Follow my blog with Bloglovin

Hipp hipp hårra

Igår var det äntligen dags för mitt frisörbesök som jag längtat så mycket efter. Egentligen ville jag klippa mig innan sommaren, men eftersom min frisör inte hade tid förrän nu fick jag vänta.

 

Såhär såg mina sorgliga, slitna toppar ut för att fräscha upp vårt minne. Lite väl taskig bild eftersom det mesta av mitt hår ju hänger bak.  Men ändå. Rip.

 

Det första jag sa när jag satte mig i stolen var att hon skulle klippa av en decimeter bara sådär. Bort med det bara! Så det gjorde vi. Sen gjorde hon slingor, klippte lite till och fyra timmar senare såg jag ut såhär:

 

Tadaaa.

 

Typ 15 centimeter kortare, ingen utväxt och SÅ fräscht.

 

Det känns superkort, men när jag ser det bakifrån är det ju fortfarande ganska långt ändå.

 

Mina långa naglar rök i veckan också btw. Ville bara ha bort allt kände jag.

 

 

Ville egentligen klippa ännu kortare, men min frisör tyckte att jag skulle prova denna längd först eftersom hon annars behövde klippa mitt i en lock och då blir mitt självfall inte lika snyggt. Hon ville därför i så fall klippa en ganska bra bit till, men tyckte jag skulle känna efter först och tvätta det hemma och sådär eftersom mitt hår har en risk att se ut som en ”svamp” med volym på fel ställe när det är kort eftersom det är lockigt och tjockt. Det är skillnad på Pinterest och verklighet liksom.

Kände mig tacksam över detta råd när jag vaknade imorse och håret var supervolymigt. Jag har inte tid och lust att stå med plattång varje dag. Men vem vet. Det kanske hade varit snyggt med en page svamp-edition? ? Ska fundera på det. Mamma säger hela tiden att hon vill att jag ska skaffa ”Kissie-frisyren”. Haha.

 

Väldigt nöjd i alla fall. Nu är jag redo för höst. Hipp hipp hårra! ??‍♀️

 

138 gillar

Kommentarer (61)

 • Martine

  |

  Jag har också tjockt hår som lätt kan se ut som en svamp med fel längd. Gick en gång till frisören och sa att hon får göra vad hon vill bara hon inte klipper det så att det ser ut som en svamp. Hon klippte och tadaaaaa, slutresultatet var en svamp.. Men vågade inte säga nåt eller klaga så jag tvingade fram ett leende och sa tack, det ser jättebra ut *facepalm* 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh nej ? Tur det växer ut!

   Svara

 • Anna

  |

  Men en bra frisör kan ju tunna ut det snyggt så att även tjockhåriga kan ha kort 🙂 Tror du hade passat super i axellångt! Hår växer ju alltid ut, testa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Har ingen bra erfarenhet av uppklippt, tycker inte lockarna blir fina och håret blir så fluffigt. Gillar mer när det är jämnlångt och tyngs ner ?

   Svara

   • Elin

    |

    Anna skrev “tunna ut”, inte “uppklippt” 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Trodde det var samma sak ?

     Svara

  • L

   |

   I så fall har jag aldrig varit hos en bra frisör. Tunna ut för mig med tjock lockigt hår blir alltid lika med frissigt hår utan tyngd. Lyssna inte på frisören även om de säger att de kan. För att inte tala om när det växer ut sen, svamp! Ett helvete att hitta en bra frisör när man har tjockt lockigt hår.

   Svara

 • Kari

  |

  Snyggo! ? Färgen och lystern i håret är perfekt! Det är fortfarande jättelångt, men klart du märker av att 15 cm är borta.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack mamma ?

   Svara

 • M

  |

  Jag har också väldigt tjockt hår och mitt tips är att tunna ur. Så skönt! Dessutom blir det inte alls lika svampigt. Om jag inte tunnar ur kan jag inte ha uppsatt hår och mitt hår är bara till strax nedanför axlarna. Har testat allt ? får komplimanger konstant om mitt tjocka hår ändå.

  Svara

  • L

   |

   Måste fråga, rakt eller lockigt hår? Låter som att du har rakt hår.

   Svara

   • Emma

    |

    Nu var det ju inte jag som skrev kommentaren du svarade på men ändå.. Jag har väldigt tjockt hår och lockigt. Tunna ut topparna är det absolut bästa jag testat. Klippa rakt av går absolut inte då det ser sjukt konstigt ut – topparna blir alldeles för tjocka, går inte att få någon sorts frisyr alls. Klipper jag upp det blir det istället sjukt fluffigt och frissigt. Det enda som funkar för att motverka de tjocka topparna och ändå ha kvar tyngden är att tunna ur 🙂

    Svara

 • Sandra

  |

  Men wow så snyggt det blev! Känner att jag själv måste boka in frisör nu snarast. Har ju hela sommarruffset (hur roligt ord?!) kvar fortfarande…. Kram fining :-*

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla! ? Jaaa do it ?

   Svara

 • Ulrika

  |

  Undrar verkligen hur mycket det kostar att sitta hos frisören i fyra timmar 😮 Har aldrig färgat hår, bara klippt lite, så har aldrig varit hos en frisör mer än en timma, max. Jag menar det är ju typ mindre än två kunder om dagen om de tar fyra timmar var?? Det måste vara jättedyrt? 😮

  Undrar också om du har hört om eller övervägt balsammetoden eller curly girl method? Tror det hade passat ditt hår superbra! Är väldigt skonsamt för håret och gör att naturliga lockar blir mer framträdande, mindre frissiga osv 🙂 Fast alla kan använda den metoden, även om man har helt platt hår.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hon tar bara strax över 1000 kronor vilket jag tycker är rena rama rånet! Jag tar ju upp halva hennes arbetsdag. Brukar i alla fall neka henne att ge mig rabatt (ibland har jag alltså dessutom fått rabatt, sjukt ju!). Anledningen till att det tar så lång tid är för att jag har mycket hår, men också för att hon är nooooga. Skulle nog kunna ta 3 timmar hos någon annan. Det kostade förresten nästan 3000 när jag gick till en annan frisör (och inte ens blev nöjd). Så det är väldigt olika det där. Åh ska googla curly hair metoden, inte hört om. Balsammetoden har jag varit nyfiken på. Vet inte varför det inte blivit av 🙂

   Svara

   • Ulrika

    |

    Ja det var ju överraskande billigt! Jag betalar typ 500 spänn för en timma liksom… Men hon kan inte ta hand om några andra kunder medan hon har dig heller va? Jag tänker om färgen ska sitta i en viss tid eller så kanske man hade hunnit en liten klipp eller något 🙂

    Balsammetoden och curly girl är väldigt lika, bara att i balsammetoden så är uttorkande alkohol godkänt (jag tror det är den största skillnaden iaf). Använder själv curly girl och det är i princip som en vanlig hårrutin och man kan ju bara välja hur mycket eller lite man vill följa den 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Nej, när hon är klar med alla slingor börjar hon skölja de understa. Så tyvärr finns det ingen tid ? Men frisörer jag gått till innan har gjort så. Okej intressant, ska läsa om det ?

     Svara

 • Fanny

  |

  Tröjan!!! Köpt var?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är en t-shirt med “puffärmar” från H&M. Kostar 99 kronor. Har den i tre olika färger, så användbar 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Alltså WOW!!! ?????

  Svara

 • Tina

  |

  Otroligt fint! ? Behöver också klippa mig, vad heter frisören/salongen du går till?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag går till Mathilda på Flätan i Landskrona 🙂

   Svara

 • Bella

  |

  Blev sjukt snyggt?!

  Svara

 • Robert

  |

  Så jättesnyggt! Satt och höll tummarna hela dan igår att det skulle gå bra hos frissan. 😉

  Svara

  • Kari

   |

   ???

   Svara

   • Robert

    |

    Fast du ser ju hur bra det blev också. ??

    Svara

    • Kari

     |

     Säkert pga dina tummar.??

     Svara

     • Robert

      |

      Japp! 😉

 • Pauline

  |

  Grym frisör – blev såå fint på dig!

  Svara

 • Lisa

  |

  Herregud vad snygg du är! Orkar inte ❤❤ *gråter över mitt filsiga skandinaviska hår*

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sara

  |

  Dina naglar är to die for! Vad är det för färg?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är från Gina! Tror bara de har en mörkröd färg, så det är den 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Jag har liknande hår som dig, tjockt och lockigt. Har alltid haft långt hår men fick för mig att klippa Kisse-kort. Det blev sjukt fult fall i håret och jag såg verkligen ut som en svamp. Vantrivdes så mycket att jag fick klippa kortare ala pixie och ja, här sitter jag nu. Men det känns ändå bättre än att ha det halvkort sådär som det blev först

  Svara

  • Egoina

   |

   Så segt! Men pixie är snyggt det med 🙂

   Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Malin

  |

  Ser jättefint ut! Jag blir alltid så missnöjd hos frisören och måste betala minst 1500kr här i Stockholm för att klippa och göra slingor. Förstår ju att det kostar, men med tanke på att det ska göras flera gånger om året dessutom så tycker jag att det är hutlöst. Försök det som student liksom. Sedan ett år tillbaka gör faktiskt min sambo mina slingor med färg köpt på åhléns, helt sjukt egentligen då jag aldrig skulle rekommendera någon att göra sånt hemma. Men med tanke på att det ena kostar 200kr och det andra 1500kr så tycker jag att det blir värt det. Det blir inte perfekt, men jag blir ju ändå aldrig nöjd hos frisören så det gör ju inte så stor skillnad känner jag tyvärr. Och när man frågar andra i Stockholm om rekommendationer så är det ju lyxsalonger där det kostar över 2500kr. Fattar inte att folk kan lägga så mycket pengar på det! Som utbildad lärare får jag 200kr i timmar innan skatt, hur kan mina 2,5 hos frisören kosta 1500kr? Frisörer kan väl ändå inte tjäna mer än någon med en 5-årig akademisk utbildning som jobbar 45 timmars veckor? Att göra naglar och fransar ses ju som en slags lyxkonsumtion, men frisören går ju nästan alla till. Tycker det är märkligt hur det kan ta så sjukt mycket betalt. Det är ju billigare att gå på massage på ett dyrt ställe!

  Svara

  • Lina

   |

   Tror man får tänka på att som frisör måste man betala för stolen (om man inte äger salongen, då inkommer massa andra utgifter). Man måste även betala för verktygen (saxarna är asdyra), produkterna, färgen osv. Sen dras avgifter av osv. Bara för att du betalar 1500 för 2.5 h så går inte de rakt ner i frisörens ficka. Bara en del av det, och den delen behöver de också skatta på. Som lärare så lägger du ju inte några egna pengar på material, klassrum osv 🙂

   Svara

  • Ellie

   |

   Tänk om tänk rätt. Frisörer är oftast egenföretagare och skattar för tjänst = 50% av det du betalar går till Skatteverket. Var är rättvisan i det när vi vanliga anställda skattar cirka 30%? Jag unnar min frisör extra pengar och betalar därför alltid kontant host host 😉 Tänk också på att deras saxar är snordyra, måste slipas och bytas ut, att de hyr lokal (stol) som ju kostar olika beroende på läge i stan, m.m… De jobbar ofta helger och ganska sent men får inget OB.
   Jag är inte egenföretagare men har stor respekt för de som orkar.

   Svara

   • Pauline

    |

    Håller med! När man slår ut vad de får/h så är det väldigt lite, om man räknar med alla kringkostnader. Dessutom ett yrke där man sliter ut kroppen mycket och måste vistas bland tunga och i vissa fall giftiga dofter och ämnen. Förstår helt priserna för att det ska vara värt!

    Svara

  • Elin

   |

   Jag är frisör och blir lite ledsen när jag läser kommentarer som denna. Vi utbildar oss 3 år på gymnasiet samt 2 år lärlingstid innan gesällbrev och full lön. Material, lokal och allt därtill kostar, samt skatter och avgifter. Det blir inte supermycket pengar kvar som går ner i fickan och man är väldigt utsatt om man skulle bli sjuk eller liknande som egenföretagare. Synd att du blivit så missnöjd, tror att du annars kanske hade tänkt annorlunda vad gäller priset och vad det är värt. Mvh

   Svara

  • R

   |

   1500 kr ex moms är 1200 kr. Sedan ska ditt besök betala av dels färgen du använder, dels allt material (saxar, stolar, lokal, bla bla bla) – räkna 200 kr till det då? (Tror det är lågt.) Då har du 1000 kr till lönekostnader. Det går ca 250 kr till egenavgifter vilket ger 750 kr i “bruttolön” för 2,5h. Redan det är i så fall exakt 300/h. Men sedan får du dra bort semesterersättning (du som lärare har du betald semester men en frisör drar ju inte in några pengar på sin semester) på ca 12 %. Dessutom är en frisör knappast belagd 40h/vecka heller. Det behövs tid för att sköta administration (eller så ska det lejas ut = kostar), hålla efter i lokalen osv, plus att det helt enkelt är orealistiskt att man är helt fullbokad hela veckan. Så jag förundras snarare av att priserna hos frisörer kan vara så låga.

   Svara

   • Egoina

    |

    Så bra förklarat! Håller med dig!

    Svara

  • Johanna

   |

   Det är intressant hur dåligt pålästa folk är trots en 5-årig akademisk utbildning 🙂 När du betalar 1500:- så försvinner 300:- direkt i 25% moms. Sedan har vi materialet på ca 250:- , kvar är då 950:-
   Om det är hos någon som hyr stol och då förmodligen har enskild firma så försvinner ca 60% i skatt/egenavgifter(sociala avgifter) kvar är då ca 380:- sedan har vi ju hyran på själva salongen så kvar är kanske då 300:- delat på ska vi säga 3 h? 100:- i timmen efter alla kostnader och skatt 🙂
   De här ”dyra” salongerna har ju oftast bra läge och då ännu mer i hyra.
   Viktigt att tänka på är att man sällan står helt fullbokad 40 h/vecka.
   Så nej, frisörer tjänar inte så bra eftersom nästan allt försvinner i hyra/material/skatt.

   Svara

 • Lina

  |

  Skulle inte du kunna göra en ny lista med kimonos/set som du brukar ha på dig? Älskar senaste listan du gjorde. Fick tag i ett så fint set! (Det från cubus) Behöver mer inspo ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra idé! ?

   Svara

 • https://mellan-raderna.com/

  |

  Men shit, 15 cm kortare?! Jag ser typ ingen skillnad längdmässigt, du har ju superlångt hår! Men superfint o fräscht, verkligen!!

  Svara

 • Emelie

  |

  Om ingen förklarat va tunna ut så använder dem en speciell sax som gör dit hår tunnare. Syrran ser ut som en svamp om dom inte tunnsr ut. Håret blir alltså mindre tjockt så be om det ifall du ska klippa kortare sen kan du ju skänka åt mig är skit tunnhåriga. Enda ungen som fick pappas baby tunna hår… brorsan och syrran har tjockt som mamma… bara en fläkt gör att mitt hår ser tjorvigt och skitigt ut …. ??

  Svara

 • Stina

  |

  Haircut by Jenna är ett tips på frisör om du satsar på Hbg framöver. Lovar att du kommer bli nöjd utan att bli rånad på pengar;) Möllegränden 9

  Svara

 • Anonym

  |

  Wow så fint det blev!

  Jag har ett önskemål på inlägg: prestationsångest. Jag började på mitt drömjobb (ett sådant där man gått och spanat på och aldrig trodde att man skulle få) i somras och det är verkligen allt jag vill ha av en arbetsplats: goa kollegor, härlig stämning, schyssta chefer. Allt! Det här är mitt första “riktiga” jobb efter examen så jag är extra glad att jag hamnade här. Men. Ända sedan dag ett har det låst sig för mig rent socialt. I vanliga fall har jag lätt att prata och är rolig, frispråkig och kvicktänkt. Men nu är alla samtal obekväma, jag hör mig själv stamma och får inte fram orden ALLS. Och de få gånger jag har kunnat dra ett skämt har det inte landat alls. Och så avskyr jag mig själv efteråt. Jag är så uppe i detta att jag blir disträ, glömsk och missförstår saker, vilket gör att jag känner mig ÄNNU dummare. Så jag går hem och gråter för att jag sa “Vad menar du?” som svar på en simpel fråga. Ibland känner jag att nu struntar jag i det här och gör något jag inte brinner för så att det inte är lika “laddat”. Jag VET att de valde mig för att jag är kunnig, kompetent och utåtriktad men nu är jag rädd att de ångrar sig och undrar vad det var för fasad jag visade upp på intervjun.

  Svara

 • Jonna

  |

  Så fint! Det är något speciellt med att klippa sig inför hösten… känns extra fräscht då. Jag kapade en bit igår och har nu lite längre än till axlarna, så skönt att slippa tovor och elektriskt hår i vinter. :’)

  Svara

 • Linnea

  |

  Hur har det gått med stalkern? Såg att han kommenterade en del här för ett tag sen men inte sett hans kommentarer på ett tag. Har du äntligen blivit av med honom? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ibland tar han pauser, så vi får se. Men jag hoppas ?

   Svara

 • ida

  |

  Hur ser Kissie-frisyren ut?

  Svara

  • Egoina

   |

   Som frisyren Kissie har ??

   Svara

   • ida

    |

    haha, vilken av de?
    Hon har haft hur många som helst.

    Svara

 • Mia

  |

  För ett tag sen skrev du om några chips med chilismak från Lidl som jag letat efter men inte hittat :/ vet du vad det var för sort? Var det dom som heter inferno och är jättestarka? ?

  Svara

 • Olivia

  |

  Jag har själv axellångt, extremt tjock hår och förstår inte alls vad alla menar med att det skulle se ut som en svamp?? Jag har alltid haft hår ned till midjan men klippte av mig allt för ungefär ett år sedan. Det enda jag ångrar är att jag inte gjort det tidigare! Äntligen kan jag med få lite volym 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv