Follow my blog with Bloglovin

Tisdagstankar

?? Jag har börjat älska Instagram! Jag har ju länge sagt att jag har svårt att hitta min plats där och att Instagram bara varit ångest för mig. Dels på grund av alla fina bilder i flödet och för att jag liksom inte vet vad jag ska posta. Jag får sån sjuk prestationsångest varje gång jag ska lägga upp en bild och vet inte alls vem jag. Är jag rolig? Ska jag lägga upp fina bilder? Ska det vara en förlängning av bloggen? Men nu kom jag på att jag det räcker ju faktiskt långt och länge att hålla på med storys. Storys är ju jättekul! Det spelar ingen roll om jag lägger upp en bild i månaden och jag behöver inte heller scrolla i flödet om jag inte vill. Följ mig på storys hallå! ?

 

?? Jag hade glömt hur störigt det är att åka tåg. Igår satt jag fast på ett tåg i 40 minuter utanför Lund. Jag förstår seriöst inte hur det kan vara förseningar och problem VARJE DAG. Det sjukaste är att jag alltid brukar försvara Skånetrafiken, säga att de gör sitt bästa osv. Men jag vet inte? Det kan väl bara inte fungera såhär dåligt?? Det värsta är när ett tåg blir mer och mer försenat och man får nya beräknade avgångstider hela tiden för att till slut bli inställt. Man står alltså och väntar på detta tåg i en evighet, istället för att hitta en annan avgång och så blir det plötsligt inställt! Kokar när det händer. Hur kan det bli så gång på gång? Rutinerna och framförallt kommunikationen MÅSTE bli bättre. Det är inte okej. Anställ mig!

 

?? På tal om kollektivtrafik skrev jag om mina bästa pendlartips för två år sedan. Tänker på hur bra och träffsäkra de är typ varje dag (haha ödmjuk tjej). Tycker vi ger inlägget nytt liv. Det enda jag skulle vilja lägga till är att alltid ha med sin laddare, eller powerbank. Skulle även vilja ge mitt inlägg om 16 typer jag hatar i kollektivtrafiken nytt liv också. Satt bredvid en nummer 3 idag ?

 

?? Så skönt att vara tillbaka i rutiner igen. Men rutiner menar jag att åka till jobbet -> jobba -> åka hem -> äta och kolla på Vänner ? Living the life!! Nä men på riktigt. Jag får stunder för mig själv som jag behöver så att min energi kan återhämta sig. Plus att jag får träffa Ida ofta. Dröm!

 

Ser om Vänner från början vilket är rätt kul ändå. Säsong 1 är nog den jag tittat på minst.

 

?? Jag säger det varje år, men hösten är som mininyår för mig. Känner mig så nystartig. Vill vara en bättre människa, få nya vanor och göra nya saker. Älskar den känslan. Allt kan hända!

 

?? Jag har upptäckt silverfiskar hemma! Visserligen bara två stycken på en månad och det är nog inget konstigt. Men jag börjar ändå noja med fukt och liknande. Får rengöra avlopp osv och hoppas att de försvinner. Tur att det inte är spindlar i alla fall. Då hade jag ju fått elda upp lägenheten.

 

?? Idag ska jag AW:a med Ida efter jobbet. Det är Malmöfestival och vi ska äta halloumiwraps. Längtar. Så kul att jag hade en lång utläggning igår om att jag ska ha en vit månad och idag ba ”det hade ju varit gott med en öl sen”………………..heh ??‍♀️

 

85 gillar

Kommentarer (37)

 • Tessan

  |

  Silverfiskar är det äckligaste jag vet. Vidriga djur! Har mycket hellre spindlar i hemmet än små krälande äckligheter som får fnatt när man tänder lampan i badrummet. Och ja, jag stampar på dem som om livet hängde på det (obs! med innetofflor så klart, jag vill ju inte riskera närkontakt).

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag älskar instagram, men har sån himla ångest över det samtidigt och vågar aldrig ladda upp bilder. Jag tänker att folk bara blir irriterade och stör sig på mig, så himla konstigt egentligen och jag vet inte var det kommer ifrån för på till exempel bloggen har jag inga problem med att lägga upp inlägg varje dag. Det borde ju rimligtvis vara ungefär samma sak eftersom folk följer mig på båda pga att de valt det. Himla skumt 😛
  Kraam

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha samma här! ?

   Svara

 • Emma

  |

  Hej hallå! Spindlar är ju typ det värsta som finns. Nu vet inte jag om du ”bara” är rädd för spindlar eller om du har spindelfobi, men jag har länge haft världens spindelfobi, och det var lugnt när jag bodde hemma då det fanns andra som kunde döda spindeln åt mig, men när jag flyttade hemifrån och bodde själv blev det så jobbigt. Gick aldrig barfota hemma och hade allmän ångest att hitta en spindel. Men tillslut så skrev jag in mig på KBT behandling mot spindelfobi och efter några veckors behandling så kunde jag tom ha en spindel krypandes på mina händer!! Jag gick hos psykologistudenter pga billigare, och varje session va sjukt jobbig men så himla värt det i slutändan. Nu låter detta som ett reklaminlägg haha men det är det inte, ville bara tipsa åt dig att kolla upp det, för jag är så sjukt tacksam att jag gjorde det. Jag älskar inte direkt spindlar idag men kan iaf hantera att döda en själv och slipper ha ångest när jag ser en!
  I alla fall. Älskar din blogg och ville bara ge ett tips tillbaka som tack för alla tips och idéer du gett oss läsare.
  Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet att jag borde ta tag i det. Men bara vetskapen om att jag antagligen kommer behöva ha kontakt med spindlar gör jag att jag får panik ?

   Svara

   • Emma

    |

    Det var det som gjorde att jag väntade mycket länge innan jag gjorde det också. Och det va jobbigt, men alla som håller i KBT är så himla duktiga och man tar det precis i den takt man själv vill. De första gångerna kollade vi bara på bilder och filmer med spindlar, tills att jag var redo att bara ha en riktig spindel i en burk i rummet. Jag tror på dig!

    Svara

    • Anilorak

     |

     Får man fråga vart du gick på KBT? 🙂 Har extrem spindelfobi och försökte mig på KBT med efter mycket om och men, men stället jag gick till gav mig ingenting alls…

     Svara

 • Josefine

  |

  Haha jag åker inte kollektivtrafik så ofta pga rör mig sällan utanför lund och här är det ju givetvis cykel som gäller 😉 men när jag åkte hem för några helger sedan så kom jag fram exakt i tid som planerat, vilket var så chockerande för jag hade sagt till mamma att hämta mig en halvtimme senare pga vartenda tåg jag suttit på från årsskiftet varit försenat så jag hade automatiskt räknat in ”förseningstid” också så jag fick ändå sitta och vänta till slut, haha!

  och angående silverfiskar, usch! hade det i min förra lägenhet också. de lever av typ damm och sånt shit och i fuktga ställen, så om man kan minimera det så är det toppen. sen har jag hört att de, som vissa andra andra skadedjur, avskyr cederträ. det finns att köpa små kuber/bollar av cederträ eller sprayflaska med cederträolja som man kan placera ut/använda på utsatta ställen och har hhört att det ska vara effektivt! obs har inte testat själv, men litet tips för har bara hört bra om detta 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha älskar att du planerat in förseningstid ?

   Svara

 • Anna

  |

  Vi flyttade in i nyrenoverad lägenhet för tre år sedan och upptäckte ganska snabbt att vi också hade en del silverfiskar. Jag tycker de är vidriga så jag fick så klart panik. Det hör till saken att min sambo är LIVETS största renligaste pedant (på riktigt städar så noga att han rollar av damm från lampskärmar med en klädroller), så vi fattade liksom inte varför de dök upp. Det kom och gick i perioder, ibland gick det veckor utan att vi såg dem, ibland kunde man se flera stycken på några veckor (mitt på dagen ibland). Vi tog dit Anticimex men han bara skrattade och sa att det går typ inte undvika hur noga du än städar. Tydligen så lever silverfiskar på mikroskopiskt lite smuts och klarar sig i månader utan ”mat”, de gillar absolut mörka och fuktiga platser men det är inget krav, vi hade ofta på sovrumsgolvet där det är springor mellan brädorna. Vi har bland annat börjat dammsuga under kuddarna i soffan varje helg då vi märkte att de hade hittat dit (smulor och mörkt).

  Lösningen för oss har helt blivit att dels döda alla vi ser så fort vi kan, och dammsuga ofta, även i hela soffan och längs med lister. (Vi fick dosor av anticimex med typ klister i men de hjälpte inte och är ingen långsiktig lösning). Nu har det blivit mycket bättre, ser kanske 1 silverfisk i månaden vilket ändå går att leva med. Det roliga är att när vi började berättade detta för vänner så var det SÅ många som upplevde att de hade silverfisk hemma men man skäms över att berätta det för att det ska anses äckligtt eller något. Men enligt anticimex och google så verkar det verkligen vara något alla har mer eller mindre, de som aldrig har sett någon hemma har nog bara inte tittat tillräckligt noga när de har varit uppe och kissat på natten 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Men guuud. Hade dött om jag sett en i soffan ? Har bara sett två i badrummet hittills (på de 5 månader jag bott i min lägenhet), så det är nog helt normalt ändå ?

   Svara

 • Robert

  |

  Håller med om att hösten alltid som en riktig nystart oavsett vad som händer, haha. 😉 När skall jag börja kolla Vänner? Bra fråga. 😉

  Svara

 • Fanny

  |

  Skånetrafiken gör nog absolut sitt bästa gällande tågen. 90% av allt skit som händer styr de inte över öht. Tågoperatörerna får oförtjänt mycket skit.

  Jag har fobi för silverfiskar! Hade såna i min första lägenhet och en dag hittade jag en till och med i sängen! URK!

  Svara

 • Karin

  |

  Ang. instagram är jag en sån där jobbig jävel som bara lägger upp bilder på mina barn. Kan. Inte. Låta. Bli.
  Men det är lite för att min släkt utomlands ska se barnen (inbillar jag mig). Man får gärna avfölja mig…

  Och har också börjat kolla Vänner igen! Fast det finns en ny säsong Orange is the new black…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha förstår dig! ❤️

   Svara

 • Caroline

  |

  Satt bredvid en man i bussen sist som grävde sig innanför byxorna. Det var äckligt men jag fick panik när han sedan tog i ett handtag, fy! Vem vet hur många som gör så?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Sophie

  |

  ÄLSKAR din story! Blir alltid glad när jag ser att du lagt upp något där. Innehåll spelar absolut ingen roll, utan det är så mysigt att få följa dig lite ”på språng”. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir!! Känner ibland att jag spammar ?

   Svara

 • Delia

  |

  Öööörk på silverfiskar!!?? en gång hittade jag en på lakanet jag trodde jag skulle kollapsa haha men de finns i badrummet emellanåt men jag bara kallar på min katt som gladeligen tar hand om dem ???

  Svara

  • Monika

   |

   Katter, de bästa insekts och spindelmördarna! När min gamle katt gick bort var jag utan katt ett tag, och jäklar vad de där silverfiskarna ökade! Nu har jag två nya och beståndet av ohyran har återigen minskat som tur är haha.

   Svara

 • jasmine

  |

  Det är ju främst pga Trafikverket som det är strul i tågtrafiken hela tiden. Inte Skånetrafiken. Alla klagar på Skånetrafiken dock och det stör mig.

  Svara

 • Amanda

  |

  Förlåt men måste bara fråga vad tusan det är på tallriken, är det en halv tvål med sallad? :’D

  Svara

 • Amanda

  |

  Förlåt men måste bara fråga vad det är på tallriken, är det en halv tvål med sallad? :’D

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa gott ju ? Nää mozzarella ?

   Svara

 • Jonna

  |

  Jag fick sån panik över att hinna med att scrolla igenom och like:a bilderna som lagts upp av de jag följer på Instagram, att jag helt slutade med det. Bara följer och tittar. Så sjukt egentligen att man kan bygga upp ångest kring att hinna med något sånt?? Men eftersom jag hade makten att kunna bli av med den ångesten så gjorde jag det.

  För övrigt är storys bäst och jag föredrar absolut när man är naturlig och inte funderar så länge på hur något ska se ut. De bästa kontona jag följer är de som inte har ett feed(alltså hjälp, är 25 år gammal men känner mig som 50 eftersom jag inte före nyligen fattade vad ett feed är). 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Samma här! Numera scrollar jah de första fem bilderna och går in på konton jag vill titta på. Typ tasty eller smink. Annars bara storys ?

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag gillar din instagram precis som den är och alltid varit. Jag slutade följa alla influencers med perfekta flöden och mådde faktiskt lite bättre över mig själv på någon vecka. För en del är det säkert absolut inspirerande, men jag blir bara ledsen över hur ”tråkigt” mitt liv verkar vara i jämförelse och hur ful jag skulle vara brevid någon av de tjejerna.

  Svara

  • Egoina

   |

   Samma här! Speciellt strandbilder ?

   Svara

 • Sabina

  |

  Pendling med tåg är verkligen vidrigt. Min man åker tåg varje dag och det är förseningar hela tiden. Han ska egentligen vara hemma tio över 6 men är aldrig hemma före 7 pga förseningar och inställda tåg. Blir så less!

  Svara

 • Lovisa

  |

  1) Anticimex har en insektsdosa du kan köpa och hoppas på bye bye silverfiskar och stay away forever till spindlarna!
  2) Jag har alltid älskat insta men nästan alla andra får ångest. Har tänkt på detta och jag har alltid haft insta som ”mitt space” liksom som en miniblogg. Följer inte så många, ens vänner. Följer BARA såna konton som gör mig 100% glad tex memes och kanske nån som syr fina kuddar. Du fattar 🙂 men noll % mat och noll % vikt, noll % marmorbord och avokadomackor för de bilderna representerar för mig ett tomt liv och jag orkar inte se andra människors misär. Mejkar det sense? Jag bryr mig liksom bara om min insta så det blir kul ? Aja kram till dig som är min favvoblogg <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Avokadomackor och marmorbord ?? Tack snälla ?❤️

   Svara

 • Petra

  |

  Jag fick silverfiskdosor av hyresvärden och har ställt dem i kök och badrum. I andra rum (där jag inte har mat eller avlopp) sprayade jag gift längs alla lister och trösklar när jag skulle åka bort över sommaren. De silverfiskar jag ser nu verkar inte bo inne i lägenheten utan i trapphuset. Såg till och med en som var på väg in över tröskeln när det började bli höst och kallt 😉

  Svara

 • Johanna Johansson

  |

  Jag har läst din blogg i många, många år men aldrig kommenterat. Idag kände jag dock att jag bara måste låta dig få veta att jag tycker om din blogg så himla mycket. Den får mig att må bra och är ett viktigt inslag bland alla typiska influencerbloggar som är så svåra att hålla sig ifrån. Dagar då jag inte mår så bra och inte riktigt orkar med så är du i princip den enda bloggen jag går in och läser av alla jag följer. Du delar med dig så mycket av din vardag på ett upplyftande och lättsamt sätt och du verkar vara så himla fin som människa. All lycka till dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla så glad jag blir <3 <3

   Svara

 • Sandra

  |

  Vet inte hur ditt hus är men särskilt i äldre hus är silverfisk tyvärr vanligt… vi flyttade till en funkislägenhet för tre år sedan och vi har tom haft silverfisk i sängen (paniiiiikäckligt, jag vet ?). Behöver inte innebära fukt, det finns en ny sort som trivs i torra miljöer. Mitt bästa tips är att städa regelbundet, inte slänga handdukar och så på golvet samt – rödceder! Jag har köpt både rödcederkuber som jag lägger i byråer och på hyllor och olja som jag stryker längs lister med jämna mellanrum, silverfiskar och mycket annan ohyra avskyr den doften.

  Svara

 • Lisa

  |

  Det är nästan alltid bättre att byta tåg, ett tåg som redan är för sent offrar de och låter de andra gå före 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv