Just nu

 

Gör jag: Sitter fast på ett tåg mitt i ingenstans. Tåget framför står still och blockerar banan. ”Vi har ingen prognos” säger de i högtalaren och det är ju inget bra tecken. 

 

Är jag glad för: Att jag köpte en havrelatte innan jag gick på tåget. Himla tur om jag blir fast här ett tag.

 

Stör jag mig på: Att det inte finns någon uppkoppling här ute. Skriver detta i mina anteckningar och får pubba lite senare. Pubba är förresten mitt nya hatord. Hatälskar sådana fula förkortningar. Som t.ex. pubba, läggan, lärre, chirre & dirre. SÅ störiga ord. Ändå kan jag inte sluta.

 

Lyssnar jag på: P3 dokumentär om svininfluensan. Så intressant! Jag var ju en av dem som inte vaccinerade mig, just för att jag kände mig osäker på vaccinet. Minns att jag fick så mycket skit för det. Nu när jag läst mer om virus och bakterier (spanska sjukan exempelvis) förstår jag dock hysterin och att det kunde bli som det blev.

 

Funderar jag på: Om det egentligen spelar någon roll hur jag stoppar in mina hörlurar. Det står ju R och L på dem och jag ser alltid till att att de blir rätt, alltså att R är i höger öra och L i vänster. Men spelar det någon roll egentligen? Låter det verkligen annorlunda?

 

Gillar jag: Instagramkontot @wildlifeistravelers. Åh ni måste följa. Bara massa söta, fina djur och människor som räddar djur <3

 

Är jag glad över: Att mitt tågkort går ut idag och att jag inte kommer behöva åka tåg igen förrän efter den 15 juni när sommarkortet börjar gälla. Haha gud. Bara en sann pendlare blir glad över en sån sak.

 

Drömmer jag om: På torsdag kväll när jag är hos min familj. Det är en så fin och speciell känsla att vara omringad av massa människor som man liksom hör ihop med. Är avundsjuk på er som får ha det så ofta.

 

111 gillar

Comments (50)

 • Robert

  |

  Saknar att åka tåg, men det är inte kul när det blir problem. 😛

  Reply

 • Frida

  |

  Mina favvisförkortningar är pirre, kerre och porre. Varsågod! (Pizza, ketchup, post) 😁

  Reply

 • Malin

  |

  På mina nuvarande hörlurar har jag märkt att de faktiskt sitter mycket bättre om man stoppar in dem i ”rätt” öra. Kunde undra förut varför de satt perfekt vissa gånger och andra bara trillade de ut hela tiden, tills jag fattade att det fanns en poäng med att kolla vilken hörlur man satte i vilket öra. Vet inte om det är så med alla typer av hörlurar dock?

  Reply

 • Lisa

  |

  Får tyvärr mest ångest av att umgås med min familj, dom är så hetsiga och så icke spontana att jag är helt slut efter ett besök.. får körschema för julafton två månader innan haha. Vem gör så?? Fixat en egen liten familj nu, känns så bra och behöver inte ”spela med” på samma sätt med övriga familjen. Puh.

  Reply

 • Elin

  |

  Satt i tåget framför och blockerade vägen, sry! 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Evylyn

  |

  Hörlurarna är utformade för att passa i respektive öra 🙂 Har man dom i fel öra så sitter dom sämre, och jag upplever att jag får ont i örat om det är vänster i höger öra och vise versa. Hoppas tåget rullar snart!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahh kanske därför! Men jag trodde dom var identiska 🤔 Kanske är olika beroende på vad man har för hörlurar..

   Reply

 • Erica

  |

  Jag längtar till semestern då ska jag åka hem två veckor. Har snart bott ett år med över 40 mil emellan och har inte kunnat åka hem så ofta

  Reply

 • Sofie

  |

  Jag tänker att L och R främst är viktigt när man kollar på ett klipp eller film där ljudet ska komma från ett visst håll, precis som ett surroundsysten.

  Reply

 • Johanna

  |

  Fick obehagsrysning i hela kroppen av ordet pubba 😩

  Reply

 • Aldona

  |

  Kan hålla med om att det är SUPERSTÖRANDE ord 😂😂

  Reply

 • Hanna

  |

  I hear ya på pendlarglädjen! Själv blev jag tvungen att köpa nytt månadskort den 8/6 – får semester den 15/6…. seeeegt. Får passa på och åka en massa buss på semestern.
  Vaccinerade mig inte heller och är SÅ glad över det. Fy fanken för de stackars personerna som blev sjuka för resten av livet. Lider med dom.

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej guuud vad störigt!

   Reply

 • Ida

  |

  Tjena! Har bara en liten fråga. Jag läser alltid din blogg på surfplattan och har oftast musik igång samtidigt. Sen tid tillbaka så startar ju reklamen på bloggen automatiskt, dels pop-up och dels reklaminslagen mellan dina inlägg. Då pausar musiken man lyssnar på, vilket är oerhört störande. Finns det något jag kan göra åt saken som du vet, eller får jag leva med det? 😘

  Reply

 • rebecka

  |

  bästa finlandssvenska förkortningarna istället för chirre och dirre är chipu och dipu (finskt u som uttalas o, korta i:n). så söta!

  Reply

  • Egoina

   |

   😍

   Reply

 • Emma

  |

  Åh kommer ihåg att jag var sååå arg på dig om hela vaccingrejen. Meddelade högt att jag tänkte sluta läsa i protest 😂 Hahah eh ja hej hänger fortfarande kvar mvh trogen läsare 😘

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha Gud folk var så arga! Men tur du är kvar 🙈😘

   Reply

 • Sofia

  |

  Åh ska också lyssna på den dokumentären! Var också en av dom som inte vaccinerade sig, fick också mycket skit haha

  Reply

 • Nina

  |

  Får seriöst klåda å djupa aggressioner av de som säger/skriver chirre å dirre!!!! Går ju fortare att både skriva å säga: chips å dip! gaah…

  Reply

 • Ida

  |

  Jag lät också bli att vaccinera mig. Men jag fick inget skit för det.
  Folk stod istället som fågelholkar när jag förklarade varför jag vägrar. Ingen i min familj vaccinerade sig förutom min mamma och svärmor som blev tvingade med orden antingen vaccinerar ni er eller så får ni sparken.

  Reply

 • Nina

  |

  Vaccinerade mig inte heller och är glad för det. 😛

  Reply

 • Emma

  |

  Av en lycklig slump går mitt månadskort ut den 14e – fatta lyckan när jag insåg sen tajmingen 😃😃

  Reply

  • Egoina

   |

   Nästan så att du borde köpa en trisslott 😍😍

   Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Efter att ha bott en månad i Stockholm och fått uppleva deras tunnelbana, pendeltåg och bussar under en längre period kommer jag ALDRIG att vilja åka med Skånetrafiken igen. I Stockholm har de ett tryggt system, missar du en avgång behöver du knappt vänta på nästa och vi var aldrig försenade. Med Skånetrafiken ska man vara glad om tåget/bussen kommer i tid och extremt överlycklig om du ens kommer fram…

  Reply

  • ab

   |

   Tunnelbanan går tillräckligt ofta så att förseningar oftast inte gör så mycket men när jag tåg pendeltåget mellan söderort och Märsta var det nästan dagliga förseningar som gjorde att jag var tvungen att gå hemifrån en timme extra tidigare men kunde bli sen ändå.

   Reply

 • Rebecka

  |

  Sitter precis just nu på ett fullt tåg. Förlåt för lite bitterhet men, du som också är van pendlare. Vad är det egentligen med folk som sitter på yttre platsen och inte reser sig för att släppa in en? Utan man får tränga sig in och typ slår rumpan i hen? 🤔

  Reply

  • Egoina

   |

   Vet inte!! Verkligen ett speciellt släkte det där 😩

   Reply

 • Nadine

  |

  Vaccinerade mig inte, fick svininfluensan, mådde riktigt uselt i en vecka, sen var allt normalt. En bekant som blev så arg på mig för att jag inte tog vaccinet är nu också en av de som lider av narkolepsi.

  Är man inte i riskzonerna eller har andra sjukdomar som gör att man är mer påtaglig för sjukdomar tycker jag inte man ska ha så bråttom med vaccin.

  Reply

  • Ulrika

   |

   Fint att du tycker det. Tyvärr var ju många av dem som dog av bland annat svininfluensan unga och friska. Litar mer på folk med utbildning inom ämnet, sorry not sorry… Jag ville hellre riskera att får narkolepsi än att dö inom ett par veckor.

   Reply

   • Ida

    |

    Unga och friska?
    Sorry, men jag har lite svårt att tro på det.

    Reply

   • Nadine

    |

    Ja, alla tar vi egna beslut om våra liv. Försökte inte säga att alla ska vänta med vaccin för att jag tycker så, det får absolut alla avgöra själva.

    Självklart ska man kunna lita på de som är utbildade inom det, betyder dock inte alltid att de vet bäst heller. Min bekanta som nu lever med följderna av det här vaccinet har inte ett så kul liv, enligt henne själv. Men det är klart det kan komma ett hjälpmedel som gör hennes liv bättre igen också.

    Reply

   • Victoria

    |

    Jag tror inte du vet vad narkolepsi är om du hellre riskerar det. Min brorsdotter var en av de svårt drabbade och då var hon 17 år. Det är inte bara att man är konstant trött och att man somnar hela tiden och dygnet runt. Hon får även anfall där hon försvinner/säckar ihop medvetslöst vid varje känsloyttring. Ett gapskratt sänker henne, en gråtattack, rädsla och allt som inte är en rak linje i livet. Ett sexakt kommer ge henne ett anfall. Jobb, körkort osv finns inte på kartan. Och så mycket mer, men det är för mkt att skriva. Hur kan man ens tänka tanken att riskera sitt liv?

    Reply

  • Kajsa

   |

   Vaccin är ju mycket till för att skydda dessa svaga, men det krävs ju även att massan vaccinerar sig för att en sjukdom inte ska få fäste

   Reply

 • olivia

  |

  Helt orelaterat till detta inlägg, men hur går det med dina palettblad? Mvh nyfiken och blomnörd 🙂

  Reply

 • M

  |

  Tog inte heller vaccinet, fick svininfluensa ist..

  Reply

 • Kajsa

  |

  Jag minns inte alls vaccinationshysterin!? Jag var dock i USA i tre månader oktober-december, men hade ju ändå sociala medier och prata med familj hemma och såg svenska nyheter osv. Så märkligt verkligen.

  Reply

 • Sofia

  |

  Vad betyder ens pubba? Aldrig hört x) Gällande L och R på hörlurarna så har jag alltid trott att det handlar om att de ska sitta bra och inte på att ljudet ska bli så bra som möjligt? 🤔

  Reply

  • Egoina

   |

   Publicera. Men det är inget allmänt känt uttryck. Jag “hittade på” det.. 🙂 Ja, det är nog därför. Mina hörlurar är likadana (märker iaf ingen skillnad), men det är säkert stor skillnad på andra typer av hörlurar.

   Reply

 • ab

  |

  Fast latten kan också innebära otur om tågstoppet varar länge och tåget saknar toalett.

  Reply

  • ida

   |

   HAHAHA!! Så sant som det var sagt! En gång hoppade jag av ett tågsett när det stannade på en station och sprang över till andra tågsettet för att jag desperat behövde gå på toa 😀

   Reply

 • Emilia

  |

  Lärre har jag inte hört innan, vad betyder det? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Läsk 😂

   Reply

   • Frida

    |

    Ah! Trodde det stod för lägenhet!

    Reply

 • Pia

  |

  Hej!
  Vill tipsa dina läsare om en app som heter go frendly! En “hitta-vänner”-app typ! Man fyller i lite saker om sig själv och vad man söker (bara för tjejer dock) och hur långt man är villig att åka för sin nya vän 🙂 blev själv tipsad om den idag så har precis börjat använda den men den verkar bra!

  Reply

 • ida

  |

  HAHAHA!! Så sant som det var sagt! En gång hoppade jag av ett tågsett när det stannade på en station och sprang över till andra tågsettet för att jag desperat behövde gå på toa 😀

  Reply

 • maria

  |

  Klart det gör skillnad! DE är ju oftast formade för att passa rätt öra, men också för att ljud ofta är mixade i stereo! Musikproducenter vill tex kanske att gitarren ska ligga till vänster osv. Och om du ser en film på mobilen vill du ju absolut ha hörlurarna i rätt öra. Kan inte tänka mig nåt mer irriterande än en bil som kommer in i rutan från vänster, men ljudet kommer från höger öra!

  Mvh,
  Ljudteknikern

  Reply

  • Egoina

   |

   Ah! Då fortsätter jag stoppa in dem rätt 😜

   Reply

   • maria

    |

    Haha vad bra! Så många utropstecken jag använde i min tidigare kommentar, var inte meningen att låta skrikig 🙂

    Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv