Follow my blog with Bloglovin

Naturliga lockar

 

Jag lät håret lufttorka igår för att jag ville se hur den nya längden blir med mina naturliga lockar. Här kommer alltså (ännu) ett inlägg helt tillägnat mitt hår ?

 

 

På bilderna har jag tvättat håret, låtit det lufttorka och har sedan kramat i lite balsam i topparna. Har inte borstat det, för alla med lockigt hår vet ju att man inte gör det. Hej frizzmoln liksom. Vi pratade om det på jobbet häromdagen. ”Klart ni borstar håret” undrade en kollega och jag och en annan (lockhårig) kollega tittade på honom med stora ögon och bara GUD NEJ FÖRSTÅR DU ENS VAD SOM HÄNDER DÅ.

 

 

Nej nej. Brukar istället kamma igenom håret i duschen med fingrarna när jag tar i balsam. Detta var omöjligt att göra på tiden då jag använde billigare schampo och balsam. Men de dyra återfuktande sorterna gör att håret faktiskt reds ut ganska bra i duschen. Alltså slipper jag borsta det sen.

 

 

Undrar hur min hårkvalité hade varit om jag inte blonderade håret? Någon gång i livet måste jag ta reda på det. Tror jag hade fått ännu finare lockar då och håret hade inte varit lika frizzigt och slitet. Ni ser ju alla stackars avslitna småhår. Måste inhandla hårolja snarast för att råda bot på lite av det i alla fall.

 

 

Mitt hår är jämnlångt och inte uppklippt vilket jag tycker gör lockarna finare eftersom de tyngs ner och jag får mindre volym.

 

 

Japp det var det om det. Synd att jag inte har tid att lufttorka håret oftare och att det blir kaos så fort jag sover på det. Men det är tur att plattänger finns ?

 

151 gillar

Kommentarer (60)

 • Kari

  |

  Wow! Jag tycker det är jättefint. Påminner mycket om hur mitt hår var om jag gjorde så. Har tips om hur du kan behålla frisyren över natten ifall du vill prova. Och vissa balsam eller hårkurer är bättre än andra när man inte sköljer ur. Viktigt att de ger glans till håret och inte mattar ner istället som många gör när det får sitta kvar.

  ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Spännande! Tar gärna emot tips ? Nu vet vi var jag fått mina lockar från iaf ?

   Svara

   • Emma

    |

    Åå jag vill också ha tips om hur man gör för att hålla lockarna så fina över natten ?

    Svara

    • Kari

     |

     https://lockigthar.ifokus.se/articles/534579ec8e0e7472d

     Ananasfrisyren. Är håret tjockt gör det inget om lite underhår ramlar ner. På morgonen fräschar man upp balsamet i håret med att krama in vatten där man vill ”frissa ner”. Själv gjorde jag ananasfrisyren så att jag snodde ihop håret lite löst och ”band in” det med flera hårsnoddar.?

     Svara

 • Nadja

  |

  Wooow vilket hår! ? Så otroligt fint!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ☺️?

   Svara

 • Sara

  |

  Verkligen supersnyggt!! Haha, det där med att inte borsta håret på lockhår har jag fått lära mig nu med sonen på 2 bast som ärvt sin fars lockar!
  Jag *superspikrakhårig*: klart man borstar håret?!
  Pappan: eh nej
  Jag: *provar ändå*
  Sonen: *fluffmoln deluxe*

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Emma

  |

  Alltså woow så himla fint när det är lockigt!? Din frisör verkar vara duktig för denna frisyr passar dina lockar perfekt!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sabina

  |

  Wow så fint! Så avundsjuk, jag har det plattaste håret i världshistorien :'(

  Svara

 • Zoe

  |

  Platta INTE håret! Du har så fina lockar!

  Svara

 • Johanna

  |

  Men gud vilket drömhår!!! ?

  Svara

 • Lou

  |

  Wow vad fint! Du borde ha håret så oftare 🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Hmm det där med att krama i balsam i efterhand har jag aldrig provat. Är det bättre än att ha hårolja eller har du både och? Vi har samma hårtyp med självfall/lockar så alltid bra med tips… 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Nu var det mest för att jag inte hade någon hårolja. Men ibland tar jag balsam också. Jag tar lite vatten på händerna, LITEN klick balsam, gnider i handflatorna och sen kramar jag i längderna ? Prova och se vad du tycker ?

   Svara

   • Helena

    |

    Åh tack för tips! Ska absolut prova! 🙂

    Svara

 • Anita

  |

  Har du provat att föna håret med en diffuser? Är ingen kvällsduschare men man kan ju allt fuska och bara blöta ner håret på morgonen (alt. ta lite balsam typ) och sen föna med en diffuser då och sen ready to go!

  Svara

  • Egoina

   |

   Har bara superfluff-minnen av diffuser. Men kanske ändå värt att prova ?

   Svara

   • Kari

    |

    Jag har diffuser hemma. Det funkar bara man har rätt teknik.?

    Svara

 • Annie

  |

  Wow så vackert! Naturligt är livet.

  Svara

 • Elice

  |

  Åh, det ser ut som en ”mildare” version av Carries hår i SATC!? Vilket drömhår du har!!

  Svara

 • Pia

  |

  Jättefint!

  Svara

 • Eva

  |

  Blir typ upprörd av att du vill förstöra detta fina!! Förstår inte vad jag gjorde för hemskt i mitt förra liv för att förtjäna det, men jag är cursed med tunt spikrakt hår… byter gärna med dig ?
  Ps: tror plattång on a daily basis gör mer skada än blekningen, låt den vara istället så märker du nog skillnad efter ett tag ?

  Svara

 • Nathalie

  |

  Gud vad jag önskar att jag hade sådär fint hår! Helt underbart! ?

  Svara

 • Mikaela

  |

  Wooooow! ?
  Kan helt ärligt säga att jag är riktigt avundsjuk. ?
  Själv har man det rakaste, tråkigast håret i världen..
  Skulle ge mycket för att ha ditt hår. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Robert

  |

  Verkligen kanonsnyggt hår där. Klart impad. 😉

  Svara

 • Maria

  |

  Jag kammar håret med en grivtandad kam när det är blött, sen kramar jag i nån produkt för lockar och går till jobbet. Framåt lunch har det nästan torkat helt. Orkar inte bry mig om att inte gå ut med blött hår.. sånt har jag inte tid med. Mer lufttorkning åt folket! 😀

  Svara

  • Anneli

   |

   Samma här, duschar på morgonen och så får det lufttorka fram till strax innan lunch. Har noll tålamod för att stå och föna, blir ju dessutom finare med lufttorkat

   Svara

 • Jennie

  |

  Mina lockar påminner väldigt mycket om dina (får dessutom också kaoshår efter att ha sovit). När jag duschar på morgonen brukar jag blöta händerna och sedan krama i håret (använder ingen produkt). Brukar göra susen och torkar väldigt mycket snabbare eftersom håret bara blir fuktigt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart!! Ska prova! ?

   Svara

 • Ellie

  |

  Superfint ju!!
  Jag har också lockigt hår men borstar håret precis innan och efter att jag tvättat det, aldrig när det är torrt. 🙂

  Svara

 • Jenny

  |

  Exakt så blir mitt hår med men då jag oftast duschar på kvällen och inte fönar pga blir så trassligt och uppblåst och orkar inte ta tag i att köpa en bra så borstar jag håret på veckorna och har det uppsatt men på helgerna så här jag mitt hår så här och har äntligen börjat gilla mitt hår. Ibland plattar jag det men på västkusten blåser platningen bort haha

  Svara

 • Nilla

  |

  Jag har mycket kortare hår än dig och lite lockigt (inte alls som ditt) MEN sover jag med fuktigt hår blir det KAAAOS! Så jag har börjar göra en inbakad fläta = mycket bättre ?testa du med?

  Svara

  • Egoina

   |

   Gjorde det ett tag. Funkar bra ? Men jag tycker alltid det blir så fult längst ner där man har gummibandet. Har du tips?

   Svara

 • K

  |

  Men wow! Så himla fina naturliga lockar! VARFÖR ANVÄNDER DU PLATTÅNG MÄNNISKA?? Kan du inte tvätta det på morgonen och sen självtorka hela dagen? Eller föna utan borstar och grejer? Själv har jag tunt platt hår med 0 volym som inte går att göra något med så tycker det borde vara förbud att platta håret om man har så fina naturliga lockar ???

  Svara

  • Egoina

   |

   För att det inte är fint om jag inte låter det lufttorka. Det tar ju typ 7-10 timmar att torka, så det skulle inte funka. Nej, du ska se hur det blir när jag fönar. KAOS ? Haha tack ?

   Svara

   • Sofoa

    |

    Hahah känner igen mig så mycket ? det bästa är ju när man är ledig, duschar håret på morgonen och låter det självtorka heela dagen

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha exakt! Men sällan man har tid med det 😉

     Svara

 • Anna

  |

  WOW!!
  Bara wow! <3

  Svara

 • Nina

  |

  Men nej är du tokig! Varför plattar du när du har såna fantastiska lockar ?

  Svara

 • Rebecka

  |

  Åh såå fint!!! Jag var hos en frisör som liksom klippte bort de slitna småhåret som alltid finns på längderna, det var nån speciell teknik och håret blev verkligen så fräscht. Så det är väl ett tips att fråga om frisören kan göra det efter att ha klippt av dom slitna topparna dvs 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Så himla fint! Du borde ha det så oftare 🙂

  Svara

 • Jonna

  |

  Så fint hår! Ett tips är att krama i redkens curvaceous conditioner innan du låter det torka. Gör lockarna superfina och definierade utan att det ser för stylat ut.

  Svara

 • Sofia

  |

  Har precis samma hårtyp. Tjockt med tjocka hårstrån och massa fluff. Att somna med vått hår gör att jag är mer lik ett penntroll än något annat. Kan verkligen tipsa om Resistance Serum Therapiste från Kerastase. MAGI för håret!!! Tar i vått går innan borstning eller i torrt nytvättat hår. Du måste prova!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Har ett tips för att få håret att självtorka snabbare!

  Det tar ca 3-4 timmar för mitt hår att torka i vanliga fall, men testade en ny teknik för ett tag sen och är nu frälst.

  1) släng håret över huvudet, alltså så att du står dubbelvikt med ansiktet mot magen.
  2) ruffsa runt med en handduk ORDENTLIGT. krama, ruffsa, repeat.
  3) gör detta tills håret inte känns sådär drypande blött längre (byt handduk om det så behövs).
  4) Gör om steg 1-3 några gånger, när håret känns blött igen!

  Fick mitt hår att torka på ca 1,5-2 timmar istället!

  Svara

  • Stina

   |

   ÄR DU GALEN?? Håret är som omtåligast och sprödast när det är blött, man ska absolut inte ruffsa med handdukar. Speciellt inte på ett lockigt hår som just oftast är omtåligare redan.

   Svara

 • Emma

  |

  Så fint hår!? har också tjockt halvlockigt hår och tycker verkligen du ska testa squish to condish metoden! Finns massor av klipp på youtube och mitt självfall kommer fram så mycket mer när jag gör så ?

  Svara

 • Mikaela Rydén

  |

  Men wow du har så fint hår!!! Förstår det där med att borsta. Jag ser ut som ett lejon då ?. Vad har du för plattång? Behöver en ny då min är trasig, tänkte att du kanske har tips på någon bra som får håret rakt. Den jag lånat tillsvidare får jag stå 40 min med men håret blir ändå inte helt rakt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Min är från ghd, de är bäst tycker jag. Det håller inte alltid sig rakt, men det beror mest på luftfuktighet i mitt fall ?

   Svara

 • Johannaf

  |

  Åh så fint hår ?. Jag har som du fast mer lockar och inte lika tjockt som ditt. Jag låter alltid mitt självtorka och tvättar det som oftast på kvällen. Inte snyggt på morgonen, men tips där är att ha en sprayflaska med vatten som du sprayar håret med på morgonen. Tillföra fukt liksom, inte göra det dyngsurt, och sedan krama upp lockarna för att få struktur på de igen. Därefter styla lockarna som man brukar, balsam i ditt fall ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart! Ska införskaffa en sprayflaska ??

   Svara

 • Bea

  |

  Alltså hairgoals! Älskar dina lockar!

  Svara

 • Malin

  |

  Nu har jag inte alls samma typ av hår som du har, men kan tipsa om L’anzas hårserum som är som en olja. Nånting med Silk neem plant serum heter den och det är den enda hårprodukten jag aldrig byter ut. Det som är så bra med den är att den förkortar torktiden, tror det är med 50% och det går verkligen snabbare att få håret torrt oavsett om man låter det självtorka eller föna. Är säker på att det finns fler såna produkter på marknaden men jag gillar att det både är serum/olja och dessutom har egenskapen att det torkar snabbare! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ja älskar den!

   Svara

 • Emma

  |

  Tips för att få håret att självtorka snabbare: typ Rusta, Dollarstore och liknande säljer hårturbaner i mikrofiber tyg. Turbanen bara suger åt sig utan att bli sådär blöt som en handduk blir. Sen är det bara att låta det självtorka på en kortare tid mot om man bara torkar med handduk ?
  Löwengrip ska väl ha en produkt som får håret att torka snabbare också? Har dock inte testat ?

  Svara

 • Anna

  |

  Så fint hår ?

  Svara

 • Theres

  |

  Genuin fråga : varför borstar vissa håret? Är det bra innan man plattat håret eller bara för att få ut tovor eller vaaad är det bra för?
  Jag har spikrakt, lite mer än axellångt hår och har i princip ALDRIG borstat håret. Lufttorkar alltid och plattar/lockar sällan.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv