Follow my blog with Bloglovin

När det var coolt med plåster på kinden

Jag läste att en ny typ av utseendeförändring har växt sedan Meghan Markle gifte sig med prins Harry. Nämligen att tatuera in fräknar!

 

 

Jag har funderat mycket på det här. Min första reaktion var att fnissa lite åt det. Men sen kom jag på att det ju egentligen inte är konstigt. Det är ju som vilken annan typ av tatuering som helst. Man sätter den där för att man tycker det är snyggt.

Jag började tänka på andra knasiga grejer folk gjort med sitt utseende för att kändisar ser ut så och ett minne från tidigt 2000-tal uppenbarade sig plötsligt. Rapparen Nelly slog igenom och av någon märklig anledning hade han alltid ett vitt plåster (tejpremsa?) på kinden. Alltså jag vet ju inte. Stackaren kanske hade en envis finne som aldrig ville försvinna och som han inte ville visa till hela världen. Men jag tvivlar ändå på det. I alla fall. Det dröjde inte länge innan typ varannan kille också gick runt med plåster på kinden.

 

Hur alla *coola killar* såg ut när jag gick på högstadiet.

Minns ni det här? Och kan ni komma på något annat knäppt som blivit mode bara för att en kändis haft det?

 

114 gillar

Kommentarer (43)

 • Ida

  |

  Kommer ihåg när det var något fotbolls VM eller EM och Ronaldo hade plåster på sina diamantstenar i öronen för att inte skada medspelare eller något (varför kunde han inte bara ta av dom..?) och det var en kille i min skola som inte förstod varför och sen en dag kom han också med tejpade örhängen hahahaha

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Pauline

  |

  Kanske inte direkt mode, men vi Michael Jackson-fans vid våra mest besatta perioder brukade tejpa vit tejp runt vissa fingrar, för att han hade det. Vet inte to this day om han gjorde det för att det fyllde någon viss funktion, men 12-åriga jag kände mig ascool.

  Svara

 • Lisa

  |

  Christina Aguileras glittriga tatuering hon hade på magen i what a girl wants (tror jag) och hennes olika slingor. Slipsen ovanpå ett linne från Avril Lavigne när hon gjorde karriär och alla korta skolflickekjolar och knästrumpor efter Britney Spears!

  Svara

 • Fru fräken

  |

  Jag har cirka en miljon fräknar, över precis hela kroppen och har hört så många märkliga kommentarer genom åren. Det känns lite knäppt på något vis, att folk liksom anstränger sig för att få fräknar nu, när jag alltid fått höra att det är fult och äckligt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så bra ändå! ? Jag själv skämdes över mina fram tills jag var 25 typ.

   Svara

 • anneli

  |

  Haha, det fick mig att tänka på när alla gick med låtsas glasögon bara för att Ashton Kutcher gjorde det. Jag minns att jag satt alltid och skrattade åt det 😀

  Svara

 • Josefin

  |

  Målade man inte en prick/leverfläck ovanför läppen på 90/00-talet också? Någon kändis, minns ej vem, som hade det.?

  Svara

  • Mici

   |

   Cindy Crawford!

   Svara

  • Linda

   |

   Visst var det väl Madonna vi efterapade med mouchen?! ☺️

   Svara

   • Maria

    |

    Marlyn Monroe dkulle jag påstå 🙂

    Svara

 • J

  |

  De extremt fula randiga ”solglasögonen” som Kanye West hade, bland annat i sin video till Stronger. Så extremt fula och meningslösa ?

  Svara

 • Isabell

  |

  Inte pga en kändis (tror jag?) men alltså, tiden då alla fjortiskillar hade hårsnoddar runt vaderna, utanpå byxorna, helst flera stycken. Varför??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa. Vad var det om?

   Svara

   • A

    |

    PartilleJohnny-modet var fräsigt! ?

    Svara

  • Hanna

   |

   För det skulle symbolisera hur många tjejer man legat med, ju fler gummiband ju bättre. Fjortiskillar asså, skäms jag är en del av den generationen. Du skulle ju helst ha en bandana runt låret också. och idominläppar!

   Svara

 • Ellie

  |

  Gjorde inte Tom Cruise tandställning lite trendigt ett tag?

  Jag älskar fräknar. Är så avis på alla som har! Fast jag hade inte velat vara ginger. Men som Megan är snyggt!

  Svara

 • Jenny

  |

  ”At first, Nelly wore the band-aid to cover up a basketball injury,” Tristan wrote. ”But according to Entertainment Weekly, after that scar healed, Nelly kept wearing it in honour of ex St. Lunatic Lavell Webb (a.k.a. City Spud), who collaborated with Nelly on his hit song, ’Ride Wit Me’.

  ”Nelly says that Webb, who is serving a 10-year sentence for robbery, is innocent. ’I know when he sees me on TV and sees me wearing this Band-Aid, he knows I’m wearing it for him,’ said Nelly.”

  🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Där ser man! ?

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, kommer inte på nåt spontant men det är kanske spegelneuronernas fel? Många organismer är programmerade för att härma varandra. Rätt intressant ämne. 😉

  Svara

 • Jonna

  |

  En tjej i klassen över mig när vi var typ 10-11 piercade sin nagel. Det tyckte jag var väldigt märkligt då och gör fortfarande, jag menar det är ju as lätt att bryta sin nagel, och med ett smycke i det? Vet inte om det var en trend dock ?

  Svara

  • Marias bokhylla

   |

   Det var det i alla fall där jag kommer ifrån, kommer ihåg att många piercade sina naglar. Och att många hade tandsmycken också.

   Svara

  • Linnea

   |

   Ja men jaaa! En kompis till mig gjorde det i lågstadiet och jag förstår fortfarande inte varför???

   Svara

 • Jackie

  |

  På 90-talet när Robyn slog igenom skaffade många tjejer page, samtidigt gick flera andra tjejer och tyckte frisyren var ful (och Robyn töntig). Dåtidens troll! ?

  Svara

 • Marie

  |

  Vet inte om någon kändis hade det men när jag gick i åttan (2004) så var det populärt bland killarna att ha sidenkalsonger och häng..

  Svara

  • Magdalens

   |

   Men ja alltså vad var grejen där?!

   Svara

 • Erica

  |

  När man rakade ett streck på ögonbrynet, hade fejk piercing ala Christina Aguilera i näsvingen och man skulle helst ha så mycket uppklippt i håret som möjligt.

  Svara

 • ab

  |

  Fördelen med plåstret är att det går att ta bort.

  Svara

 • Bella

  |

  Åh yaaay visste inte att fräknar var trendigt, kul att vara trendig för en gångs skull?
  Jag minns att typ alla tjejer gjorde tofsar som Emma i Spice girls

  Svara

 • Linnéa

  |

  Hehe jag visste hela tiden att en dag kommer fräknar vara inne! Sicken tur att man är rödblond och därmed får massor av fräknar så fort solen ens gluttar på en!

  Kommer ihåg när jag var tonåring så var emo hett. Typ var och varannan såg ut som en tvättbjörn och hade helt utflippade kläder. Jag var också där och sniffade, men sedan kom jag på bättre tankar. Jag bar dock min mohawk med stolthet och när jag inte hade ork att fixa håret hade jag på mig en beige Eminem mössa (i know, jag vet inte heller vad mitt 13 åriga jag höll på med).

  Svara

 • Sanna

  |

  När jag var cirka 11-12 blev det plötsligt populärt att pierca sig i huden mellan fingrarna. De som gjorde det använde inte ens lämpliga piercings för detta utan helt vanliga örhängen. Såg riktigt vidrigt ut. Jag minns för övrigt att jag ville pierca naglarna? Så glad över att jag inte gjorde det.

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Charlotte

  |

  Att sminka till sig fräknar har väl varit ”inne” i 1-2år i alla fall? Vet att det finns både smink-kit för fräknar samt mer permanenta kit (typ henna) men tatuera kanske är liiiite extremt. Även om fräknar är det finaste som finns, så avis på folk om har det! Var så nöjd över mina tre jag fick i sommar haha.
  En annan sjuk trend som dykt upp är strumpor i sandaler!! Dök upp på herr-visningarna för fall-18 och nu har bla Beckham och Bieber sportat det senaste modet…

  Svara

 • Madde

  |

  Idag fixade jag mitt cellprov!!! Var så sjukt nervös och ville kräkas men det gick superbra och jag är sjukt nöjd med mig själv.
  Tack för knuffen ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Maria

  |

  Haha jag tänker i John Tucker must die när han fick string att bli poppis bland sportnördarna?

  Svara

 • Sara

  |

  När är podden i gång igen? 🙂 Längtar verkligen efter nya poddavsnitt 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet inte. Får återkomma om det ?

   Svara

 • Sofie

  |

  Ganska fint att höra för oss som har naturligt mycket fräknar och kanske skäms/tycker det är jobbigt/fult. Det kan ju vara snyggt på rätt person eller så kan man börja gilla sina egna fräknar på heltid. Jag tyckte att du tog upp det lite fel när du fortsatte med ”andra knasiga grejer folk gör” Fräknar är inte knasigt, det är något man får leva med vare sig man vill eller inte om man har de naturligt … trist att du tycker att det är en knasig grej

  Svara

  • Egoina

   |

   Men hallå jag själv har ju fräknar?? Haha. Det är ju lite knasigt att faktiskt tatuera in, men förstår att man vill. Menade oavsett inte så, utan att tankarna gick vidare till andra saker folk gjort för att likna kändisar och då kom jag på det här med plåstret. Och det är ju knasigt! ?

   Svara

  • Bea

   |

   Hehe du skämtar va? 😛 Hon menar ju att det är knasigt att tatuera in, inte knasigt att ha från början :p

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv