Listan om just nu

Här kommer en lista om vad som rör sig i mitt huvud precis just nu.

 

 

Är jag beroende av: Nässpray. Det började med att jag var förkyld och som alltid är det en jobbig avvänjningsperiod med nässpray efter en förkylning. Man måste vara fine med att vara täppt ett tag för att sluta vara täppt. Ni vet vad jag pratar om. Men sen kom pollen in i bilden och jag var helt enkelt tvungen att fortsätta med mitt nässpray. Och nu är jag beroende. Måste ta tag i det och skaffa allergispray.

 

Måste jag fixa: Min frys har alldeles för hög temperatur. Glassen är liksom mjuk redan när jag tar ut den. Måste alltså fixa detta. Men frysen har tusen knappar och jag orkarrr eeeej.

 

Tänker jag på: Om jag ska duscha håret eller bara köra torrschampo ikväll. Hmm. Ett av mina vanligaste beslut att behöva ta.

 

 

Är jag glad över: Att det går så bra för mig på jobbfronten! Jag är verkligen tacksam över det. Mycket på gång nu och det känns bra.

 

Drömmer jag om: Semester i sommar. Måste boka en sådan. Vill köra repris på förra året när jag reste runt i Italien. Fast vill uppleva ett annat ställe denna gång. Tips? Spaniens kust kanske? Eller södra Frankrike?

 

Lägger jag mest pengar på: Toalettpapper. Eller kanske inte mest, men oftast. Jäklar vad mycket toalettpapper som går åt. Vad håller jag på med egentligen?

 

 

Längtar jag efter: Kramar och pussar.

 

Äter jag helst: Chips. Estrellas lantchips eller linschips för att vara exakt. Varje gång jag äter chips tänker jag att det måste vara det godaste som finns. För visst är det? Älskar chips över allt annat. Hade man kunnat leva endast på chips & dipp hade jag gjort det.

 

Vill jag tipsa om: Ta med en Ikeakasse när ni ska hämta paket! Ni vet de där blå som majoriteten av Sveriges befolkning använder när de tvättar. Så mycket enklare att bära hem otympliga paket i. Eller ta med en väska med hjul för den delen. Men såklart enklare med Ikeakasse.

 

 

Är jag ledsen över: Att jag inte vet status i en vänskapsrelation. Jag vill lösa eftersom det känns som att något skaver, men jag vet inte vad och jag vet inte hur. Jag vet inte ens om det bara är inbillning från min sida och om jag nojar utan anledning. Det känns att jag ger mer än jag får och jag vet inte varför det är så. Det gör mig väldigt ledsen.

 

Är jag stressad över: Jag har ännu inte riktigt koll på det här med amortering, ränta osv osv och det gör mig stressad. Men tänker att banken liksom bara skickar en faktura som jag betalar? Eller är det något jag ska göra som jag inte har koll på? Som sagt. Mycket stressande.

 

Är jag nöjd med: Kom sorgligt bara på materiella saker. Men okejdå: Min vägg i sovrummet och mina nya vita sneakers.

 

 

 

Måste jag köpa: Nya tofsar. Nu har alla mina tofsar gått sönder igen. Alltså orkar inte vilket problem det är. Någon fellow tjockhårig person (kul det hade varit med särskrivning där) som kan tipsa? Innan använde jag alltid tofsar från Bikbok, men nu verkar de ha blivit dåliga också.

 

104 gillar

Comments (96)

 • N

  |

  Tkr du borde ha en sminklive på insta!! Hade lätt kollat 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa kanske det 😍😍

   Reply

 • Emma

  |

  Älskar BLAX och sådana som ser ut som spiraler

  Reply

 • Jackie

  |

  Södra England är en dröm för mig. Eller vackra Basel och Luzern i Schweiz.

  Reply

 • My

  |

  Rapunzel of Swedens tofsar är så bra. Det är ungefär som en avklippt strumbyxa fast tjockare och stretchigare. Man får typ 2 i en förpackning, men jag har aldrig varit med om att de gått sönder. De finns i olika storlekar, jag har en storlek som passar perfekt runt handleden, så vet jag att det även finna större storlek. Jag kommer aldrig gå tillbaka till “vanliga” snoddar.

  Reply

 • Anna

  |

  Jag rekommenderar tofsar från Lindex, dom har en modell helt utan spänne i lite bredare tygresår och dom kan man töja ut hur mycket som helst men dom går verkligen aldrig av 🙂

  Reply

  • Emelie

   |

   Jag skriver under på detta, Lindex tofsar utan skarv är de bästa jag haft, går aldrig sönder 🙂

   Reply

 • Camilla

  |

  Tofsar som är som en spiral! Jag trodde de skulle vara alldeles för svaga för mitt tjocka hår men det funkar! Jag köper alltid “märke” (tex invisibobble) och inte typ från HM, och om de töjer ut sig för mycket lägger man de bara i hett vatten så drar de ihop sig! Så bekväma också!

  Reply

  • Egoina

   |

   Gillar inte dom eftersom de är så obekväma att ha runt handleden. Måste kunna ha tofs redo Anytime 😂

   Reply

   • Emilia

    |

    Därför har jag alltid en i byxfickan! Måste också alltid ha en redo men ingen annan hårsnodd är ens i närheten att vara lika bra. Behöver inte sätta om totten em enda gång under mina arbetspass eftersom de sitter kvar där den ska!

    Reply

  • Sofia

   |

   Bra tips att lägga dem i varmt vatten. Måste prova direkt!

   Reply

 • Tofs

  |

  Lindex har bra

  Reply

 • Ellen

  |

  Lovar att banken ser till att du både amorterar och betalar ränta 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha bra!

   Reply

   • Matilda

    |

    Tror de drar det på autogiro. I alla fall gör min bank det, där kunde man inte ens välja nåt annat alternativt. Jobbigt för en människa som jag som vill betala alla räkningar så fort lönen kommer, men så dras autogirot alltid den sista varje månad… men antar att man överlever 😉

    Reply

    • Egoina

     |

     Ahh det kanske är så de gör! Är så förvirrad för att jag inte fått en faktura. Får kolla upp det där 🙈

     Reply

    • Inne hos Ina

     |

     Relaterar så mycket till det här! Hatar att lånen dras den sista när alla andra räkningar redan är betalda 😂

     Reply

    • Sara

     |

     Alla mina bolån (okej låter som jag har sjutton hus nu) dras genom autogiro. Det är enda alternativet på min bank för just bolån.

     Reply

 • Anna

  |

  Jag köper en stor påse med typ 100 snoddar på gekås när jag är där. De är de bästa vanliga snoddarna jag hittat som håller bäst. Telefonsladdar glider bara ur, blax är för små (bara överhåret max) men de funkar till flätor…

  Reply

  • Sophie

   |

   Ja med! Dom är faktiskt så bra! Men vet dock inte om de är så sköna att ha på handleden eller om de passar när man är tjockhårig (blev lite sugen på att särskriva det där sista nu hehe).

   Reply

  • Josefin

   |

   Jag med! Det kommer dock diskussioner med maken några gånger varje år om att tofsarna är slut och han hävdar att 100 stycken kan inte bara försvinna! Samma problem med klämmor…😂

   Reply

 • Rebecka

  |

  Oh no! Är också i behov av nya tofsar och har haft Bikboks i evigheter, men de funkar alltså inte längre för oss tjockhåriga? 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Alla gick sönder på en gång 😫 Men kanske fick ett dåligt exemplar.

   Reply

 • Camilla

  |

  Köper mina toffsar på hm

  Reply

 • Vanessa

  |

  Åh vilket fint nagellack! Vad heter det? 😍😍kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Det är fint, men man måste måla typ 500 lager. Det är från Gina 🙂

   Reply

   • Sara

    |

    Åååh, jag blev också lite kär i det! Får bli ett besök på Gina imorgon då. Tack!

    Reply

 • Emma

  |

  Har några utan spänne från H&M, håller med dig om att de från BikBok blivit annorlunda 🙁 (Storfavoriterna innan)

  Reply

 • Bella

  |

  Här har vi en till som spenderar mycket pengar på toalettpapper men inte riktigt förstår vad jag gör med allt papper 😂 har tänkt ofta att jag måste ta tag i det ’problemet’ och försöka minska på användandet men det stannar oftast där, i tanken 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Minns att jag bar hem min moccamaster i en stor påse från Rusta. Kände mig väldigt smart som tog med en stor påse då. 😉 Har inget tjockt hår själv men hoppas du hittar bra tofsar som klarar ett tjockt hår. 😉

  Reply

 • Michaela

  |

  Som många andra tipsat så: lindex! Jag använder deras tunna utan metall, hört att de med metall sliter sjukt mycket på håret? Jag gillar inte metallen mot handleden 😂😅 så har gjort “rätt” länge 😂😂 du kan ju alltid utföra ett snodd-test?😇 Det hade varit intressant, eller ja nyttigt. Gör sååå ont när de går av i håret 🙈

  Reply

 • Anna Maja - Littermentärt

  |

  Nu vet jag inte vilken bank du har, men på banken jag jobbar dras pengarna till lånet automatiskt från ett konto man får välja varenda månad. Och inför det kan man se i sin internetbank hur mycket som kommer dras. Men ett tips är att ringa din bank och höra hur det fungerar hos dem 🙂

  Reply

 • Sofia

  |

  Alltså ditt hååååår!!! <3

  Reply

  • Hanna

   |

   Säger samma 😍 Drömhåret!

   Reply

 • Julia

  |

  Tofsarna från antingen primark eller Ullared är mina absoluta favoriter. Mitt värsta är när jag glömt de hemma och måste snabbt ha några och köper på tex hm eller bil bok för tre gånger så mycket pengar men inte alls lika bra standard.

  Just nu har jag dock hamnat i en period där jag mest använder en scrunchie. Även den från primark ♥️

  Reply

 • Lucy

  |

  Scrunchies, de håller 😉👍

  Reply

 • Therese

  |

  Jag tycker de ”vanliga” lite tjockare på H&M funkar bäst på mitt tjocka hår. Fast jag har alltid två så det sitter ordentligt.

  Reply

 • Cecilia

  |

  Schweiz är ett helt fantastiskt land, Genève, Montreux, Gstaad, Zermatt, osv. Tyvärr är det dyrare än många andra länder men definitivt sevärt.😍

  Reply

 • Hanna

  |

  Det där med vänskapsrelationen alltså…. Att känn att man ger mer än får. Så käner jag i princip i ALLA vänskapsrelationer jag har 🙁 . Jag är alltid den som hör av mig först, alltid den som föreslår att ses. Hade jag inte gjort det så hade jag något fått vänta läääääänge på att få höra av mina “vänner”….

  Reply

  • Egoina

   |

   Så jobbigt när det är så!!! Förstår dig ❤️ Men alltså man förtjänar att vänskapsrelationen är viktig för båda ❤️❤️

   Reply

  • Anna

   |

   Samma här!! Man får runt o känner sig helt miffo för att de är sådär

   Reply

  • Carro

   |

   Jag uppskattar mina vänner otroligt mycket. Men. Jag är rätt introvert och har ett galet intensivt jobb, så jag orkar inte. Det handlar helt enkelt inte om att jag inte vill träffa personerna, utan att jag inte har energin att höra av mig varje vecka/dag/månad. Och jag hoppas verkligen att mina vänner är förstående och ändå vill träffas och umgås 🙂

   Reply

 • Caroline

  |

  Så vackra strålande ögon du har😍

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla 😘

   Reply

 • Maria

  |

  Tips för att vänja av nässpray är att köpa koksaltlösning på nässpray istället, finns på apoteket ^^ sväller inte i näsan som vanlig nässpray gör😊

  Reply

 • Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, fängelse, kriminalitet och livet efter

  |

  Åååå jag blev helt mindfuckad av temperaturen på frysen.

  Spontan tanke: Hög temperatur, typ hög som i många grader. Många grader neråt.

  Andra tanke: Fast nä, hög är ju uppåt.
  Tredje tanke: Eller?
  Fjärde: Jooo, hög måste va många minus.
  Femte: Nä, hög är varm. Klockan är tio över åtta, borde väl vara ligitim att som soon-to-be-30 gå och lägga sig när en har uppbränd hjärna?

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha exakt så!

   Reply

 • Heidi

  |

  Jag har ett servicekonto hos banken där ränta+amortering dras. För över pengar dit varje månad. Tycker det är smidigt!

  Jag älskar Österrike och Alperna! Vandring med fantastisk utsikt. 😍

  Reply

 • Emma

  |

  Rekommenderar tofsar från Lindex 👌

  Reply

 • Jenny

  |

  Brukar köpa mina tofsar på rusta i en burk för typ 30-40 kr.
  Och angående vart du ska resa tycker jag Grekland!
  Speciellt skiathos, så himla fin liten ö med över 60 stränder som är skitfina! Jag måste dit igen en tredje gång 🙂

  Reply

 • Ewe

  |

  Chips står högt upp på listan, men för min del går nog ändå pommes frites och pizza före 😉

  Reply

 • Lisa

  |

  Du är SÅ fin! Det finns spray på apoteket med aloe Vera som är bra för näsan och inte beroendeframkallande!

  Reply

 • Felicia

  |

  Köp nasonex receptfritt, apoteket eller liknande! Kortisonnässpray. Jag fick tips om att använda den parallellt med vanlig nässpray till den börjat få effekt och sen sluta med den vanliga 😊 att sluta tvärt med vänlig nässpray är ju kanske det värsta som finns annars.

  Reply

 • Aw

  |

  Asså ditt hår<3 har du något hårtips, what is your big secret?

  Reply

  • Egoina

   |

   Torrschampo!! 😀

   Reply

 • Sara

  |

  Så jädra snyggt hår! Jag har inte längre tjockt hår (tack graviditet och amning) men köper på Glitter, tycker de brukar hålla bra.

  Reply

 • Rebecca

  |

  Åh. Kramar och pussar. Blivit nyligen singel och hatar det redan. Saknar närheten. Man kramas inte alls på samma sätt med mamma/kompisar liksom. Eller hålla hand. Prata på ett visst sätt.
  Och inte så att man myser på ett kärleksfullt sätt den dagen man hittar ett one night stand liksom.
  Kan inte tänka mig hur jobbigt det var att bo med F så långt efter ni gjort slut. På några timmar var killen ur lägenheten. Jobbigaste jag gjort o se han dra. Men tack o lov, hade inte gått så bra om vi skulle bott ihop efteråt.

  Så fina bilder <3

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • Elisabeth

  |

  Jag har också tjockt hår och rekommenderar lite tjockare tofsar från Kicks, de kommer i 2-pack och håller verkligen håret uppe utan att glida ner. De töjs ut efter ett tag men tycker de håller en vanlig tofs “livslängd”. Sen är scrunchies också väldigt bra på att hålla uppe tjockt hår och tofsar utan spänne på Åhlens! 🙂

  Reply

  • Elisabeth

   |

   Förlåt, menade inte Kicks, utan Glitter haha 🙂

   Reply

 • Lotta

  |

  chipsälskare här med. Rekommenderar gårdschips som finns på Netto samt västkustchipsen. Mkt goda och hyfsade priser 😋

  Reply

 • Petra

  |

  Haha, hög igenkänning på det med toalettpappret! Slösar också upp hur mycket som helst. Misstänker att jag använder tre gånger så mkt papper som alla andra varje gång + Springer och kissar väldigt ofta = förklarar nog åtgången. Folk i min närhet kan ha typ en rulle i flera mån och förstår inte hur jag kan använda upp så mycket haha!

  Reply

 • Siggg

  |

  Jag känner mig som den enda i världen som inte är särskilt förtjust i chips🙈 har nog aldrig köpt chips om det inte är till en fest

  Reply

 • Emma

  |

  Hej!
  Jag tror mig ha hittat en guldgruva när de kommer till tofsar! Perfekta rund handleden, går aldrig sönder, lagom breda osv, mitt ända problem är att dom försvinner.. måste ha ett hemligt lager här hemma någonstans! Men iaf, ICA Maxi har de bästa tofsarna.. 10 tofsar för kanske 40 kr? Viktigt att dra i dom lite innan och känna hur spänstiga tofsarna är, hehe. Jag tycker dom är perfeka när man ska ha en “slapptofs” och en hård tofs som sitter. En tofs för alla tillfällen 😉

  Lycka till i jakten!

  Reply

 • Therese

  |

  Tycker vi borde ta en fika typ, bor 1 mil utanför Helsingborg, har följt dig massvis med år och vi är rätt lika. Bara det liksom.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaaa lets do it!

   Reply

   • Albana

    |

    Jag bor också i Helsingborg och läst din blogg sedan burger king-tiden. När jag läste delen om chips tänkte jag “same, lets hang out!!” haha!

    Reply

    • Egoina

     |

     Haha! Jaaa låt oss 😍

     Reply

 • Kristin

  |

  Hej fina du! Tips ang vänskapsrelationen: fråga! En av mina vänner frågade mig idag om allt var ok mellan oss eller om jag var sur, hon hade bara fått någon känsla. Jag tog det inte alls negativt utan uppskattade bara att hon vågade fråga och att jag då fick möjlighet att bekräfta att jag absolut inte var sur och en sten lättade från hennes axlar.

  Kram ❤️

  Reply

  • Egoina

   |

   Så skönt för henne <3 🙂

   Reply

 • Sofia

  |

  Kan verkligen rekommendera Korsika. Underbar ön som har både berg, fantastiska stränder och god mat.

  Reply

 • Jennie

  |

  Kan tipsa om Algarvekusten i Portugal om du inte varit där redan 🙂 jag har aldrig varit där själv men en kompis var där för några år sen och bilderna hon visade.. 😍 såg otroligt vackert ut!

  Reply

 • Emma

  |

  Jag va i malaga förra året och det va magiskt! Vi hyrde bil och åkte till Gibraltar och kikade en dag, va även uppe i bergen och kollade en massa där. Marbella är också galet fint 😍

  Reply

 • Alma

  |

  Blax hårsnoddar!!! Mitt liv har blivit så mycket enklare sedan jag hittade dem. För tajta att ha runt handleden i början men när dom töjts lite så går det…

  Reply

 • Sara

  |

  Nasonex är bra för min pollennäsa. Den kan man använda utan att näsan blir beroende ✌🏼😉

  Reply

 • Sofia

  |

  Sånahär tjocka tygtofsar är BÄST! Finns fina svarta i sammet. Lite svårare att tappa bort också

  Reply

 • Louise

  |

  Vet inte vilken bank du har men för mig dras bostadslånen autogiro runt den 28:e varje månad. Finns en supersmidig ikon på SEB:s app där man kanske när lånen ska dras nästa gång och hur mycket (räntan varierar ju var tredje månad om man inte binder lånen).
  Och angående chips, har du smakat Bjärrechips? Om du inte har, do it! (Särskilt gräddfil och dillchipsen är fantastiska 😍)

  Reply

 • Lovisa

  |

  Nr 1 jäklar vad snygg! För mig dras det automatiskt som autogiro den sista varje månad, både amortering och ränta. Kolla i bankappen om du inte har en lånflik, för borde du kunna hitta lite info?

  Sen så måste jag säga att jag bokade en resa i sommar och fick lite mer livslust direkt!

  OCH att jag körde med nasonex den gröna i övergången, den innehåller kortison och så får man köpa en och det är den enda, trappa ner och sen är man avvänjd.

  Kram <3

  Reply

 • Sara

  |

  St Cyprien i södra Frankrike kan jag tipsa om! Det ligger nära gränsen till Spanien, så man kan göra utflykter dit. Kan även tipsa om Provence, som också ligger i södra Frankrike, men högre upp. Det är jättefint och det går att göra olika utflykter. Annars tror jag att Barcelona är fint under sommaren! Har bara varit där under vintern och kan tänka mig att det är ännu härligare där under sommaren.

  Reply

 • SandraS

  |

  Alltså wow wow wow vad vacker du är på dessa bilder!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack snälla 😍😘

   Reply

 • L

  |

  Tips är att använda Nezefri (Menthol enligt mitt tycke!). Den ska inte vara beroendeframkallande och därför är det lättare att sluta när förkylningen är över 😀👍🏼

  Reply

 • Sara

  |

  Bostadslånen dras automatiskt för mig varje månad. Har ett specifikt konto som jag för över pengar till, vilket jag glömt ibland men då dras det bara någon dag efter istället (kan ju ha autogiro meeeeeeen).
  Vad fin du är! Du ser lycklig ut. Och dina naglar är to die for!!!

  Reply

 • Anna

  |

  Hoppas du läser alla kommentarer 😀 För ALLA borde ha ett skilt konto för sånt som dras automatiskt ett visst datum. Tipsa dina läsare 😉 Du kan öppna ett till konto på nätbanken på en minut och så “betalar” du dina räkningar och avgifter åt dig själv den dag som passar dig bäst. Då du får lön, då du betalar dina andra räkningar eller då du sitter på bussen och ändå bara sitter och petar på telefonen och tänker på livet. Så kan banken dra sina pengar enligt sina rutiner och alla blir så nöjda så 😉

  Reply

 • Nataliew

  |

  Japp kör på södra frankrike!!! Antibes närmare bestämt, sååååå mysigt <3

  Reply

 • H

  |

  Nämen, välkommen till nässpraysklubben R!
  Väldigt obehagligt när man ska gå och lägga sig å så kommer det inte något när man puffar. Man vill nästan ringa 112, men dom hade inte förstått. Därför har jag alltid en extra redo. Så du vet!

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Sanna

  |

  Alltså, nu förstår jag att du har en stor svensk blogg och så… men säger du tofs?! Totte juuuuu

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Har sagt totte hela mitt liv (såklart, i egenskap av skåning och allt). Men förutspådde lång diskussion kring detta ämne 🙈 och tror faktiskt jag säger tofs numera 🤔

   Reply

 • Josefin

  |

  Gummiband, hårsnodd, hårband…..men tofs? Näe, tofsen är ju själva håret som hålls ihop av ett hårband, hårtofsen! 😬

  Reply

 • Sofie

  |

  Men hur snygga bilder?!
  Sjukt fin 🙂

  Reply

 • Amelia

  |

  Nej varning för nässprej!! Man kan få ett HÅL i nässkiljeväggen när man missbrukar nässprej! Hålet kan sedan aldrig läka utan måste täppas till med en näsknapp som opereras in. Fruktansvärt obehagligt. Jag har inte det själv men arbetar för en öron-näsa-halsläkare och det händer fler än man kan tro… 🙁

  Reply

 • Cissi

  |

  Alltså Blax är lätt bästa tofsarna, lite för tajta att ha på handleden dock, men när det töjer sig så funkar det. Jag brukar sätta mina runt mobilen när jag inte använder den. Dom ser alldeles för små ut när man köper dom, men dom är verkligen helt magiska!

  Reply

 • Malin

  |

  Gud så fint ditt hår är på bilderna! 😀

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv