Follow my blog with Bloglovin

I mitt fönster

 

Såhär såg jag ut igår när jag öppnade upp alla mina fönster för att det var så himla varmt och flyttade saker från fönsterbrädorna för att ta bilder till bloggen.

 

 

Jag tycker det är så svårt att blogga just nu. Känns liksom som att hjärnan bara blir mos i denna värme? Och vad ska jag berätta om? Vädret? Glass? Uteservering?

 

 

Så lustigt alltså. På vintern är det svårt att blogga eftersom man inte gör någonting och på sommaren gör man bara samma saker. Nja. Problemet är väl mest att jag är inne i min mest okreativa del av månaden just nu. Allt jag rör vid känns bara blööööö. Hade deadline på en krönika häromdagen, men min chefredaktör var snäll och flyttade fram lämningen. Tur det, det är verkligen ett skämt till en text än så länge.

Men hallå. Ni kan väl hjälpa mig. Vad vill ni läsa om? Har ni någon önskerubrik? Fundera nu så går jag och lunchar så länge : ))

 

Klänningen finns här för den som undrar (annonslänk). Tror 90% av min sommargarderob är blommig. Börjar kännas löjligt, men det görs ju på riktigt inte ett enda sommarplagg just nu som inte är blommigt? Nåväl. Tur det är fint med blommor.

 

61 gillar

Kommentarer (34)

 • Sara

  |

  Kan inte du berätta din take på ”träfffa främlingar” känns som att man måste vara mer social på sommaren och våga prata med främlingar, vara trevlig mot folk och vara extra ”skön”. Hur fungerar du? Ute på serveringar, är du med dina vänner själv eller börjar ni prata med nya människor?

  Svara

 • Marie

  |

  Skulle du kunna skriva lite om stress och utmattning? Jag tror att jag ligger i riskzonen för utmattningssyndrom. Skulle egentligen behöva ta tag i det innan det verkligen slår till men vet inte riktigt hur/var jag ska börja. Känner du någon press som konsult? Är själv konsult och känner ofta att jag måste prestera, tex inte ha en oeffektiv dag på jobbet eftersom allt man gör ska debiteras. På det är det svårt att hålla lågan uppe när man känner sig dränerad och alltid trött. Har du några tips på hur man inte ska känna den pressen?

  Tips på roligare inlägg: 🙂
  – dina bästa sminktips (har du någon somrig look)
  – hur man klär sig rätt på kontoret när det är sommar ute och kylskåp inne (ponchos, använda tröja som filt)
  – Recept, älskar dina recept ?
  – Du kanske kan utvärdera varje månad när den har passerat?
  – Vad finns i min garderob? Vet inte vad man ska kalla det men vissa Youtubers visar tex upp sina samlingar av sneakers eller bikinis. Tycker sånt är lite kul att se för att själv få lite inspiration 🙂

  Återkommer om jag kommer på något mer ?

  Svara

  • Emma

   |

   Hej!
   Har inget tips men ville bara säga att du inte är ensam! Jobbar också som konsult och har balanserat på den fina linjen hela våren (och kanske innan egentligen) Jag bokade tid hos en KBT – terapeut. Egentligen har hon inte sagt så mycket som jag inte redan visste men det är skillnad på att höra någon säga det högt och att själv tänka det så det är en bra början tänker jag! Jag ringde vårdcentralen och fick nr av dem.
   Sen är det mycket upp till en själv att ändra på hur man tänker och det är absolut inte lätt.
   Den där stressen med att man måste prestera och debitera men bara lagom, inte för lite (då blir chefen frågande) men inte för mycket (då ringer kunden och klagar) är jätte jobbig! Hoppas jag nån dag ska hitta en bra balans där.. eller byta jobb :/
   Kämpa på!

   Svara

   • Marie

    |

    Stort tack för tips/råd! 🙂 Tror också jag varit där och balanserat innan men att det blivit värre sedan jag bytte jobb för ca 6 månader sedan. Får ringa vårdcentralen, det är som du säger man behöver nog höra någon annan säga det också.

    Ja lycka till med balansen 🙂 jag behöver också hitta den, förhoppningsvis dyker den upp. Tack, kämpa på du med!

    Svara

 • Pia

  |

  Jag tror läsarnas (iaf min) hjärna också är mos pga solen o värmen så lättsamma inlägg skulle jag önska! Om typ: glass, goda läskande drycker, bada, fina bilder, picnic ?, bubbel… somrigt!

  Svara

 • Sara

  |

  Förslag på blogginlägg
  Helsingborgsguide, särskilt restauranger och café
  Hur det går på förhållandefronten (kanske för privat)
  Recept veganskt
  Bloggar du läser
  Instagram du följer
  Tips på filmer eller serier

  Svara

 • Jennifer

  |

  Vore kul att läsa om någon du blivit oväntat vän med. En främling du spontant frågat om ni ska ses, eller en ovän som du vänt till vän? Tycker ibland det är svårt att möta nya vänner och vore kul att höra om du träffat något på något annorlunda sätt, annat än skola och jobb liksom 🙂

  Svara

 • Karin

  |

  En sak som jag är lite nyfiken på är om du märker i besöksstatistiken vad som händer i omvärlden. Inte om du har skrivit något inlägg som får mycket uppmärksamhet utan om du märker av att det är tentatider, fotbollsmatcher etc. Tänker att när jag har pluggat till tentor så blir det ofta att man hinner kolla upp en blogg 5 gånger på en dag (utan att något har uppdaterats) 🙂

  Svara

 • Emilia

  |

  Håller med om blommiga plagg! Det känns som att jag har en hel rabatt i garderoben! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Rebecca

  |

  Fortsätt med din visning av dina dagböcker! <3

  Svara

 • Malin

  |

  Presenttips skulle jag tycka var kul! Jag har så svårt att komma på saker att ge till mina svärföräldrar samt min killes syster, så tips vore tacksamt! Kanske har du upptäckt något nytt bra nu när du börjat jobbet, fått inspiration efter massa 30 års kalas eller vet någon välgörenhetsorganisation som säljer saker (som t.ex. barncancerfonden) så att presenten har en baktanke 🙂
  Jag skulle också uppskatta tips på hur man ska tänka när man rensar hemma, som jag antar du gjort inför flytt. Jag har allt kvar hos mina föräldrar och vi pratar allt om överfulla skåp och lådor till garderober. Jag har så svårt för att slänga saker så jag vill ju ge bort saker så mycket som möjligt, men har även ganska svårt att göra mig av med saker jag faktiskt kan använda även om jag inte tycker om de. Och samtidigt får jag en kick av att göra mig av med saker. Knäppt, jag vet, men jag tar tacksamt emot dina tankar och tips om det här då jag kommer köpa lägenhet med min kille inom en hyfsat snar framtid och gärna vill ”ligga före” med rensandet så att jag inte behöver ta tag i precis allt just då!

  Svara

 • Sofia

  |

  Se Uppdrag Granskning om Virtanen och berätta vad du tycker om den? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Såg igår och alltså jag kokar fortfarande. Tror inte jag klarar av det alltså ?? Måste samla mig ?

   Svara

 • Robert

  |

  Svårt att komma på nåt bra. Kanske ”Min dagliga träning” eller ”När mamma försökte bli störst bloggare i familjen” eller liknande? 😉

  Svara

 • Caroline

  |

  Vi vill ju ha en House Tour! Gärna video också 🙂

  Svara

 • Simona

  |

  Roliga läsarkommentarer var längesen, det var ju kul! 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Berätta om hur du träffade din pojkvän!

  Svara

  • Lisa

   |

   Det är ju känt sedan länge! De träffades på Tinder.

   Svara

 • Sara

  |

  Jag skulle tycka att det vore kul att läsa mer om dina tänker kring utbildning, karriär och liknande. Du har ju skrivit en del om det på bloggen och pratat om det en del i podden.

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag gillar när du delar recept och när du svarar på frågor! 🙂 Nyfiken på status mellan dig och F också, men förstår absolut om det är för privat!

  Svara

 • Tessan

  |

  Sådant jag tycker är roligt och som är lite lättsamt:
  – vad du har i din väska
  – vad finns i ditt kylskåp/skafferi
  – kokboksroulette (du väljer slumpmässigt ett recept som du sedan köper ingredienser till och sedan lagar)

  Svara

  • MK

   |

   Ja men gud vad kul allt detta lät, älskar matinlägg oavsett om det handlar om att laga mat eller bara kolla på varor! 😀

   Svara

   • Jessica

    |

    Jaaaa, att kolla i folks kyl/frys/skafferi är så kul på något märklig sätt.
    Även badrumsskåp! 🙂

    Svara

 • Linda

  |

  En rolig tinderhistoria!

  Svara

 • Helen

  |

  Skulle uppskatta mer själsliga inlägg bjud mer på dig och inte recencioner om choklad. Hur mår du idag hur är du i livet var mer öppen. Du känns som en hemlig person som gömmer sig bakom din humor. Tänk Magdalena Graaf.

  Svara

 • Natali

  |

  Jag vill läsa om kärlek som man tror är över men att det faktiskt går att hitta tillbaka till varandra.

  För det e precis vad jag behöver hära just nu. Har sånna extrema katastrof tankar så jag knappt vet var jag ska ta vägen. Kan ingen bara säga till mig att ”jo det kan bli bra, ge han bara lite space och egentid, det betyder inte slutet.”
  Mvh hjärtekrossad kanske helt i onödan

  Svara

  • Linnea

   |

   Har du börjat med ett nytt preventivmedel? Det är nämligen exakt sånna katastroftankar jag fick då jag började med minipiller och sedan även hormonspiral, det är endast hjärnspöken! Oavsett vad det beror på är det enda och bästa du kan göra att försöka vara positiv, självständig och inte klänga! Möt honom med ett stort leende eller en puss då han kommer hem och lyssna om han har något att säga, försök gärna skoja/busa till det om det inte känns krystat (skratt för människor närmare varandra) gör sedan din egen grej och låt honom få andrum. Släpp katastroftankarna för det gör inget bättre. Nedstämdhet är rent biologiskt inte attraherande, glädje är däremot det (Tänk bara på varför alla älskar hundar? De är glada, kärleksfulla, medgörliga och kan gå och lägga sig i ett hörn i flera timmar och skita i dig om du inte ber om deras uppmärksamhet). Jag testade att under en veckas tid, oavsett mitt eget humör alltid möta min sambo då han kom hem med ett stort leende och en puss- Det gjorde under för vårt förhållande och jag fick igen glädjen och kärleken jag gett gånger hundra för det skapades en långtgående positiv spiral av den enkla handlingen!! Vi båda blev gladare och mer kärleksfulla!
   Sen tror jag att det är viktigt att tänka på att du endast kan göra och vara ditt bästa, räcker sen inte det kan du iallafall gå med rak rygg ur förhållandet och veta att du gjorde vad du kunde och då är det faktiskt hans förlust. Hoppas att det löser sig för dig!

   Svara

   • Egoina

    |

    Vilket fint och bra svar ❤️

    Svara

 • Hanna

  |

  Gah kan inte hålla min besserwissrighet längre. Det är ju ståndarna som du tar bort från blommorna! Pistillen är det stora i mitten. Ståndarna är det som det sitter pulver på (aka handelen med frön som ska befrukta hondelen, pistillen).
  Ok sorry för gnäll 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha okej förlåt 😀 😀

   Svara

 • MK

  |

  Tips på blogginlägg:
  Recept
  En titt in i kylskåpet/skafferi (älskar att kolla matvaror)
  Favvoplagg at the moment
  De här serierna har jag kollat på denna månad
  Något boktips kanske
  Restaurangtips

  Svara

 • Lina

  |

  *Mera recept, alltid skoj! Är fortfarande helt såld på halloumiwraps tack vare dig ?
  *Har du köpt något på tv-shop eller över telefon? Hur beter du dig när en telefonförsäljare ringer?
  *Hur är det med din mamma? Har hon någon hund nu? Kommer ihåg att hon hade en kompis som hette Janne? ? Är han kvar i bilden? Jag är bara nyfiken! ?
  *Om du skulle gifta dig med en prins/prinsessa och du får välja vilken du vill i hela världen. Vem blir det och varför?
  *Barnfilmer, föredrar du Astrid lindgrens filmer eller disneyfilmer? Och vilken/vilka är dina favoriter?
  *Om du gör fruktsallad, vilka frukter och tillbehör vill du ha?
  *Vad hade du gjort om du vann 250 miljoner respektive 1 miljon?
  *Har du någon/några favoritskådespelare?
  *Vad har du för drömresa/resor? Gärna med lite härliga bilder såklart ?
  * Hur ser ditt sparande ut? Om du har något vill säga ? Aktier?fonder? Rakt in på bankkonto? Sparar du till pension och hur?

  Svara

 • Daniella

  |

  Jag skulle vilja läsa om hur vi människor hela tiden måste visa att vi är intressanta och har massor att göra på sommaren. Jag själv är singel och har inte 22 vänner som vill gå på aw/gå till stranden/grilla med massa drinkar varje dag. Man hör ju ofta att livet på instagram är fejk men jag kan inte låta bli att känna ibland att man är den enda människan som ibland faktiskt inte har någon att vara med varje dag på sommaren. På vintern ”känns” det mer accepterat att sitta hemma och mysa själv.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv