Thaisoppa med grönsaker & böngroddar

Jag har verkligen inte haft tur med tågen denna vecka. Det känns som att jag åkt tåg mer än vad jag jobbat. Jag förstår helt ärligt inte vad Skånetrafiken sysslar med. Fine att de kanske inte kan göra något åt alla elfel, förseningar och vad som nu händer. Men kommunikationen är ju pinsamt dålig.

Nåväl. Äntligen hemma. Hade soppa i kylen som jag bara kunde värma som tur var. Tänkte dela receptet med er! Det är en god go-to soppa som funkar i alla lägen.

 

 

Ingredienser:

Kokosmjölk

Lök

Vitlök

Hetta (t.ex. färsk chili eller sambal oelek)

Röd currypaste

Grönsaksbuljong

Grönsaker

Böngroddar

 

 

Do like this: Börja med att steka lök, vitlök och chili. Tillsätt sedan generöst med currypaste och sambal oelek. Häll i kokosmjölk och späd eventuellt ut med vatten till önskad sopp-konsistens. Lägg i buljong och önskade grönsaker. Gå igenom kryddlådan och tillsätt sånt som du tänker är rimligt. Har du lime och koriander hemma så släng i lite av det med.

Önskade grönsaker kan exempelvis vara broccoli, paprika, olika typer av rotfrukter eller kanske sockerärtor. Det braiga är att i princip alla grönsaker funkar. Håll koll på de olika grönsakernas koktid bara, man vill ju att de har spänst kvar.

 

Ät!

 

Oj oj vänta. Just det! Jag glömde nästan. Tricket är att ha på en näve böngroddar när man ska äta. Det höjer soppan och tillsätter krisp. Så på med en hög böngroddar vid servering.

 

Så. Nu kan ni äta!

 

82 gillar

Comments (15)

 • Emma

  |

  Vilket problem jag hade att läsa “god go-to” Min hjärna ville bara läsa good to go soppa, kände bara men huuur har hon skrivit????? Tog ett bra tag innan paletten trilla ner 🙄

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha inte min bästa formulering kanske 😉

   Reply

  • Elin

   |

   Haha samma här!

   Reply

  • Erika

   |

   Åh jag hade samma problem haha!

   Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • sara

  |

  Förlåt men jag undrar verkligen vad meningen att ta körkort är när du ändå inte vill åka till jobbet med bil? Slippa förseningar och sparar såå mycket tid!

  Reply

  • Egoina

   |

   Fast det gjorde jag inte. Ännu mer förseningar på motorvägen tyvärr. Plus att tiden på tåget kan jag utnyttja effektivt 😊 Det är väl inte onödigt att ta körkort trots att jag inte kommer köra till jobbet? Tycker inte jag i alla fall. Kram!

   Reply

   • N

    |

    Håller med dig Egoina, ett körkort har man ju hela livet så är ju bra att ha ifall man verkligen skulle behöva det. Jag tog också körkort nyligen (förra året) men gillar ändå att åka buss/tåg, mkt smidigare ibland 🙂

    Reply

 • Ina

  |

  Lite ot här, men såg reklam för frödinge som har tagit fram en chokladbollskladdkaka, är detta nytt eller är jag sist på bollen? Har du smakat den?

  Reply

  • Egoina

   |

   Whaaat. Nej! Undrar om det är god. Måste prova 🙂

   Reply

 • --

  |

  Vanligtvis pendlar jag Hbg-Halmstad. Har inte en enda gång varit några problem. Senaste veckorna har jag pendlat Hbg-Malmö – och bara de senaste TIO dagarna har jag spenderat över 4 h på förseningar. Vad fan håller de på med? Och ersättningen för detta är för min del 120kr för alltihop, man ba wow tack så värt nu👌🏻

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur. Det är så sjukt! Förstår inte hur det är möjligt…

   Reply

 • Likin

  |

  Efter att ha hört dig i podden kom jag på mig själv med att läsa blogginlägget med din röst inkl skånska hehe. Tyst då alltså, inte högt haha.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha. Hatar när det blir sådär!

   Reply

 • Jenn

  |

  Är det vinröda setet gammalt? Hittar det inte på hm 😩

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv