Follow my blog with Bloglovin

Svett, skyddsmask & när jag såg ut som en tiggare

5 snabba från veckan som gått:

Veckans doft: Köpte en ny deo för ett tag sedan och har luktat svett sedan dess. Trodde först att det var själva deon som luktade svett (visst gör vissa deo det?), men det luktade ändå bra den första timmen. Tänkte sen att jag kanske börjat svettas mer än normalt. Kanske är fel på mig? Men till slut upptäckte jag att jag köpt någon variant av deo som inte innehöll något dåligt alls = sjukt ineffektiv. Har slängt den nu.

 

Veckans engagemang: Jag lade upp en bild hos frisören på Insta och genast regnade det in frågor om varför min frisör har skyddsmask, hur giftig färg hon egentligen använder och varför jag inte fick mask om det var så farligt osv osv. Ja alltså. För det första tänker jag better safe than sorry. Även om färg och blekning är mycket snällare nuförtiden kan det ju ändå inte vara bra att andas in varje dag hela tiden. För det andra är det ju just det som är poängen, att frisören står och färgar i timmar varenda dag. Det är skillnad på att utsättas för det ibland som kund. Tycker det är helt rimligt att hon har skyddsmask. Hon lovade mig att hon ska vara Darth Vader på Halloween btw!

 

Kolla gulllig vovve <3 Han är 50% anledningen till att jag går dit.

 

Veckans pinsamma: Jag bor i ett hus som har två identiska trappuppgångar. Häromdagen kom jag från ett annat håll än jag brukar och råkade därför ta fel port. Jag åkte upp till min våning och skulle låsa upp dörren. Men det gick inte! Jag har ju nyligen fått en ny dörr och tänkte att låset bara var lite krångligt för att jag inte helt lärt mig det än. Men jag kämpade och ryckte och puttade till dörren och lirkade och höll på utan lycka. Till slut ringde jag på och sedan började jag banka på dörren eftersom jag visste att F var där inne och blev irriterad då han inte öppnade. Skulle precis ringa honom när jag upptäckte att det var fel dörr…… Gud hoppas inte det var någon hemma. Det är inte första gången jag gjort så dessutom. Men denna gång var jag en aning mer trögtänkt och aggressiv.

 

Veckans snålaste: Som ni minns lossnade ju min tråd bakom tänderna och jag tog bort den hos tandläkaren. Sen bokade jag en tid hos tandregleraren för att se om jag behöver en ny. Jag skulle dit i torsdags, men avbokade min tid. Kanske kommer ångra det, men livet utan tråd är SÅ SKÖNT och dessutom är jag ej sugen på att lägga över 3000 kronor på skiten. Får se hur jag gör, kanske bestämmer mig för att gå dit ändå och bokar tid längre fram. Men som det känns nu struntar jag i det. Räcker med att ha den som är bakom tänderna i överkäken, den har aldrig lossnat dessutom. Peppar peppar.

 

 

Veckans mest random: Satt utanför en port på ett trappsteg och väntade på skjuts när det gick förbi två tanter. “Vill du ha pengar”, frågade tanten. “Ehh va?”, undrade jag. “Sitter du här och tigger”, frågade hon. Haha alltså va? Så random. Jag började skratta och den ena tanten började skamset dra i den andra för att gå fort därifrån. Så fint. Gulligaste tanterna ?

 

117 gillar

Kommentarer (25)

 • Helena

  |

  Hahah, det där med tanterna var ju sjukt kul! Brukar det inte vara rätt uppenbart vem som är tiggare och inte? Jag undrar hur jag själv hade känt mig, kanske lite förolämpad?!

  Svara

 • caroline

  |

  Hej, om du vill göra en egen EFFEKTIV deo så blandar du kokosolja, bikarbonat o potatismjöl till en pasta. Så kan du blanda i en god olja t.ex. lavendel. Sen använder du den som vanlig deo. Fungerar, lite oväntat! 🙂

  Svara

 • Allis

  |

  Funderade länge på varför du ställt en digitalkamera på högkant bakom dig på sista bilden… Dags för kaffe nu minsann.

  Svara

  • Emma

   |

   Haha! ?

   Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Så söt kamera 🙂

   Svara

  • Johanna

   |

   Jag tänkte exakt samma sak!! ?

   Svara

 • Anna

  |

  Hallå, har inte med inlägget att göra men skulle behöva råd och det brukar ju hänga en del kloka människor här:)
  Jag har träffat en snubbe sen i början av sommaren. Vi har setts några gånger i veckan och hörts en hel del. Sen var semestern och sommaren slut och vardagen tog över. Jobb, träning osv. Samma tid fanns inte längre. Jag började känna att något inte var helt hundra. Han är inte förtjust i att prata om känslor, men efter att vi förra lördagen skulle ses men han inte ville för han hade ont i huvudet och var på dåligt humör (utan anledning) så fick jag dra ur honom att allt inte var ok. Jag vill ses mer än honom och han får dåligt samvete för han vill inte ses lika ofta. Han tycker om att vara själv och behöver egentid. Han vill ses, men kanske ca 1 gång i veckan, ibland mer, han vill inte må dåligt och han dåligt samvete för att vi inte ses så ofta. Jag tycker det känns lite. Vi kom fram till att det inte kommer funka i ett telefonsamtal och att det inte går att lösa, vi får sluta ses. Han hade funderar lite på det, för mig kom det lite som en chock att det helt plötsligt bara var slut. Vi sågs dagen efter, kom väl inte fram till så mkt mer. Bara att vi skulle höras, båda var väldigt ledsna då vi tycker mkt om varandra. Vi hördes i fredags igen då jag tyckte det kändes lite oklart, men det är slut.

  Hur gör man nu? Lägger man bara ner allt eller går det att hitta en lösning? Någon som varit med om det? Jag vet att i teorin är det lätt. Vi vill ses olika mkt, ingen kommer blir nöjd=antagligen må dåligt, vi borde bara sluta ses och hitta någon som vill samma sak. Men så är det ju det där med känslor, det är inte så lätt. Jag tycker om honom väldigt mkt och jag vet att han tycker om mig också. Hur gör man? Tänker att jag ska ge det lite tid där vi int hörs, men sen då. Någon som varit med om liknande eller bara sitter inne på några kloka ord?:)

  Svara

 • Bella

  |

  Haha åh fnissade högt åt tanterna! Vad sjukt?

  Svara

 • Robert

  |

  Ser lite mer avancerat ut när du klipper dig än när jag klipper mig. 😉

  Svara

 • Sandra

  |

  Haha, det sista påminner om en sak som hände min f.d chef som var VD och ägare av en av Sveriges största resesajter (håller tillbaka vilken för att skydda hans identitet) och han var inte som man säger, klädd som den typiska VD:n. Första gången vi träffades hade han en utsliten Star Wars t-shirt och slitna jeans. En morgon innan jobbet stod han på gågatan, hade inte rakat sig, och stod med sin hund och en kaffemugg i ena handen då kommer någon förbi och lägger några mynt rakt ner i kaffet. Haha. Sen kom han till kontoret och sa stolt att han skulle bjuda oss på lunch med sina pengar. Dör fortfarande när jag tänker på det.

  Svara

 • Emelie

  |

  Gjort samma sak och gått in i fel port, dock inte kommit så långt att jag försökt låsa upp fel dörr, men tagit hissen till min våning för att sedan förvirrat bli stående framför en dörr med fel färg ?

  Svara

  • Ellen

   |

   Jag gick rakt in i en lägenhet som jag var helt säker på var min dåvarande pojkvän, tog av mig skorna, gick in i vardagsrummet och började prata högt med vad jag trodde var min dåvarande kille. Vilket alltså visade sig vara en helt okänd person, blev så chockad!! Haha. lägenheten låg precis under mitt ex och var likadant utformad och kopplade liksom inte att det var fel förrän en okänd kille undrade vad jag gjorde i hans lägenhet!! Först då såg jag att det var andra möbler etc. Så konstigt!! Ibland är man inte helt med 🙂

   Svara

 • Josse

  |

  Var en tjej som hamnade i vår hall en gång, vi satt i soffan och hörde hur dörren öppnades, tittade förvånat och förskräckt på varandra och sedan lutade vi oss över soffryggen och såg en tjej stå där och ba “nej, tyckte det var fel matta”, haha! Har alltid undrat hur folk lyckas ta fel och dessutom gå in i fel port, men inte så ovanligt då ?

  Svara

 • Frida

  |

  När jag satte in min tråd i underkäken efter att jag hade tagit ut min räls sa de till mig att jag skulle ha den ”till den trillade ut” men minst till jag var 20 i alla fall, så du borde klara dig fint utan! 🙂

  Svara

 • Sanna

  |

  När jag bodde i lägenhet var jag i helt andra tankar under min tvättid. Gick upp och gick in i min lägenhet… not! Stod helt plötsligt i en hall jag inte kände igen. Smög ut och stängde dörren mycket försiktigt ? Var noga med att se att jag gick in genom rätt dörr efter detta!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Anna

  |

  Om du inte hade jättemycket problem med tänderna i nederkäken innan så är det säkert ingen fara 🙂 Mvh hon som tycker sneda tänder är charmigt!

  Svara

 • Sofie

  |

  Lyssnade precis på Wahlgren & Wistams podd. De berättade om en kvinnlig polis i USA som gått in i, vad hon trodde var sin lägenhet .. Där inne satt en kille.
  Hon tog fram sitt vapen och sköt honom till döds.
  Men det visade sig att hon gått in i fel lägenhet.
  Låter helt sjukt, vet inte säkert om det är sant dock ?

  Svara

 • Martina

  |

  Man får tänka på att även om cellgiftsbehandlingen är jobbig för din mamma så är den ännu värre för cancern! Härligt att hon får komma igång med behandling så att hon blir frisk snart! <3

  Svara

 • Sandra

  |

  Har råkat ut för precis samma grej med en deo för ett par år sedan! Vilken deo var det? Så himla sjukt egentligen, en deo som gör att du luktar mer svett än utan… Fick jättedåligt självförtroende de dagarna, så jobbigt att inte lukta fräscht. Nej, bytte snabbt tillbaka till en gammal hederlig deo med en massa skit i, för den funkar ju iallafall.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Det var faktiskt en från Dove. Står på den att den innehåller 0% bla bla bla (vad det nu var).

   Svara

 • K

  |

  Jag måste säga att jag är sjukt imponerad av din SERIÖSA frisör! Alla som sysslar med skönhetsvård och färgar hår, gör fransar och naglar borde ha luftsug eller i alla fall en skyddsmask eftersom de utsätts för farliga partiklar och ämnen i sin arbetsmiljö och det blir vanligare och vanligare med allergier och lungsjukdomar av detta slag! Och precis som du skrev så går det inte ens att jämföra att jobba 40h i veckan med att gå dit som kund då och då!

  Svara

 • Johanna

  |

  När jag tog ut min tandställning sa tandläkaren att jag behövde ha ståltrådarna i 6 månader. Sjukt olika rön på det. Det är 10 år sen men i överkäken sitter den kvar. I underkäken rök den för minst 5 år sen. Om inte mer. Har inte hänt något alls, så det är säkert ingen fara för dig heller 🙂

  Svara

 • janet

  |

  För många år sedan stod jag och väntade medan min före detta man gick iväg och lade i pengar i parkeringsautomaten. Plötsligt kände jag en hand på min axel och hörde en mansröst säga: “Det är alltid svårast den första gången. Men kom ihåg att om du bara vågar ta steget in i värmen så kommer du aldrig mer att behöva känna dig ensam och hjälplös. Jag finns där inne!”
  Jag kunde inte för mitt liv förstå vad han talade om, men han var uppenbarligen vänligt inställd och beredd att vara stöttande så jag log bara lite svagt och mumlade ett “Tack.” När så ex-maken återvänt från p-automaten och jag berättade om det inträffade så pekade han mot huset bakom mig och på husfasaden stod det LÄNKARNA.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv