Follow my blog with Bloglovin

Höstlistan 2018

DET ÄR HÖST! Tycker jag i alla fall. Jag bestämde ju det igår. Längtar så mycket efter stickade tröjor, snygga kappor och te i määängder. Här kommer en höstlista i vanlig ordning!

 

 

Beskriv din höst i tre ord?

– Mysig, hektisk och jobbig. Hektisk är den ju alltid eftersom det är då det händer mest. Denna höst kommer dessutom bli väldigt tuff eftersom mamma är sjuk. Nästa vecka påbörjas hennes behandling. Men sen kommer den vara mysig också. Leva i nuet osv.

 

Hur mådde du förra hösten?

–  Min farmor dog i september och jag och F gjorde slut i november. Så det var en pissig höst faktiskt.

 

Vad är dina planer för hösten?

– Prioritera familj, ta hand om mig själv och leva för dagen. Låter kanske astöntigt, men jag känner exakt så.

 

 

Hur höstmyser du?

– Rödvin, mustiga grytor och töntiga serier i soffan. Älskar allt skräp mtv visar. Favoriten är Catfish.

 

Hur vill du se ut i höst?

– Jag vill vara lila. Har kommit på att det är min favoritfärg på hösten. Gärna en djup, nästan röd färg.

 

Som denna kimono från Indiska. Kimono finns här, byxor finns här och t-shirt finns här (annonslänkar).

 

Vad är det bästa med hösten?

– Att sommaren är slut och att man får rutiner igen. Okej, lät som jordens tråkigaste människa nu. Sommaren och inga rutiner är självklart nice, men man behöver kontraster för att kunna uppskatta saker. Alla färger på träden är också trevligt.

 

Vad är det sämsta med hösten?

– Att det blir kallt. Punkt.

 

 

Höstens look?

– Stickat, oversize, leggings, höga stövlar, fluffiga halsdukar, stora lockar i håret och en latte i handen. KOMMER VA SÅ SNYGG.

 

Vad kommer du dricka i höst?

– Chai te! Har bestämt mig för att göra eget. Kommer recept om det blir något bra av det. Och ja, jag vet att chai te i princip betyder te te (precis som ramen nudlar = nudlar nudlar). Eller? Alla säger dock chai te, jag blir så förvirrad.

 

 

Ska du resa någonstans i höst?

– Nä. Nix. Nope. Kanske Norge iofs, men tvivlar starkt på att jag kommer att ha tid.

 

Hur förbereder du dig inför vintern?

– Ehm ja alltså det är knappt ens höst än och att göra saker i förväg är inte min melodi. Mvh tjejen som ej hade en vinterjacka som passade i flera år.

 

Höstlistan 2016.

Höstlistan 2017.

 

78 gillar

Kommentarer (18)

 • Sessan

  |

  Ja, chai betyder te vilket betyder att chai te betyder te te. Ramen betyder (på amerikansk engelska!) nudlar vilket betyder att ramen nudlar betyder nudlar nudlar. SDD-disk blir ju också dumt då sista D:et står för disk. Solid State Disk disk. Vi låter ju som neandertalare. MEN angående ramen så är det ju namnet på en specifik japansk rätt som är en soppa med kinesiska vetenudlar. Det ändrade betydelse när det introducerades i det engelska språket. På samma sätt tänker jag att chai betyder te, men på svenska betyder det just svart te kryddat med kanel, kardemumma och övriga kryddor. Tänker lite att samma ord kan ha olika betydelse i olika språk. Typ kiss, hehehehe.

  Förresten köpte jag youtubenudlarna nu efter att ni gjorde det. Fast jag köpte ju självklart de rätta, alltså x2 spicy. Om du aldrig hör från mig igen vet du varför. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Hoppas du överlever :O

   Svara

 • H

  |

  Älskar din klänning, så fin blå färg!

  Svara

 • Sara

  |

  På kinesiska heter te “chá” (茶).

  Svara

 • Robert

  |

  Tycker “Prioritera familj, ta hand om mig själv och leva för dagen.” lät som ett väldigt vettigt svar snarare. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  ❤ jag lever med en mamma som är kroniskt sjuk och hon drabbades när jag var två år så jag har aldrig sett henne frisk. Hon är den jag alltid prioriterar först och det har jag gjort enda sedan barnsben och jag är vuxen nu. En del flyttar hemifrån när de är 18 år och vill leva livets glada dagar så har jag aldrig kunnat det. Jag har sett för mycket sorg för att kunna prioritera bort den som alltid har varit min bästa vän. Jag har levt men jag har levt såsom jag har velat utan press från andra.

  Jag tycker det är så fint att du tar hand om din mamma och inte skäms för att göra det när det finns så många som gör raka motsatsen. Hon måste vara så stolt över sin fina dotter ❤

  Svara

  • Kari

   |

   Det är jag verkligen! Jag har världens finaste dotter! ?

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

 • Helena

  |

  Min mamma dog i cancer för några år sedan och det är en fruktansvärd sorg. Men hon hade cancer i magen och det är ju jättesvårt att bota. </3 Jag tror och hoppas att behandlingarna går super för din mamma!
  Vad spännande med chai-te, hur gör man det? 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Om prioriterat familjen är det töntigaste är jag och vill jag mer än gärna vara en tönt. När min pappa fick cancer åkte jag till honom varje dag och det ångrar jag inte en sekund. Nu lägger jag mycket tid och energi hos min mamma, syster och man, det känns så bra. Påminner ofta andra att, om de har en bra relation med sina föräldrar, att umgås umgås umgås med dem så mycket de bara kan nu när det går. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant! ❤️ Syftade förvisso på uttrycket om att ”leva för dagen”. Men är ju egentligen inte töntigt det heller ?

   Svara

  • Lisa

   |

   Håller verkligen med ❤ En dag finns ingen av oss.

   Svara

 • Sofia

  |

  Eller som salsa sås, salsa betyder sås, så blir sås sås ?

  Svara

 • Danielas Dagbok

  |

  jaaaaa alltså mtv och catfish!!!! bättre FINNS INTE.

  Svara

 • Sophie

  |

  Tycker du gör helt rätt i att prioritera din mamma! <3 När min mamma blev sjuk i lungcancer som även spred sig till bl.a. pankreas som inte går att bota stod jag i startgroparna till att flytta hemifrån. Hade en lägenhet klar att flytta in i och allt. Men som bekant så rasar ju hela ens värld samman och min mamma blev samtidigt snabbt sämre. Drygt 1,5 månad efter diagnosen hamnade hon på sjukhus och låg där i 3 veckor, det var så illa att vi inte trodde hon skulle få komma hem igen. Men det gjorde hon, och då bestämde jag mig för att bo kvar hemma så länge mamma var sjuk och hjälpa pappa vårda henne. Bästa beslutet jag tagit! Eftersom jag gradvis såg mamma bli sämre varje dag var det inte lika stor chock som för min syster som besökte någon gång i veckan, och det kändes bra att få ställa upp för mamma så som hon alltid ställt upp för mig. Det var en extremt jobbig period i livet, men det kändes rätt och bra ändå. Och så många extra timmar jag fick med mamma innan hon till sist gick bort 13 månader efter diagnos. <3 Ångrar det inte för en sekund. Så all styrka till dig och din mamma, jag ska hålla tummarna för henne! <3

  Svara

 • Linda

  |

  Din höst låter underbar. Önskar din mamma all möjlig krya på sig! Hon är en fantastiskt stark kvinna och kommer klara detta galant! Svorskan får ta emot all pepp som är möjlig! Det är så kul att läsa hennes kommentarer här samt hur hon formar om sin dotters inläggs-texter ??

  Chai te är fantastiskt! Yogitea har en Green Chai som jag är fullkomligt besatt av. Hade jag varit en influencer hade jag nog varit sponsrad ? Prova! Finns att beställa på apotea! Jag kan köpa resten av paketet av dig ifall du inte gillar det! (Missa inte att 7 min är minsta tiden för tepåsen i dock!). Du märker ju vilken bra reklam jag gör! ? (Ps, jobbar inte på yogitea haha. Tar hand om vår framtid på en förskola!) ??

  Svara

 • N

  |

  Du är jättefin i den lila kimonon 🙂 Bra köp!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv