Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Bor du och F tillsammans igen? ? Förlåt om du inte vill svara men är så nyfiken (och orimligt glad över att ni är ihop igen)!

– Både ja och nej. Det är jag som äger lägenheten. Men han sover hos mig varje natt, så på det sättet kan man säga att vi bor ihop. Det känns ju så. Han har dock en egen lägenhet som han håller på att renovera. Tanken är att han ska sälja den, eller hyra ut den.

Så det är inte förrän han gör sig av med den som vi bor ihop “på riktigt”. Jag vet inte hur vi gör då. Om han köper in sig här, om vi så småningom letar efter något tillsammans eller om vi bara låter det vara som det är. Tror på det sistnämnda. Hur som helst orkar jag inte tänka på det nu. Det är som det är och jag lever i nuet 🙂 Är väldigt nöjd som det är. Tack btw ❤️

 

 

Hallååååå kan du inte göra ett inlägg om Staircase serien på netflix??
Tror du han gjorde det? Var det en olycka?? Vill veta dina åsikter om allt, är så kluven och vill höra din åsikt!

– *Spoileralert på detta svar*.

Alltså jag är kluven. På ett sätt känner jag att det är helt orimligt att hon skulle kunna få sådana skador, eller att hon skulle se ut sådär av ett eller flera fall i trappan. Men samtidigt känns det faktiskt inte heller troligt att han har misshandlat henne, eftersom skadorna är så pass ”ytliga”. Han är en mycket skum person och jag litar inte på vad han säger om någonting. Men jag hade inte dömt honom. Jag tror att jag är 50/50. En teori som är intressant, trolig och extremt flummig är The owl theory. Youtuba den och skriv till mig vad du tror. Så spännande!

 

Perfekt, då ska jag slänga in en fråga: du går på dop: vad vill du ha på fikabordet? Ja, jag ska ha dop för min unge, kan ej bestämma mig vad för fika som ska bakas/köpas. Ogillar tårta, typ princess så tänkte göra vita chokladmoussetårtor. Och så vill jag ha dammsugare(punchrullar). Men what else?! Shooot:

– Haha, jag älskar att jag tydligen blev någon form av fikagud. First of all: BRA VAL HITTILLS. Om jag var du skulle jag faktiskt komplettera med cupcakes. Det är himla tråkigt med cupcakes, men samtidigt…folk verkar ju gilla dem? Plus att man kan dekorera dem så fint. Så de gör sig visuellt fina tillsammans på bordet med det andra. Sen är du väl good to go? Eventuellt skulle du kunna komplettera med ytterligare en typ av småkaka, eller kanelbullar. Det går alltid hem.

 

 

Hallå du är från Landskrona som Ven tillhör och ändå skriver du Hven, vad är grejen? Hven är den gamla stavningen (och fortfarande den danska stavningen) men det är ju för att Skåne och Ven var danskt förr. Du skriver ju inte Landskrone som Landskrona hette vid samma tid??

– Tycker det är så lustigt att folk alltid blir så irriterade över detta. Jag skriver Hven för att jag alltid gjort det och det är så det heter för mig. Tror det grundar sig i att min mamma var ihop med en man från Hven när jag var liten och han berättade att *Sverige* helt plötsligt ville byta namn på ön – och att det blev så trots att ö-borna protesterade. Känner liksom att jag vill stötta den ”riktiga stavningen”. Här kommer folk och tror att de kan styra och ställa och hålla på.

Men. Är det någon venbo som läser min blogg som har en önskan om att jag ska skriva Ven eller Hven? Du får bestämma och sen gör jag som du tycker från och med nu!

 

Har sett på din instastory några gånger att du varit och spelat dart/biljard, ser så kul ut! Vilket ställe brukar du gå till, ifall du vill skriva ut det? ?

– Spelar dart på Telegrafen och biljard på Bulls ?

 

83 gillar

Comments (26)

 • S

  |

  <3 så fint att du vill "stötta den riktiga stavningen" och tycker att det är lite sådär att andra klampar in och bestämmer MVH uppvuxen på ett ställe där sånt spelar roll

  Reply

  • Egoina

   |

   • Maria

    |

    Det handlar ju om ålderdomlig vs. modern stavning. Sedan stavningsreformen 1906 skriver vi ju inte heller längre “hvem”, “hvad” eller “hvar” i svenskan.

    Reply

    • Egoina

     |

     Då är det nog för att jag är norsk ?

     Reply

     • Kari

      |

      Eller acceptans och vidsynthet. ??

 • J

  |

  Har sett klart staircase och det är så svårt att avgöra! Tycker det är intressant att hans frus biologiska barn hävdar att han har gjort det och att hans barn säger nej. När jag såg klart dokumentären så kände jag att han kan inte ha gjort det. Hans barn tror verkligen på honom och dom har ju ändå varit med och sett relationen. Men samtidigt är dokumentären väldigt vinklad till hans fördel.

  Reply

 • Malin C

  |

  Det är så härligt att se dig så lycklig! Det smittar av sig. ☺️❤️

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

   • Kari

    |

 • Elin

  |

  Så roligt att få hänga med på er resa via instastory! Vad tycker du om all inclusive? Reser du hellre med eller utan det?

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! ? Tänkte skriva om det sen. Det har sina för och nackdelar och handlar lite om vad för typ av semester man är sugen på. Men sååå skönt att slippa tänka på någonting eller jaga restaurang när man är hungrig ? Vi njuter massor ?

   Reply

 • Robert

  |

  Spelar dart? Heter det så? 😉 Aldrig funderat över det iofs. Mvh /Köpte stor låda vaniljglass nyss. Kände spontant att det svalkar mer i värmen. Lite dyrare variant också. Jag lovar! 😉

  Reply

 • Jonna

  |

  The Staircase var så spännande! Att Mike “varit med om” två fall där kvinnor som stod honom väldigt nära dött efter att ha fallit i en trappa känns helt sjukt, också att hans fru såg ut som hon gjorde när han fann henne. Jag hade svårt att sympatisera med hans personlighet och tyckte att han favoriserade sina döttrar framför sönerna, men alltså, jag tror faktiskt att han är oskyldig? Så obehagligt också att professionella män(och kvinnor) med makt kan FEJKA eller undanhålla bevis…

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja det sammanträffandet är så sjukt!! Ja eller hur. Skrämmande också hur en rättsprocess går till.

   Reply

 • Nataliew

  |

  Du som älskar Vänner så mycket, vad tycker du om Modern family?? ❤️ Och om du gillar serien, vem av dom gillar du mest/minst?

  Reply

 • ida

  |

  Jag hittade två sidor med info om hur var när varför:

  😀

  Under ecklesiastikminister Fridtjuv Bergs översyn infördes 1906 en stavningsregel som föreskrev att v-ljud skulle stavas med bokstaven v, och inte f, fv eller hv. Hvad blev alltså vad.

  Däremot dröjde det till 1959 innan Hven blev Ven. Detta skedde samtidigt som ön i Öresund slutade vara en självständig kommun och gick ihop med Landskrona.

  Som ett svar på: Sv: När blev Hälsingborg Helsingborg igen? skrivet av Niklas Bygdestam den 07. feb 2003 11:34:13:
  >>>>>När byttes då e:na som i Belgviken mot Ä som i Bälgviken då, var det samtidigt eller senare, har inga gamla komminickor
  >>>>>mvh eric
  >>>>Jag har väl inte heller så särskilt många gamla kommunickor, men jag är lycklig ägare av den från vintern 1915/16. Där har stavningen Bälgviken slagit igenom. Jag har ett svagt minne av att jag någon gång läst i PV att järnvägarna och posten övergav den s k gammelstavningen omkring 1914.
  >>>Stavningsreformen genomdrevs av ecklesiastikminister Fridtjuv Berg år 1906. I järnvägssammanhang skedde förändringen i två steg. Det första steget togs av Kungl Järnvägsstyrelsen i form av order 920 (som utkom 1909 eller 1910). Ordern skulle tillämpas från år 1910 både vid SJ och enskilda järnvägar. Den innebar bl a följande:
  >>>V-ljudet som stavats “hv” skulle stavas med “v”; exempel Hvittaryd blev Vittaryd, Norrhvidinge blev Norrvidinge.
  >>>Å-ljudet som stavats “o” skulle stavas med “å”; exempel Fogelsta blev Fågelsta, Foglavik blev Fåglavik.
  >>>Ä-ljudet som stavats “e” skulle stavas med “ä”; exempel Elmhult blev Älmhult, Elfsjö blev Älfsjö, Trelleborg blev Trälleborg.
  >>>K-ljudet som stavats “q” skulle stavas med “k”; exempel Qvicksund blev Kvicksund, Sqvaltan blev Skvaltan.
  >>>Stum vokal eller konsonant skulle ej längre skrivas ut; exempel Partilled blev Partille, Fridened blev Fridene, Götened blev Götene, Kohler blev Koler. Holtsljunga blev Holsljunga, Traheryd blev Traryd.
  >>>Vissa andra ändringar skulle också genomföras så att stavningen skulle bli ljudenlig: Exempel Ousby skulle stavas Osby, Kongsbacka blev Kungsbacka
  >>>En del särskrivningar skulle sammanskrivas: Dylta Bruk blev Dyltabruk, Ronneby Redd blev Ronnebyredd, Strömsnäs bruk blev Strömnäsbruk, Åkers Berga blev Åkersberga.
  >>>Med ordern fanns en tabell upptagande dittillsvarande och ny stavning av ett stort antal trafikplatsnamn vid både SJ och enskilda järnvägar.
  >>>En ändring som aldrig kom till genomförande var dock Fritsla till Frissla.
  >>>Ändringarna år 1910 omfattade märkligt nog inte ändring av stavningen av v-ljudet med “f” eller “fv” till stavning med “v”: Exempel Järfva skulle stavas Järva, Stjärnhof skulle stavas Stjärnhov.
  >>>I en order år 1913 bestämdes att sistnämnda ändring skulle ske snarast möjligt vid SJ. Denna gång avstod man från att bestämma hur det skulle ske vid enskilda järnvägar.
  >>>I enskilda järnvägars interna tidtabellstryck användes den äldre stavningen i vissa fall ända in på 1930-talet (t ex Älfsered till 1934).
  >>När blev Hälsingborg åter officiellt stavat Helsingborg? Och varför gjordes denna återställning av stavningen?
  >Enligt uppgift som jag har hört så var det årsskiftet 1970 och 1971. Ändringen bör ha varit för att namnet Helsingborg passar bättre ihop med Helsingør

  Reply

  • Frida

   |

   Så intressant! Är förresten från en av grannbyarna till Fritsla och här i kommunen uttalar vi det just Fritsla så som det än idag stavas, så tänker att Frissla måste varit hur man uttalade det förr i tiden eller hur det var *meningen* att det skulle uttalas? Däremot säger man ibland, om man vill skämta till det med en riktigt ‘bonnig’ dialekt “Ska vi te´ Fräschla elle?” 🙂

   Reply

  • Martina

   |

   Jag slutade visst läsa efter “Fridtjuv”. Är det ett namn och har vi t o m haft en minister som hetat så!? Verkar bara finnas två män i Sverige idag som heter det. Snälla ni som tänker skaffa barn snart, glöm inte Fridtjuv när det blir dags för namndiskussion!

   Reply

 • =)

  |

  Så roligt att ni hittat tillbaka till varandra! Ångrar ni att ni flyttade ifrån F’s gamla lägenhet och skaffade egna på varsitt håll, såhär i efterhand? 🙂 Jag kan ju absolut förstå att det var det bästa i er situation där och då, men nu när F sitter med en egen lägenhet som han typ knappt ens hunnit bo i (om jag fattat det rätt?) samtidigt som du har en egen lägenhet som han inte äger men ändå lever i, verkar det mest omständigt. Var det förhastat att köpa nytt istället för att hyra och så kunna köpa något tillsammans?

  Reply

 • Ellenor

  |

  Hej!
  Vet inte riktigt vart jag ska vända mig och jag var inne på din blogg och läste lite och kände att jag vela ha din åsikt. Du känns som en bra person och jag har följt dig länge så du känns som en kompis.
  Det är så att jag och min pojkvän har varit tillsammans i ungefär 5 år. I början så var det jättekul såklart och vi var spontana och äventyrliga. Men nu känns det bara helt dött. Han är min bästavän och han är den jag vill göra allt med men det känns inte som det är besvarat från honom. Om jag kommer med någon idé om något som vi kan göra, t.ex en kvällspromenad, nattbada, åka en sväng med bilen och se vart vi kommer så är han helt off med dom idéerna. För mig handlar det inte om vad man gör utan om vem man är med. Han säger alltid att han inte gillar att göra såna saker, utan att han gillar att typ resa och gå ut och äta. Mer “stora händelser” eller hur jag ska förklara. Men vem vill inte gå en promenad med den man är kär med och prata om allt möjligt? Om jag kommer med den idéen så får jag till svar “vad ska vi prata om ens?”.
  Det finns hur mycket som helst att skriv men det blir för långt. Det känns bara dåligt och jag känner att jag vill åka iväg och träffa nya personer och skaffa ett nytt liv. Men ändå så känns det som jag inte kan vara utan han..
  Jag skulle bli jätteglad om du kunde skriva vad du tänker. Tack så mycket för en superbra blogg!! ❤

  Reply

  • Martina

   |

   Berätta vad du känner, prata, prata, prata och se till att han fattar att det är ett problem! Jag gjorde nyss slut med min sambo sedan 6,5 år tillbaka. Vi hade glidit ifrån varandra, gick omkring som två kompisar bara. Vi gjorde visserligen kul saker, resor och så, men i vardagen pysslade var och en med sitt. Jag kände inte att jag fick den uppmärksamheten och uppskattningen som förr så jag trodde inte han kände lika mycket för mig längre. Med jämna mellanrum rensade vi luften och jag sa rakt ut att jag inte mådde bra, att jag var rädd att vi gled isär. Vi sa båda två att vi skulle jobba på det, men snart var allt som vanligt igen. När jag gjorde slut blev han helt knäckt och förvånad. Han hade inte fattat alls, trots att jag tyckt att jag varit tydlig. Då ville han ha en ny chans, för “nu har han förstått, och kan ändra sig”, men för mig är det för sent, mina känslor har försvunnit med tiden.
   Du älskar ju din kille och ska så klart inte göra slut, men om det fortsätter så här är risken att dina känslor kommer svalna så som mina gjorde, så du måste få honom att förstå vad du behöver för att fortsätta må bra i relationen!

   Reply

 • Jossan

  |

  Angående staircase. Jag ändrar mig också fram å tillbaka. En ny tanke jag fick nu; Om han var skyldig, hade han verkligen velat vara med i en dokumentär då och visa upp för hela världen när han blir dömd?
  Om man är oskyldig är det väl enklare att tacka ja till en dokumentär för då tror han ju innerligt att han kommer frikännas.

  Reply

 • Jennifer

  |

  Kan du inte göra ett inlägg där du sammanfattar och tipsar om de absolut bästa restaurangerna i Skåne som du har varit på? Ska fira min födelsedag nästa vecka och vill boka in någon riktig häftig smakupplevelse 🙂 Kanske du kan göra en kategori på bloggen för dina framtida restaurangbesök?

  Reply

 • Jackie

  |

  Gör små cupcakes till dopet, eftersom de är så fina oftast så gillar barnen dom men de äter oftast bara glasyren och ett par tuggor…

  Reply

 • Sara

  |

  Till dopfika:

  Kanel/vaniljbullar
  Cakepops (överskattat men fint)
  Chokladbollar med nutella i
  Havrebollar
  Popcorn i små söta behållare
  Hallongrottor
  Dumlekakor
  Godis i fina skålar
  Rulltårta(?)

  Reply

Leave a comment

Arkiv