Jag fyller på mitt skafferi

I samarbete med Matsmart.se

 

Hej alla matlovers. Här kommer årets bästa tips! Jag har, sedan jag hörde om Matsmart första gången, varit såld på deras koncept. Jag skrev till dem och frågade om de ville ha ett samarbete med mig och är väldigt glad att de ville det!

Matsmart säljer mat som i många fall annars hade slängts. Det kan bero på exempelvis överproduktion, förpackningsbyte eller kort bäst-före-datum. På tal om det sistnämnda förstår jag inte mångas hysteri med bäst-före-datum. Jag själv tittar aldrig på datumet, jag luktar, tittar och smakar på maten istället och om den verkar bra är den ju det.

Dagens mini-lektion: Bäst-före betyder inte att maten blir dålig eller inte smakar bra så fort datumet passerats, utan det är producentens garanti att varan håller samma kvalité som vid förpackningstillfället. Varan kan alltså vara helt perfekt långt efter att datumet passerat.

 

 

Detta leder till att mycket mat slängs i onödan. Matsmarts idé är alltså att köpa in maten som egentligen skulle slängas och sälja den betydligt billigare. Win-win. Under 2017 räddades 2022 ton mat!

 

 

Då har vi koll på Matsmart och kan titta på vad jag köpte egentligen. Jag slog till på sånt som är bra att ha hemma. Allt från quinoa till srirachasås, tvål, pasta, granola (och chips såklart…hehe). Ida berättade att en gång när hon och hennes kille beställde härifrån så beställde han en hel låda med bönpasta…och hon beställde en låda med popcorn. Haha.

Så kul när F kom hem och såg allt jag köpt och bara “ehhh du gillar verkligen den tvålen eller”. Fick förklara att den kom i ett big pack.

 

Beställde konserver också såklart! Här ser ni några skafferifavoriter. Har man alltid krossade tomater, bönor, pesto och makrill i skafferiet klarar man sig långt.

 

Här ser ni allt. Mitt skafferi tackar och tar emot.

Det är till störst del mat som jag så småningom hade handlat ändå, så då kan jag ju lika gärna handla till en billigare peng. Jag räknade ut att det ni ser på bilden egentligen skulle kostat mig över 400 kronor mer. Inte illa!

Jag tycker verkligen att ni borde prova Matsmart! Minska matsvinn, gör en insats för miljön och spara pengar på samma gång. Om ni anger rabattkoden egoinas18 i kassan får ni dessutom 50 kronor rabatt när ni handlar för 350 kronor. Rabatten gäller veckan ut! Tryck HÄR för att komma till Matsmart 🤗

 

88 gillar

Comments (18)

 • Mikaela

  |

  Jag älskar deras koncept!
  Handlar ganska ofta där och som du skriver, även om datumet har “gått ut” är det aldrig fel på varorna.
  Även fått min familj att handla därifrån emellanåt, så det känns ännu bättre.
  Bra initiativ att dela med dig av det här. ☺

  Reply

  • Egoina

   |

   😍

   Reply

 • Sofia

  |

  Halloj! Blev nyfiken nu och måste fråga om du tycker att tvålen luktar gott? Som i himla gott du kommer köpa ett pack till? 🙂

  Reply

 • Emmy

  |

  Brukar också beställa där ibland, jättebra! Vill bara inflika att de har väldigt mycket mat som INTE har gått förbi bäst-före datumet också, vissa saker klarar sig mer än ett år! Det står ju när man beställer när bäst-före datumet är, vilket är jättebra, för då kan man ju planera vad man ska äta först 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   😊👌🏼

   Reply

 • Hanna

  |

  Bra koncept verkligen! Men förstår inte hur mkt du sparade in när det ingenstans framkommer vad du FAKTISKT betalade för varorna…

  ”Jag räknade ut att det ni ser på bilden egentligen skulle kostat mig över 400 kronor mer. Inte illa!”

  Eller fick du det gratis och därmed menar att det är ”billigt” för att värdet skulle ha varit 400 kronor? Vill ju veta hur mycket du sparade in på att beställa från matsmart så jag vet om jag tycker det vore värt det 😅

  Reply

  • Egoina

   |

   Allt jag handlade kostade 660 kronor. Jag lade alla varor i ”varukorgen” i en onlinebutik för att jämföra priset och då blev det cirka 1100 kronor 😊

   Det är dock olika beroende på vad man köper. Vissa saker är bara lite billigare och andra saker mycket billigare. Så om det är värt det eller inte just för dig beror ju på vad du köper och var du brukar handla 🙂

   Reply

 • Hanna

  |

  Jag älskar Matsmart 😍, gör en beställning typ var 3e-4e månad! Mitt enda problem är att det är så svårt att hålla sig borta från, eller åtminstone begränsa, köpen från kategorierna snacks och godis 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   😂🙈

   Reply

  • Kattis

   |

   Haha samma problem här. Låter oftast bli att handla för att jag inser att jag mest köpt godis o chips för flera hundra…

   Reply

 • Josefin

  |

  Hej! Jag skulle lägga en beställning nu och det står att totalsumman är 364 kr så jag skrev in din rabattkod men det står bara att rabattkoden inte kunde lösas in?? 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Rabatten gäller ej på fraktkostnaden tyvärr (för jag antar att det är det som är problemet?). Handlar man över 500 får man fri frakt 😘

   Reply

   • Emma

    |

    Men.. Är inte det en ganska lurigt och lite dålig rabattkod? Det innebär ju att du måste handla för 400kr med frakt inräknat i priset för att få nyttja koden och för bara en hundring till så blir det fraktfritt. Tycker matsmart är bra med dom har lite fulknep för sig och det störig. Deras kampanjer låter ofta bra men sen när man läser mer noga så var det inte alls lika intressant/prisvärt, dom kan även ändrar priset på en vara och göra det dyrare än från början och sen får man akta sig lite hur dom packar men det verkar dom blivit lite bättre på. Mindre kras i lådan dvs..

    Reply

    • I

     |

     Fast alla vill inte handla för en hundring till

     Reply

 • Robert

  |

  Bra och smarrigt på samma gång! 😉

  Reply

 • Wilks

  |

  Dom har man handlat mycket av, inget ont att säga om matsmart!

  Reply

 • Karolina

  |

  Vilken osis, handlade där precis igår kväll, så missade precis rabattkoden där hahah! Men blev otroligt billigt ändå, har nyligen upptäckt Matsmart och älskar hela konceptet, kommer definitivt fortsätta handla därifrån! 😀 Perfekt för fattiga studenter, hahah

  Reply

 • Bella

  |

  Så himla bra koncept!!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv