Ny kamera: Canon G7x

Jag har varit så galet trött idag och hade jag fått välja hade jag helst sovit hela dagen. Det känns som att den här sommaren är alldeles för kul? Det är sena kvällar, öl och aktiviteter varje dag. Jag vill ju vara med på allt.

I alla fall. Till rubriken. Häromdagen gjorde jag något väldigt impulsivt. Jag fick ett infall och plötsligt hade jag köpt en kamera. Jag hade inte tänkt köpa en ny kamera nu egentligen utan hade tänkt vänta, men någonstans i bakhuvudet har det gnagt att jag inte har en kamera som jag är nöjd med just nu.

Jag köpte ju en Olympus PL-7 för två år sedan, men jag har inte varit riktigt nöjd med den. Dels så har den en skärm som endast kan vinklas neråt, vilket är så korkat eftersom det betyder att jag inte kan se mig själv när jag använder stativ eller ställer kameran. Sen funkar appen till kameran jättedåligt och det händer ofta att den inte ens hittar bilderna jag tagit. Men det värsta är nog ändå att det inte gått att fota i annat än auto de senaste månaderna eftersom bilderna bara blir korniga. Blev så trött på den att jag bara använt telefonen det senaste halvåret.

Jag behövde alltså en ny kamera. HEJ OCH VÄLKOMMEN:

 

Canon G7x Mark II. Finns bland annat hos Elgiganten här.

 

Så lustigt hur jag hittade den. Jag fick som sagt en impulsiv idé om att jag minsann skulle ha en ny kamera och började med att googla “bloggkamera”, för jag tänkte att bloggerskor har koll på kameror. Haha jo men eller hur Regina. Året är inte 2010. Det är VLOGG-kameror som gäller nu. Folk vill filma, inte fotografera.

Men till slut hittade jag flera bäst-i-test-listor och alla hade med denna kamera, så efter att ha läst några recensioner bestämde jag mig för att slå till.

 

 

Mina krav var:

👉🏼 Att skärmen är vinklingsbar (men inte endast neråt då såklart).

👉🏼 Att man kan ta bilder med fjärrstyrning. Annars är det ju helt omöjligt för mig att ta bilder på mig själv till bloggen.

👉🏼 Att den inte är för klumpig att ta med sig.

👉🏼 Att man kan föra över bilder direkt till telefonen med wi-fi.

👉🏼 Och viktigast: att den är lätt att förstå sig på. Jag skulle vilja vara bättre på fotografering än vad jag är, men det är jag tyvärr inte och därför är det bara idiotiskt att köpa en proffskamera vars inställningar jag ändå inte förstår.

 

Tog en premiärbild från mitt fönster.

Jag gillar den massor än så länge och ser fram emot att hänga med den! 📷

 

122 gillar

Comments (25)

 • Mikaela

  |

  Gillar när folk impulsköper något för 6000. Jag känner mig vågad när jag köper take awaykaffe.
  Mvh
  Föräldraledig

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha ja herregud hur nonchalant låter jag inte?? 🙈 Fel ordval kanske. Menar inte riktigt det som en impuls eftersom det ju faktiskt är något jag behöver och hade köpt förr eller senare. Men kändes impulsivt eftersom det inte var vad jag tänkt göra när jag vaknade den dagen 😊

   Reply

   • Mikaela

    |

    Äsch, tycker det är kul att du kan göra så, du jobbar ju hårt för det 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     😘

     Reply

 • Elice

  |

  Vilken fin vy du har från fönstret!

  Reply

 • Aldona

  |

  Fina bilder den tar 👌😃

  Reply

 • Fanny

  |

  Om bilderna blir gryniga har du nog fel ISO inställt 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Tänkte det också, men det kvittade hur jag gjorde. De var jättesuddiga ändå :/

   Reply

 • Katja

  |

  Känner mig typ ärad att du köpte en likadan kamera som jag har! Den är fantastisk, speciellt nattbilder och porträtt/selfie läget 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Kul att du är nöjd 😍

   Reply

 • Rebecca

  |

  Är sugen på den med. Har föregångaren och vart så nöjd med alla mina Canon (2st)
  Spillde ut vatten pga. Läckande flaska i väskan, på den senaste tyvärr!

  Reply

 • Marie

  |

  Jag har den kameran och jag älskar den. Jag följer flera stora youbers som har den och då tänkte jag att då måste den vara bra 😊.

  Reply

 • Jensan

  |

  Bilden blir väldigt grynig mörk. Ser inte så levande ut.

  Reply

 • Robert

  |

  Hej, hej på kameran! 😉 Det är nog jättebra. Hoppas den har bättre fokus än jag haft själv idag som kom hem från affären och upptäckte att kylskåpsdörren var öppen. /Skärpt kille
  PS. Köpte riven ost dessutom som jag aldrig fick med mig hem – tror jag.

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej men så störigt!! Hoppas resten av dagen rullar på bättre 🙂

   Reply

   • Robert

    |

    Tack. Kan bara gå åt rätt håll. 😉

    Reply

 • Linnea B

  |

  Hallåå, detta har tyvärr inget med din nya fina kamera att göra. Men tänkte ju såklart DIREKT på dig när jag såg detta : Kvällspasset i P4 har en specialpodd ”växtpodden” där de skulle prata sticklingar såg jag på Facebook!!

  Med vänlig hälsning, hon som skickade crazy-plant-lady-bilden på insta häromdagen (obs ej creepy stalker) haha!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha omg! Måste lyssna 😍😍

   Reply

 • Michaela

  |

  Hej Egoina! Det här har ingenting med inlägget att göra, men jag och min sambo åker ifrån Örebro till Helsingborg på en minisemester på lördag och jag undrar om du har något tips på någon bra uteservering där man bäst ser matchen mellan Sverige-England? 😃

  Reply

  • Egoina

   |

   Vi ska se matchen på gröningen, det rekommenderas! Annars rekommenderar jag The Tivoli. Alla andra ställen är så sjuuuukt fulla. Hoppas vi ses! Heja Sverige 😀

   Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Den verkar också bra. Hoppas du blir nöjd 😍

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv