7 höjdpunkter från VM 2018

 

Ja, där var Sverige ute ur VM. Som jag skrev känns det helt okej ändå. Det hade varit otroligt kul att gå vidare, men England var bättre. Det hade känts värre om det var jämnt, om vi förlorade matchen i sista sekund som mot Tyskland, eller om det avgjordes på straffar. Men detta var ju helt klart fair game. Det bästa laget vann och denna gång var det inte vi.

Jag vet att hela VM inte är slut riktigt än, men för mig känns det ändå så. Därför känner jag att en summering är i sin ordning. Här är 7 höjdpunkter jag tar med mig från VM 2018:

 

⚽ Janne Anderssons temperament! Kanske är fel att säga såhär, men så stolt jag har varit?? Hans känslor har suttit utanpå kroppen och han har blivit frustrerad, irriterad och till och med förbannad. Men alltid vid rätt tillfällen och han har alltid varit vettig. Han visar att Sverige inte bara är några mesiga mellanmjölksnissar utan att det minsann är temperament i oss med. Vi vet rätt och fel och vågar säga det när det behövs. Kan han bli statsminister? Pliz?

 

Foto: Cmore fotboll.

 

⚽ När Durmaz utsattes för hat efter Tyskland-matchen och laget tog honom i försvar och stod upp mot rasismen. Det var så fint och viktigt.

 

⚽ När Danmark spelade sin sista match och målvakten Kasper Schmeichel fullkomligt briljerade och hans pappa (som var en väldigt framgångsrik målvakt himself) satt i publiken och var så glad och stolt över sin son. Blev så rörd. Danmark förlorade tyvärr i straffläggningen, men Kasper vann ändå.

 

Foto.

 

⚽ När Sverige vann matchen mot Mexico, blev etta i gruppen(!) och Tyskland åkte ut. Det kändes så rättvist och så bra, särskilt efter hur douchiga Tyskland var när vi förlorade mot dem. Det är den roligaste av alla matcher tycker jag. Lyckan var total. Jag SKAKADE av eufori.

 

⚽ När England mötte Panama och jag och F av någon anledning missförstod vilken färg på lagtröjorna som tillhörde vem och under hela matchen trodde att England var Panama och tvärtom. Vi kunde för allt i världen inte begripa hur England helt plötsligt hade blivit så dåliga (förlåt Panama). Kände oss ju inte lite dumma när vi insåg vårt misstag…

 

 

⚽ När Islands Gislason gick ut på planen och gick från att ha 30.000 följare på Instagram till 1,3 miljoner. Hehe. (Ps. Moa jag ser dig nog ; ))) )

 

⚽ Och slutligen. Denna konversation mellan Zlatan och David Beckham:

 

Det var det. Tack VM 2018. Du var bra. Om fyra år tar vi hem hela kalaset. Vänta bara!

 

 

113 gillar

Comments (27)

 • Lisa

  |

  England anses vara Europas sämsta fotbollslag och vi gav dem en enkel match. När vi spelade mot Mexiko och Schweiz var det glöd och en bra sammanhållning. Under matchen mot England såg det ut som vi inte visste någonting. Vi hade många målchanser men tog de aldrig och vi tappade bollen mer än en gång. Som vanligt hade vi suveräna försvarare men resten föll tyvärr ihop.

  Reply

 • Sofia

  |

  Hahaha alltså HUR kan ni kolla på tröjorna istället för spelarna när ni tittar på match?? Kane, Lingard, Sterling, Rashford, Young osv osv, hur kan ni titta en hel match och inte se att någon av dessa stjärnspelare har ”fel” färg på tröjan?!?!?

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Till vårt försvar satt vi på restaurang med liten tv när vi började titta (men såg klart hemma), så det var liksom färg man fick gå efter. Sen så är vi inte så insatta i fotboll att vi känner till så många spelare. Uppenbarligen 😂😂

   Reply

 • Robert

  |

  Haha, de får ha lycka till om fyra år med det där. Tänkte på att ALLA stora fotbollsländer lyckades dabba sig samtidigt den här gången. 😉 Får säga att det känns som det lag som tog i brons i VM 94 var bra mycket bättre än det här även om de hade rätt mycket tur med “dåliga” motståndare då också som Saudiarabien, Rumänien och Bulgarien för att få brons. 😉

  Reply

  • Robert

   |

   Härlig bild på far och son Schmeichel där, förresten. 🙂

   Reply

   • Egoina

    |

    Eller hur! Så underbar ❤️

    Reply

 • MAJA

  |

  Blir så ledsen över folk som hyllar Jannes beteende. HUR kan det vara ok av en vuxen ledare att bete sig så aggressivt och våldsamt? Oavsett hur fel Tyskland gjorde och hur provocerad han blir tycker jag det är skamligt att det hyllas. Tänk på alla små pojkar (och flickor) som tittar. BU för normalisering av en machokultur och våldskultur. Tänk dig att det var en kvinna som betedde sig som Janne. Hon skulle antagligen kallas för psykopat, men han hyllas. Usch.

  Reply

  • Egoina

   |

   Förstår din poäng, men jag hade hyllat en kvinna som uttryckte känslor och visade lite temperament också (hoppas jag!!). Självklart är våld aldrig okej, men något sånt såg jag inte? Det var väl den andra personen som oprovocerat kom fram. Jag tycker att nivån på hans temperament har varit vettig. Har verkligen inte sett något som jag skulle kalla våld eller aggressivitet. Måste ha missat det då? 🙈

   Som sagt förstår jag vad du menar, men just i detta fall tyckte jag inte att det var problematiskt och jag tycker dessutom att Janne visat upp många andra sidor som är bra för våra unga pojkar och flickor. Exempelvis när han pratade om läget i Ryssland, hur han bemött spelares misstag och när han kallade till presskonferens för Durmaz del. Nu känner jag ju inte Janne (haha duuh), men det lilla jag sett så har jag fått ett bra intryck. Är dock orolig att du vet något jag inte vet?? I så fall är jag beredd på att ta tillbaka det jag skrev. Kram!

   Reply

  • Lisa

   |

   Dåligt beteende? Det var Tyskland som betedde sig som svin. Janne stod upp för landslaget. Har du missat det totalt?

   Reply

   • Matilda

    |

    Tyskland gick fram och hånade Janne och sa elaka saker, ledare i tyskland. Att Janne visar att det INTE är okej är så bra!!!! Ta ingen skit, låt ingen håna dig eller trycka ner dig!!! Det var inget våld inblandat och jag antar att du inte såg intervjun 5 minuter efter med Janne? Han är så bra tycker jag. Så snäll, go, klok, vet vad han pratar om och säger ifrån när något är fel. Han reagerar i precis rätt tillfällen som Egoina skriver. Och något våldsamt har Janne inte gjort. Mer män som visar känslor och omtanke tack!!

    Reply

 • D

  |

  Ehm, kan inte riktigt hålla med om att Janne Anderssons temperament (eller snarare hur han gav utlopp för det) är härligt eller något att vara stolt över. En vuxen människa som börjar veva och ska slåss för att han blir arg? Jävligt fräscht…
  Ja, Tyskland betedde sig fruktansvärt fult, det håller jag helt och hållet med om, men lär vi oss inte redan i småbarnsåldern att det inte är ok att lösa en konflikt med våld?

  OCH (nu när jag ändå är igång), Sverige spelar fotbolls-VM igen om bara 11 månader.. 😉

  Reply

  • Lisa

   |

   Det fanns inget våld inblandat. Hade en kvinna agerat likadant hade du förmodligen sagt: Bra gjort! Visa vad du tycker! Men eftersom det är en man som står upp för landslaget och Tysklands knuffar och hån så är han på småbarnsnivå. Janne är en väldigt omtyckt och duktig tränare som är respekterad världen över så tänk längre än näsan räcker.

   Reply

  • @inredningsdesign / Instagram

   |

   VM är vart fjärde år…

   Reply

 • Jensan

  |

  Sv D
  Helt ointressant vm förvisso med fruktansvärd dålig kvalité och en massa gnäll om jämställdhet.

  Reply

 • L

  |

  Du glömde likheten mellan Mexikos målvakt Guillermo Ochoa och Ted Mosby från HIMYM 😉😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha just det! Så kul!

   Reply

 • Bella

  |

  Nu fick han en till följare😂

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😜

   Reply

 • Kristin

  |

  Alltså ej att glömma : glädjen när Sydkorea vann med två mål mot Tyskland! !! De var så sjukt glada trots att de åkte ut. Jag börjar typ gråta när jag tänker på det.

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja så synd att jag inte såg den matchen 😭

   Reply

 • Elin

  |

  Sååå bra inlägg!

  Reply

 • Hannah

  |

  HAHAHAHA ser mig själv på första bilden. OK att jag har sjukt blek hud men att jag skulle lysa på det sättet… Verkar inte ha fått någon sol alls de senaste 15 åren 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Emma

  |

  *nästa år tar vi hem hela kalaset.

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv