Veckan i bilder

Vilken bra helg jag haft! Men det är svårt att inte ha det i detta underbara väder. Sommaren 2018 alltså. Helt galen. Idag pausar jag dock och sitter inomhus och har staircase-marathon med mig själv. Bästa söndagsysslan.

I vanlig ordning låt oss summera min vecka med att titta på sånt som hamnat i min kamerarulle:

 

I tisdags vann Sverige mot Schweiz och vi skålade med bubbel på The Tivoli efteråt. Vilken känsla. Vi kände oss oslagbara! Tragiskt förresten att jag bara hade ett enda plagg i min garderob som hade blått och gult i sig. Gick för att köpa en Sverige-tröja, men de var slutsålda överallt : O

 

<3

 

Upptäckte den här glömda flaskan och glasskärvor i frysen och misstänkte en mörkhårig 30-årig man. Vet inte hur många gånger han glömt diverse saker i frysen alltså. Han är besatt av att saker ska vara kallt och lägger alltid in dricka i frysen en stund innan han ska dricka den.

Nu när jag tänker efter är han besatt av att saker ska vara varmt också. Har nog aldrig sett en mer stressad person än honom när vi får in mat på restaurang och jag vill fota först. Det är därför han redan börjat äta på alla mina matbilder : ))

 

Lagade lax med ett täcke av soltorkade tomater. Det var egentligen inte meningen, det var det enda som fanns i kylen så det fick bli så. Det blev mycket gott! Jag hackade soltorkade tomater och stekte tillsammans med sambal bara. Mycket enkelt.

 

Fick paket med roligt papper!

 

Det var Eucerin som skickade sin hudvårdsserie till mig. Den silvriga är för 25-40 år, den röda till 40-55 år och den guldiga till 55+. Mamma, du kan vänta dig en present snart. Tack Eucerin! Det ska bli kul att prova.

 

I fredags firade vi en kollega på jobbet och åt den godaste key lime pajen någonsin. Det var längesedan någon fyllde år nu, så det var sannerligen på tiden.

 

När jag kom hem från jobbet solade jag i mitt fönster och sedan tittade jag på staircase hela kvällen. Det är en dokumentär som handlar om att reda ut om en kvinnas död är en olycka eller ett mord. HUR kan jag ha missat den? Är helt fast nu. Har ändrat åsikt typ fem gånger redan (är på avsnitt 8) och vet seriöst inte var jag står.

 

Igår packade jag och F picknick för att gå och titta på matchen vid stranden. Hahaha JO ELLER HUR. Det var ju en unik idé ehhh. Vi gick dit, såg denna folkmassa, gav upp och gick hem och såg matchen istället. Tyvärr förlorade vi ju. Men jag känner att det är okej ändå. England var bättre. Vår resa slutade här denna gång. Men ändå, topp 8! Heja Sverige!

 

Efter matchen åt vi på Tropical beach tillsammans med några kompisar. Här är Emelie och jag.

 

Vi hade dessa stiliga män framför oss. Inte illa alltså.

 

Vi satt här i solnedgången och pratade om livet. Hur galen solnedgång?

 

Är vi i Helsingborg eller på en exotisk ö? Ingen vet ingen vet.

 

Jag och F avslutade kvällen med att spela biljard och jag förlorade 3 av 3 matcher. Fick äta upp att jag skrutit om hur braaa jag ääär på biljaaaard.

Min enda bedrift, och det jag skrutit om, är att jag vann en turnering på ett hotell en gång när jag var på Kreta som 14-åring. Men mja. Det kan hända att jag kryddat den historien lite. När jag sa turnering kanske jag menade en match. Och kanske var det så att jag inte egentligen var bättre, utan att min motståndare råkade skjuta ner den svarta. Kanske.

Nu ska jag kolla klart på staircase. Måste veta vad som händer!

 

99 gillar

Comments (29)

 • Madelene

  |

  Googla sen “The owl theory”, den tror jag på i staircasefallet!!

  Reply

 • Kari

  |

  Hur kan du få för dig och tro att din mamma läser din blogg? (Kan knappt vänta 😁) 😚

  Reply

  • Egoina

   |

   😜😘❤️

   Reply

 • Linn Ståhl

  |

  Så bra serie! Förmodligen kollar du via Netflix (och inte SvtPlay?) då det finns 3 avsnitt fler på detta förstnämnda 🙂

  Ska bli spännande att höra vad du tror efter att allt är slut.

  Tips är att Google på Staircase + Owl på Youtube efteråt, som är en annan teori!! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja precis. Är på avsnitt 9 nu. Tack, ska göra det! 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Var väl inslag från Helsingborg under matchen igår. Kanske var därifrån de visade? Därför det var smockat med folk överallt. 😉

  Reply

 • Malin

  |

  Behöver man boka bord på den restaurangen tror du? Lr funkar drop in? Tänkte nämligen åka till Hbg o besöka tropical beach 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Vi bokade, men tror dropin funkar 😊

   Reply

 • Linda

  |

  Tack för tipset om serien! Ska lätt se den.
  Du har säkert redan sett den men vill ända tipsa om Manhunt: Unabomber. Har du inte sett den så gör det! Finns också på netflix och jag såg alla avsnitt på ett par dagar!

  Reply

 • Lisa

  |

  Klart han har gjort det! Klart som korvspad.

  Reply

  • Clara

   |

   Eller hur, så pinsamt uppenbart ju. Fyy, får rysningar av gubben och hans krokodiltårar.

   Reply

 • Eve

  |

  När du sett färdigt serien ska du gå in på Reddit och söka efter dokumentärens tråd. Det fanns massor med bevis som inte togs upp i dokumentären. Men dokumentären var ändå bra underhållning!

  Reply

 • Agnes

  |

  Ååååh, koooolla hur F tittar på dig på den andra bilden!! <3 <3 <3

  Reply

  • Egoina

   |

   😍😍😍

   Reply

 • Bella

  |

  Det är ju inte klokt vilken fin strand ni har och magisk solnedgång😍!!

  Reply

 • Bella

  |

  Finns en uppföljare till the Staircase, filmad omkring år 2013 (?) eller något sådant. Ca 10 år efter första inspelningen iaf.

  Har också sett serien ett flertal gånger, första gången jag såg den var när den var ganska ny, jag var väl ungefär 13 år när jag följde serien med mamma och pappa. Intressant att se den nu igen, flera år senare. Ju äldre man blivit desto bättre förstår man diskussionerna som försiggår samt rättssystemet.

  Har liksom många andra googlat en del om detta rättsfall, intressant att läsa om alla teorier och om alla bevis (och ”bevis”) för och emot som inte togs upp i serien.

  (Ursäkta eventuell konstig meningsbyggnad, inte det lättaste att skriva med en tre månaders bebis i famnen. ☺️😄)

  Reply

 • Aldona

  |

  Så himla fint ni har det med strand och solnedgång!! Avis 🌞☺

  Reply

 • Mli

  |

  Viktig fråga: vad är det för sååås till laxen? 🤩

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha 😉 Romsås! Men vetitusan om det passade. Ville egentligen äta lax, potatis och romsås men när jag kom hem upptäckte jag att jag inte hade potatis. Därför blev det broccoli och tydligen soltorkade tomater till. Tänker mig att en smaksatt creme fraiche vore fräschare till denna kombo 😌

   Reply

 • Denise

  |

  Jag har sett Staircase för att en av dina läsare tipsade dig om den ju! Någon gång för ett tag sedan när du ville ha tips på dokumentärer. Så många bra tips i kommentarsfältet!

  Reply

  • Egoina

   |

   Just det!! Måste titta på den listan igen 😊

   Reply

 • Maria

  |

  Men hallå?
  Ett kalas på jobbet, och vi får inte se födelsedagskortet? 😍

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh nej! Sorry! Ida hade gjort små luckor man kunde vika upp och så gömde det sig saker bakom. Så himla bäst är hon 🤗

   Reply

 • Mikaela

  |

  Du som lyssnar mycket på poddradio, kom på att jag måste tipsa om en.
  Serial heter den, finns två säsonger, jag har dock bara lyssnat på den första och den var så spännande!
  (dock på engelska, men ingenting man tänkte på efter en stund.)

  Reply

 • Pernilla

  |

  Helsingborg verkar vara en fantastisk sommarstad! Jag och min kille ska dit imorgon och campa en vecka. Vad får vi inte missa? Tack för en mysig blogg 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Välkommen 😀 Här är några tips:

   Gå Landborgspromenaden

   Besöka Sofiero

   Äta på Tropical beach eller Barfota

   Besöka Kärnan

   Tura

   Fika på Ebbas fik

   Besöka Ramlösa brunn

   Ha så kul 😀

   Reply

 • Mila

  |

  Haha Jag är som F då! Avskyr när maten blir kall, den ska vara rykande het. 🙂 Men dryck ska vara iskall haha

  Reply

 • Maja

  |

  Jag ska på semester i Helsingborg i slutet av sommaten, kan inte du tipsa lite om vad man måste passa på att upptäcka i staden? 😀

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv