Listan om godsaker

 

Det ultimata fredagsmyset: Okej såhär är det. Man måste fylla alla kvoter. Dels smakmässigt som sött, salt och surt. Men också vad gäller konsistenser, exempelvis krispigt, mjukt och segt. Annars blir det tråkigt. Så det ultimata fredagsmyset är chips, godis och choklad skulle jag säga.

 

Min bästa godsak: Jag måste svara chokladbollar. Det är kanske det bästa jag vet. Det är mättande, funkar i alla lägen, lätt att äta och så gott. Vill dock helst ha från Delicato. Egengjorda är sällan goda tyvärr (om inte man mixar havren ordentligt och gör Nutella-gömmor mmm).

 

 

Jag fikar helst: En stor latte och något chokladigt som t.ex. chokladboll, choclate chip cookie eller kladdig kladdkaka. Cheesecake är också en favorit. Väljer mycket sällan muffins, paj eller andra torrare bakverk.

 

“Vill du ha grädde till?”: Är en fråga som jag alltid svarar ja på.

 

Favoritglass: Choklad punkt slut. Men ju mer topping och tillbehör desto bättre. Kan inte överhuvudtaget förstå människor som väljer vaniljglass….utan något på? Kan rent av bli väldigt osäker i närheten av sådana personer. Kan man lita på dem? Var gick det fel? Vad är det för mening med att köpa vaniljglass? V-a-n-i-l-j-g-l-a-s-s. VARFÖR? Mvh/ 29-åring som köper mjukglass, slickar av strösslet, tar två tuggor av struten och sedan slänger resten eftersom glassen inte längre har något syfte.

 

 

Favoritströssel: På tal om mjukglass så väljer jag alltid salt lakrits-strössel eller choklad. Hasselnötskrokant är också en stor favorit.

 

Bakar helst: Inte. Tycker inte om att baka. Det tar för lång tid och jag gillar inte att det finns så lite utrymme att vara kreativ. Eftersom bakning typ är som kemi måste man ju följa receptet till punkt och pricka och det är inte min grej. Men jag får feeling en gång om året ungefär. Såhär gick det sist jag bakade.

 

 

Jag gillar inte: Hallon. Alltså smaken är ju god, men de där små envisa kärnorna fastnar i tänderna och går aldrig bort? Jag får typ psykbryt när jag äter hallon på grund av kärnorna, så jag låter helst bli.

 

Det här är underskattat: Nutella rakt ur burken.

 

Det här är överskattat: Sockerkaka, cake pops och cupcakes. Men jag antar att ni vaniljglass-människor gillar det med. Zzzzzz.

 

 

Lösgodis jag helst plockar: Salta skum-S, sura rosa skum-S (man ska äta dem tillsammans) och punschpraliner. Har tantsmak när det kommer till godis och älskar punsch. Men inget slår S-märken. Det är det godaste godiset.

 

Så ofta äter jag godis: Jag äter något sött varje dag. Kanske inte just godis, men något gott. Tråkigt liv annars ju.

 

Om jag fick välja endast en efterrätt att äta resten av livet: Hade jag valt Gino. Lätt.

 

 

Chips eller popcorn: Chips! Men till film är det ändå trevligt med popcorn. Känns typ fel att gå på bio utan att köpa popcorn.

 

Godaste chipsen: Älskar Estrellas lantchips. Vad gäller smak på chips generellt gillar jag sour cream onion (såklart), peppar, riktigt kryddiga chili-chips och hör och häpna: salt & vinäger. Tycker om dill minst.

 

 

Bästa bakverket: Inget slår en riktigt bra prinsesstårta eller en riktigt bra kanelbulle. Delad förstaplats. Det lustiga är dock att jag bara gillar dem när de är bra. Mvh/ kaksnobben.

 

Tre favorit-godsaker just nu: Praliner från Chocolatte, semifreddo och pavlova.

 

 

117 gillar

Comments (53)

 • S.

  |

  Förstår mig inte heller på folk som kan äta BARA vaniljglass rätt upp och ner, utan strössel eller någonting 😱 jobbade en sommar i en kiosk i en nöjespark och det värsta som fanns var ju när folk kom och ba ”jag vill ha en naken mjukglass”
  – ”vill du inte ha strössel eller någon god sås på??”
  ”Nej jag tar den som den är” 😰😰 blev lika kränkt varje gång. Särskilt mjukglass utan någonting på i BÄGARE!! Kan det bli tråkigare???

  mvh,
  Tjej som blir alldeles för upprörd över vanilj/mjukglass utan topping

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha! Hade också blivit kränkt 🙈

   Reply

  • Issa

   |

   Jag tycker mjukglassen är hur god som helst som den är 😊 Avskyr strössel osv, förstår inte hur folk kan kladda ner den med sånt.

   Reply

 • rebecka

  |

  haha blev lycklig ända in i själen av att läsa detta <33 blev så glad då du skrev att du äter något sött varje dag?! halleluja så värt det varje dag

  Reply

 • Klara

  |

  Jag har funderat på kombinationen till freagsmyset. Håller verkligen med om att kombinationen av olika konsistenser och smaker är det bästa. Dock tycker jag att det blir som bäst när man har något som lättar upp chipset, chokladen och godiset! Till exempel vattenmelon eller glass eller något 🤔 Tack för en en sund livsnjutarblogg. Man mår bra i själen av att läsa din blogg 😃

  Reply

  • Egoina

   |

   Bra poäng! Melon blir en bra kontrast, i alla fall till chips 😍 Jag kan dock tycka att det skär sig med godis. Eftersom godis är så sött blir melonen smaklös. Samma sak med läsk. Helt onödigt att dricka läsk till godis.

   Reply

 • Rebecca

  |

  Hej från vaniljglass-och-gillar-sockerkaka-människa 😂👋🏼
  Dock gillar jag såklart mest att ha något på glassen, men älskar den utan ngt på med!

  Reply

  • Egoina

   |

   😂🙈

   Reply

 • Elin

  |

  Åh vilken rolig lista! Håller med angående sockerkaka, muffins osv.
  Men prinsesstårta….? Tråkigaste tårtan ju. 70% är ju bara grädde!

  Blev dock sugen på godsaker i alla dess former nu bara för det!

  Reply

 • Sara

  |

  så fantastisk lista. är som att jag hade skrivit den själv!
  mvh en annan 29-åring som tycker mjukglass är en ursäkt för att äta strössel!

  Reply

  • Egoina

   |

   🙌🏼

   Reply

 • Elin

  |

  Gillar vaniljmjukglass i bägare utan strössel haha men det är för att jag inte kan äta strut pga gluten och då blir strösslet ”farligt” också så döm inte mig om du ser mig gå runt med en tråk-glass någon gång 😉 gillar också sockerkaka och cupcakes ❤️
  Jag som trodde vi var ganska lika 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha ❤️ Jag förstår gluten-argumentet. Men hallå sockerkaka och cake pops då?? Det är väl gluten i det?

   Reply

 • Sara

  |

  Åh, vilken rolig lista! Vad gäller syntetisk VANILLINglass håller jag med om att det är rätt tråkigt att äta utan något till. Men äkta vaniljglass gjord på vaniljstång är inte dumt! Tycker även om en massa andra glassmaker. Älskar glass!

  Reply

 • Pia

  |

  Har du provat Ikeas chokladbollar? Jag tycker dom är jättegoda! Finns att köpa flerpack i deras “matbutik” 😍

  Reply

 • Robert

  |

  Så smarrigt! Kommit på att Delicatos Daimbollar är en favorit just nu, men annars är Polly Zoo lite av årets godis. Lite för brett ämne för att göra snabbanalys av allt. Däremot har jag väldigt svårt för ordet “fredagsmys”. 😉

  Reply

  • Robert

   |

   Riktiga vaniljgrejer gjorda på riktig vaniljstång är för övrigt jättegott, ju. 😉

   Reply

  • Hanna

   |

   Robert! I hear ya! Jag avskyr ordet “fredagsmys” då det numera = det som ska ätas på fredagskvällen. Typ: “Jag måste köpa fredagsmys”. Neeeeeeej! Man kan inte KÖPA mys. Man kan inte ÄTA mys. Huja. Säg det rätta namnet istället – godis, chips, kakor etc.

   Reply

   • Robert

    |

    Haha, sant! Jag tänker också att “Hej! Jag använder ordet fredagsmys bara för att nån annan har kommit på att alla skall använda det ordet.”, haha. 😉

    Reply

 • Linda

  |

  När jag beställer mjukglass tar jag alltid i bägare och ber dem lägga en del av strösslet i botten,och resten ovanpå som vanligt. Då får man en gömma där nere som räcker till hela glassen 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Geni!!!! Har också hört folk som ber om bägare med strössel och doppar sin strut efterhand. Hur smart? 😍

   Reply

 • Lina

  |

  Äääälskar vaniljglass och sockerkaka. Kan däremot bli misstänktsam mot folk som äter chokladglass, eller ännu värre; kladdkaka! Hur mycket socker kan man äta på en gång 😶 Mvh dricker även enbart snustorra viner för söta viner smakar sötdricka

  Reply

  • reb

   |

   Men… va… sockerkaka.. smakar ju socker? Och vaniljglass smakar ju mer socker än chokladglass, eftersom chokladsmaken täcker sockersmaken? Vilken paradox till kommentar……. förstår ingenting!!

   Reply

   • Elin

    |

    Inte för att jag är någon expert men det är väl ändå inte mer socker i chokladglass än i vaniljglass? Sockermängden måste ju vara typ lika mycket oavsett smak tänker jag.

    Reply

 • Sabina

  |

  Älskar också delicatos chokladbollar! Tror det är min mest ätna sötsak. Jag äter också nåt sött varje dag eftersom jag också tycker livet är mer värt att leva då :’D

  Reply

 • Hajen

  |

  Som någon annan skrev ovan, riktig vaniljglass gjord på riktig vaniljstång tycker jag man ska äta som den är. Att blanda i andra smaker blir liksom fel då. Sen gillar jag inte Nutella, fattar inte grejen med det?
  För övrigt så måste jag bara nämna att jag har en kollega som förut köpte geléhallon och rökt skinka till lördagen och varvade mellan dessa för att inte tappa sötsuget 😂

  Reply

 • Aldona

  |

  Blev sjukt sugen på alla möjliga godsaker nu ju! 😭 haha

  Reply

 • E

  |

  Jag skulle aldrig köpa vaniljglass i glasskiosk men nog i litersförpackning i matbutiken. Sen kan man hemma äta vaniljglass med färska bär eller ha den på stekta bananer med choklad. Så gott till så mycket!
  Chokladglass skulle jag däremot aldrig köpa varken i kiosk eller i butik… Haha…

  Reply

 • Teresa

  |

  Alltså jag ÄLSKAR sockerkaka och vaniljglass.. men bara i kombination med kaffe. Så jag skulle aldrig kunna äta det som det är om jag inte får kaffe till! Men tillsammans med kaffe är det helt gudomligt,haha😍😀

  Reply

 • Emma

  |

  Orkar inte hur provocerad jag blev av din lista haha! Mvh tjej som älskar vaniljglass och mjölkchoklad utan annan smak ;D

  Reply

 • Katarina

  |

  Jag tycker som du när det kommer till mjukglass, är strösslet slut finns inget kul kvar! Sist jag och en kompis skulle köpa glass beställde hon då det perfekta; en kula glass (med smak såklart) och sen mjukglass över plus strössel OCH topping.

  Reply

 • J

  |

  När jag ska lära känna någon ny frågar jag alltid: om du går in på ett kondis, vad för fika väljer du? Det säger ju såååå mycket om en människa!!! :-))) mvh / biskvi eller dammsugare, never ever bulle eller tårta

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahah sååå true! Är team dammsugare också btw!

   Reply

   • Pia-Maria

    |

    Eh, endast biskvi, chokladboll och dammsugartyper är ju de tråkigaste nänniskorna som finns…? Det tar man ju som tillbehör till tårtbiten/bullen/kladdkakan, som en liten för- eller efterrätt. Hade side-eyed dig som tusan om du hade sagt det till mig.

    Reply

 • Lina

  |

  Åh fast mammas sockerkaka är inte att leka med, saftigare kaka får du leta efter! Hon hade ett café här i stan och den var en stor hit! Annars är jag inte så mycket för muffins just för det kan bli torrt men en kladdig choklad muffins från vår Ica maxi säger jag inte nej till, men då äter jag ju bara det goa geggiga 😄 och espresso house har ju en väldigt god morotsmuffins med glasyr på. Men det är de enda två jag kan säga med säkerhet att jag tycker om!

  Reply

 • Johanna

  |

  Blir lite provocerad av att vi vanilj-människor provocerar dig så mycket 😂 Själv har jag aldrig förstått chokladglass, smakar ju liksom inte ens choklad? Kanske bakchoklad som man typ har glömt på en vind i några decennium, dammig liksom. Och strössel och sånt har jag heller ingen förståelse för, knastrar ju bara och smakar typ ingenting… Bästa glassen ever är helt klart Ben&Jerrys cookie dough, sött med olika konsistens och sen den lätta vaniljglassen…. mmmm

  Reply

  • Louise

   |

   Håller helt med dig om chokladglass! Älskar choklad men i glass smakar det ju inte choklad?!

   Reply

 • Fd ätstörd

  |

  Du är bäst!! Äter också sötsaker minst en gång per dag och det hjälper mig hålla anorexin i schack. Dessutom är det livsnödvändigt och framförallt GOTT.
  Så glad att höra att jag inte är ensam ❣️

  Reply

 • Karin

  |

  Perfekt, då ska jag slänga in en fråga: du går på dop: vad vill du ha på fikabordet? Ja, jag ska ha dop för min unge, kan ej bestämma mig vad för fika som ska bakas/köpas. Ogillar tårta, typ princess så tänkte göra vita chokladmoussetårtor. Och så vill jag ha dammsugare(punchrullar). Men what else?! Shooot:

  Reply

 • Emma

  |

  Chokladbollar och punchpraliner är Life. En gång fick jag typ en kombination av chokladboll och dammsugare…det var den veckans höjdpunkt kan jag säga

  Reply

 • Bella

  |

  Åååh… var hittar man den där asken med olika delicatobitar?! :))))

  Reply

 • amanda

  |

  Hallååååå kan du inte göra ett inlägg om Staircase serien på netflix??
  Tror du han gjorde det? Var det en olycka?? Vill veta dina åsikter om allt, är så kluven och vill höra din åsikt!

  Reply

 • Karin

  |

  Älsk på detta inlägg alltså! 👌🏻
  Då passar jag på att fråga: hur ser det ultimata fikabordet ut? Tänk DOP! (Ja, min unges)
  Jag är mycket inne på vita chokladmoussetårtor (blä för princess) eeeeller morotstårta…
  Och så vill jag ha dammsugare/punchrullar.
  Så hjälp! Vad mer behövs för det ultimata fikabordet?!

  Reply

 • Bella

  |

  Off topic – du är SÅ lik Kaya Scadelerio.

  Reply

 • Anonym

  |

  Jag tycker du ska kolla in CupcakeJemma på youtube så ändrar du nog åsikt om cupcakes 😋😄

  Reply

 • Emelie

  |

  Godaste strösslet jag någonsin smakat till mjukglass var hallon-lakrits. Tänk dig typ hallon-lakrits-skalle i strösselformat 😀

  Reply

 • Tuva

  |

  Jag brukar varva kexchoklad och pringles original när jag vill lyxa till det. Den kombon är to die for😍

  Reply

 • Shark

  |

  Jag är en CHIPSLOVER av rang. Har aldrig egentligen tyckt om popcorn utan sett det som ett sämre substitut till chips tills jag hittade Hemköp/Willys popcornkrydda! Den är SÅ god och förvandlar tråkiga popcorn till ett fullfjättrat smakrikt snacks!

  Reply

 • Sofie

  |

  Asså det var såååå bra ju. Håller med förstår verkligen inte de som äter vaniljglass utan något på. Helt meningslöst att slösa kalorier på om det inte innefattar någon form av chocklad. Men choklad åt folket 🙂

  Reply

 • M

  |

  Prinsesstårta är ju värsta tårtan genom historien?! Det smakar bara ett tjockt lager grädde (äckligt när det blir för mycket) och marsipan (fy). Att du var en prinsesstårt-människa Regina, det trodde jag inte om dig 😉 (Jag är ingen vaniljglassmänniska btw, ifall du undrar med tanke på vår olika tårtsmak.)

  Reply

 • Ajli

  |

  Jag älskade verkligen det här inlägget. Mest kanske för att jag genomgående tycker som du! Punchknappar och annat tantgodis är bäst! Tips tips: köpa lättsaltade chips av bra kaliber (de knapriga snarare än krispiga enligt mig, men välj själv!) och sedan klipper man upp överst och kvarnar ner egen nymalen svartpeppar, nyper åt påsen med näven och skakar. Lätt bästa chipsen, salt och peppar och rätt konsistens.

  Reply

  • Egoina

   |

   Men SÅ smart!! Ska lätt testas 😌

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv