Veckans: öppnad yoghurt, beslutsångest & inställda planer

Veckans räddare i nöden: Att mamma erbjöd sin hjälp med att måla mitt sovrum var väldigt tur såhär i efterhand. Jag tänkte göra det själv och jag vill inte ens föreställa mig hur det hade sett ut då. Som ni vet är inte tålamod min starka sida och jag höll på att få psykbryt flera gånger, exempelvis när pappret på golvet och tejpen inte ville som jag ville. Men då sa mamma bara “nu tar jag över, du kan göra det här istället”. Life saver.

 

Bjöd henne på mat efteråt. “Jaha, det är här du tar alla dina selfies” sa mamma när vi stod i hissen. Ja såklart. Sjukt tidseffektivt.

 

Veckans beslutsångest: Jag beställde en säng nyligen. Jag tänkte komfort när jag köpte den och gick 100% utifrån vad som var bekvämt eftersom jag bestämt att jag ska sova som en prinsessa i resten av mitt liv (sjukt rimligt att bestämma tycker jag). Efter att ha provat sängar i månader bestämde jag mig till slut för en Jensen. Men oj vilken ångest jag plötsligt fick förra veckan. Borde jag valt en dyrare modell? Jag valde J2 (deras “enklaste” modell) eftersom jag tyckte att den var skönast, men har haft ångest då jag tänkte att om jag ändå ska lägga så mycket pengar på en säng så borde jag kanske ta en dyrare modell? Dyrare = bättre. Eller? Ska jag försöka avboka och satsa på en “bättre” modell, eller ska jag vara nöjd? Sån ångest SNÄLLA LUGNA MIG.

 

Veckans miss: På tal om att måla var ju veckans miss alla turer fram och tillbaka gällande färgen…hehe. Men vi har lärt oss en läxa i alla fall: provmåla alltid.

 

 

Veckans chansning: Köpte yoghurt för en vecka sedan som jag inte vågat äta eftersom det inte var något motstånd eller krrrsch-ljud när jag skruvade av korken. Den var alltså inte oöppnad. Har inte vetat vad jag skulle göra med den då det känns orimligt att slänga helt nyinköpt yoghurt. I lördags bestämde jag mig för att vara yolo och äta den ändå. Men det tog emot, speciellt eftersom jag nyligen lyssnat på Filmjölksmordet från Mordpodden. Men tänker att om någon verkligen skulle vilja förgifta yoghurt så kan de göra det utan att skruva av korken?

 

 

Veckans mest skickade artikel: Har nog aldrig fått så många länkar skickade till mig från er om samma grej. En dansk restaurang söker en person som ska vara sås-sommelier för en dag. Kraven är att man ska älska sås och äta mycket sås. Och ni tänkte på mig! Hur gulligt <3

 

Veckans antiklimax: Min helg. Hade så många planer, men en efter en blev de inställda. Har knappt gjort någonting? Men det visade sig vara ganska skönt ändå. Har gjort ansiktsmask, sovit ut, sett en halv säsong av Vänner och druckit vin i mitt fönster. Så redo för ny vecka nu!

 

102 gillar

Comments (41)

 • Ebba

  |

  Om sängen var den du tyckte var skönast så är det klart att du ska köra på det! Även om den var “billigare” är det ju inte precis som att den inte är dyr liksom, och även deras billigaste modell är ju fortfarande en Jensen-säng men sjukt bra kvalite. Däremot måste jag tipsa dig om att investera PÅ RIKTIGT i kuddar och täcke. Min sovkvalite förbättrades avsevärt när jag köpte riktigt bra kuddar och täcke. Så vill du spendera mer pengar (haha) så tycker jag att det är där du ska investera! Då blir ju hela sängen jordens bästa plats. Mitt täcke är King-size (2 m brett), supertjockt och tungt och på riktigt, det är det bästa materiella jag har köpt. Hoppas du löser säng-dilemmat! Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha tack för att du lugnade mig! Tänkte mest på att de andra modellerna kanske har längre livstid? Men som du säger så är det ju kvalitet oavsett. Bra tips med täcket 🙂

   Reply

   • Sabi

    |

    Jag tror inte heller att den “enklare” modellen är mycket sämre, dessutom är ju vikigast vad som känns skönt.
    Hemma hos mina föräldrar har min brorsa en fancy tempurmadrass som är SÅ JÄDRA MJUK så man typ sjunker ner helt med höften och (iaf jag) får skitont i ryggen, och då tänker jag typ, är det ens ergonomiskt och hälsosamt?! då föredrar jag en hårdare billigare säng haha… (Och ja jag sover i hans säng när jag är hemma och hälsar på då han oftast inte är hemma haha…. 😀 )

    Reply

   • Malin

    |

    Vi hade också svårt att bestämma oss nu när vi köpte vår säng. Ska man gå på 10, 15 eller 25 års garanti liksom, hur ska man veta? Vi gjorde som dig och tog den vi tyckte var skönast. Skiter det sig om 15 år så får vi väl köpa en ny, så resonerade vi i alla fall 🙂

    Reply

  • Julia

   |

   Alltså. 2 meter täcke. HUR BÄDDAR DU?!

   Reply

 • Emma

  |

  Men alltså va, filmjölksmord? Låter iofs fruktansvärt men måste ändå lyssna direkt

  Reply

 • Cecilia

  |

  Jag köpte min säng på trademax för 6000, haha!
  Billig och VÄRLDENS SKÖNASTE! Som en hotellsäng gånger 1 miljooooon! 😀
  Så i mitt fall var inte dyrare bättre 😉

  Reply

 • Robert

  |

  Det var en jättesnygg säng iaf. Har nog inte ägt tillräckligt många sängar för att kunna svara på om dyrare=bättre. 😉

  Reply

 • Teresa

  |

  Jag har haft tvångstankar i många år om att jag måste dubbelkolla så att allt jag äter inte varit öppnat pga rädd för att bli förgiftad. Jag vågar inte lyssna på mordpodden för jag får ångest av det men måste veta! Blev någon alltså förgiftad av filmjölk??! Och dog? 😦

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, men det var en kille som förgiftade sin familj med vilje i sitt hem. Så det finns inte någon mördare som går runt och förgiftar random filmjölk (vad jag vet….). Sjukt creepy oavsett!

   Reply

 • Fru K

  |

  Köpte precis en säng för sjuuuukt mycket pengar (motsvarar för mig mer än två månadslöner), en ska som sagt sova som en prinsessa! Och den är underbar, men det tyckte jag om min Ikeasäng modell budget för 10 år sedan också. Köper man en ny säng så kommer en bli nöjd oavsett, tror jag. Håller med föregående om täcke och kudde, och sen kör jag på olika täcken beroende på årstid. Älskar mitt vintertäcke från Jysk; känns som ett fluffigt duntäcke men är syntetiskt! 💚

  Reply

 • Ellen

  |

  Dyrare=inte nödvändigtvis bättre! Köpte en säng för 20.000 för några år sen, men nu har vi Ikeas billigaste eftersom jag fick så ont i ryggen. Satteeee…. Den kostade typ 2000 😅

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag har en billig säng från Ikea och den är det skönaste jag sovit i, har dessutom flera kompisar som säger samma sak. Så kör på den du beställt, ingen idé att lägga mer pengar än nödvändigt 😘

  Reply

 • Lina

  |

  Hahahaha vad jag relaterar till yoghurten!!! Ibland funderar jag på om det kanske ändå inte LÄT!!! Ibland yoloar jag och äter/dricker upp men när jag är lite mer ångestfylld slänger jag 😂

  Reply

 • Matilda

  |

  Jag skulle tagit den som var skönast. Det är fortfarande bra kvalité. Vi köpte vår säng förra året, den hade 15 års garanti och både de i prisklasserna under och över hade samma garanti. Tyckte du den modellen var skönast så är det den du ska ha! Sen åker du till en sängbutik och köper kuddar (sån skillnad med kvalitetskuddar för nacke och rygg!) Så kommer du sova som en gud!!😃

  Reply

 • Hanna

  |

  Men GAH på alla reklambanners! Nu var jag tvungen att klicka mig förbi hela tre stycken för att ens kunna se bloggen. Sen dyker dom upp igen titt som tätt… Vill inte gnälla för vet att det är din inkomstkälla, men det är så segt att inte få läsa utan att sidan blockeras av en massa jox.

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, men det förstår jag! Så störande ska det inte vara. Jag ser bara den lilla i sidan som man kan klicka ner? Ska undersöka vilka andra som ligger live på bloggen nu och om jag kan göra det mer läsvänligt 🙂

   Reply

 • Malin

  |

  Vi köpte en säng för 20,000 men det blir ju inte mer än 5kr natten på livslängden. Sååå viktigt att sova gott. Men har de ingen ”sova gott garanti”?

  Reply

 • Frida

  |

  Äääsch om den var skön blir det bra! Vi köpte en snorbillig bäddmadrass för att ha tills vi sparat ihop till en lyxigare. Flera tusen kronor spenderade vi sen och fick så ont i ryggen att vi knappt kunde komma upp ur sängen på morgonen 😒 Tyvärr hade vi gjort oss av med billiga madrassen men vi köpte en ny likadan igen och nu sover vi som kungligheter!! Så skit i priset liksom 👍🏼

  Reply

 • Celie

  |

  Min erfarenhet av sängar:

  Vi köpte en kontinentalsäng för 16.000. Vi tänkte att nu gör vi detta ordentligt! ….. Det var värdelöst!! Hade såå ont i ryggen o kunde inte ligga hur jag ville. Vi bytte madrasser 2ggr till den men det blev aldrig riktigt bra.

  Så jag köpte en 140-säng från jysk som kostade ca 2500kr. Så sjukt skön!!!!!! 😀

  Reply

 • Frida

  |

  Går det att fixa så att poddar inte stängs av pga din reklam på bloggen?? Hemskt störigt i-landsproblem 😅

  Reply

  • Charlotte

   |

   Haha. Ja jag håller med. Skulle vara super om detta fixades. 🙂

   Reply

 • Bella

  |

  Jag köpte en Jensens säng för ca 1 år sedan, ( en likadan som du köpt). Ångrar det inte för en sekund! Sover otroligt bra i den 🙂 Hela kroppen får bra ’stöd’ / avslastning eller vad man ska säga. Är super nöjd! Och som någon annan skrev, investera i bra kuddar och täcke! Har ett king size täcke, så jag älskar det! Det enda negativa är att påslakan kan vara rätt dyrt men det är det värt 😃

  Reply

  • Egoina

   |

   😍

   Reply

 • Amelia

  |

  Jag sov rätt bra i min gamla Jysk-säng. Hade inga större problem med rygg eller så (och då är jag både tjock och har såå mycket svank). Men när jag och sambon åkte på spa sa vi efter en natt “Kontinentalsäng it is!” Haha! Den var så skön och kändes så lyxig. Så ja, vi slog till på en säng för typ 28000 kr. Lite galet kändes det men förhoppningsvis kommer vi ju ha den i väldigt många år. Efter ett år är vi fortfarande supernöjda och sover så gott.
  Men vi provade alla prisklasser, från några tusenlappar till en för typ 100000 kr! Och den dyraste var verkligen inte skönast! Så gå på känsla. Det blir toppen. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha fick samma uppvaknande 😂 Härligt att ni är nöjda!

   Reply

 • Emma

  |

  Jaa köp ett dubbeltäcke, köpte ett med min kille men sen flyttade vi isär (distansförhållande) och sover nu för det mesta ensam med ett enormt täcke. Det är SÅ härligt<3

  Reply

 • Emilia

  |

  Haha jag känner igen mig i det du skriver om sängen! Min kille och jag köpte en dubbelsäng som efter mellandagsrea blev att kosta ungefär 7 000. Ursprungspriset var typ 16 000. Jag minns att jag nojade som tusan efter att vi hade beställt sängen att butiken hade lurat på oss en dålig säng. Alltså att dom skulle ha fejkat priset på 16 000 och att den egentligen aldrig hade varit värd så mycket hehe. Som jämförelse så fanns det ju sängar i butiken som kostade typ 100 000.. Sen kom sängen och jag har inte ångrat mig en natt efter det! Så billigt kan vara bra 🙂

  Reply

 • Charlotte

  |

  Med yoghurten, exakt samma sak hände mig! Jag är tydligen inte lika yolo för jag fick panik och slängde den😂

  Reply

 • @inredningsdesign

  |

  Jag var på väg att köpa den skönaste sängen som även var billigast (ca 9000 kr). Fick dock råd från butiken att de enklaste var byggda för att fungera för barn eller vuxna under 60 kg, alternativt som gästsäng. Ska en person över 60 kg sova i den dagligen (nattligen hehe) så skulle jag gå upp i prisklass för att den ska hålla i fler år. Så blev en för 15.000 kr istället.

  Reply

  • Egoina

   |

   Min kostade över 20 🙈 Så kan nog räkna med att den är bra då 😊

   Reply

   • @inredningsdesign / Instagram

    |

    Då kan du nog vara vääääääldigt lugn, och sova som en queen! Jag får nöja mig med prinsessesömn haha. Kan dock hälsa att min gästsäng i mammas och pappas stuga är enormt skön, och den kostade 3000 kr på IKEA. Konstigt det där…

    Reply

 • K

  |

  Nej men dyrare är inte nödvändigtvis bättre, det är ju personligt vad man tycker är skönt! Och om du dessutom provat olika och köpt den du tyckte var skönast ska du inte ha någon ångest alls, de andra var ju bevisligen inte bättre när du provade? 😄

  Reply

 • Tvek

  |

  Vi köpte nyligen ny säng, inte för att den gamla var dålig, utan för att min sambo är så himla lång att han inte fick plats i den gamla, haha. Det var lite knepigt att hitta en extra lång, utan fotgavel, som ska passa en kort och lätt människa, samt en koloss på över två meter och hundra kilo. Men det gick! Nu sover vi som kungar!

  Reply

 • Sara

  |

  Haha, var med om samma sak nu i våras. Vi köpte en ny säng pga ont i ländryggen. Och väljer den billigare framför den dyrare ”bäst i test”-sängen, då den billigare var bäst pris och skönast. Strax innan vi skulle få hem den blev jag jätteorolig att det skulle vara fel, även om byte ingick, bara för att jag snålat. Ältade det i flera dagar.

  Men är supernöjd nu, den är lika skön som utprovningen i butik visade. Dock tar det någon vecka innan man ”legat in sig” i sängen, och den formats efter kroppen lite bättre.

  Reply

 • Josefine

  |

  Jag och min sambo har haft våran Jensen J2 i snart 2 år och den är lika underbar att sova i nu som när vi provade ut den i butiken 😍 Så jag tror du kommer bli nöjd!

  Reply

 • Rakel spektakel

  |

  uff tänker mer att någon dummer öppnat och kanske spottat nån slemmig loska i yoghurten 🙁

  Reply

 • Malin

  |

  Har också en Jensen, samma modell som du köpt trooor jag, det vårt bästa köp! Alltså helt magiskt skön säng!!! Du kommer inte ångra dig. Men håller med övriga, köp riktigt lyxiga kuddar o täcken också 😍 Har brinkhaus täcken, ruskigt lyxiga med superdun och egyptisk bomull runt om men may gad, de bästa täckena vi ägt 🙌🏻

  Reply

 • Sara

  |

  Kollar alltid alla korkar och förpackningar innan jag lägger dem i kundvagnen

  Med vänlig hälsning, psykot 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Men smart! Måste börja med det!

   Reply

 • kristine

  |

  Jag fick hem min Jensen J2 i januari och är supernöjd verkligen, fantastisk säng. Vi har 25 års garanti på vår säng och det bör rimligen vara samma för dig, så det finns nog ingen anledning att vara orolig! 🙂

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv