Julnyheter 2018

Hej på er! Jag har blivit sjuk. Var hemma från jobbet igår och har varit i princip sängliggande i två dygn. Men har en gullig kille som tar hand om mig, så det känns ändå okej.

Men för att muntra upp mig (och er kanske) kan vi prata julnyheter! Bara 80 dagar kvar till julafton ju! Förra året presenterade jag årets julnyheter 2017 här i bloggen och tyckte till. Varför bryta ett bra koncept? Vi kör igen!

 

 

Sias julsmak. Förra året började Sia med glass med julsmaker. Redan då förutspådde jag smakerna för de kommande åtta åren och man ju anta att Sia läste det blogginlägget(???) för årets smak stod med på min lista. Nämligen lussebulle. Mer specifikt gräddglass med smak av saffran och kakdegsbitar. Ska jag vara ärlig är jag inte sugen på denna. Jag gillar knappt ens lussebullar, ännu mindre lussebullar i annan form än just bulle. Så tack men nejtack till lussebulleglass.

 

Ben & Jerrys julglass. Från en glass till en annan. Ben & Jerrys bidrag Spice & all things n’ice är en krämig karamellglass med pepparkaksbitar och chokladbitar. Mmm låter gott. Men pepparkaka + karamell + choklad kan ju bara inte gå fel. Dessutom används en del av vinsten till att stödja entreprenörskap. Heja.

 

Läsk med smak av skumtomte. Say what? Är det någon julnyhet jag kommer att köpa i år så är det denna. Vasa Bryggeri släpper läsk med smak av jordgubbe och skumtomte. HUR GOTT? I butik 22 oktober. Ska vi köa tillsammans utanför?

 

Årets smak på Juleskum är Kola. Det goda mjuka skummet har en knäckig kolasmak som gör det till perfekt julgodis i juletid, skriver Cloetta. Jag är mycket mer pepp på denna smak än förra årets smak (lingon). Knäckig kolasmak kan ju bara inte bli fel.

 

Blossas glögg 2018. Inspirationen är hämtad från Italien och årets glöggsmak heter di Limone har en smak av limoncello, rosmarin, timjan och basilika. Snacka om upplyft från förra årets svettgryta mango, chili och spiskummin. Jag tror att det kommer vara en riktig fullträff! Ingenting som smakar limoncello kan ju vara äckligt.

Det var det. Känns som jag var förvånansvärt positiv till alla nyheter. Antingen så har alla spelat med trygga kort i år, eller så är det här helt enkelt mitt år.

Vilken nyhet är er favorit?

 

126 gillar

Comments (28)

 • Marielle

  |

  Hahaha, trodde av någon anledning att inlägget skulle handla om Blue Box julnyheter och blev jätteförvirrad. Vem köper glass på nätet liksom?! Men sen fattade jag (ibland så passar jag extra bra i mitt blonda hår if you know what I mean haha).

  Ser fram emot glöggen massor, Limoncello är ju så underbart gott 😍

  Reply

 • Emma

  |

  Är sjukt taggad på de drickbara alternativen!

  Reply

 • Fanny

  |

  Jag blev besviken på ben&jerry glassen. Den var liksom platt och tråkig 🙁 hade varit mycket bättre med lite kola/karamellsås i och mer smak på själva glassen.

  Reply

 • Anna

  |

  Du glömde Polly Vinter med clementin, pepparkaka och julkola! Så pepp på den 😍😍

  Reply

 • Robert

  |

  Hade gärna testat mig igenom allt först. 😉

  Reply

 • Emeli

  |

  Vasas läsk är ju som ett måste att köpa när den släpps, skumtomte låter helt klart som den perfekta läsksmaken! Vågar mig nog inte på glöggen däremot, örtkryddorna får mig att bli mycket skeptiskt om än limoncello brukar vara gott.. Kom gärna med en recension om du smakar 🙂

  Reply

 • Sabina

  |

  Jag ser mest fram emot juleskum!

  Reply

 • BB

  |

  Hallå saknar polly vinter i listan. Den låter så jävla god men äter inte gelatin :'(

  Reply

 • Mellan raderna

  |

  Håller med, lussebulleglass lät hemskt… Gillar inte heller lussebullar och att äta det i glassform känns ju snäppet värre 😉 Skumtomtedrycken känns som den kommer smaka som rosa bubbelgum typ, så vet inte om jag vågar prova… I övrigt lät ju dock allt helt fantastiskt! 😀

  Reply

 • Elin

  |

  Såg i butik idag att Annas pepparkakor har släppt en smak med knäck! Sjukt pepp på den!! 😍

  Reply

 • Frida

  |

  En utvärdering sen då? 🙂 vill ändå veta om lussebullsglassen har något lussebullar saknar

  Reply

 • Mika

  |

  Provat ben & jerrys, men spontant kände jag att det är alldeles för lite pepparkaksmak 😭 har fortfarande halva kvar i frysen efter två veckor, inget bra tecken när en bytta i vanliga fall kan gå på någon dag 😅 Men måste testa saffranglassen😍

  Reply

 • Emelie

  |

  Åt Ben & Jerry-glassen förra helgen och omg!!! Den är nog en av de godaste glassarna ever! Smakar kola, choklad och pepparkaka i en perfekt balans! Alla tre smakerna smakar lika mycket! Så himla himla god!

  Reply

 • Juli

  |

  Kan du inte göra en julkalenderlista? Inte där du öppnar men tips och tankar (läs: förenkla mitt sållande bland alla tusen olika som finns. Hade nyx förra året och var ok nöjd men köper inte igen)

  Reply

  • Louise

   |

   Ja vilken bra idé!

   Reply

 • Julia

  |

  Vasa Bryggeri har en läsk med smak av geléhallon! Den är faktiskt jättegod! 😀 Så kul med skumtomtar… 🙂

  Reply

 • C

  |

  Usch, glass med saffran. Nä urk. Den kommer jag inte testa. Kan bero på att jag lyckades ha lussebullar som craving ihop med julmust under min senaste graviditet. Kräks nästan lite av tanken på saffran haha. Men däremot glöggen, den måste jag testa! Förra årets köpte jag inte ens pga den konstiga blandningen. Älskar dina recensioner!

  Reply

 • Mila

  |

  Älskar saffransglass så lusebullsglassen kan nog vara god enligt mig 🙂 Hehe de skulle haft russin i för att göra alla russinhatare arga! Jag brukar blanda i russin i degen på mina lussekatter så ingen kan pilla ut dem. 😉 Tycker russin hör till lussekatter!
  De andra lät rätt goda också förutom skumtomteläsk, usch vad snuskigt! Och finns det inte redan energidryck med smak av skumtomte?

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha ja hjälp vilket russinkrig det hade blivit 😂

   Reply

  • Elin

   |

   Alltså denna kommentaren fick mig att skratta högt, sjukt provocerande! Trots att jag inte är ett russinfan önskar jag nästan att de hade haft russin i glassen nu.. hahaha

   Reply

 • Svala

  |

  Har smakat Blossa 18, den är jättegod som den är! (Min mamma är lite besatt i glögg heh, och beställer hem dem och hämtar ut dem _Dagen_ dem släpps) och ett tips, di limone + bubbel! låter vidrigt men är sååååå gott!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Låter ju ASGOTT!! 😀

   Reply

 • Jackie

  |

  Vänta här nu, skumtomte=juleskum? Förpackningen heter juleskum men alla kallar det skumtomte? Eller finns det juleskum och ett annat märke heter skumtomtar?
  Min favvo är blossa, allt annat kan gärna snabbt blossa över! 😜

  Reply

 • Jennie

  |

  Hej! Du kanske redan har skrivit om detta eller inte vill. Jag undrar varför du och F gjorde slut? Och hur kom det sig att ni hittade tillbaka till varandra? Min pojkvän gjorde slut igår men är väldigt osäker. Han är fortfarande kär i mig säger han men mår inte bra i sig själv ungefär. Vill mest ha lite hopp, även om det kanske är bäst att ge upp på en gång.

  Älskar din blogg!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv