Kreta på torsdag

På torsdag ska vi till Kreta! Jag vill förklara för er hur det ligger till med resan så att ni har det klart för er.

Mina kompisar Jacob och Andreas jobbar på en resebyrå och de föreslog att vi kunde göra ett samarbete med min blogg, vilket jag tyckte lät jättekul. Resan är alltså ett samarbete med en resebyrå. Eller rättare sagt är det en “barter”. Jag får resa och hotell och i utbyte får resebyrån marknadsföring.

I det här fallet har vi kommit fram till att min betalning (=resa + hotell) motsvarar två sponsrade blogginlägg och en Instagrampost. Dessa sponsrade inlägg kommer att innehålla länkar och företagsnamn, och kommer självklart att reklammarkeras. Skillnaden med det här upplägget och en sponsrad resa (t.ex. en pressresa) är att det krävs en motprestation från mig. Det vill säga att jag får flygbiljetter och boende MOT att jag ger företaget exponering. Därför ska dessa inlägg självklart märkas ut som reklam. Eftersom detta är en förmån för mig kommer jag dessutom självklart förmånsbeskatta (inte nödvändigt för er att veta, men skriver det ändå eftersom frågan garanterat kommer att dyka upp).

Nu vet ni precis hur det ligger till. Jag har fått flygbiljetter och hotell mot att jag gör två reklaminlägg. Vad gäller utflykter, eventuella restaurangbesök och annat vi gör kommer detta inte att reklammarkeras eftersom vi står för det själva. Jag kommer inte heller att markera ut inlägg om vår resa som inte rör resebolaget, eftersom det ju inte är reklam.

Vid “gränsfall” kommer jag dock hänvisa till detta inlägg. Min blogg handlar om mitt liv och jag inser att det vid ett sånt här samarbete ibland är svårt att dra en gräns vid vad som är reklam och inte, eller svårt för den som läser att hålla reda på. Det är exempelvis inte reklam om jag skriver att hotellfrukosten är god. Men jag förstår ju att det kan ifrågasättas eller att någon kan undra. Vid en sådan situation kan jag hänvisa hit så vet den som missat precis hur det ligger till.

Anledningen till att jag skrivit detta inlägg är alltså för att jag vill vara transparent och att ni ska veta exakt hur det ligger till. Men också för att kunna hänvisa till detta om någon undrar. Jag försöker alltid göra allt rätt för mig och jag gör verkligen mitt bästa. Skulle det bli fel någon gång är det aldrig med vilje. Hoppas att ni har det i åtanke <3

Det ska bli så himla kul att åka tillbaka till Kreta! Vi var ju där för två år sedan och hade en väldigt fin resa. Är det någon som har tips på utflykter? Förra gången besökte vi Elafonissi och Rethymnon. Denna gång tänkte vi besöka Lake Kourna. Är det något annat vi bara inte får missa? Tacksam för tips!

 

Vi på semester på Kreta för två år sedan. Knappt 10 månader gamla <3

 

232 gillar

Comments (51)

 • Krista

  |

  Mkt bra förklarat! Inte för att du ska behöva redogöra för allt ekonomiskt bakom bloggen, men det var bra info o alltid bra att vara transparent om det är ett specialupplägg.
  Ha en fin resa! 💗☀

  Reply

 • Rebecca

  |

  Härligt att “få” en resa! (Det är ju inte en gåva då du, som du skriver, motpresterar men ja du fattar vad jag menar :D) Hoppas ni får en underbar resa där ni bara får rå om varandra och må gott! Det förtjänar du efter alla ups and downs i livet <3 (JA jag ser mig som din vän som känner dig tillräckligt bra för att säga så efter att ha följt dig i cirka 8 år hehe)

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 🤗❤️

   Reply

 • Julia

  |

  Härligt med semester!! Jag bodde på Kreta i 4 år, är helt kär i ön.
  Jag skulle tipsa er att åka till Knossos, det är en by från antikens Grekland. Om ni orkar så kan ni vandra i samaria-ravinen, men det tar på krafterna vill jag lova 😂
  Eller så kan ni åka till Balos som är en tropisk lagun. Helt magiskt!

  Ha en superskön resa ❤

  Reply

 • Linn

  |

  Jag kan tipsa om att åka till Knossos, som är en stor ruin av ett stort palats som man tror är cirka 3500 år gammalt. Riktigt häftigt för det är väldigt mycket som är bevarat.

  Reply

 • Emma

  |

  Tack snälla för detta inlägg, verkligen superbra och väldigt uppskattat <3 Älskar att du är så öppen med vad som är reklam och inte, jag vet att du aldrig skulle marknadsföra något du själv inte tror på men det känns alltid bättre att ha den information helt klar för sig som läsare. Hoppas resan blir bäst!

  Reply

 • Malin

  |

  Haha, vad kul, jag åker också till Kreta på torsdag! 😊 Vad tyckte du om Elafonissi? Vi har aldrig varit där och funderar på att ta oss dit 😊 hoppas ni får en fantastisk resa! Kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Vi älskade det! Hyr bil och åk dit 🙂

   Reply

 • Bella

  |

  Tack för detta inlägg! Varför hålla på att smussla med smygreklam osv. Jag har inget emot att bloggare, instagrammare, YouTubes etc gör samarbeten – så länge det görs ärligt och med eftertanke, dvs gör inte samarbeten/reklam med vem som helst.

  Hoppas ni får en härlig resa när det väl bär av! Har inga tips på göromål mer än att tänka på handhygienen och att inte gå på ofräscha restauranger, detta för att minska risken för magsjuka/matförgiftning.

  Mvh hon som alltid har med våtservetter och handsprit

  Reply

 • Lea

  |

  Kul med Kreta!!
  Vart kommer baddräkten du har på dig på den första bilden?? Så fin!! Undrar om den fortfarande går att få tag på… 🙂
  Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tror inte det. Köpte den på H&M 😊

   Reply

 • Anna

  |

  Är det den resan med baddräkten med knäppning som flög upp?! Roligaste inlägget jag någonsin läst! Du borde länka det så att nya läsare får sig ett härligt skratt 😀 tack för att du bjöd på det!

  Reply

 • Zoe

  |

  Löjligt att du ens ska behöva lägga ut försvar i förskott (alltså inte löjligt av dig, utan de avundsjuka som kan tänkas ifrågasätta ) Ha en härlig resa 😊

  Reply

 • Frida

  |

  Så bra att göra såhär!! Jag unnar dig det massor och kommer gladeligen läsa inlägg trots att de är reklam 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Madoo

  |

  Så föredömligt!

  Reply

 • Annie

  |

  Bästa bloggaren i stan. Det är du det. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Robert

  |

  Hoppas ni blir nöjda med resan. 🙂

  Reply

 • Pia

  |

  Tycker det är roligt att veta hur det funkar med sånt! Kul med resa! 😁

  Reply

 • Sarah

  |

  Tummen upp för det här inlägget! Jag tycker att det är toppen att du är så öppen med reklam/sponsring/samarbeten. Det ökar din trovärdighet och upplevs inte alls jobbigt att läsa eftersom du har varit ärlig från start. Ha en fin resa!

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Frida

  |

  Håller med, så föredömligt! Enligt mig blir du ännu mer trovärdig genom att skriva ett sånt här inlägg, riktigt bra! Vill även passa på att tacka för din underbara blogg. Så vardaglig, mysig, igenkänningsfaktor samt INGEN som helst hets gällande kost osv. Jag triggas lätt av sådant så jag vill bara tacka dig för det, för att du gör min vardag bättre. Kram från Malmö ❤

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir ❤️❤️

   Reply

 • Olivia

  |

  Knossos! Lake kourna var häftigt men man får (tyvärr) inte bada där. Många gör det dock ändå.. skulle säga att ni bör lägga en heldag på Samariaravinen 😍 utan tvekan det häftigaste stället jag besökt. Ravinen är 1.8 mil i svår terräng. Tog mig 5 1/2 att gå den, och då var vi ändå bland de första. När man väl kommit fram finns det en sjö att bada i. Det är ett måste om man är på Kreta!

  Reply

  • Mikaela

   |

   Säger samma!
   Samariaravinen var helt underbar! 😍
   Visst tog på krafterna och hade lagom stela vader dagen efter, men sååå värt det. ☺❤
   Tänk bara på att ha på er ordentligt skor. 😉

   Reply

 • Danielas Dagbok

  |

  Du har länge varit min favorit bland storbloggarna, men efter det här inlägget ser jag upp till dig ännu mer. Jag försöker också alltid göra rätt för mig när det gäller samarbeten i min blogg, men blir så himla irriterad på då många andra bloggare fuskar med att reklammärka osv. Känns som att det liksom drar när på trovärdigheten gällande reklam i bloggar överlag. Så, ja – uppskattar verkligen att du skriver så här öppet! Ska bli kul att läsa dina inlägg om resan 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Isabel

  |

  Bäst! Bara helt enkelt bäst är du! Ha en helt underbar resa!

  Reply

 • Sofia

  |

  Heja!!! Tummen upp för att du tydligt och pedagogiskt redogör för hur du gör! (Och hur alla borde göra…men det är en annan femma).

  Reply

 • Amanda

  |

  Åh vad härligt med Kreta. Mitt bästa tips är att åka till Karavitakis vingård, bästa vinerna på Kreta! Kör en vinprovning och köp det vita vinet med cykeln på etiketten, ljuvligt!! 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  Knossos kan vara kul att besöka 🙂

  Reply

 • Elin

  |

  Intressant att höra vad du får! Ha en toppen resa! Hoppas det är lyx lyx 😄

  Reply

 • H

  |

  Fantastiskt bra inlägg och bra förklarat! Som många skriver så är du ett föredöme bland bloggar när det kommer till reklammarkering och liknande. Så skönt som läsare att förstå precis hur det ligger till, vilket gör att man uppskattar bloggen och själva reklaminläggen mycket mer när man inte behöver undra. Tack!

  Reply

 • Amanda

  |

  Kul med Kreta! Jag har bott där i 2 år. Var på Kreta ska ni bo?
  Tips: hyr bil/fyrhjuling och åk till seitan limani stranden, som ligger på akrotiri halvön i närheten av flygplatsen. Magisk liten vik. Dock inga mat möjligheter utan man får ta med sig. Var här tidigt för efter lunch blir det väldigt fullt.

  Ha en bra resa

  Reply

  • Egoina

   |

   Vi ska bo i närheten av Georgioupolis. Tack för tipset 🙂

   Reply

 • Louise

  |

  SÅ mycket respekt till dig för att du skriver det här inlägget! Hoppas ni får en fin resa<3

  Reply

 • Johanna

  |

  Jag tyckte detta inlägg kändes överdrivet faktiskt. Jag kan väl inte vara ensam om att inte vilja läsa ett långt utlägg om den reklam som kommer att komma 🙈? Den får vi ju ta del av ändå, haha.

  Reply

 • Sandra

  |

  Vad vuxna ni såg ut för att vara bara 10 månader gamla! Hihi, sorry var bara tvungen. Ni är söta. Ha en härlig resa! Se upp för bränderna, liksom Sverige härjar det en massa skogsbränder i Grekland just nu.

  Reply

 • Karin

  |

  Hej,
  Jag var på Kreta när jag var ca 10 år gammal och vad jag minns så åkte vi till Knossos och under bussresan dit så berättade dem om den Grekiska mytologin som självklart var super intressant. Rekommenderar att ni har guide på plats.

  Kram!

  Reply

 • Sandra

  |

  Som flera redan skrivit skulle jag tipsa om ett besök till Knossos. Tipset jag och min man fick då vi skulle åka dit var att först besöka arkeologiska museumet i Heraklion och där köpa en biljett både för museumet och Knossos, då får man gå förbi kön vid Knossos! Riktigt skönt, för kön då vi väl kom dit var väldigt lång, men på museumet var det ingen kö alls.

  Argiroupoli är också väldigt fint. 🙂

  Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Ååh, jag vill också vara kompis med dina kompisar! Vill också resa. 😭😍 Hoppas ni får en helt underbar semester. 💕

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur! Vilken tur jag har! Tack 😘

   Reply

 • N

  |

  Så bra inlägg!!! ❣️❣️❣️

  Reply

 • Josefine

  |

  Vad roligt! Kom precis hem från Kreta. Älskar ön och har varit där med min familj sen jag var liten. Ett stort tips är att besöka lagunen Balos, magisk! Bor ni på Chania-kusten är det ganska nära. Går alldeles utmärkt att hyra bil och köra upp på toppen och sedan vandra ner (dock ganska läskig väg att köra då det är snålt med räcken och höga stup) eller åka buss till staden bredvid och sedan ta båten runt till lagunen. Hoppas ni får en toppenresa! 🙂

  Reply

 • Lovisa

  |

  Vad härligt att åka till Kreta! Och jag tycker verkligen att det är super att du är så tydlig och transparent, det gör dig verkligen trovärdig och seriös. Tänker att även företag måste uppskatta sådant, de vill ju knappast samarbeta med någon som bryter mot marknadsföringslagen.

  Reply

 • Sofia

  |

  Ni måste besöka Marathi beach, Botanical garden of crete, Therisso gorge, Balos lagoon och Menies beach (bergig och jävlig väg dit, men värt det. MAGISKT!).

  Reply

 • Lovisa

  |

  Du är verkligen föredömet no 1! Ha så himla bra på resan också <3

  Reply

 • Olivia

  |

  Utan guide är Knossos bara en stenhög!

  Reply

Leave a comment

Arkiv