Follow my blog with Bloglovin

Jag provar glassgodis

 

Äntligen hittade jag dem allihop på ett ställe! Nogger, Piggelin och 88:an som godisar. Dessa godisar är inte en nyhet egentligen, jag tror exempelvis att 88:an funnits i ett år. Hur som helst är de nyheter för mig då jag inte smakat dem än och kanske inte ni heller. Nu slipper ni undra hur de smakar! Självklart tog jag mig an uppdraget att smaka och recensera så att ni vet vad ni har att förvänta er.

 

 

Dessa tre glassar är stora favoriter hos mig, så mina förväntningar var skyhöga.

 

Jag började med 88:an. Som ni ser är utseendet väldigt likt en 88:a. Stort pluspoäng.

 

 

Konsistensen är som fudge och den är mycket sockrigare än vad den hade behövt vara. Smaken är väl okej, men inte fullständig. Om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag hade kunnat koppla smaken till glassen om det inte vore för utseendet och förpackningen. Den smakar mest vanilj….och socker. Jag saknar chokladsmaken från glassen och det kunde även varit ett tjockare täcke runt fudgen. Är inte särskilt imponerad.

 

Näst på tur var Nogger!

 

 

Konsistensen är kletig och seg. Mycket bra smak måste jag säga. Nästan full pott. Är dock besviken på konsistensen. Det goda med Nogger är ju att nougaten i mitten är så krämig, nästan som Nutella i konsistensen. Den här är bara kletig och sockrig. Som ni ser är det en liten liten nougat-strimma i godisen, men den är knappt märkbar. Som sagt är smaken bra, så jag känner ändå mig nöjd med utförandet. Jag åt två på en gång och det är ett bra betyg.

 

Sist men inte minst provade jag Piggelin.

Den här var en hård karamell (vilket förvånade mig och nästan fick mig att förlora två tänder…heh) och den var väldigt stor. Kanske till och med för stor? Jag skulle inte vilja att mitt barn (eller någon för den delen!) åt den här ensam. Känns som att den har perfekt form för att plötligt glida ner i halsen och fastna…

Smaken var bra och det är en väldigt god karamell. Smaken är lik Piggelin, men jag skulle nog inte säga att den är identisk. Jag personligen är dock inte så förtjust i hårda karameller och kommer antagligen inte att köpa den här igen.

 

 

Min rangordning är:

 1. Nogger
 2. Piggelin
 3. 88:an

 

Summering: Nogger och Piggelin är goda och vad man förväntar sig av glassarna i form av godis. Men don’t bother att köpa 88:an.

 

97 gillar

Comments (23)

 • Veronica

  |

  Testa att ställa noggergodiset i kylen – det i mitten kanske får någon tuggmotstånd då? ?

  Reply

  • Amanda

   |

   Håller med Veronica, köpte nogger-godiset och förvarade det i kylen, blev mkt godare tycker jag!!

   Reply

 • Robert

  |

  Spännande! 😉

  Reply

 • Tessan

  |

  Men jo, 88:an smakar ju precis som glassen! Jag skulle säga, köp! ?

  Reply

  • Sara

   |

   Säger samma. Men för mig blev det fel i hjärnan när det inte var kallt i munnen samtidigt som smaken av 88:an. Blev helknasigt ?

   Reply

 • BB

  |

  Jag tycker helt tvärtom, 88an smakar som glassen men nogger var största besvikelsen! De är ju mitten på nogger som gör hela glassen men ingen nougatsmak där inte :'( blev dessutom så glad nu när piggelin tydligen fanns med, för att sen läsa att den är hård?! Hård karamell med päronsmak måste väl redan finnas?

  Reply

 • Tussilago

  |

  Men vad har jag ätit för 88:angodis, dom jag har ätit har inte varit som fudge utan som skumgodis :S

  Reply

 • ida

  |

  Jag smakade 88:an för länge sen. Kanske ett år sen.
  Den var SÅ GOD! Den smakade exakt som glassen!
  Jag var överväldigad och överlycklig!

  Reply

 • Conny

  |

  Mitt
  ——
  1. 88:an
  2. piggelin
  3. vet ej

  Reply

 • Sandra

  |

  Och jag Älskade 88:an ?

  Reply

 • Sabina

  |

  Jag gillade 88-an ett tag men nu tycker jag den är för söt! Hoppas jag hittar de två andra snart 😀

  Reply

 • Zoe

  |

  Usch 88an smakar som punchpraliner tycker jag ?

  Reply

 • Aldona

  |

  Hade iingen aning att det fanns som godis!!! Nu måste det testas ju!!!?

  Reply

 • Nina

  |

  Blev också lite besviken på 88:an… men Nogger vill man ju prova!

  Reply

 • Mib

  |

  Nästa test jag vill se är en blandning av piggelin-godisarna och vodka som fått stå till sig minst en vecka.

  Reply

  • Egoina

   |

   Kan vara bästa idén någonsin? Ska självklart testa ??

   Reply

 • Bella

  |

  Åh jag vill prova alla 3 även om 88an inte var nån hit?piggelin lät godast tycker jag?

  Reply

 • Jessica

  |

  Men vaaa? 88:an smakar ju EXAKT som glassen fast inte kall ?

  Reply

 • Lisa

  |

  Hallå, 88an smakar ju precis som glassen!

  Reply

 • Paulina

  |

  Vaaa, jag älskade både Nogger och 88:an. Håller med om att Nogger saknade nougaten men tyckte de fick till glassmaken så bra ändå ?
  Men piggelinen, usch nej, hårt godis går alltid bort ..?

  Reply

 • Frida

  |

  88an är ju sååååå God!! Perfektion!

  Reply

 • Madde

  |

  Haha men hallå 88an är ju hur god som helst! ? har dock inte hittat piggelin eller nogger någonstans än ?

  Reply

 • Kajsa

  |

  Älska sådana här inlägg!!!

  Reply

Leave a comment

Arkiv