Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & svar

Använder du fortfarande natural cycles eller vad hände med det? Vad tyckte du om det? Är så vilsen i preventivmedeldjungeln…Vill ha hormonfritt men livrädd för att sätta in spiral pga smärta ? Osäker på om man kan lita på natural cycles.

– Nej, det gör jag inte. När min prenumeration tog slut för några månader sedan förnyade jag aldrig. Ingen särskild anledning egentligen, jag var nöjd med NC. Blev bara så opepp på att mäta min temp hela tiden och alla skriverier och sådär.

Dessutom tycker jag att jag har bra koll på min kropp själv och känner inte att jag behöver appen. Med andra ord kör jag säkra perioder-ish skulle man väl kunna säga. Tar alltså inte hormonella preventivmedel och har inte gjort på många år. Kommer med största sannolikhet aldrig att göra igen heller då jag mår så dåligt av dem (har provat flera olika) och dessutom har förhöjd risk för bröstcancer. Säkra perioder/ naturlig familjeplanering är självklart inget jag rekommenderar. Det kräver stort ansvar, att du är insatt i hur det fungerar och sen är det mindre säkert. Det funkar dock bäst för mig. Jag vill inte råda dig till vad du ska göra då jag efter en tids funderande känner att det är fel. Det är ju ett så viktigt och personligt beslut. Läs på om preventivmedel och rådfråga din barnmorska! Hoppas du hittar något som passar för dig <3

 

 

Meeenne kom igen, en sån tröja måste jag bo i denna höst. Vart finns den?

– Tack! ? Har för mig att jag köpte den på Kappahl eller Lindex för något år sedan. Det var i slutet av vintern och det var rea på stickat och jag tänkte åååh den här kommer vara perfekt nästa vinter. Sen glömde jag den, fram tills nu!

 

Har du sett detta? Som fan av Vänner kände jag att jag måste dela de med dig 

?
 Jag vet inte vad jag ska tänka, hade aldrig kommit på den kopplingen själv xD

– Wow. Älskar nördigheten i detta. Vet inte vad jag tror, men det känns rimligt ändå.

 

Så roligt att ni hittat tillbaka till varandra! Ångrar ni att ni flyttade ifrån F’s gamla lägenhet och skaffade egna på varsitt håll, såhär i efterhand? Jag kan ju absolut förstå att det var det bästa i er situation där och då, men nu när F sitter med en egen lägenhet som han typ knappt ens hunnit bo i (om jag fattat det rätt?) samtidigt som du har en egen lägenhet som han inte äger men ändå lever i, verkar det mest omständigt. Var det förhastat att köpa nytt istället för att hyra och så kunna köpa något tillsammans?

– Såklart ångrar vi det på ett sätt. Men jag tänker att man inte kan tänka så. Ibland gör man val som inte blir så bra, men jag kan samtidigt inte veta var jag hade varit/ vad som hade hänt om jag inte valt som jag gjort. Nej, det var inte förhastat där och då. Trots att det inte är optimalt så mår jag bättre nu. Trivdes inte alls med hur det var innan.

 

Vet du hur det fungerar? Alltså hur kan våra steg göra skillnad? Var får de pengar ifrån med andra ord? ? Försökt söka efter svaret men utan större framgång, så tänkte om du kanske visste? ☺️

– (Angående appen Every step counts). Jag inte riktigt. Men gissar att poängen är att Scholl gör detta som en kampanj som motiveras av reklam och good will.

 

 

Kan vi få recept? Ser sjukt gott ut!!

– Jag gör aldrig mina pastasåser likadant (tar det som finns i kyl och skafferi just då). Men ett tips som man absolut inte får glömma är att alltid ha i rödvin. Gudars skymning vad gott det är. Ps. Man får massa bra tips om man googlar ?

 

Det måste vara skånskt att säga ”åkte inom” vadå inom? Här i Norrland hade vi skrivit ”åkte förbi hos”. Vad språket kan vara olika i samma land. ?

– Haha, vilket engagemang denna kommentar skapade. Jag vet inte? Jag säger ofta ”åkte inom” eller t.ex. ”gick inom affären och köpte”. Någon skrev att det var skånskt, någon skrev att det var norskt och någon skrev att detta uttryck även finns i andra dialekter. Det sistnämnda verkar korrekt. Finns en lång utläggning om det hela här.

 

Jag tänkte fråga dig en sak, oh. Hoppas jag inte tar av din tid eller nått, jag tycker bara om din blogg så mycket och liksom kände att du kanske kunde / ville svara å min fråga. När du har samarbeten och så, kontaktar du själv vissa företag då eller hur funkar det? Egentligen är min fråga lite luddig för … jag har så liten blogg så jag lär ju aldrig ha samarbeten där men jag har skrivit en bok. En roman inom psykisk ohälsa som tema, med en karaktär delvis baserad på mig själv.. okej nästan hela karaktären är på mig men iaf, jag skulle ju vilja sälja in den till tex, sjukhus men har ju ingen aning hur man gör och känner mig såå lost. förlåt om min kommentar tog av din tid o fattar om du inte vill / kan svara eller ge tips eller så. ha en fin lördag!

– Söta du <3 Jag jobbar med en byrå som säljer annonsplatser och ibland även sponsrade inlägg på min blogg (självklart efter jag har tackat ja eller nej). Förutom det händer det att företag hör av sig till mig direkt, eller att jag hör av mig till företag. Om jag är den som hör av mig brukar jag berätta vem jag är, varför jag gillar dem, hur jag hade velat ha ett samarbete och hur jag jobbar. Typ så i stora drag. Sen frågar jag om de är intresserade och om de är det skickar jag en offert.

Jag tycker helt klart att du ska kontakta intressanta samarbetspartners! Presentera dig, berätta om din bok och vad du skulle vilja uppnå och vad du kan ge i utbyte. Saker kommer (oftast, hehe) inte och knackar på dörren, man måste skaffa det själv. Ta plats, fråga, ta för dig! Och om du får ett nej är det inte hela världen, det får vi alla. Lägg upp en plan för vad du vill och vad ditt mål är. Fundera på vilken din målgrupp är, hur du skulle kunna nå dem, var du behöver synas osv. Lycka till! ?

 

69 gillar

Kommentarer (23)

  • @inredningsdesign / Instagram

    |

    Blir så glad av att läsa om din nuvarande åsikt kring att inte promota Natural Cycles. Jag har tackat nej till samarbeten med den av just den anledning, att jag (trots att jag är sjuksköterska) inte ska säga vad som passar eller inte passar som preventivmedel för någon annan. Det handlar inte om att köpa en klocka eller göra slingor i håret, utan att man faktiskt kan bli gravid. Den informationen ska endast barnmorska/läkare ta. Så jaaa, heja heja dig!

    Och btw, det heter ”åkte inom”. Och allt norr om Skåne blir ”åkte uppom”… ???

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

  • Robert

    |

    Haha, gillar Vänner-nörderiet där även om jag fortfarande inte kollat så mycket av serien. 😉

    Svara

  • Annie

    |

    Jag vill läsa boken!!! Angående sistnämnda kommentaren. 😀

    Svara

    • Carro Blomqvist

      |

      Läste kommentaren och bara… va fan är de där min kommentar, och jo de var det ju om ingen skrivit likadan. Vill inte göra reklam här på Egoinas fina blogg, men den finns på bokhandlarna på nätet. Sök Caroline Blomqvist.
      Regina, du bestämmer över kommentarerna så godkänn inte denna kommentar om du ser de som reklam för de va inte min mening <3

      Svara

      • Carro

        |

        Tack, o tack så mycket för ditt svar Regina!!

        Svara

  • Andrea

    |

    Haha åh, jag kommer också från Helsingborg och vet inte huuuuur många gånger jag har fått höra ”VADÅ INOM?!?!” sedan jag flyttade till Uppsala och nu Stockholm. Det är garanterat skånskt och tydligen helt sjuuuukt att säga så enligt vissa. ”Det låter som att du ska inombords?!”. Säger även hemom och det är tydligen också konstigt.

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

    • Angelique

      |

      Jag är från Stockholm och tycker att det låter jättekonstigt! När hon skrev det tänkte jag direkt att hon bara skrivit fel för att så kan man ju självklart inte säga, men hade fel tydligen haha

      Svara

    • ab

      |

      Tror inte det hade blivit så konstigt om det var ”åka inom [plats]” men nu var det ”åka inom [person]” men man ska väl tänka på det som genitiv med ’hus’ underförstådd.

      Svara

  • Bella

    |

    Haha här i Norrland har jag aldrig hört det där med inom?men vi har ju massa andra konstiga saker för oss som ni långt nere i söder inte säger ?

    Svara

  • Sandra O

    |

    Anledningen till Monicas & Chandlers fertilitetsproblem är att Courtney (som spelade Monica för er som kanske inte vet det) hade problem med att bli gravid. Hon & hennes dåvarande man David Arquette kämpade länge med att få sin dotter så då fick hennes fertilitetsproblem skildras i serien. Och i sista säsongen var Courtney gravid (vilket syns i vissa scener) men eftersom hon hade sådana problem med att bli gravid så gömde dom magen så mycket dom kunde & lät aldrig hennes mage vara i fokus.

    Svara

  • Jessica

    |

    Jag är från Stockholm och brukar säga att jag ”åkte inom” och har aldrig fått kommentarer eller reaktioner på det haha. Jag vet dock inte om jag säger det för att jag hört det eller om jag läst det (här?) och tyckt att det lät bra haha!

    Svara

  • Karin

    |

    Hej! Skulle bara vilja tipsa dig som vill hitta ett hormonfritt preventivmedel om pessar. Det är så himla bra! Det känns som att ha oskyddat sex men man är helt skyddad mot graviditet. Det skyddar dock inte mot könssjukdomar!
    Kolla upp och läs lite om de två sorterna av pessar, de heter Milex och Femcap. Man använder inte spermiedödande medel längre utan en gel som heter Contragel Grön eller Caya. Den är tjock och förhindrar spermiernas simfunktion samtidigt som den både är giftfri, bra för ph-värdet och t.om. möjlig att äta. 🙂
    Nu låter det som att jag jobbar med det här men det gör jag inte. Har bara gått igenom alla biverkningar som finns av andra preventivmedel och vill inte bli gravid. Jag använder Milex själv. Kram till er och Regina!

    Svara

  • Alexandra

    |

    Justissemetoden som är hormonfri är vid korrekt användning säkrare än p-piller tycker jag mig ha läst på sidan Vulverine på Facebook. 🙂

    Svara

  • Marina

    |

    Det här med inom är intressant. När jag flyttade till Sthlm märkte jag att jag inte kunde säga ”hem-om” längre. Typ som; jag ska bara hemom och hämta en tröja. Det är ju väldigt smart ord 🙂 Är från Ystad…

    Svara

  • Fian

    |

    Hej Regina! Jag måste bara berätta för dig att din blogg hjälpt mig lite den senaste tiden. Har följt dig sen for ever. Jag har precis varit med om ett utomkvedshavandeskap och fick operera bort en äggledare. Visste inte ens om att jag var gravid. Det har känts tuffare efteråt än jag tänkte, och jag gick tillbaka och läste ditt inlägg om det. Det var skönt att läsa om någon som upplevt samma sak! Tack för det ❤️

    Svara

    • Egoina

      |

      Usch <3 Hoppas du mår bättre snart! Kram!

      Svara

  • Lou

    |

    Angående preventivmedel:
    Jag använder kopparspiral och är så nöjd! Första dygnet efter insättning kändes som en extremt kraftig mensvärk men planera en ledig dag med värmekudde och godis så är det helt klart värt det. Jag har rikligare mens och ibland lite mer mensvärk än innan, men inget jag lider så mycket av. Det är självklart individuellt men är det ”bara” smärtan vid insättning som hindrar rekommenderar jag att du pratar med din barnmorska och ser om spiral kan vara ett alternativ. Har även bytt spiral en gång och att ta ut den gick galant!

    Svara

  • Anna

    |

    Flera p-piller sänker risken för bröstcancer! Jag har, likt dig, valt bort hormoner men nu har jag blivit gravid 4 gånger på 16 månader och precis gjort ytterligare en abort. Vi har använt kondom och Natural cycles men verkar vara väldigt fertila. Nu har jag (idag) börjat testa p-piller för att se hur det fungerar och planen är att sluta om ett år och försöka bli gravida då!

    Men, som sagt, p-piller kan skydda mot bröstcancer, inte tvärtom 🙂

    Svara

  • Mila

    |

    Jag kom från Göteborg till Skåne för 10 år sedan och har aldrig reagerat på ”hemom” eller ”inom”… Till skillnad från allt annat knäppt ni säger här nere! 😛 Alltså ”ett choklad” gör ONT i öronen!!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv