Glassnyheter 2018

När vi ändå pratat praliner idag måste vi prata glassnyheter! Jag åt årets första glass idag (utomhus alltså) (självklart äter jag glass året runt) (är inte sjuk i huvudet). Köpte en Twister och kände mig som ett barn.

I alla fall. Här är de mest spännande glassnyheterna 2018 enligt mig:

 

Lakritsbåt. Hemglass kommer med en lakritsbåt. Alltså halleluja? Den består av lakritsgräddglass, saltlakritstrippen och saltlakritsdopp i ett sprött svart kex. Låter för gott för att vara sant typ?

 

Nacho. En annan nyhet från Hemglass. Hasselnötsglass med chokladsås i nachoformat rån överdragen med mjölkchoklad och hasselnötter. Jag är den bästa konsumenten när det kommer till sånt här: ändra form på grejer och jag måste tydligen ha det! Vill verkligen äta nacho-formad glass? Helst genast!

 

Magnum Chocolate & Hazelnut Praliné. Nyhet från GB. Hasselnötsglass med belgisk choklad och karamelliserade hasselnötter. Jag smakade denna häromdagen och gillade den massor. Det var inte riktigt en fullträff på själva hasselnötssglassen enligt mig (dock sjukt krämig), men det var bra nära.

 

 

Magnum Intense Dark. Chokladglass omsluten av ett lager mörk choklad med 70% kakao. Som jag väntat på denna glass? Äntligen finns det en “enkel” glass att stilla mitt chokladbehov med. Älskar mörk choklad och älskar chokladglass. Tack GB!

 

Solero Organic Juicy Peach. Fruktigt isglasstäcke och en kärna av persikokräm. Känner mig lite skeptisk till denna, men måste ändå helt klart testa en varm sommardag. Kan bära eller brista. Såg att någon jämförde smaken med såna där persikogodisar bland lösgodis och det vore ju för bra för att vara sant.

 

 

Tivoli. Dessa då. Glass med sockervaddsmak(!) eller bubbelgumssmak(!). Skiter i att jag snart är 30. Ska lätt prova. Från Hemglass.

 

Happy glassommar folket!

 

 

114 gillar

Comments (27)

 • Hanna

  |

  Men hallå! Den där taco-glassen hade ju GB för några år sen. Vilka härmisar Hemglass är!
  Och persikoglassen låter underbar 😊

  Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • Ewe

  |

  Jag är mer en mjukglass/kulglass-person, men måste säga att den där nachoglassen såg ruggigt god ut! Måste smakas genast.

  Reply

 • Sophie

  |

  Persikoglassen var en besvikelse. Själva glassen smakade bara något om man tuggade på den, och knappt något då ens. Och persikokrämen hade lite nasty konsistens och smakade mer aprikos…

  Reply

  • Egoina

   |

   Attans! Men då vet vi det 😌

   Reply

 • Rosanna

  |

  Vill bara inflika att jag fortfarande kallar Twsiter för Spirello som den hette på den gamla goda tiden när jag var yngre och åt den konstant!!!

  Reply

 • Camilla

  |

  Soleron behöver du inte smaka. Ingen annan iheller 😂

  Reply

 • Mli

  |

  Åh! Du kommer med recensioner allteftersom du smakar va?! 😇

  Reply

 • Louise

  |

  Tivoli-glassarna är väl inte vegetabiliska? Gick in på hemglass.se och där står det att de innehåller mjölk

  Reply

 • Louise

  |

  Men soleron är helt vegetabilisk 🙂

  Reply

 • Jonna

  |

  Lakritsbåten är så god!!

  Reply

 • Johanna

  |

  Har smakat persikoglassen och jag tycker den var väldigt god! Men nachosen låter väldigt spännande!!

  Reply

 • Jessica

  |

  Minns också nachoglassen sedan tidigare, den fanns när jag var liten men hette då taco 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Vill ha nachoglassen i min mun precis exakt nu. Får nöja mig med att kolla på när andra äter den (äter inte mjölk produkter själv).
  Btw så kollade jag upp mer om tivoliglassen, blev så himla glad när du skrev att den var vegetabilisk (äntligen något jag kan äta!) Men det är bara naturliga färg och smakämnen som är det speciella med den… Den innehåller alltså mjölkprodukter och är inte helt vegetabilisk 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Men så konstigt, det stod ju så om den! 🙁 Jag ändrar!

   Reply

 • Anonym

  |

  Hej Regina!

  Lite tyngre fråga i ett glatt inlägg, men det handlar självklart om mat/dryck/socker och motion. Hur tänker du kring detta? Jag har själv svårt att finns balans i att träna så mycket jag vill OCH kunna äta det jag vill (i rimlig mängd) pga känns som att jag ”förstör” träningen. Men jag älskar tex ost, vin och godis och vill kunna äta det och njuta av det! Hur tänker du kring detta?

  Kram

  Reply

  • Vickan

   |

   Nu är ju inte jag Regina men har själv haft problem med sånt och som fd elitidrottare ville ändå lämna några ord! Det krävs rätt mycket för att du ska ”förstöra” din träning. De viktigaste målen är det du äter innan och det du äter efter din träning. Har du bra koll på dom grejerna så är det helt okej att låta sig själv njuta av grejerna man tycker om! Äter du bra kolhydrater innan passet och tillräckligt med protein och kolhydrater efter så kommer kroppen att återhämta sig och balansera ut det. Tycker också det är viktigt att tänka på att du unnar dig något du verkligen tycker om och det gör det hela mycket bättre! Äter du bara för att äta är det ju en annan grej. Hoppas detta hjälpte lite haha!

   Reply

 • Lisa

  |

  Men, den där Nacho-glassen kommer jag ihåg från när jag var liten!

  Reply

 • Ida

  |

  ÅH! Lakritsglassbåten lät ju för bra för att vara sann?? Måste testa!

  För övrig känner jag igen nacho-glassen så sjukt mycket! Fanns inte den när vi var yngre? Är ganska säker!

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Minns ej 🤔 Få har jag missat den i så fall 😭

   Reply

 • Ida

  |

  Uppföljning – Hittade den! “Winner Taco” – En taco-formad våffla med vaniljglass och kolasås, täckt med choklad och jordnötter.

  Så sjukt lik men ändå olik – hoppas att denna med hasselnötsglass, chokladsås, mjölkchoklad och hasselnötter är lika god (trots att jag är en sucker för kolasås hehe).

  Tacohej!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha tacohej!

   Reply

 • Bea

  |

  Äre bara jag som tycker det är synd att magnums huvudingredienser är skummjölk, socker och vatten, och att glassen inte innehåller någon grädde alls…

  Reply

 • Jenny

  |

  Nachoglassen OMG! Och folk i kommentarsfältet säger att den funnits tidigare. HUR har jag kunnat missa? Bra att du gjorde ett glassinlägg så jag inte missade igen <3

  Reply

 • Sofia

  |

  Icke att förglömma, Magnum Mint !!!! Jag har väntat på den glassen sen jag var i Australien Jan 2013.. Fem år senare och äntligen finns den här 😍

  Reply

 • Malin

  |

  Läste någonstans att chokladglassen tyvärr är en besvikelse, men hoppas att det inte stämmer!

  Reply

 • Mandy

  |

  alla “barnglassar” är ju i regel godast 😛

  Reply

Leave a comment

Arkiv