Follow my blog with Bloglovin

När Nina & Hannah fyllde 30

Gänget jag lärt känna här i Helsingborg har en tradition att vi ordnar en överraskning för den som fyller 30. Himla gulligt och kul initiativ tycker jag! Näst på tur var Nina och Hannah. Eftersom de fyller år nära varandra bestämde vi oss för att slå ihop firandet. Vilket hemlighetsmakeri det har varit alltså. Själva täckmanteln för hela grejen (så att vi visste att de skulle vara lediga den dagen) var att jag bjöd in till ”inflyttningsfest”. Lite weird att ha inflyttningsfest bara en vecka efter att man flyttat in, men de gick på det.

Tror aldrig jag haft igång så många olika gruppkonversationer samtidigt på Facebook som jag haft de senaste veckorna. En om min ”inflyttningsfest”, en om Nina och Hannahs överraskningsfest och en om Ninas överraskningsfest som Hannah drog igång och alla fick spela med i (HAHA). Dessutom hade tjejerna en grupp om min present där Emelie tog initiativ till en present som alla skulle lägga ihop till som såklart var fejk eftersom Nina och Hannah inte skulle köpa någonting. Så många lögner.

I alla fall. I lördags var det dags!

 

Vi lurade hem tjejerna till mig redan vid 11.00. Jag frågade Hannah om hon kunde komma och hjälpa mig att förbereda. Men det var ju bara en cover, för när hon kom dit såg det ut såhär. HURRA!

 

Födelsedagstjejerna! Nina dök upp i träningskläder, vilket visade sig vara mycket praktiskt inför nästa aktivitet.

 

När vi hade druckit bubbel, ätit snacks och spanat in min lägenhet gick vi vidare.

 

Till Prison Island! Prison Island är ungefär som Fångarna på Fortet. Man går in i en cell och sen ska man lösa en utmaning. Man har en och en halv timme på sig att lösa alla celler och man kan göra om cellen så många gånger man vill tills man är nöjd med sina poäng.

 

Dagen hade tema Nina vs Hannah och jag var i Ninas lag. Här ser ni hela laget! Heja oss!

 

Prison Island var verkligen så roligt! Stort tips! Ska dock erkänna att vi inte helt förstod alla uppgifter och vissa saker var riktigt svårt. Men bra blandning av fysisk och psykisk stimulans.

 

Sedan var det dags för lunch och vi tog taxi till nästa stopp.

 

Nämligen Etoile! Jag valde Etoiles special-ceasar som var amazing. Tänker alltid att det borde vara tomater i ceasarsallad och Etoile tänker tydligen som jag.

 

Efter lunchen var det dags för tipsrunda. Tipsrundan sträckte sig från Etoile till nästa station och hade tema 1988 såklart.

 

Då det var jag som hade gjort tipsrundan kunde jag dricka cider och njuta av vädret medan de andra funderade. När jag placerade ut frågorna dagen innan (med geotaggar) ösregnade det, så det var lite mer behagligt denna gång.

 

Tipsrundan gick hem till Viccan där vi skulle vara resten av kvällen, men alla ville hem och fixa till sig först så jag åkte också hem en sväng.

 

Hade först på mig en klänning som gick ner över axlarna som ni vet, men fick fullständigt panik på den precis innan jag skulle gå. Jag klarar inte av att inte kunna röra mig utan att saker glider upp eller ner och är obekvämt. Så jag bytte om igen och det fick bli denna bekväma från Bubbleroom (annonslänk).

 

Sen sågs vi hos Viccan, åt trerätters, hade musikquiz, drack hot shots och sjöng allsång. Sen fick vi feeling och gick ut och dansade. Men bilderna slutar här eftersom jag hade för kul helt enkelt. En riktigt jäkla pangdag. Tror jag skrattade 80% av min vakna tid. Rekord!

 

Tack för att ni fyller år <3

 

134 gillar

Kommentarer (16)

 • Mathilda

  |

  Ska överraska min pojkvän med prison island på han 25 årsdag!! Blir nog lyckat. Blir man svettig?

  Svara

  • Egoina

   |

   Mja lite. Men man måste inte vara träningsklädd tycker jag. Ha dock bra skor!! 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Härligt att få skratta lite(eller mycket rättare sagt). 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Vilken rolig dag och en helt fantastisk tradition ni har!

  Svara

 • Emilia

  |

  Vilken härlig dag! ? kan du inte berätta mer om tipsrundan och hur du gjorde geotaggningen osv?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gjorde tipsrundan med appen tipsrundan.se. Den är lite buggig, men funkar helt okej. Frågorna fixade jag utifrån 1988’s Wikipedia-sida samt saker jag googlade. Det tog sin lilla tid. Frågorna har tema 88, men allt handlar inte om 88. Tror kanske det hade blivit tråkigt då. Hör av dig om du vill ha frågorna, kan skicka dem ?

   Svara

 • Nina

  |

  Tack för att du är bäst på att fånga upp allt i bild och text så att jag i skrivande stund kan dö skrattdöden på tåget bara av tanken! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tack för att du fyller år ???

   Svara

   • S

    |

    Fick sån himla feeling av att du skriver ”tack för att du/ni fyller år”, känns så fint! Kan inte riktigt beskriva det, men blir helt varm inombords av att du tackar för det. Tycker att folk borde ha den inställningen, att vara glad för tillfället att ha trevligt ihop, mer än ”GRATTIS!!!” (Vilket är ett ord jag hatar förresten) MVH knäpp 😀

    Svara

    • Egoina

     |

     <3

     Svara

 • Sanna

  |

  Såg denna länken och tänkte genast på dig! Perfekta extraknäcket haha 😉
  https://www.aftonbladet.se/a/p6b9Mo

  Btw, är det många kommentarer som du inte godkänner? Brukar inte kommentera så ofta men de senaste veckorna har jag gjort de några gånger men mina kommentarer finns aldrig med. Gör ett försök från datorn denna gången ist och ser om det bara är mobilen det inte funkar på…

  Svara

 • Nathalie

  |

  Åh vad underbart och vilket roligt firande!! Jag vill också testa på prison island! Måste man vara minst tre där med eller går det bra att vara två?
  KRAM <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vet faktiskt inte. Kolla på hemsidan 🙂

   Svara

 • Anna

  |

  Tips till kläder som går ner över axlarna: underklädestejp! Sån där tejp som finns på underklädesavdelningar som är dubbelhäftande och genomskinlig. Tejpar alltid fast på axlarna, så kan man röra sig utan problem sen.

  Svara

 • Malin

  |

  Måste bara säga att jag gillar din och Moas podd! Dock kan kontrollfreaket i mig bli lite galen ibland så jag bara måste få säga ett par saker haha! Ja, det är böter på flera tusen kronor om man glömmer att deklarera, och ja OCR numret är det unika numret som gör att man vet att just en själv betalat sin egna faktura, så det är två jätteviktiga saker att komma ihåg 😉 Hoppas ni inte tar illa upp utan bara tar det informativt!
  Med vänliga hälsningar, tjejen som alltid försöker ha koll på läget och vill att alla andra också ska ha information! :* Puss på er!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv