Vecka 24

 

AAaahhhhh. Titta här står vi. Jag och djävulsballongerna!!!! Nej, men på riktigt. Jag vet inte varför, men jag tänkte faktiskt inte på miljöaspekten i det hela. Så sjukt, men det slog faktiskt inte mig. Håller helt klart med er! Nu var det ju inte jag som bestämde vad som skulle hända på festen, men det är ändå vettigt att problematisera så att inte fler tar efter. Tack <3

I alla fall. Måndag igen och senaste vecko-inlägget ever. Sov så dåligt inatt och har varit slut hela dagen.

Idag har jag jobbat på kontoret, ska dit imorgon också, sen jobbar jag hemifrån på onsdag och på torsdag åker jag till Norge och stannar till söndag! En riktigt bra vecka med andra ord. Det ska vara någon form av mini-festival där mina kusiner bor dessutom, så det ska bli väldigt trevligt.

Känner att jag behöver ett miljöombyte. Har känt mig så låg och off de senaste två veckorna, så jag ser verkligen fram emot en liten mini-vacay. Jag får passa på att ta lite ledigt nu när det är lågsäsong.

Annat jag ska göra denna vecka är att fixa naglarna och returnera alla en miljon paket jag beställt hem. Så typiskt mig att shoppa när jag är låg. Gör ni också det? Man kan se i min mejlinkorg när jag haft pms. Orderbekräftelse efter orderbekräftelse. Hoppas ingen utformar en marknadsföringsstrategi och algoritm utifrån det (typ ett samarbete med natural cycles eller något?? 😲). Vore ju livsfarligt.

 

74 gillar

Comments (16)

 • Robert

  |

  Kanske kan stämma att man vill handla mer när man är låg. Finns de som säger att hela konsumtionssamhället bygger på att folk skall må dåligt. 😛 Sambandet mellan pms och orderbekräftelser har jag inte analyserat än för egen del. 😉

  Reply

 • Madde

  |

  Min sambo vill synka min pms med att stänga av mitt internet så att jag inte ska shoppa vid pms. Man borde ha en app som gjorde att det inte gick att shoppa vid pms. Att man får lägga i varukorg men inte fullfölja köpet förrän fem dagar senare typ…

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller typ som ett alkolås 😂

   Reply

 • M

  |

  Jag har föresten lovat att inte handlat mer på nätet pga miljöaspekten. Tänker att det sliter på miljön att skicka fram o tillbaka. I affärer är jag mer snål och kräsen och köper mindre. Men får se hur det går vid pms:en….

  Reply

 • Maria

  |

  Kan ju ha varit miljövänliga ballonger, alltså nedbrytbara. Finns såna. Vi får hoppas på det. 🙂

  Reply

  • Charli

   |

   Det är tyvärr inte bra med den sortens ballongen heller. Det tar flera år för nedbrytbara ballonger att försvinna också vilket gör att många djur hinner skadas på den tiden.

   Reply

   • Maria

    |

    Åh fasen! Aldrig ska det få vara helt bra. Tack för upplysningen.

    Reply

 • Sofia

  |

  Jag shoppar sjukt mycket när jag är rastlös! Alltså galet mycket x)

  Reply

 • Anna

  |

  Jag jobbar med ballonger och att göra ballongsläpp är vanligtvis inte problematiskt. Det dåliga är snörena som sitter på ballongerna, det är ju bara plast. Sen är det väldigt oetiskt av mig generellt att jobba med ballonger då det finns andra aspekter av det som är väldigt dåligt för miljön, exempelvis de olika sätten att framställa/bryta helium. Jag tycker snarare att man ska lyfta det och att folk inte borde köpa lika mycket ballonger med helium som man gör och som har blivit oerhört populärt på senare tid. Min dåliga ursäkt är att jag är student med väldigt dålig ekonomi och att det är det enda jobbet jag har extra just nu.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha!

   Reply

 • Conny

  |

  Intressant vinkling. Att handla inte bygger på ett förnuftsbärande behov utan är en känslohandling till för att kurera. Jag känner väl till att 70 till 80 procent av våra beslut görs med känsla som skäl. Och detta tror jag fanatiskt också gäller de som inte har pms. Känns en speciell känsla vi ett köptillfälle så är det lätt att lura sig att också ha ett behov. Kanske någon App kunde vara en lösning. Svara på dessa fem frågor om “Ditt behov” och om du får, si eller så många 1poäng ska du köpa men annars inte. Kul idé…

  Reply

 • Victoria

  |

  Helt tvärtom här, när jag är låg, deppig och har för ont fönstershoppar jag inte ens. Inte ens saker som jag borde köpa, som för tillfället gardiner, eftersom vi är helt gardinlösa efter renovering. Eller mat och andra ätbara saker eftersom jag inte heller tröstäter. Jag äter och shoppar när jag är normal/glad. Då ligger det orderbekräftelser på rad i inkorgen och mat i kylen. Nu känner jag mig lite udda, pls låt det vara någon mer än jag som funkar motvalls? 😄☀️
  Nackdelen är att inköpen kanske dimper ner när jag är låg och då öppnar jag inte ens paketen. Fördelen är att jag blir jätteglad över lilla pakethögen när lågperioden är över och att jag inte skickar tillbaka nästan något någonsin eftersom jag inte shoppade under hormonell influens (det kan säkert heta så).
  I helgen var jag låg och då kom en jättefin klänning jag haft span på och hittade på rea och idag kommer en väska som jag har funderat över i flera år och helt plötsligt hittade jag den med 55 % rabatt. Så himla glad förra veckan, likgiltig i helgen och idag längtar jag och är ohejdat förväntansfull.
  Jag kan inte vara ensam om det. 🤭😳

  Reply

  • Egoina

   |

   Förstår känslan. Så känner jag om jag verkligen är nere (inte bara som nu att jag känner mig lite låg). Då är ingenting viktigt helt plötsligt och inget gör mig glad. Kanske där du är? <3 Eller så fungerar man olika helt enkelt. Kul med väska och klänning btw!! 🙂

   Reply

 • Hannah

  |

  På ett ICA där jag brukade handla hade de alltid Marabou stående i hyllan med tamponger och bindor, och en stor skylt där det stod typ “Du är värd det!” – ganska smart.. 😂

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv