Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Jag undrar varför du inte blir svenskmedborgare när det är så viktigt att rösta?
Som jag förstår det är det inte så avancerat (och inte allt för dyrt) om man har bott i Sverige mer än 5 år vilket jag förstår de som att du har?

– Nej, det är varken svårt eller speciellt dyrt. Men jag vet inte. Förutom det här med rösträtt så ser jag liksom inte varför jag ska bli svensk medborgare. Det finns ingenting som påverkar min vardag eller liknande. Det kanske är svårt att förstå, men för mig känns det viktigt att vara norsk medborgare och att ha ett norskt pass. Min norska blir hela tiden sämre och mitt medborgarskap känns som ett sätt att hålla fast vid var jag kommer från. Det får mig att känna mig närmre min familj och det stärker min identitet. Det känns alltså viktigare än att kunna rösta i riksdagsvalet. Kanske löjligt, vet ej. Men så känner jag.

 

 

Varför skriver du familj? Dina kusiner är väl släkt och inte direkt familj? ☺️

– Familj är ens innersta krets och jag ser mina fastrar och mina kusiner som min innersta krets. Ni får ju komma ihåg att jag inte har några syskon och att min mamma är den enda familjen jag har i Sverige. När jag var liten och hälsade på i Norge bodde jag alltid hos min farmor eller min faster och umgicks med mina kusiner dygnet runt. De tog min pappas roll. Vi har en nära relation och jag ser min faster som min extramamma (precis som jag såg min farmor när jag var liten). En korrekt definition är väl att de som jag kallar familj egentligen är ”utökad familj”. Men orka.

 

Hej! En fråga bara- när du och F är ute och äter med exempelvis vänner, betalar ni då tillsammans eller var för sig? Om ni betalar tillsammans, spelar det någon roll vem som bjuder? Hade den diskussionen med ett par kompisar där ena halvan tyckte man kan betala var för sig medan andra tyckte att man självklart betalar tillsammans! Själv är jag för att man betalar tillsammans om man är ett par men kul att se hur andra tänker!

– Bra fråga! Spontant skulle jag säga att jag tycker att man betalar tillsammans. Men vi gör faktiskt inte det alltid. Antingen betalar vi var för sig, eller så betalar den ena (och den andra swishar). Eller så betalar vi varannan gång. Det är inte supernoga eller uttalat att det blir varannan gång, men det blir så av sig själv. Vi har med andra ord inga rutiner alls för det här och har aldrig ens pratat om det. Helst skulle jag vilja att vi startar ett mat- och nöjeskonto till sådana tillfällen. Så det borde vi ta tag i. Det hade varit intressant att veta hur andra gör. Någon som har bra tips? 🙂

 

 

Var är din bikini från? Så fin!!

– Tack! Överdelen är från H&M. Underdelen är en vanlig svart, tror den är från H&M också. Jag ville köpa matchande underdel, men det fanns inte i min storlek. Den största storleken var 40, men jag behöver i alla fall 42. Vaaaad är grejen med att bikinitrosor är så sinnes små? Sjukt också att 42 oftast är den största storleken. Var handlar ni andra päronformade personer era badkläder? Jag ger snart upp.

 

Har också en fråga relaterad till ditt jobb! Vilka datorprogram har du haft användning för? Eller t o m varit krav för att utföra ditt jobb? Jag är nämligen sugen på att jobba lite närmare det spåret som du gör, tycker det verkar så kreativt och varierande. Har en utbildning som är inom ekonomi och marknadsföring men skulle vilja utveckla den kreativa biten för att ha chans att bredda mina arbetsuppgifter. Excel är det enda jag kan i nuläget.. hur har det varit för dig? Typ Photoshop? WordPress? InDesign? Kram ?

– Det enda kreativa programmet jag använder mig av i mitt jobb (förutom Excel och Word) är Photoshop. Att ha en grundläggande kunskap i det är viktigt om man ska jobba med media skulle jag säga. Sen beror det ju på vad du jobbar med. Jobbar du med tryck bör du ha grundläggande kunskaper i Indesign till exempel. Jag förstår att du vill bredda din kompetens och att du kanske tycker det är roligt och intressant att lära dig mer och det är bra. Men samtidigt tycker jag att det är skevt att man förväntas kunna ”göra allt”. Om du är utbildad inom ekonomi och marknadsföring ska du inte förväntas vara en grafiker också tycker jag.

Jag ser ofta kombinerade tjänster ute och jag menar inte att det är något fel på det och jag förstår att särskilt mindre företag måste göra så. Men blir ändå trött på att marknadsföringspersoner ofta förväntas vara exempelvis grafiker, art director och copywriter OCKSÅ. Tror vi måste sätta ner foten lite där för det är ju inte (alltid) rimligt. Nog om det. Haha. Om du tycker att det är kul med sådana program hade jag som sagt satsat på PS först och främst. Annars skulle jag rekommendera att bli bra på andra typer av program som t.ex. Google analytics, Facebookannonsering eller SEO. Tror det kommer gynna dig mest i längden ?

 

65 gillar

Kommentarer (47)

 • Anna

  |

  Kan rekommendera Icabanken där jag och min sambo har gemensamt konto med varsitt kort. Vi för över varje månad till hyra, mat, bensin och allt annat vi gör tillsammans. Väldigt smidigt 🙂

  Svara

  • Nilla

   |

   Så har jag och min sambo också. Alla gemensamma räkningar har ett konto (alla går på autogiro) sedan ett gemensamt mat och ett gemensamt spar. Funkar super! Sedan har vi varsitt kort med. 25kr per kort i månaden.

   Sen kör vi på fasta överföringar varje månad. Så på räkningskontot ligger vi snart en hyra plus, kan tillägga att vi har en rätt så dyr hyresrätt ?. Men det är rätt skönt att ha det så. Skulle något hända så vet vi att där finns det en back-up.

   Svara

  • Elin

   |

   Funkar även om man inte har Ica-banken 😉 vi gör likadant. För över en fast summa till vårt gemensamma konto som går till gemensamma kostnader (mat, internet, tv osv osv) och de övriga pengarna man har gör man alltså vad man vill med. Skönt tycker jag, skulle aldrig kunna dela ALLT. Behöva fråga varje gång man vill göra/köpa något? Näe!

   Svara

   • Nilla

    |

    Klart det gör 😉 vi valde Ica eftersom jag har SEB och sambon Nordea. Sambon är lite kluven om han vill ha kvar Nordea (inget bra bemötande de senaste) så på så vis slapp vi byta bank haha. Ne skulle heller aldrig klara av att ha gemensam ekonomi och behöva dela allt och fråga om lov. ? just nu tjänar vi rätt lika ändå. Jag jobbar inom handels och han i vården. Enda gången det märktes och sved för mig var när jag blev sjukskriven i 2 veckor och fick ut typ 12 haha. Den var kul lagom till semestern och allt. Tur jag fick tillbaka en del på skatten ?.

    Svara

    • Frida

     |

     Vi har också gemensamt konto. Vi för över 50% av våra respektive inkomster där. Eftersom jag är mamma ledig hade det inte funkat med en fast summa. Han för därför över mer än mig varje månad men jag ”förlorar” ju också inkomst på att vara hemma med barnen. Familjekontot används till räkningar/hyra/mat o allt som har med barnen att göra eller om vi går ut som familj/par o hittar på något. Våra resterande 50% behåller vi för oss själva o gör vad vi vill med. ? funkar perfekt. Aldrig blivit ngt tjafs om ekonomin efter vi införde det här.

     Svara

 • Ella

  |

  Förstår dina tankar om medborgarskap. Min mamma var enbart finsk medborgare tills hon var med sista flyget hann hem från Thailand innan tsunamin. Då läste hon på och insåg att om ngt händer henne utomlands blir hon evakuerad till Finland och inte toll Sverige där hon levt sina senaste 50 år. Då såg hon till att ha dubbelt medborgarskap

  Svara

 • Robert

  |

  Badkläderna för kvinnor blir mindre och mindre medan de blir större och större för män? Är det inte så, typ? Känns som ett manligt påhitt. 😛

  Svara

 • Nilla

  |

  Här är en till som är päronformad! ?
  Tycker det är sjukt svårt att hitta kläder över lag.. har ganska breda höfter, går ju knappast att gå ner i ben ?. Mage och typ inga bröst. Känns orättvist när fettet sätter sig på magen istället för brösten.. Detta är något jag tyckt varit jobbigt sen jag var liten.. och värre ju äldre man blir.
  Tex med maxiklänningar. Vill helst inte ha något som sitter för tajt över magen, och hittar jag något i rätt storlek ja då blir det för stort över bysten. SÅ många gånger jag nästintill stått och gråtit i provrum. Hur gör ni andra som ser ut typ som mig? Har ofta tänkt ”om jag bara hade haft lite mer bröst hade det varit lättare och sett bättre ut”. Har kanske en del att jobba på med självförtroendet. Något jag är tacksam över är min rumpa. Den tycker jag är perfekt! (Om det nu finns någon perfekt rumpa)
  Sen har det inte blivit så mycket bättre sen jag började äta antidepp. Ökat matsug och sötsug så bara där har man gått upp några kilon. Hua!

  Oj vad lång denna kommentaren blev. Men men. Det kanske är någon annan där ute i cyberrymden som kan känna igen sig? Tips på butiker med fina kläder där man inte känner sig som en stor flodhäst mottages gärna! Puss o kram på er alla från ett soligt Grekland. ☀️?❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt samma här!! Tröjor och framförallt jackor hade suttit så mycket om jag haft större byst. Men men ??‍♀️

   Svara

 • Jessica

  |

  Vi har ett gemensamt konto med varsitt kort som vi använder till alla gemensamma kostnader 🙂 Mitt ex och jag körde dock på varannan gång- metoden. Jag föredrar gemensamt konto-metoden!

  Svara

 • Olivia

  |

  Kan förstå varför det känns som ett sätt för dig att behålla din norska identitet, men just när vi pratar om hur viktigt det är med valet osv så undrar jag hur det inte kan ligga dig närmre hjärtat att känna att du påverkar ett samhälle och ett land du faktiskt lever i här och nu, snarare än det land du egentligen bara är född i? Jag har själv dubbelt medborgarskap i både Norge och Sverige då vi flyttade från Norge när jag var sex år, och kan därför inte alls förstå varför inte du har det?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag förstår att det är svårt att förstå, men det är så jag känner. Den dagen det är tillåtet att ha dubbelt medborgarskap ska jag överväga det. Men som det ser ut idag måste jag avsäga mig mitt norska medborgarskap för att bli svensk medborgare och det vill jag inte.

   Svara

   • Linda

    |

    En liten googling visade att Norge nu ser över möjligheten till dubbelt medborgarskap. Så snart kanske du kan vara både svensk- och norskmedborgare! (Om du vill det alltså)

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja precis! Hoppas de går med på det! ?

     Svara

     • Im

      |

      Sen är det väl faktiskt bara Riksdagsvalet man inte får rösta i? Har en tysk kompis utan medborgarskap i Sverige, tror man fortfarande får rösta i kommun och landsting, dit de flesta ”vanliga” människors skattepengar går och som faktiskt bestämmer väldigt många grejer.

     • Egoina

      |

      Ja exakt. Jag röstar såklart i kommun och landsting ?

   • Pia

    |

    Har haft enbart finskt medborgarskap fram till ett år sen då jag skaffade svenskt, så nu har jag dubbel! Men att ”säga upp” det finska helt? Näää, det vill jag inte! Även om det såklart inte spelar roll praktiskt så känns det fel. Jag är ju finsk! (Trots att jag är född och uppvuxen i Sverige)

    Svara

   • Rebecca

    |

    Jag förstår, känner likadant och tror att det är väldigt många i samma situation som gör det (även om inte alla gör det). I min familj skaffade vi inte svenskt medborgarskap förrän det var tillåtet med dubbelt. Svårt att förklara varför det känns viktigt, för mig ligger det liksom djupt i min identitet. Och vår identitet har vi rätt till. Jag hade ångest i flera år över att jag skulle bli av med mitt ursprungliga medborgarskap när vi hade skaffat svenskt, egentligen en ganska irrationel känsla i efterhand men ändå verklig för mig. Nä, tycker inte att du ska behöva förklara dig. Ingen kan tvinga dig att skaffa ett medborgarskap för att kunna rösta. Övertala istället dem som får rösta men inte tänker göra det, det måste ju ändå kännas viktigare?

    Svara

 • Annie

  |

  Jag känner så igen mig i det du skriver gällande det norska medborgarskapet! Jag får liknande frågor och precis som du skriver så är det norska i mig så starkt förknippat med min identitet (även om jag också bott här i Sverige större delen av mitt liv). Särskilt också som språket blir sämre. Inte lätt, vet inte heller vad jag ska svara på det alltid ?

  Jag kommenterar alldeles för sällan (skärpning!) , men vill passa på att tacka för en fin och genuin blogg! Du gör ett fantastiskt jobb Regina! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️?

   Svara

 • Anna

  |

  Jag och min nuvarande man hade ett gemensamt konto dit x % av vår inkomst gick till (ett tag hade vi också en given summa varje månad). Allt som vi gjorde tillsammans betalades med de kontot. Ju mer sambo vi blev desto större andel av vår inkomst satte vi in. Idag är vi gifta och har två barn och har så klart delad ekonomi men samtidigt varsitt konto där vi sätter in ett par tusen varje månad som är ”våra egna” (typ till ”egna” nöjen, resor, presenter mm). Tycker att de funkar perfekt för oss!

  Svara

 • L

  |

  Vi har varsitt men gemensamt kreditkort hos Coop och med det betalar vi tex alla restaurangbesök, bio, Netflixkontot och all mat, så då får vi en faktura (utan ränta om man betalar den som en vanlig faktura varje månad). På så sätt spelar det ingen roll vem som drar sitt kort och vi behöver inte oroa sig ifall det finns täckning på kortet som tex ICA-kortet 🙂
  Lån, el och sophämtning delar vi 50-50. Funkar sjukt bra! Rätt ska va rätt 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Tycker att dagens storlekar är helt galna… Jag brukade ha 38 på det mesta. Köpte ny bikini på HM nu i sommar, överdelen 40 och underdelen 42. Tror inte att min kropp har förändrats SÅ mycket på bara några år… Har dessutom L ibland i alla möjliga plagg, och S på andra ställen. Man får helt enkelt försöka bortse från storlekarna. Trist bara när det största är 42 och känns typ som S.

  Svara

 • Emelie

  |

  Apropå frågor och svar.. har en fråga som jag tänkt på länge nu, så tänkte att jag skulle ta den här. Det finns ju väldigt mycket bilder på dig, men har du någon bild som du själv tycker är den allra finaste? Går det att bara ha en absolut favorit när man har tusentals bilder på sig själv?

  Hälsningar från en vars pojkvän är glad att han lyckats få en suddig bild på mig att ha i sin telefon

  Svara

 • Sara

  |

  Kan man inte ha dubbelt medborgarskap om man är norsk medborgare? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, tyvärr inte. Men vet att det diskuteras 🙂

   Svara

 • Malin

  |

  Så knäppt att du inte får kalla vem du vill för din familj!?

  Svara

 • Emma

  |

  Orka bry sig om vilka folk kallar för sin familj? ?

  Svara

 • Malin

  |

  Jag har ingen erfarenhet av andra medborgarskap men känner rent spontant att skulle jag flytta, leva och bo i ett annat land så skulle inte det betyda att jag skulle vilja säga ifrån mig mitt svenska medborgarskap. Så om det är så att du inte får ha dubbelt så förstår jag absolut! Angående bikinifrågan, H&M är ju inte direkt kända för att ha stora storlekar, hur fungerar det på andra butiker? Jag är en 38 på det mesta, men har mycket höfter och lår om man jämför med resten av kroppen. De senaste bikinis jag köpt har visserligen varit utomlands, men det har alltid funnits större storlekar än min (minst 1 större) och då tänker jag mig att det borde fungera för dig som oftast är en 40/42. Oysho och Tezenis är de senaste bikiniaffärerna jag handlat i ifall du vill ha andra tips än H&M 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  Hatar när man bara kan välja en storlek när man beställer bikini, alltså inte välja storlek per del utan man väljer EN storlek så kommer bhn och trosan i den storleken. Alla är inte en exempelvis 38:a både på över/nederdel.

  Svara

 • Mici

  |

  Meh, när jag säger ”familj” menar jag min mamma, styvmorfar, styvmorfars syster, morfar och mina morbröder.
  Man bestämmer själv.

  Svara

 • Saga

  |

  Det här med bikini är så värdelöst SVÅRT att jag skjutit upp bikiniköpandet i typ tre år nu, tjoho! I år tänkte jag att NU, nu är det dags att köpa en ny bikini. Resultatet av detta? Fortfarande inte hittat en bikinimodell som passar (ugh) (må hända att det finns en bristande motivation bakom sökandet efter El Perfecto Bikini — men man är väl bara människa!) och kör på underkläder alternativt topless istället. Ingenting jag rekommenderar fullt ut dock, inte speciellt kul att få ens egna utsläppta bröst i ansiktet när man hoppar från bryggan haha!

  Svara

 • Anna

  |

  Twilfit!! Päron-tjej här med eviga problem att hitta kläder, inte minst bikini. Speciellt inte med det här modet med små minipluttrosor med sytrådar som håller ihop en liten tygsnutt. Men twilfit blev räddningen.

  Svara

 • Louise

  |

  Det där med bikini är hopplöst i butik. Jag brukar webbshoppa från Ellos. Där finns en mängd olika märken och modeller. Jag beställer ofta två olika storlekar och skickar tillbaka den om inte passar. Lite krångligt men så värt i slutändan. Twillfit funkar också ganska bra men priset blir oftast lite högre.

  Svara

 • Fanny

  |

  Köpte min bikiniunderdel på Monki! Kolla där ?

  Svara

 • Ellen

  |

  Angående bikinis så har Monki väldigt bra bikinitrosor, stora storlekar och höga i midjan och man behöver inte köpa samma storlek för under och överdel! På rea nu också 🙂

  Svara

 • R

  |

  Sorry men ja jag tycker faktiskt att det är lite löjligt. Du kan ju ha dubbelt medborgarskap och som jag ser det tar du inte ditt ansvar som svensk invånare om du inte röstar, speciellt i det rådande politiska läget. Hade jag varit din mamma hade jag sagt ”skärpning”! Alla ska rösta och skapa det samhälle vi vill ha för varandras skull. Om vi inte ser vårt egna behov så tydligt så finns det alltid andra som behöver stöd. Var där för oss.

  Svara

  • Therése

   |

   Skärpning själv! Om du läser på lite ser du att det inte går att kombinera ett norskt medborgarskap med ett svenskt.

   Svara

 • Madoo

  |

  KappAhl! På H&M har jag typ 40-42 och ibland känns det som man behöver ännu större pga de pyttesmå modellerna. (Jag kanske börjar bli gammal) Men på KappAhl passar storlek S och det fanns mycket att välja på 🙂

  Svara

  • Milla

   |

   Ja jag köpte också på Kappahl i år, två helt olika modeller (trekant & knyttrosa + halterneck & hipster). Förvånad att jag kunde ha S på allting, på H&M, Bikbok, Gina tricot osv. är storlekarna jättesmå. Kappahl och sånna lite mer ”vuxna” butiker har mer tyg i badkläderna också 😀 men storlekar är så konstiga, köpte 3 olika blusar nyligen och fick ta XS, M och L haha..

   Svara

 • M

  |

  Jag och min sambo gör såhär vi har ett ICA-kort ett sådant rosa, vi hade ett vanligt bankkort när vi var studenter och det var gratis men idag bor vi närmast en ica och gör de stora inköpen där så kändes bäst att ha ett sådant. Dit för vi över x procent var varje månad.
  Sen har vi ett gemensamt konto i huvudbank där vi för över till gemensamma kostnader som hyra osv. Även där på x procent varje månad.

  Sen jobbade jag på bank innan och fick därför ett ”gratis” kreditkort som jag enkelt kopplade på sambon på när vi flyttade ihop. Så alla gemensamma köp som restaurang, resor, saker till hemmet osv köps därifrån. Positivt på detta var att vi kan lägga in så man ligger plus och att det inte blir några tjafs om det inte finns tillräckligt med pengar osv då nyttjar vi på krediten. Dock skulle jag gärna vilja ha tips på ett nytt kreditkort som vi inte skulle behöva betala 500 kr om året för 😉

  Gällande sparkonto så var det absolut enklast att öppna på SBAB för vi skulle bara signera med mobilt bankid online. Så där sparar vi till semester osv.

  Svara

 • Pernilla

  |

  Angående storlekar så är Kappahl och Lindex bra på att ha ”större storlekar” som passar. Det är många gånger jag bannats över H&M och deras små storlekar. Besökte två olika H&M butiker för att köpa trosor i storlek L, varkendera hade trosor i storlek L (!). Blev så upprörd att jag sa till personalen på det andra stället (trots konflikträdd hehe) och hon svarade att de köper in beroende på efterfrågan. Vadå, storlek L och större är väl nästan större kundkrets än S och M? Blir så upprörd. ? Plus att ofta när man provar kläder vid H&M får man gå upp en storlek, vilket ger lite skeva kroppsbilder…
  Förövrigt har Ellos jättebra och fina badkläder för kurviga kvinnor! ???

  Svara

 • Mila

  |

  Apropå medborgarskap och liknande… Jag känner igen mig på sätt och vis. Är helpolsk men uppvuxen i Sverige och alltid levt här. Jag tappar mer och mer språket (kan knappt skriva längre på polska så att andra fattar) och i och med att mor- och farföräldrar nu är döda är jag sällan och besöker släkten i Polen. Så det glider längre bort. Men för mig var det ändå viktigt att skaffa svenskt medborgarskap när jag var 19-20, just för att kunna rösta. För det är ju trots allt här i Sverige jag bor, här jag betalar skatt, får sjukvård, m.m. Och jag måste kunna påverka just det en liten smula i alla fall! Att hedra mitt arv eller vad man nu ska kalla det, det kan jag göra på andra vis, t.ex. försöka uppdatera mig om nyheterna i Polen då och då, lyssna på lite polsk musik, besöka polska butiker med mat som påminner om barndomen… För mig är nog mer polsk kultur det som värmer mitt hjärta, inte papper och juridik som jag ser mitt medborgarskap som. Bara en tanke.

  Och angående familjefrågan… SNARK! Så otroligt SVENSKT! Alltså förlåt men om det är något jag tycker är lite tungt i detta land (jag älskar Sverige annars, lovar) så är det synen på familj där gränserna är supersnäva! När jag åker till mitt hemland kallar mina kusiner mig för sin syster, vilket jag tycker är så fint och inkluderande. De jag knappt har blodsband med där kallar mig för sin kusin – också fint! Man hamnar liksom närmre alla. 🙂
  Nyligen har en vän gift sig med en annan väns bror och fy fan vad ont det gör att jag hamnat helt utanför p.g.a. de snäva ”familjegränserna” i Sverige. Jag blir aldrig mer inbjuden och när vi väl ses så pratar de ofta om olika familjekalas eller resor som de varit på nyligen. För nu har ju ena vännen blivit ”familj” till den andra, och jag är bara den där vännen där ute på hörnet. Jag som precis som du Regina kommer från en pytteliten familj (med sociala problem) där vi både fysiskt och känslomässigt är långt ifrån varandra önskar att mina vänner skulle kunna kännas som familj, men det verkar vara en omöjlighet bland svenskar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så mycket igenkänning! Så glad att jag har vänner som ser mig som familj. Det betyder så mycket! De är ju så viktiga för mig, de är familjen jag valt ❤️

   Svara

 • Natalie

  |

  Jag och min sambo betalar alltid tillsammans. Vi resonerar så att vi är ett par och vi gillar inte att pengar ska vara ”dina” eller ”mina”. Vi delar i princip på allt vi äger och har gemensam ekonomi, även fast vi just nu tjänar extremt olika. Men jag förstår de par som har åtskild ekonomi och som är noga med att betala för sig. Många i Sverige kanske inte tror de kommer vara tillsammans förevigt och vill ha koll på sina egna pengar, oavsett hur bra förhållande man än har. Det är ju en värderingsfråga helt enkelt och kanske vad man är uppvuxen med.

  Svara

  • Ellen

   |

   Exakt så!! Jag skulle nog heller aldrig orka räkna vem som köpt vad och vem som är skyldig vad heller.

   Svara

 • My

  |

  Hej ! Asos och Cubus är bästa stället för att hitta nederdelar tycker jag. I deras bikinis får min stora tjocka härliga rumpa bra med plats ??

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv