Follow my blog with Bloglovin

Chili i mängder

Sedan jag skrev inlägget om starka nudlar och F´s intresse för stark mat har vi fått paket med chili hemskickade och även en invit till att besöka en chiliodling. Så roligt!

 

Först fick vi ett paket som innehöll en hel chilitävling från chililovers.nu.

 

Påsarna är numrerade från 1 till 13. Nummer 1 är 0-500 scoville och nummer 13 är en Carolina Reaper (världens starkaste chili) med 2.000.000-2.200.000 scoville.

 

Den här fanns också med i paketet. Den heter Dräparen och ser rent av livsfarlig ut.

 

 

Från en annan tjej fick vi denna burk. Det är en egenkomponerad, livsfarlig chilisås som hennes sambo som jobbar som kock har gjort. Den innehåller vitlök, fermenterad chili, chiliextrakt och egenodlad Carolina Reaper. Fick också med en lapp:

Här kommer en stark chili. Den ska användas med försiktighet. Vid upphettning kan den få ångor som liknar pepparspray. Det är inte farligt, men kan kännas obehagligt. 

 

 

Jag blev livrädd, men F blev lyrisk och doppade en sked i den som han stoppade i munnen.

 

BIG MISTAKE.

 

Jag har sett honom äta mycket stark mat under våra tre år tillsammans, men aldrig har jag sett honom såhär. Han började hicka och sprang runt i lägenheten och visste inte var han skulle bli av. Efter några minuter kunde han hämta sig och meddela att den var mycket stark. Kanske så stark att man bara borde ha en droppe i en hel gryta. Haha. En parentes är också att han pussade mig några timmar senare och då brände det på mina läppar. Kan bara tänka mig hur det var för honom.

I alla fall. Tack för all chili! Det ska bli kul att göra chilitävlingen och vi får se om vi vågar använda den där chilisåsen till något ?

Nu ska jag iväg och klippa mig! Jag känner för att klippa en bra bit, men samtidigt vet jag att jag antagligen skulle ångra mig. Vi får se! Hörs sen ??‍♀️

 

97 gillar

Kommentarer (23)

 • Linda

  |

  Hahaha, tack för dagens skratt!!! Hicka av chili, det var nåt nytt ???

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, chili är gott i lagom mängd men det där… Lycka till hos frissan! 😉

  Svara

 • Karin

  |

  Vill verkligen se er göra en chilitävling ! :’)

  Svara

  • Louice

   |

   Ja! Vore jättekul!

   Svara

 • jasmine

  |

  När ni testar chilin så ha tevatten/hett vatten till hands. Det tar bort det heta väldigt bra. Jag har gurglat runt vattnet i munnen och sedan spottat ut.
  Vi köpte korv en gång med Carolina reaper i och min sambo som bara använde sig av typ mjölk, eller vad det var, hade problem efteråt medans det försvann för mig mycket fortare. Och då är jag inte mycket för stark mat.
  Så jag brukar skölja med varmt vatten om jag äter något för starkt.

  Svara

 • Karolina

  |

  Hahahahahahaha??? Gud vad kaxigt av F att ta så stor mängd innan han ens provat den!!

  Svara

 • Sandra

  |

  Åh nej! Såg du inte min kommentar om att ta pyttelite ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jo, men han tror att han är någon form av supermänniska när det kommer till chili och ville inte lyssna ?

   Svara

   • Sandra

    |

    Haha! Ja då får han skylla sig själv ?

    Svara

 • Emma

  |

  Sitter och håller på att återhämta mig efter en panikångestattack, och så läser jag detta och börjar asgarva. F:s chiliätande gjorde åtminstone min dag ?

  Vore kul om ni kunde köra chilitävlingen på youtube eller i en instastory? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Om han är ok med insta story kör vi det ? Hoppas du mår bättre snart ?

   Svara

  • Nilla

   |

   Skickar en stor kram! Vet hur det kan vara med den där dumma ångesten. ❤️

   Svara

 • Nathalie

  |

  HAHAHA fan vad avundsjuk jag blev nu!! Jag är en riktig chili-lover och kan äta hur starkt som helst (inbillar jag mig i alla fall). Det vore spännande att testa och bra om man vill ha lite fart på magen 😛

  Svara

  • Sandra

   |

   Om det är såsen du syftar på så har vi nog en burk kvar hemma ?

   Svara

 • Vanessa

  |

  Haha hade så velat se F’s reaktion ?

  Svara

 • Rebecka

  |

  Hade varit roligt om ni filmade när ni gör challengen! haha 🙂

  Svara

 • Camilla

  |

  Jag gillar inte stark mat, men min sambo älskar det. ??
  Vart har ”gilla-funktionen” (hjärtat❤️) tagit vägen som tidigare fanns under dina inlägg? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet inte, jättemärkligt! Ska mejla om det ??

   Svara

 • Vikki

  |

  Åh, fan vad kul med alla olika chilisar!
  Bästa tipset för att få bort hettan är något som är så fettigt som möjligt, typ glass är guld (ren grädde är inte fel heller)! Kapsaicin som är det som gör chili starkt lägger sig typ i tungans “porer” och blir typ som olja i vatten om man försöker skölja med vatten, eller för olja för den delen, det blandar sig liksom inte. Men den är fettlöslig, så det lindrar lite, den stunden man har glassen i munnen!

  Prova gärna carolina reapern btw, den är jättegod och fruktig, min favoritchili. Den är svinstark men värt det!

  Fick ni förresten med en Trinidad Moruga Scorpion i mixen? Annars har jag hemodlad som är i klass med reapern i styrka.

  Svara

 • Björn

  |

  Härligt att se. Hoppas chilin smakar.
  Hör av er om ni vill titta förbi på min chilifarm ?

  Med vänlig hälsning,
  Björn
  Chililovers.nu

  Svara

 • Matilda Sandberg

  |

  Min sambo har också ett stort chiliintresse. Odlar eget och köper från Mexens Chili i Svalöv.

  En kompis var hos oss för någon vecka sen och skulle prova en Carolina reaper. Bara det att han åt EN HEL !!!! Aldrig sett en människa må så dåligt efteråt. Han sa även några timmar senare och dagen efter att han aldrig haft så ont i magen någonsin :p

  Svara

 • Anonym

  |

  Kul med hela chilifrukter! Tips: Spara fröna (torka) och plantera i januari 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra idé! Varför just i januari?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv