Follow my blog with Bloglovin

Vilket plockgodis jag gillar mest

 

Har ni någonsin sett så perfekt plockat lösgodis? Jag menar ju det!

 

 

När jag gjorde min lista om godsaker kom jag på att det vore kul att göra ett inlägg om vilket lösgodis jag gillar mest. Säger ni lösgodis, plockgodis eller smågodis btw?

 

Först och främst börjar vi med sånt jag helst inte plockar:

Gelegodis

Gelatingodis som typ nappar

Choklad som lysmelk eller center

Hårda karameller

Tänder, ”stekta ägg” och sånt trams

 

Och en liten parantes bara. Oj vad det här med att plocka godis var ett ångestmoment för mig fram tills jag var typ 18. Jag vågade inte alls stå för min godissmak och när jag skulle hyra film med någon jag var kär i (eller vem som helst egentligen) (mvh tönt) plockade jag bara säkra kort som stora nappar, Ferraribilar och typ…persikor. Att någon skulle tycka att jag hade konstig godissmak vore typ det värsta som kunde hända. Ville bara vara normal : ))) Någon som kan relatera?

 

Nu till mina favoriter! För att summera min smak skulle man kunna säga att jag gillar en blandning av salt, syrligt och sött med fokus på salt och en liten släng av tant.

 

Låt oss kika:

 

Generellt sett älskar jag skumgodis. Skulle aldrig plocka vanliga hallon-lakrits skallar (fastnar i tänderna), men dessa älskar jag. Gillar de syrliga också.

 

Men det här är mitt absoluta favoritgodis. Ingen godispåse är komplett utan salta skum-S. Helst ska man mixa en salt med en rosa eller en grön. Just denna gång fanns det inga rosa S, men en sån här banangrej går lika bra.

 

Drömgodiset!!!

 

På tal om att mixa så älskar F denna kombo. Jag gillar den jag med, men helt ärligt ligger ferraribilarna ensamma kvar i påsen oftast.

 

Punchpraliner! Livets godis! Gillar även punchpokaler. Spritsmak på godis är underskattat.

 

Jordnötssmör är alltid en hit. Reeses liksom?? Lägg av. Jag vet inte vad godiset till höger heter, men det är som häxvrål med ett lager vit choklad runt rullad i salmiak. Ibland köper jag bara dessa eftersom de är så fulländade.

 

Och här är lite annat som jag gärna plockar, men som mest är fylla-ut-godis. Som ni ser är ledmotivet skum. Älskar skum.

 

<3 godis

 

141 gillar

Kommentarer (60)

 • Sarah

  |

  Kul inlägg! Älskar lösgodis
  Jag brukar också köpa bara de där med vitchoklad och lakrits/salmiak<3
  Kommer inte heller på namnet men vet att de finns två olika versioner av den (ialf i Finland)

  Svara

 • Paulina

  |

  Vi hade ju typ kunnat bli riktigt bra polare!! Vi delar nästan samma smak så vi tänker ju väldigt lika MEN finns några bitar jag inte äter och därför hade jag lagt till tex stekta ägg (de med skummig vita inte den geléskummiga) och hallon/laktrisskallar vilket betyder att man får lite av godiset för sig själv ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åhhh bästa godiskompisarna! Våra filmkvällar hade varit epic! Men måste veta vilken chipsperson du är först? ?

   Svara

   • Paulina

    |

    Det har du ju helt rätt i. Jag har lite speciell chipssmak, gillar inga ”vanliga” chips utan det ska vara nachos/doritos med ostsmak, cheezeballs eller de nya linschipsen. Allt annat går bort, kan säga att jag inte delar den smaken med särskilt många.. ?

    Svara

 • Rebecca

  |

  Måste få ge lite cred till ditt perfekt formade “ap-hjärta”. Snyggt ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Jennie

  |

  För ett tag sedan Pradas jag om just lösgodis med en vän och kom då fram till följande; när ens partner plockar en påse till en och ALLT stämmer-då är det topp!
  Men hennes partner hade inte lyckats pricka in ett rätt på 2,5år (Sen tog det oxå slut, dock av andra anledningar?) och jag träffade en ny kille efter min separation o han lyckades plocka den perfekta påsen efter redan någon träff?

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså om man plockar fel efter två år är man nog inte tillräckligt dedikerad ? Bra det tog slut ?

   Svara

 • Elin

  |

  Njaaa!! Gelenappar och center ska det vara!

  Svara

 • Sigg

  |

  Lysmelk är ju grunden i varje godispåse! Äter alla andra bitar tillsammans med en lysmelk. Det där är knappt godis för mig haha

  Svara

 • Elin

  |

  Säger lösgodis!
  Jag hade personligen velat se mer choklad bland ditt godis. Brukar plocka både lysmelk, geisha, twix osv. ?

  Men hur man än plockar så ligger alltid några stackare kvar i påsen/skålen som ingen äter upp. Vilket egentligen är helt orimligt eftersom man tar väl bara sånt man gillar?!

  Svara

 • Marie

  |

  Så glad att du gillar punchpraliner, trodde inte att det var någon mer än jag och min pappa som gillade dem ?

  Svara

 • E

  |

  Jag håller helt med dig om att de vanliga dödskallarna fastnar i tänderna. Bättre med skumvarianten även om jag annars inte gillar skumgodisar så mycket. Min favorit är lakrits överdragna med choklad och rullade i salmiakspulver. Såååå gott. Tyvärr får man inte äta lakrits och salmiak som gravid. Hard life of beeing pregnant 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Vaaaa??? 9 månader utan? Helt omöjligt ju. Stackars!

   Svara

  • J

   |

   Det får man visst men inga jättemängder, man kan äta 50 g/dag utan problem enligt livsmedelsverket.

   Svara

   • E

    |

    Kan vara. Enligt direktiven i Finland ska man undvika lakrits och endast äta om de typ finns i glass för de e så små mängder. Sååå lättast att låta bli. För vem lyckas äta bara två bitar? ?

    Svara

  • Anna

   |

   Max 50 g om dagen alt 100 g i veckan är de uppgifter jag hittar. Stackars mina barn

   Svara

  • Karin

   |

   Jag åt lätt mer än 50 g lakrits per dag när jag var gravid (salt&blandat ?).
   För mycket kan höja blodtrycket tydligen, så ligger du bra i tryck kan du ju käka lite ?

   Svara

 • Karro

  |

  Åh men gud vilken perfekt skål! Vi verkar ha exakt samma smak för alla du väljer är precis dom jag väljer! Älskar också skum och s-märken och blandar dom precis som du! Och vita chokladen med lakrits är min favoriter <3

  Svara

 • Hanna

  |

  Här säger vi lösvikt.
  “Ska vi köpa lite lösvikt?” ?

  Svara

 • Jenny

  |

  Nej gud vilken ofulländad påse lösgodis (det jag säger till sånt här godis). Skum och jag är inte kompisar, var är all choklad? Man behöver ju center, lysmelk, dumle och plopp typ alltid. Dessutom var är all saltlakrits?? Älskar hårda saltlakritskarameller. Nej vi hade fått ta varsin påse om vi hängde. Ibland finns små hallon/lakritsdöskallar och då är det ett tips att ta dem, fastnar inte i tänderna. Förlåt för nedklank på din godissmak ?

  Svara

 • Lisa

  |

  Haha så kul, allt du nämner att du inte plockar eller gillar är det jag alltid plockar. Jag skulle aldrig plocka något av det du visar. Men tänk om vi skulle dela godispåse, då skulle man inte behöva hetsäta i rädsla för att den andra skulle äta ens favoriter! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant! Ändå praktiskt med människor med dålig smak ? Mer till mig!

   Svara

 • Therese

  |

  Eh, hej själsfrände! Var har du varit hela mitt liv? ? Vi har EXAKT samma godissmak!

  Svara

 • Linnéa

  |

  Det där är nog det värsta skålen lösgodis jag skådat? Räcker med fem sorter, lysmelk (gärna två lysmelk som man kombinerar med en persika mellan, som en burgare!), persiskor (såklart iom förra punkten), center, soda pops och såklart sura colanappar! Tyvärr kan inte vi bli vänner ? Men mina favoritchips är Estrellas västkust med smak av chili och vitlök, det bästa som någonsin gjorts!

  Svara

  • Egoina

   |

   Gillar idén. Måste prova lysmelk-persiko burgaren! Man måste ju ge saker en chans. Och de där chipsen låter drömmiga ?

   Svara

  • Josefine

   |

   Men alltså JAA! De chipsen är det bästa jag ätit i chipsväg på länge! Älskar!

   Svara

 • A

  |

  Älskar frukttoppar, fruxo, brio, tutti frutti i olika varianter och hårda godisar, framförallt klubbor! Men gillar dom ovala skumgodisarna med, som utfyllnad ☺️

  Svara

 • Felicia

  |

  Hallå bubblizz?!! Godast ju

  Svara

 • Rebecca

  |

  Det är ju några som inte har kommit på världens life-hack här i kommentarerna. Man köper givetvis ett Marabou utöver lösgodiset (som bör bestå av sura godisar och laktris) och slipper därmed få chokladen dränkt i salt/surt pulver. Man kan då blanda om man vill och ha ren choklad om man vill. Win-win med andra ord!

  Säger för övrigt lösgodis (såklart?) och håller med om att skumgodis (gärna så surt som möjligt) är <333333333

  Svara

 • Nina

  |

  Dom där chocklad med lakrits är mina favoriter med och alla andra tycker dom är blä så roligt att se

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, tänkte själv att det var en perfekt plockad skål med godis. 😉 Sa smågodis förr. Vet inte själv vad jag säger nu. 😉

  Älskar de där gulbruna skumgrejerna. Ferraribilarna är bra. Egentligen brukar chokladgrejer vara min favorit men det beror ju på vad det är också. Det fanns en godisaffär här i stan med ganska stora chokladbitar som var supergoda minns jag. Minns dem speciellt faktiskt. Minns dock inte exakt vad det var för smak, haha. Alltid gott med de där söta fastna-i-tänderna godiset om man är sötsugen också men man tröttnar snabbt, typ “gott och blandat”. Säkert en massa godis jag glömt just nu också. 😉 Här på affären har de kört med Polly Zoo i plocket också. Bara de är mjuka så…

  Svara

 • Katarina

  |

  Ingen godispåse är komplett utan sjöfrukter (de där snäckorna i choklad med nougatfyllning). Finns dock bara i lösvikt på Hemmakväll, men köper å andra sidan inte mitt godis någon annanstans heller. Utöver sjöfrukter (alltså det är på nivån att jag inte ens köper lösgodis om de inte har sjöfrukter …) vill jag gärna ha nötcrème-praliner, jordnöts- och nötcrème-praliner, de där ovala skumbitarna som smakar Banana Skids och Palle Kuling. De rosa, syrliga bananerna är också en hit. I perioder vill jag ha allt som är syrligt, men så får jag sura uppstötningar efter ett tag och då tröttnar jag 🙁

  Svara

  • Amanda

   |

   Sjöfrukter säljs på vissa Ica med bland annat. Fråga din mataffär om de kan ta in dem? Om du får lust att köpa någon annanstans än Hemmakväll dårå 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Du fick min mun att fyllas med saliv .. så. jävla. gott.

  Ferrari var min favorit men när jag slutade äta djur så det är så många av favvisarna som jag inte kan äta längre ?

  Svara

 • Mikaela

  |

  Jag säger lösgodis men tycker egentligen att smågodis låter mycket gulligare. Men du och jag har inte samma smak alls… Man vill ju ha en massa choklad och absolut inga punschpraliner!

  Svara

 • Lina

  |

  Min godispåse består av 49% kinder maxi. 49% kinder bueno. Samt 2% fizzy bubblez för att bryta av chokladen. Min sambo påstår att min adhd märks som mest i godisaffären ? Hans ser förövrigt exakt ut som din förutom att han älskar sockerkulor också

  Svara

 • S

  |

  Älskar Djungelvrål klubbor, skulle kunna äta hur många som helst!!! <3 sen tycker jag om love hearts mini (sådana där amerikanska godishjärtan med tryck, typ "love you" "be mine"). Bästa chipsen är Dorritos Sweet chili samt Olw's Balsamico Salt & Peppar

  Svara

 • Nina

  |

  När jag plockar lösgodis tar jag i princip bara choklad med papper runt 😛 Geisha, snickers, chokladpraliner m.m. Även jordnötsrutor, mmm.

  Svara

 • C

  |

  Det ser ju himla gott ut! Jag tar alltid olika godisar och inser varje gång att jag inte gillar det så mycket. Men oftast något saltlakrits, choklad och surt, helst inte geléigt och skummigt hehe. Min sambo däremot..han lyckas alltid plocka så konstigt godis och efter 12 år har han fortfarande inte lärt sig min smak (detta gäller även glass) haha. Men vi överlever nog det ändå ?

  Svara

 • Jackie

  |

  Nädu, den där lösgodisskålen får du behålla själv! Punchpralinerna och en å annan lakrits tar jag dock gärna. Mer choklad behövs. Äter aldrig skumgodis men ej heller det som fastnar mellan tänderna. Snickers, twist och sånt där geisha i miniformat och fudge, lakritskritor kan jag äta fördärvat mycket av. Men om jag ska ha något utöver färgerna brunt o h svart så gillar jag såna där små rör med innehåll i, typ häxvrål, rabarber, osv. Min sambo och jag har helt olika smak, och det är bra tycker jag! ?

  Svara

 • Lisa

  |

  Har en stor godispåse i garderoben som är min enda räddning den här varma jävla sommaren!

  Svara

 • Emmy

  |

  Känner mig lite udda som inte gillar nåt annat godis än choklad… Möjligtvis kan kola/fudge fungera, men jag fixar verkligen inte skum, gelé, surt, salt, lakrits osv. Så, köper alltså i princip aldrig lösgodis (händer kanske…1 gång/år?) utan enbart chokladkakor och liknande om jag ska ha godis. Chips däremot ? Grillchips är bäst, men allt utom vinäger funkar!

  Svara

 • Denice

  |

  Bra kombo minus punschen ? men de är okej! Dock är den där häxvrålet till HÖGER! Gaaah ? störig man är som hakade upp sig på de. En annan god kombo är marabou apelsin och olws stjärnor (dom har ju dock gjort om stjärnorna?!) En bit choklad och en stjärna ?? sourcream och choklad is the shit! Du borde göra en lista med roliga kombos du älskar!

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj!! Konstigt att du är den enda som reagerat ? Tack för tips! Borde kanske prova alla kombos som folk skrivit i kommentarsfältet och göra ett inlägg ?

   Svara

   • Angelique

    |

    Ja vilken bra idé, gör det!! 😀

    Svara

  • Julis

   |

   Ja, varför har de gjort om stjärnorna?! De var SÅ mycket godare förr :((

   Svara

   • Denice

    |

    Haha ja jag hakade upp mig direkt å tänkte att ingen annan kan väl missat men jaja ? jaa gör de och en utvärdering sen!
    Julis : JAG VET. Dom va så mycket krisprigare förut.. nu är dom för tjocka ?

    Svara

 • Hannah

  |

  Det här med lösgodis är ett hett diskuterat ämne här hemma. Min man och jag har varit tillsammans i 10 år. Han kan fortfarande inte pricka rätt på dom godisarna jag gillar. Hur det kan vara så svårt förstår jag inte. Men dom godaste godisarnar såna ljusbruna hårda som smakar lakrits. Dom ser inte mycket ut för världen men är drömmen!

  Svara

 • Annie

  |

  Jag blir förvånad över att folk ens har åsikter och ratar vissa sorter. Jag äter, med undantag för marmeladkulor, varenda liten sort som erbjuds. <33333

  Svara

 • Karin

  |

  Surt godis ska det va! Älskar hallon/lakritsflaskor!! Ni vet, såna där platta, turkosa sura. Såna finns med den smaken ?

  Svara

 • Alva

  |

  Blev gråtfärdig av detta inlägg… ÄLSKAR dina chips/godis/kakinlägg men din godissmak gav mig ångest… mina värsta sorter! haha! Sjukt att en kan tycka så olika. Älskar fortfarande inläggen dock :):):):):)

  Svara

 • Ellen

  |

  Nu måste jag göra premiärkommentaren, hej hej!
  Du glömde salmiakbalkar ju!
  Ang ferarribilarna så tycker jag du ska prova hallonferarrisarna som är saltade. ? man blir nästan som besatt av dessa ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Dessa ferrarisar har jag missat?! Ska genast testa! ?

   Svara

   • Denice

    |

    Jaaa dom är sååå goda!

    Svara

 • Mikaela

  |

  Skumsvampar, Skumsvampar med chokladöverdrag och självklart “pingviner” i mängder. ☺
  Sedan lite sura typ pingviner, fast större ?, lite lakrits och någon choklad.
  Jag och sambon har absolut inte samma godissmak, vilket jag iof tycker är bra, för då får jag ju ha mina favoriter ifrån.?
  Men håller med någon ovan, varför ligger det alltid några (läs samma) sorter kvar i påsen.. ?
  Man köper väl bara sådant man tycker om och är sugen på.. ?

  Svara

 • Tove

  |

  Punchpraliner <3

  Svara

 • Lina

  |

  Är det ingen som har problem med E120 här? ??

  Svara

 • Lina

  |

  Jag brukar köra tre till fyra skopor Geisha till mig, vilket sambon ej gillar, och sen beror det på om sambon vill äta eller ej, om bara jag så tar jag två godisar av olika sorter. Oftast typ sex-sju gelé/salt lakrits-godisar som hallon/lakrits dödskalle, salta skruvar. Om sambon vill ha ökar jag till fyra stycken och tar lite extra av just det han gillar, typ ‘snöbollar’.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv