Höjdpunkter från veckan som gått

Några höjdpunkter från min vecka! Förutom det jag redan bloggat om dådå.

 

I onsdags var vi på inflyttningsfest för Inyett. De hade slagit på stort med fri bar, buffé och dj.

 

Allihop skulle släppa ballonger från balkongen samtidigt, men vinden gjorde att de flög bort över byggnaden och vi såg inte dem. Vilket antiklimax. Trodde vi skulle se världens coolaste ballonghav, men istället var det hela över på tre sekunder. Men kul för alla andra på andra sidan stan.

 

En kille spelade fiol (tror det är det iaf? mvh sämst på instrument) till musiken. Väldigt häftigt.

 

Partajade med denna galning till mitt i natten. Tur vi hade tre steg hem.

 

Jag har ätit jordgubbar! Äääälskar jordgubbar. Moa sa i podden att jordgubbar är överskattat. Blev typ förolämpad. Älskar jordgubbssäsongen och har ätit jordgubbar varje dag hela veckan. Bästa som finns.

 

Och har gått promenader såklart. Hittade det perfekta picknickstället. Visst?

 

Såhär har jag sett ut hela helgen. Värmen håller i sig. Men läste att det var sista dagen idag, från och med imorgon ska det gå ner till ungefär 20 grader : ((( Sjukt ändå att man tycker det är kallt nu?

 

Idag var jag på Orangeriet med Linda och Bella.

 

Så himla fint där! Perfekt ställe att abonnera till bröllop eller liknande.

 

Åt en räkmacka som var lika stor som min arm! Och Bella åt mest ketchup och böngroddar. Haha.

 

Sen var vi i Hembygdsparken och hälsade på djuren och åkte rutchkana 562427 gånger.

 

Supermysig vecka <3

 

96 gillar

Comments (42)

 • Frida

  |

  Men nej, släpp inte iväg ballonger 🙁 All den där latexen och plasten hamnar ju någon annanstans än soppåsen. I skogen, i haven, ja vart som helst faktiskt. Nu förstår jag ju att det inte var du som hade idén att släppa iväg ballonger, men du var ändå med på det och bloggar positivt om det. Ja, det gick ju inte som du hoppades att ni skulle få se ’världens coolaste ballonghav’ men det är inte coolt med ballonger i haven.

  Reply

  • Sanna

   |

   Tänkte samma sak. Men det finns miljövänliga ballonger! Kan ju alltid hoppas att det var såna 😊

   Reply

   • Frida

    |

    Ja det är sant att det finns bättre ballonger än de ’vanliga’ men det är ändå inte bra att dom ”miljövänliga” ballongerna hannar i skog och hav då det tar lång tid för dem att bryta ner och djuren lätt misstar de för föda. Dessutom har ballongen snöre och något som ser ut som en plastdisk fastspänt :/

    Reply

  • Sofia

   |

   + 1
   Viktigt att informera om, tror inte alla vet om/tänker på det 🙂

   Reply

  • Susanna

   |

   Åh, tänkte precis likadant. 😓

   Reply

  • Bettan

   |

   Enig!Så grusomt dårlig tenkt i forhold til miljøet!!

   Reply

 • Aldona

  |

  Du verkar ha haft en fin vecka iallafall! Och jordgubbar ÄR det bästa som finns 😁🙌🏻🌸

  Reply

 • Robert

  |

  Blev grymt sugen på en räkmacka nu. Kan inte fatta varför. 😉

  Reply

 • Conny

  |

  Gillar den första bilder och dess färger. Helt klart en fin dag för er…

  Reply

 • Jasmine

  |

  Och synd om naturen 😩😖😢 (ballongerna)

  Reply

 • Julia

  |

  Hallå du. Hur går det med dina sticklingar? 😍

  Reply

 • Sandra

  |

  Fy fick ont i magen angående ballongerna. Så onödig nedskräpning i hav och naturen 😰

  Reply

  • Men Hallå

   |

   Ont i magen? Löjligaste kommentaren. OBS: Tycker inte heller att man ska släppa ballonger. Men “Usch får ont i magen” är så himla töntigt att skriva. Tror inte ens du får ont i magen.

   Reply

 • Josefine

  |

  Åh jag tänker också på det med ballongerna!! Häromdagen hörde jag några prata om att det skulle bli förbjudet att sälja helium ballonger (bor i Oslo) just pga. Det är så många ballonger som flyger i väg och hamnar i naturen.

  Reply

 • Sanna

  |

  Haha låt mig skatta åt alla er miljönissar😂

  Reply

  • Elin

   |

   Till er som tycker det är löjligt att påpeka ballongerna: Se ”A plastic ocean” på Netflix. Djur ser inte skillnad på mat och plast och plasten de får i sig kommer inte ut igen. De går en plågsam död till mötes :’(

   Reply

  • Maja

   |

   Tillåt mig sucka åt din naiva inställning till miljön.

   Reply

  • Anonym Bella

   |

   Verkligen haha!

   Reply

  • Sara

   |

   Varför? Det är väl en väldigt bra egenskap att kunna tänka på djur och natur?

   Reply

  • BB

   |

   Varför måste du skratta för de? De räcker inte med att du inte håller med utan du måste skratta och se dig själv som bättre?

   Reply

   • Nadja

    |

    Tycker det är väldigt roligt och även intressant hur folk tar tiden att kommentera en sådan sak om ballonger. En kommentar som” ååå vad hemskt, blir så ledsen när jag ser detta” hjälper liksom ingenting. Ballongerna har redan släppts iväg. Gud…hoppas ni alla rösta på miljöpartiet.

    Reply

    • Elisabeth

     |

     Det kan väl absolut hjälpa genom att folk börjar reflektera över denna typ av handling även om just dessa ballonger redan släppts iväg? Det är sådana som du som till största del bidrar till klimatförändringar, miljöförstöring och att djur får lida.

     Reply

  • Nina

   |

   Borde du inte vara tacksam att det finns människor som faktiskt bryr sig om miljön, även fast du inte verkar göra det?

   Reply

 • Tess

  |

  Hallå! Behöver veta var din outfit på första bilden är ifrån. Så fin! DU är så fin!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla! 🙂 Kjol från Kappahl, linne från H&M, skor från Hilfiger, väska från Michael Kors och kimono från Cubus 🙂

   Reply

 • maria

  |

  Hallå jag behöver hjälp från *relationsakuten*!!

  Bakgrund: Jag har varit tillsammans med min kille i tre år. Vi bor i en mindre stad där jag är född och uppvuxen, och där mitt jobb (och karriären jag satsar på) finns, samt min kärnfamilj. Han kommer från en ännu mindre stad/by som det tar 2h att åka till från staden där vi bor, och där hans föräldrar bor kvar men hans syskon spritt ut sig till andra ställen runtom i landet. Han jobbar på en tredje ort, 4h från där vi bor, så han veckopendlar mån-tors. Det har hittills gått bra, vi ses på helgerna helt enkelt. Antingen kommer han hem eller så åker vi och hälsar på svärisarna och kompisarna i hans hemstad.

  Problemet: En dag började vi prata om framtiden. Jag har varit sugen på att köpa hus i flera år, och skulle gärna vilja börja ta tag i saken tillsammans med honom. Han vill också ha hus/familj osv, vi är helt lika på den punkten, MEN han är osäker på om han vill bo i staden vi bor i nu. Han funderar på om han vill bo i sin hemstad istället. Jag förstår absolut hans tankar där, och klandrar honom inte för det. Men! JAG vill inte bo i hans hemstad. Jag vill bo här där jag/vi bor nu, pga dels att min familj bor här (e väldigt tight med dom) och dels att mitt jobb är här (går inte att flytta på/jobba från annan ort, och kan inte heller börja med något liknande någon annanstans) plus att jag gör enorma karriärssteg som alltid varit mitt mål med mitt jobb, och kan/vill inte ge upp det liksom.

  Han å andra sidan har ett jobb, där han kan flyttas runt på olika orter. Dvs möjligheten FINNS ju att han kan jobba närmare där vi bor (och ändå på samma företag) så han slipper veckopendla t.ex. Jag har också argumenterat med att han skulle kunna jobba i sin hemstad, och komma hem hit på helgerna. Andra lösningar jag ser är att han byter arbetsplats (han är också karriärsdriven och skulle kunna klättra ännu högre). Dessutom är ju hans hemstad endast 2h bilväg från vår ytterdörr?! Det är inte som att vi ska flytta till Australien liksom. Alternativen han ser är: 1. Bo kvar i denna stad med mig och leva med mig resten av livet, eller 2. Göra slut och flytta hem till sin hemstad.

  Han har sagt att han vill ha tid att tänka och det har jag gett honom. Jag vill liksom inte tjata på honom, eller försöka *övertala* honom att välja mig. Det har gått 1,5 månad nu sen han sa allt detta. Vi pratar mycket om det och jag (och han!) mår svindåligt, för mig känns det som att han egentligen vill göra slut men inte vågar typ? Men han säger att det inte är så, att han bara inte vet vad han ska välja pga det är så definitiva beslut (vilket jag ändå har förståelse för).

  Måste tillägga att vi har det jättebra tillsammans, han är min soulmate (och han säger att jag är hans), vi älskar varandra jättemycket och många tårar är fällda pga detta dilemma!

  Men vad ska jag gööööraaa!? MÅR SKIT!! Känns som att jag väntar på domedagen. Är jag galen som reagerar som jag gör? Har jag rätt att ställa krav? Eller ska jag ge upp allt *mitt* och börja jobba på den lokala kiosken i hans hemby? Jag vet inte vad jag ska göra. Är det någon som har en annan syn på saken?

  Reply

  • Linda

   |

   Jag tycker inte att det behöver vara ett så definitivt beslut. Om han kan tänka sig att bo där ni bor nu, så tycker jag ni ska satsa på det. Jag tror det är svårt att ta “rätt” beslut innan – bättre att testa och se om ni båda trivs. Om det inte känns rätt kan ni testa något annat. Eller så kanske det finns ett alternativ som är mitt emellan era hemstäder.

   För mig låter det drastiskt att ni antingen måste köpa hus i din hemstad eller göra slut. Om han inte är säker så kan ni ju testa något alternativ, och om det då visar sig att det viktigaste i livet för er båda är att bo i era hemstäder så får ni göra slut då.

   Reply

  • I.

   |

   Jag tycker du har ganska stora förväntningar på att han ska förändra sin situation, för att din ska förbli som den är. Du vill ha både honom, ditt jobb, din hemstad, din familj nära… Samtidigt pratar du väldigt lättvindigt om hans jobb och önskan om hemort. Jag förstår om han tvekar, för det är ändå stora val du förväntar dig att han gör för att du ska slippa förändra något. Med det sagt tycker jag absolut inte att du ska säga upp dig och börja på den lokala kiosken i hans hemby. Men, i något läge att ställa krav tycker jag inte att du är. Du kan inte kräva igenom stora livsförändringar för hans del och förvänta dig att han ska vara nöjd, glad och lycklig om han inte själv ville det. Du kan ställa ultimatum och ta konsekvenserna, förstås.

   Reply

  • Anna R

   |

   Inget är för evigt och livet är LÅNGT! Ni kan köpa ett hus i “din” stad och bo där i 10 år, sen kan ni sälja och bo i en annan stad. Allt behöver inte vara skrivet i sten. Ni kan ju också bo i “hans” stad och du pendlar till ditt jobb?

   Reply

 • Anna

  |

  bästa Egoina!
  Jag har en kompis från stockholm på besök i helgen, har du några tips på vad man ska hitta på? Har lite prestationsångest för känns inte som det händer så mycket i Helsingborg…

  Reply

 • Danielle

  |

  Snyggaste koftan! Vaaaar har du köpt den? 😍😍

  Reply

 • Nadja

  |

  Tycker det är väldigt roligt och även intressant hur folk tar tiden att kommentera en sådan sak om ballonger. En kommentar som” ååå vad hemskt, blir så ledsen när jag ser detta” hjälper liksom ingenting. Ballongerna har redan släppts iväg. Gud…hoppas ni alla rösta på miljöpartiet.

  Reply

  • Elin

   |

   Fast är det inte jättebra att skapa en tankeverksamhet kring det?

   Reply

 • Fossa

  |

  Självklart är det bra. Men. Det finns gränser. Det är bra att det finns el bilar och att det finns solpaneler. Men ballonger – lägg ner.

  Reply

  • Elisabeth

   |

   Det där visar endast på att du inte har någon som helst insikt i vad ballonger kan göra för skada.

   Reply

 • N

  |

  Hmm… jag har aldrig förstått mig på människor som är EMOT att andra bryr sig om saker som gör världen till en bättre plats.

  Reply

 • Emil

  |

  Har aldrig förstått mig på folk som måste kommenterar varenda liten små sak.

  Reply

 • Carolin

  |

  OMG. Miljön komma döda oss alla one day😂.

  Reply

 • Gandri

  |

  Alla ni miljönissar-varför sitter ni inne på datorn när ni skulle kunna vara ute o rädda världen❤🖤❤?

  Reply

  • N

   |

   Får man inte ha ett liv och samtidigt tänka på miljön…? 🙂

   Reply

 • Anna-Maria

  |

  Ååh, vet du vem fiolkillen är? 😁🙈 Såg honom på din instastory och skulle såå gärna komma i kontakt med nån i Sverige som spelar sån musik! Precis sånt jag vill lära mig spela just nu! 😁🎻
  Mvh fd klassisk musiker som nu hellre spelar rock och pop

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv