Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Midsommar 2018

I fredags var det ju midsommar! I år firade vi hos Emelina som hade bjudit hem till partaj på sin bakgård.

 

Jag och F bjöd på Hugo till fördrink. Tack för att ni påminde mig om den. Det var ju vår favoritdrink förra sommaren, så det är klart vi ska göra liv i den igen.

 

Gjorde dem såhär:

Massa is

Mynta

Citronsaft

Flädersaft

Prosecco

 

Fick en midsommarpuss!

 

Sen var det dags för sillunch!

 

Och rabarbersnaps. Emelina hade låtit rabarber och lite socker ligga i sprit i en vecka och tadaaa fick hon rabarbersnaps. Så gott! Rekommenderas.

 

Efter lunchen blev det dags för musikquiz som Hannah hade styrt upp och vi fick dela upp oss i lag. Vi körde klassikern killar mot tjejer. Här är mitt fina lag! Nina, Emelina och jag. Och Hannah såklart!

 

Och här är the loserzzz. Frédéric, Niklas och Anders. Quizen avbröts hastigt och plötsligt när regnet bestämde sig för att ösa ner och vi tog skydd i Emelinas lägenhet under tiden.

 

När vädret gav med sig begav vi oss ut till parken mittemot för ytterligare lekar.

 

Linda kom och joinade! Hon hade gjort snedbena och såg ut som 16 år igen.

 

Först blev det Spotta groda. Eller spotta gummibjörn blev det snarare då jag inte hittade gelégrodor när jag skulle handla och köpte röda gummibjörnar istället. Men det visade sig ändå vara mer praktiskt eftersom de är lättare att se i gräset. Killarna vann denna lek stort.

 

Nästa deltävling var Vattentransport. Här blev det ganska lika, men tjejerna tog hem det till slut. Det visade sig efteråt att killarna hade gjort av med dubbelt så mycket vatten btw. Fattar knappt hur? Så slarviga.

 

Sista tävlingen var Penna i flaska. Även denna tog tjejerna hem. Killarnas hålkänsla var inte att skryta med.

 

Sen gick vi in igen precis innan solen gick ner och gjorde oss redo för att grilla hamburgare som vi åt och jag glömde fotografera pga hungrig.

 

Det började regna ännu en gång (det är inte midsommar utan att man får springa in och ut några gånger) så efterrätten serverades inomhus. Jag och F hade gjort en semifreddo med lemoncurd, maränger och krossad Daim.

Det sista tävlingsmomenten var en uppgift lagen fått i början av dagen. De skulle uppträda med en ny version av Helan går! En uppgift som inte någon tagit på allvar utan panikades ihop tjugo sekunder innan det var dags. Killarna ändrade texten till ”VM guld” vilket ändå var godkänt. Tjejerna sjöng ”The whole goes” vilket jag hörde som ”the hoe goes” och tyckte var mycket märkligt (och även ganska problematiskt eftersom Nina gick hem precis innan låten skulle sjungas…). Haha! Jag var med andra ord inte väldigt imponerad över engagemangsnivån, men dömde till killarnas fördel till slut.

Nu stod det alltså lika! Huuur skulle detta gå? Vi avslutade Hannahs musikquiz och i slutet stod tjejerna som vinnare! Slutet gott allting gott med andra ord.

 

 

En mycket fin midsommar! Längtar redan till nästa! ?

 

103 gillar

Kommentarer (11)

  • Hanna

    |

    Hahaha så trög, jag fick tänka jättelänge innan jag fattade vad ”the whole goes” betydde :’D

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha jag med. Jag bara ”the hoe??” dom bara ”nej the whole” och jag fattade verkligen inte poängen förrän typ en minut senare. Haha!

      Svara

  • Robert

    |

    Kan tänka mig att hugga in på semifreddon där. 😉

    Svara

  • Bella

    |

    Men oj vad kul och mysigt ni ser ut att ha haft det?!

    Svara

  • Malin

    |

    Ni ser så fina ut tillsammans du och F!

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

  • N

    |

    Skrattade åt hålkänsla hahaha

    Svara

  • Caroline

    |

    Du skriver så roligt, skrattar verkligen ofta haha!

    Svara

    • Egoina

      |

      ??

      Svara

  • Natta

    |

    Hej!

    Jag har lite frågor om utbildning, etc och hoppas du Egoina eller någon läsare kan ge mig något råd.

    Tog studenten för tre år sedan. Mkt höga betyg och stora förväntningar från familj och vänner. Tog först två sabbatsår – jobbade och studerade 60hp språk. Under denna period fick jag ledproblem och kunde vissa dagar knappt gå pga smärtan från knäna. Fortsatte med språkstudierna nu i höstas och skrev kandidatuppsats med goda resultat. Planen nu var en flytt till Stockholm (är bosatt i södra Sverige) för att påbörja prestigiösa ekonomistudier. Den här terminen har dock varit extremt jobbig hälsomässig – bihålsinflammation samt flera förkylningsvirus, varav det sista har gett mig tinnitus. Fruktansvärt, speciellt då jag alltid varit ljudköbslig och behövt lugn och ro. Vet inte vad jag ska ta mig till. Känns nästan omöjligt att jag ska kunna koncentrera mig och studera 40h/v nör det piper. Har varit svårt för mig att utföra små vardagssysslor sedan jag fick diagnosen förra veckan. Piper har jag haft i nästan 4 mån men innan jag fick träffa en specialist så var alla läkare på vårdecentralen säkra på att det skulle gå över. Specialisten menar dock att viruset skadat öronsnäckan, etc. känner mig så misslyckad. Alla inom min familj har en god utbildning o h karriär. Känner mig som det svarta fåret nu när jag ”slösar bort mina betyg”. Det ”är ju bara tinnitus” (min fars ord).

    Tips? Råd? Tacksam för all input!

    Svara

  • alexandra

    |

    Hej Egoina!
    Jag o min sambo har bokat en hotellnatt i Helsingborg för att bland annat utforska staden. Tänkte om du hade några tips du vill dela av dig med på smultronställen/matställen/café eller något en absolut inte får missa i Helsingborg.
    Tack på förhand 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv