Era fördomar om mig

Igår öppnade jag upp till frågestund på min instastory. Ämnet var vilka fördomar ni har om mig. Kul lek tycker jag, många andra körde den och jag ville också hänga på. Såg förresten att Elsa Billgren hade kört samma grej fast på bloggen och fått superelaka fördomar skrivna till sig. Vad är fel på folk? Kanske tur att jag gjorde det på Instagram där folk inte kan vara anonyma…

Anyway. Här kommer era fördomar, med viss utveckling:

 

Att du är lite blyg.

Sant. Jag är reserverad fram tills jag “vet var jag har folk”, men sen är det lugnt. Det är här dock lite beroende på dagsform och sammanhang. Men generellt sett uppfattas jag nog som en blyg person, eller lite dryg för de som inte förstår att jag faktiskt är blyg.

 

Du vårdar ditt hår som om det vore din bebis.

Falskt. Jag gör inpackning då och då och försöker inte tvätta håret för ofta, men det är typ allt. Hade behandlat en riktig bebis bättre än så 😉

 

 

Du känns som en feströkare.

Sant. Ja, ibland. Särskilt om andra röker. (Förlåt mamma). Men röker inte till vardags. Ångeströker också, men har slutat med det pga hade ångest alldeles för ofta. Haha.

 

Du tycker det är pinsamt att ta bilder till bloggen i offentliga sammanhang.

Falskt. Tyckte att detta var mycket, mycket pinsamt i många år, men har faktiskt slutat bry mig. Blir fotograferad eller tar selfies med no shame. Tror faktiskt att det är Snapchat och Instagrams förtjänst, jag är liksom inte den enda som håller på att fota mig själv i tid och otid numera.

 

Du är en impulsshoppare som bara “måste” ha det där för att sedan undra hur du tänkte.

Falskt. Faktiskt inte. Har blivit bättre på det med åren. Händer ofta att jag låter bli att köpa, sen finns det inte kvar och då ångrar jag mig. Jag returnerar för övrigt säkert 95% av det jag handlar online. F brukar säga att “returnera” är mitt favoritord. Shoppar dock mycket mer än jag behöver måste erkännas, men inte impuls på det sättet.

 

Du vet inte vad du ska rösta på i höst.

Sant. Jag har inte rösträtt (är norsk medborgare) men vet inte vad jag hade röstat på i riksdagsvalet om jag fick. I kommunvalet kommer jag att rösta på Miljöpartiet och i landstingsfullmäktige vet jag inte.

 

Du sjunger inte i duschen.

Sant. Nope. Har tillräckligt att göra och koncentrera mig med där inne med mina hundra kilo hår. Sjunger gärna överallt annars dock. Särskilt i bilen.

 

 

Du luktar alltid gott.

Sant. Ja! Är alltid extremt noga med att vara ren, fräsch och lukta gott. Inte på dränkt-i-parfym-viset, utan mer rent, ingenting eller lite parfym om det är på fest. Det är mig man helst vill sitta bredvid på en buss. Vilket alla verkar ha fattat pga sätter sig alltid bredvid mig 🙁

 

Du är konflikträdd.

Sant. Både ja och nej. När det handlar om att “vara till besvär” är jag världens tönt, till exempel när det gäller att klaga på restaurang eller så. Men när det handlar om att någon säger något antifeministiskt eller behandlar någon illa ryter jag till. Har noll problem med att skapa dålig stämning när jag upplever orättvisor. Är alltså mindre konflikträdd när det rör någon annan, något större, eller något mer än bara mig, märkligt nog.

 

Du har svårt att säga nej.

Sant. Ja! (hehe). Har seriös FOMO och vill vara alla till lags. Jag tackar ofta ja till för mycket och lovar för mycket och sen ibland blir det svårt att faktiskt hinna och då får jag ångest.

 

Att du är fåfäng.

Falskt. Svår fråga, vet inte hur jag definierar fåfänga? Jag färgar håret, fixar naglarna och tycker om att sminka mig. Men jag har å andra sidan inga problem med att gå ut och typ handla eller göra ärenden “ofixad”. Jag går ofta ut osminkad med trollhår. Nog lika ofta som tvärtom. Har även noll problem med att lägga upp “ofixade” bilder på mig själv. Det enda jag är maniskt noga med är att vara ren.

 

 

Du värderar dina smaklökar högre än djurens psykiska hälsa och liv.

Sant. Aoutch. Den sved. Men det är ju tyvärr sant. Äter dock till störst del vegetariskt och ser inte kött som “huvudingrediensen” (längre). Men är dålig att hålla på det under semester eller när jag äter ute.

 

I tonåren var du i det populära gänget, men du var aldrig mest populär, du var i bakgrunden.

Sant. Story of my life. 4-ever bästis med den populära tjejen. Kvittar vilken klass jag gått i, det har alltid varit så. Hon var den “snygga” och jag var alltid i bakgrunden.

 

Du tycker att ditt hår är ditt bästa drag och pratar gärna om hur tjock det är.

Falskt. Nope. Tycker att mina ögon är mitt bästa drag. Men jo, jag pratar gärna om hur tjockt mitt hår är (haha). Parentes är dock att jag hatade det fram tills jag var 20 och förstod att tjockt hår tydligen är något folk vill ha??

 

 

Har fått för mig att du har komplex för din näsa.

Falskt. Nej. Hade komplex för den i många år, blev kallad “grisnäsa” och sådär. Men nu gillar jag den. Tycker den är söt och klär mig fint. Blir dock helst inte fotograferad underifrån (men vem vill det egentligen).

 

Du har åldersnoja.

Sant. Japp. Jag trodde att mitt liv skulle vara annorlunda än vad det är nu när jag är 29 år. Är ledsen över det. Men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag egentligen vill och det gör mig superstressad.

 

Du skulle vilja gilla loppis och testar ibland, men det är inte riktigt din grej.

Sant. Haha ja! Så sant! Jag är på loppis då och då, men jag klarar inte riktigt av använda saker. Särskilt kläder. Får för mig att folk äcklat sig med dem eller haft massa sjukdomar. Väldigt ocharmigt av mig att säga så, jag vet. Men kan inte hjälpa det. Jag har världens bacillskräck. Min familj i Norge handlar ofta använda kläder, provar dem och till och med luktar på dem (!!!), försöker verkligen dölja hur äcklad jag blir. Hade på sin höjd endast kunnat prova ett använt plagg om det blivit tvättat först. Knappt då.

 

Du vill att fler företag ska höra av sig om samarbeten.

Sant. Japp. Har knappt haft några samarbeten på sistone. Har varit segt i månader. Men det brukar bli så över sommaren, så det får bli nya tag till hösten!

 

 

Du tycker att folk som aldrig sett ett avsnitt av Vänner är lite mysko.

Sant. Ja. Men är nog samtidigt lite avundsjuk eftersom de antagligen hade en bättre barndom/tidig tonår än mig som under den perioden var deprimerad och mest satt inne och tittade på tv. Vänner var min räddning. Men. Om man inte har sett ett enda avsnitt är man faktiskt mycket mysko.

 

Får en känsla av att du har svårt att släppa in människor på djupet.

Sant. Ja. Främst i vänskapsrelationer. Det krävs mycket att komma mig nära och de flesta lyckas inte.

 

Av killarna i Vänner hade du dejtat Chandler och av tjejerna Monica.

Falskt. Nej! Hade valt Ross och Rachel. Jag vet att Ross har många dåliga sidor som vi pratat om tidigare (älskar Vänner-engagemanget på min blogg), men om jag ska vara ärlig är han ändå den personen som tilltalar mig mest av de tre. Jag hade inte klarat av Joeys tröghet (förlåt) och Chandlers oändliga och opassande skämt (förlåt). Jag tänker och hoppas att Ross hade varit en bättre och mer medveten person idag 2018 (annars hade vi fått prata om problematiken så hade han förstått pga jag tror ej han är orimlig eller ond, han behöver bara komma på rätt spår). Anledningen till att jag hade valt Rachel är för att jag varit kär i henne sedan första gången jag såg henne. Hade aldrig klarat av varken Monicas eller Phoebes personligheter i längden.

 

104 gillar

Comments (20)

 • Lisa

  |

  Men herregud! Man kan faktiskt äta kött och samtidigt tänka på djurens psykiska hälsa och liv. Orkar inte.

  Reply

  • Ellie

   |

   Men eller hur? Vissa veganer påminner ibland om fundamentalistiska kristna i USA. Typ vårt sätt är enda bra sättet…

   Reply

   • Lisa

    |

    Verkligen! Typ som mormonerna som tog över Utah när de grundades.

    Reply

  • Sandra

   |

   Tänka kan man, men det går inte att komma ifrån att man väljer sig själv framför djuren om man äter dem

   Reply

   • Lisa

    |

    Ät inte kött då men låt oss andra vara.

    Reply

    • Sandra

     |

     Du kan omöjligt tycka att du värdesätter djur över dina egna smalökar ifall du ÄTER dom. Jag äter också kött men jag är iaf medveten om att jag är högst egoistisk när jag gör det. Öppna ögonen

     Reply

     • Lisa

      |

      Jag arbetar med djurvälfärd så jag har stenkoll på var jag ska köpa kött och inte. Och nej jag äter inte kött och det mig som en egoist. Jag äter det för min hälsa. Och eftersom människan har ätit det sedan urminnes tider behöver jag inte ha något dåligt samvete alls.

  • Malin

   |

   Men gud vad korkat skrivet. Hur tror du att du bryr dig om djur när du betalar för deras lidande och död? 😂 Det kallas för övrigt “cognitive dissonance”.

   Reply

 • BB

  |

  Jag sminkar mig typ bara om jag ska ut på krogen (annars kanske jag har lite mascara om jag ska göra nåt annat men alltid osminkad på jobbet). Får alltid höra att de måste vara så skönt att “inte bry sig” men som du skriver så vill jag alltid känna mig ren! Jag har alltid rakade ben, färgade och välnopprade ögonbryn, fina naglar och välvårdat hår. Man ba mm nä men jag kliver upp såhär, lägger inte alls massa timmar och pengar på olika ansiktsmasker eller hårinpackningar…

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Precis som när killar vill ha “natuuuurliga tjejer”. Man bara mmm vad är ens det. De menar ju en tjej som rakar, noppar, smörjer, vaxar, skrubbar, färgar osv osv. Supernaturlig! 😀

   Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Haha, kan hålla med om åldersnoja, näsan och fler samarbetspartners. Skönt att man inte är ensam om sina ”lustiga” tankar. 😂 Heja oss!

  Reply

 • Lisa

  |

  Du har SÅ fina ben! Och jag bara: *celluliter överallt*

  Reply

  • Egoina

   |

   Har celluliter jag med! 🙂 Syns bara inte här.

   Reply

 • Robert

  |

  Haha, vilket kul inlägg. Fattar känslan där med att duscha med 100 kg (tjockt) hår. Vem har tid att sjunga då liksom? 😉

  Reply

 • J

  |

  Enda gången jag upplever Joey seriös och ändå skarp är när han är kär i Rachel. Hade valt honom om han var så mot mig som när han går in på Rachels hotellrum :jj men hade nog valt Chandler ändå. Utöver Ross lite märkliga syn så är han liite för needy.

  Reply

 • L

  |

  Men när i Racheeel vaasaaa?! :Det
  Hon var fåfäng, självisk och hade ingen respekt för andras saker (eller pojkvänner).

  Chandler och Monica all the way!

  Reply

  • marite

   |

   +1 Rachel är så överskattad!
   Det värsta var när hon jobbade på Central Perk, var skitdålig på sitt jobb, men ändå tyckte att hon är “för bra” för att vara servitris.

   Reply

 • L

  |

  1) du fick ju verkligen BRA fördomar tillskillnad från många andra som gjort det här. Har tyckt att det hos andra främst har blivit elaka frågor formulerade som att det skulle vara en fördom!
  2) att du feströker tog mig verkligen på stolen???? Har aaaaldrigt tänkt den tanken om dig och kan inte alls föreställa mig det. Blev dödschockad haha. 🙂

  Reply

 • Johanna

  |

  Jag undrar varför du inte blir svenskmedborgare när det är så viktigt att rösta?
  Som jag förstår det är det inte så avancerat (och inte allt för dyrt) om man har bott i Sverige mer än 5 år vilket jag förstår de som att du har?

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv