt att läsa!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv