Frågor & svar

Tänkte fråga när du och Moa kör igång nästa säsong av Veckans smash? Hoppas verkligen att ni fortsätter för älskar er podcast 👏🏻

– Jag har duckat denna fråga på sistone, förlåt för det. Svaret är att vi inte riktigt vet. Podcasten tar nästan en hel arbetsdag från mig varje vecka (mer eller mindre beroende på om det är jag som klipper eller inte). Eftersom vi haft svårt att hitta sponsorer är det helt enkelt inte hållbart. Det är för mycket tid som går bort från annat. Speciellt nu när Moa börjat plugga och jag till hösten och vintern kommer att gå upp till nästan heltid på mitt jobb. Vi hade gärna fortsatt om vi t.ex. kunde outsourca klippandet, men det går ju inte riktigt eftersom vi inte tjänar något på podden. Men det är inte därmed sagt att vi lägger ner den. Vi pausar tills vi hittar ett produktionssätt som fungerar. Vi får se helt enkelt. Tack snälla alla som frågat efter podden och saknar den!

 

 

Jag har en fråga jag tänkt ställa ett tag. I något av de första poddavsnitten (eller kanske du skrev det i bloggen?) så sa/skrev du att du säkerligen skulle få kommentarer som lät typ ”omg pratar du skånska??”. Min egensnickrade teori om detta är att när folk läser texter så läser man på sin ”egen dialekt” (dvs hör en röst i huvudet) och att det kanske är därför många ”hör” din röst på t.ex stockholmska. Min fråga är därför om du läser upp texter i huvudet på skånska? Haha, hoppas du fattar vad jag menar. Ha det bäst!!!

– Jag fick denna kommentar för några veckor sedan och har funderat på den massor sen dess. Vilken röst hör jag egentligen i mitt huvud? Läser jag på skånska? Tänker jag på skånska? Jag har kommit fram till att ja, det gör jag. Men! Det lustiga är att jag också kom fram till att det ändras beroende på var jag är. När jag är i Norge tänker jag på norska och när jag är utomlands händer det till och med att jag tänker på engelska. Jag skulle också kunna tänka mig att min dialekt skulle blekna i huvudet om jag flyttade till en annan svensk stad. Så himla märkligt ändå? Är jag ensam om det här?

 

Hej Regina (och alla andra)

Behöver opartisk hjälp.

Jag gjorde slut med min kille för 4 månader sedan efter 1,5år ihop (var även sambo största delen)
Anledningen? Han ljög för mig 2-3 ggr(smågrej var det om egentligen men ändå). Han levde för sin dator o fotbollen. Vi hittade sällan på saker tsm. Jag vill ha barn nu (jag är 26) men han är bara 21. Han tog aldrig jobbet seriöst (sjukanmälde sig för o få sova…)

Men grejen är jag ÄR JU SÅ KÄR! Vi ses fortfarande flera gånger i veckan o beter oss som vi är tillsammans. Klarar ej av tanken att han skulle va med någon annan. Han säger han skulle minska på datorspelandet om vi blev ihop igen. Men jag sa till honom även när vi bodde ihop, men det skedde ingen förändring. Men tänker också, han är bara 21. Han borde väl växa upp? Eller är jag så kär att jag blir dum?

What to doooo? Gå vidare ? (Vi har försökt men vi hör av oss snabbt till varandra, fyllan är farligast). Ge det en chans till med risken att det blir samma?

Tips mottages ♥️

– Jag skulle kunna säga alla klyschorna om att det sällan funkar om man redan gjort slut en gång, att det ej är ett bra tecken att någon ljuger för en och att en person som lovar att hen ska ändra sig först när det väl är för sent sällan gör det. Men nu är jag ju en hopplös romantiker och säger därför kööör. Jag tycker hellre att man provar en gång extra än ger upp för tidigt och funderar på “tänk om”. MEN självklart ska du inte behöva kompromissa mer än vad som känns bra för dig. Prata om vad du förväntar dig, vad som oroar dig, att du vill ha barn och allt det där. Kanske kan ni mötas halvvägs. Kanske kan ni inte det. Men prata om det. Försök. Ge det en chans. Hör vad han har att säga. Känn efter. Då vet du. Och går det inte så går det inte, men försök då att hålla er borta från varandra för bådas skull. Det blir så mycket svårare annars. Anledningen till att du gjorde slut är ju för att du vill ha något annat, något mer än vad ni hade. Det är du värd och det är det du ska ha. Slösa inte tid på annat. Jag känner att du har en väldigt bra kompass och att du är säker på vad du vill i livet, så jag tror att du kan avgöra om du vill släppa detta eller fortsätta. Var stark! Lycka till heja heja <3

 

 

Första selfien måste ju vara rena facit för perfekt selfie? Hur gör du? Hur håller du kameran /tel, redigering, ljus osv. Kan du skriva en guide? Helt seriös just nu, försökt få en bra bild till tinder men helt omöjligt. Skriv en guide om tinder med förresten! Hjälp en småbarnsmamma som inte varit singel på ett decennium och bara fotar ungarna. ❤️

– Haha <3 Tack! Jag hade verkligen tur med den selfien. Det blåste och jag hade solen i ögonen, men det blev bra ändå. Har tyvärr inga supertips vad gäller selfies förutom LJUSET. Ljuset är det absolut absolut viktigaste. När du ska ta en bild så kan du titta på dig själv i frontkameran samtidigt som du flyttar dig runt för att se hur ljuset faller i ditt ansikte och vad som ser bra ut. Är du inomhus kan du exempelvis ställa dig i fönstret. Dagsljus blir alltid snyggare än lampljus. Vad gäller redigering ändrar jag endast ljus, konstrast, färg och skuggor typ. Jag använder vsco som är en app 🙂 Vad gäller Tinder har jag inte använt det på tusen år och vet knappt hur det fungerar längre. Haha. Men mitt tips är att skriva en liten text om dig själv som du tycker fångar dig som person, samt lägga ut glada och verklighetstrogna bilder. Tror man attraherar de bästa typerna av människor då. Lycka till hallå. Så spännande! 😀

 

Så underbart att du flyttat till Helsingborg, min gamla stad som jag flyttat ifrån;) Älskar att se sånt som väcker fina minnen från staden-men kan du inte nämna några sämre sidor av Helsingborg enligt dig? (Knasig förfrågan jag vet)

– Haha hmm. Känns dumt att dissa staden jag bor i och tycker om så mycket. Tycker egentligen inte något negativt. Det enda skulle vara att jag tycker att Helsingborg ibland kan ha lite…småstadskomplex typ. Att allt ska vara så stekigt, fint, stort och skrytigt. Både vad gäller staden och hur folk klär sig och är. Jag kan sakna det avslappnade, laid-backiga och inte så krystade. Makade det någon sense för någon? Kaaan eventuellt hända att jag bara missat dessa ställen i Helsingborg.

 

73 gillar

Comments (23)

 • Rebecca

  |

  Kul att man kan ha så olika uppfattningar om en stad. Jag bodde i Helsingborg i två år och tyckte aldrig om staden. Jag uppfattade den som väääldigt segregerad, farförallt mellan norr och söder. Som att stadsparken delade upp staden i två delar; den bra och den dåliga. Centrum består dessutom endast av en lång gata som folk går upp och ner för (???) och jag hade jättesvårt för att hitta mysiga ställen. Och VAD är det med blåsten? Det blåser ju åt ALLA håll samtidigt! Kanske inte stadens fel, men ändå.

  Tur att alla tycker/uppfattar saker olika! 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Har en väldigt konstig upplevelse angående det där med röster i huvudet när man läser. Jag är blind och använder därför en skärmläsare med talsyntes (alltså att en röst läser allt jag läser). Så nu när jag tänker händer det ganska ofta att jag tänker med den rösten. Jag hör ju den nästan hela dagen varje dag, så inte så konstigt, men kan tänka mig att folk skulle flippa ur om de hamnade i min hjärna haha.

  Reply

  • Elin

   |

   Haha detta är ju för roligt!! Kan verkligen tänka mig att det blir så när man alltid hör samma röst 😂

   Reply

  • Egoina

   |

   😂🙈

   Reply

 • Malin

  |

  Åh nej så tråkigt med podden! 🙁 Men förstår ju absolut varför. Klart det inte blir hållbart när man lägger en hel arbetsdag på det och allt blir utan att få lön. Väldigt få personer det skulle fungera för! Hoppas att ni hittar en lösning så att vi får fortsätta lyssna! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Mia

  |

  Att höra vad folk läser på för dialekt, även vilket språk folk tänker och drömmer på är så roligt. Läser jag så hör jag min egna dialekt, dvs Stockholmska på svenska och med en Brittisk dialekt på engelska. Tänker och drömmer 50/50 på svenska och engelska 🙂

  Reply

 • Julie

  |

  Nej du är inte ensam om att byta tänk-språk beroende på var i världen du är. Jag byter även beroende på vilka jag umgås nära med, även utryck och sånt ändras beroende på vilka jag umgås med. Tex hade besök från Frankrike (i Sverige) och tänkte på franska efter en dag. Varje gång jag byter jobb och umgås nära nya människor så tar jag till mig av hur folk pratar o artikulerar och särskilda saker de säger.

  Reply

 • Jonna

  |

  Åh nej, jag som precis tänkte “bara inte Regina och Moa lägger ner sin podd”. Min favorit ju! Jag förstår dock ert beslut, det känns helt rimligt. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Hanna

  |

  Nooooo dumma tid som aldrig räcker till! Har ju längtat som tusan efter podden, och gått runt och tänkt “Jaa snart höst = podden börjar igen”. Ack ack. Men bra att den inte är helt ute ur bilden iaf!

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Lisa

  |

  Haha, roligt skrivet om Helsingborg. Sa nästan ordagrant samma till min man häromdagen 🙂 Stämmer på pricken och jag kan tycka att det är synd, för Helsingborg hade varit mysigare om folk accepterade att det inte behöver vara Stockholm.

  Reply

 • ab

  |

  Dum fråga kanske men måste man klippa podden? Kan ni inte bara spela in rakt av (pausa när det behövs så klart) och lägga in ev ljudeffekter direkt (alt skippa sådant)?

  Reply

  • Egoina

   |

   Man kan säkert bearbeta den mindre och inte göra mer än nödvändigt, men det behövs ändå klippning (våra röster måste klippas ihop exempelvis, det är två olika ljudfiler, jingel ska läggas in). Sen ska ju avsnittet laddas upp osv. Många små saker som i slutändan ändå tar rätt mycket tid. Men vi funderar på hur man skulle kunna göra det smidigare och att klippa mindre är helt klart en del av lösningen 😊

   Reply

   • ab

    |

    Oj, hade inte ens tänkt på att era röster skulle finnas på separata filer.

    Reply

 • Sara

  |

  Hej! Längtar också efter er pod! Kanske kan patreon vara ett alternativ?

  Reply

 • Louice

  |

  Vill inte på något sätt komma med pekpinnar och vill inte få det att verka som att jag gör det, MEN du måste verkligen se till att vara rädd om dig när det kommer till blogg/podd/arbete: se till att det inte blir för mkt. Om det är för mycket jobb med podden, lägg den hellre på is för tillfället då. Det viktigaste är ditt välmående, kom ihåg det. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack <3

   Reply

 • ab

  |

  Till bloggläsaren som ställde en fråga: Det kan bli så att ex-killen kan minska sitt datorspelande men det finns ju även gamers i 30-,40-årsåldern. Jag känner någon som är gift med en sådan man och varje gång dem skaffar en ny bebis så är hon arg över att hon tar mest ansvar för bebisen (och övriga barnen) medan han fortsätter spela. Det är ett svårt projekt att försöka ändra en annan människa och det är synd när det går ut över barnen.

  Reply

 • Annica

  |

  När jag pluggade i Frankrike så tänkte jag blandat på franska, engelska och svenska. Sjukt snurrigt, men mest engelska och svenska. Min dialekt påverkas också mycket av de jag umgås med! Bara göteborgare – glider mot göteborgska, skåningar – glider mot skånska etc. Så ibland blir det riktigt snurrigt i skallen!

  Numer läser jag alltid på stockholmska, men när jag pluggade och fick en liten blandad dialekt så läste jag också med en blandad dialekt!

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag blev tillsammans med en “gamer” då han var 20 år och jag 18, tyckte precis som du då att all hans tid bara gick till dataspelandet och störde mig mycket på det. Han sa att han skulle skära ner på det och jag intalade mig att det skulle bli så/att han skulle växa ifrån det. 10 år senare och han sitter fortfarande lika mycket vid datorn, det som ändrats är Min inställning till det. Förut störde det mig, nu tycker jag bara att det är skönt att han har en hobby han kan syssla med hemifrån (han är aldrig ute och slänger på krogen ex), att han alltid kan hjälpa mig med allt teknikstrul och att jag för det mest får ha tv:n ifred 😂 Med det sagt tror jag inte att du ska fundera på om han kommer att ändra sig för det händer sällan, utan snarare om du kan/vill ändra din inställning till spelandet 🙂

  Reply

 • Mli

  |

  Nooo! Älskar podden, bästa evah!

  Reply

Leave a comment

Arkiv