Follow my blog with Bloglovin

13 pack- och flyttips

? Innan du börjar packa: gå igenom kläder och skänk det som inte blivit använt på två år. Seriöst. Har du inte använt det på två år kommer du aldrig använda det. Förutom speciella plagg som typ en bröllopsklänning då såklart.

 

? Och när vi ändå är inne på att rensa. Gå igenom allt smink och produkter innan flytten och släng det som är gammalt. Gå även igenom sladdar som du inte längre använder eller har elektroniken till (fler än vad man tror) och gammal post och reklam som du samlat på dig. Inget av detta behöver följa med till det nya boendet.

 

? Flytta kläder enkelt och skapa mindre jobb till dig själv genom att låta dem hänga kvar på sina hängare. Trä en soppåse över galgarna och kläderna och gör ett hål längst upp. Knyt sedan ihop påsen längst ner och voila:

 

Bildkälla.

 

? Packa en övernattningsväska som innehåller allt du behöver den första eller de första dagarna. Glöm inte saker som kaffe, toalettpapper och tvål.

 

? Istället för att slå in glas och servis i papper och bubbelplast kan man använda sina kläder, strumpor och handdukar. Jag har använt mina tjocktröjor som vaddering i nästan varenda låda tror jag. Bra till vaser till exempel. En i varje ärm och så virar man in den tredje i resten av tröjan. Perfekt!

 

? Under flytten: låt flytthjälparna ha olika stationer istället för att alla bär hela vägen och springer upp och ner en miljon gånger. Exempelvis kan en person lyfta ut ur lägenheten, en person in i hissen, en person ut ur hissen och en in i bilen.

 

? Var rädd om ryggen och packa svintunga saker i resväskor med hjul.

 

 

? Skydda bord och möbler med hjälp av lakan och kuddfodral. Trä lakan över möblerna och skydda från repor och annat.

 

? Överdriv inte antalet flyttlådor. Allt som är mjukt kan packas i soppåsar.

 

? Packa lätt i flyttlådorna. Det finns inget värre än flyttlådor man knappt kan lyfta. Packa tunga saker jämnt på botten och fyll sedan upp med kuddar eller filtar. Flytthjälpen kommer tacka dig!

 

? Skriv på flyttlådorna var de ska så att de hamnar i rätt rum direkt.

 

 

? Ofta får man nycklarna en dag innan själva flytten. Använd den dagen/kvällen till att flytta ömtåliga saker. Speglar, större vaser eller andra känsliga saker vill man inte packa ner och kan vara smart att flytta först med bil.

 

? Se till att det finns glas tillgängligt att dricka ur eller exempelvis burkläsk till ditt flyttcrew. Och såklart flyttpizza efteråt!

 

Happy moving! ?

 

157 gillar

Kommentarer (25)

 • Fredrik

  |

  Vi köpte billiga lastvagnar (såna på två hjul som det går att stapla ett par kartonger på) och oj vad det sparade på flytthjälparnas och våra ryggar! Ett helt bohag från lastbil in i lägenhet på mindre än en timme, utan att vara nämnvärt trötta!

  Svara

 • Frida

  |

  Skulle vara kul att få se bilder på den tomma lägenheten sen när du flyttat in, så man vet utgångsläget liksom ? hoppas flytten går bra!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Bra tips! Men omg hur många vaser har du? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha alltså jag blev så CHOCKAD!!! När jag flyttade hit hade jag en enda. Nu har jag typ 10 stycken??? Sinnessjukt ju.

   Svara

 • Emmy

  |

  Böcker i papperskassar, aldrig i kartonger!

  Svara

 • Caroline

  |

  Min pappa äger en flyttfirma och det värsta de vet är när folk packar i annat än flyttlådor, för då är det inte alls lika lätt att packa in i flyttbilen. Varje gång jag fått hjälp att flytta har han ringt ish varje dag och påmint att ALLT som får plats i en flyttkartong ska vara i en flyttkartong, till och med dammsugare, lampor, småmöbler och annat sånt som man kanske tänker ”äh smidigare att bära ut till bilen än att slösa en hel flyttlåda”.

  Såklart skillnad om man inte anlitar en flyttfirma utan tar allt själv, då kan man väl packa som man vill och dra ner på antalet flyttkartonger. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha stackare! Men tycker han att man även ska packa kuddar, täcke, jackor osv i lådor? Känns så sjukt waste tycker jag. Soppåsarna kan man ju bara slänga in i slutet 🙂 Fattar dock att han känner så angående lampor, dammsugare etc.

   Svara

   • BB

    |

    När mamma flytta med flyttfirma så var de krav på endast flyttlådor. Blev svindyrt då familjen på 6 personer skulle flytta och alla kläder/handdukar/sängkläder skulle ha lådor!

    Svara

    • Egoina

     |

     ?

     Svara

  • Linda

   |

   Tänkte precis kommentera samma, då min pappa också jobbar med flytt och är på mig när jag flyttar ”bara lådor!!”. Tror det blir lättare och mer effektivt att bära, man kan ju stapla liksom? Men förstår om man flyttar själv så vill man kanske dra ner på antal kartonger 🙂

   Svara

   • R

    |

    När jag och min sambo flyttade ihop pallade han inte heller fixa lådor. ”Det blir jättebra med kassar!” -.- Det blev fler vändor med bilen och tog mer plats i lägenheten pga gick inte att stapla. Och det blev mycket mer att gå eftersom det gick in mindre i varje kasse. Aldrig mer kassar!

    Flyttlådor må vara dyrt, men ofta kan man få bananlådor gratis av sin mataffär. Jättebra till böcker eftersom de är mindre 🙂 Så man kan packa dem fulla.

    Svara

 • Olivia

  |

  Släng inte! Skänk eller återvinn ?

  Svara

 • Rebecca

  |

  Tips!! Åk dagen innan flytt och sätt upp lampor så slipper du fixa med det på själva flyttdagen 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Nu fick man lite flyttinspiration, faktiskt. Möjligt att jag ljög lite där men man vet aldrig när det sker. 😉

  Svara

 • S

  |

  Varför knyta sopsäcken under kläderna och göra hål i botten på säcken för galgarna? Är det inte lättare att slösa tejp och bara stoppa ner kläderna (som de hänger) i säcken och sen tejpa öppningen runt hängaren? Obs, genuin fråga om vad som är lättare, har aldrig gjort det själv. Tänker också att det är dumt att förstöra massa säckar genom att göra hål i botten på dem

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänkte också så först, men att det vore dumt att slösa tejp i onödan. Men som du säger så förstör man ju påsarna då. Hmm. Nog bättre att slösa tejp och göra som du säger!:)

   Svara

 • N

  |

  Bra inlägg! Lycka till med flytten:)

  Svara

 • Nina

  |

  Tips är att skriva på både kortsidorna och uppepå lådorna och inte bara på ett ställe. Det slutar alltid med att det är just det stället som sen står intryckt mot väggen tex ?

  Svara

 • Nataliew

  |

  Ändå väldigt imponerad över hur genomtänkt ditt flyttlass ändå är när du i podden beskrev dig mer som ”slänga ner allt och hoppas inget går sönder” person. Haha 🙂 kontrollmänniskan i mig fick lite mer ro nu ???

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha. Tur att du fick ro, men tyvärr är jag bättre på att ge tips än att följa dem… 😉

   Svara

 • Sophie

  |

  Hjälpte min svärmor flytta hennes pappas lägenhet till ett förråd när han gick bort förra våren. Just det där med stationerna är det absolut bästa tipset! Vi började med att alla sprang som yra höns och var halvdöda efter en halvtimme (det var maj och typ 30 grader???), sen bytte vi till stationer. Blev plötsligt inte ens jobbigt!

  Svara

 • Emma

  |

  Perfekt inför den kommande flytten. Flyttade senast i december och snart är det dags igen. Suck, jag har inte hunnit glömma hur jobbigt det faktiskt är tyvärr… lycka till med flytten nu?

  Svara

 • Mli

  |

  Åh tack!! Flyttar om en månad, så pepp!

  Svara

 • Matilda

  |

  Tänkte passa på med ett till tips angående flyttpizza som jag och min sambo körde när vi flyttade ihop. På onlinepizza och foodora och liknande kan du förbeställa mat, så alla som skulle hjälpa oss fick bestämma pizza dagen innan och jag förbeställde till kl 13.00 dagen vi skulle flytta. Jättebekvämt att de bara plingade på dörren så man slapp åka och hämta/eller beställa på själva dagen.

  Svara

 • Fanny

  |

  På varje låda skrev jag i vilket rum lådorna skulle placeras.. tror du detta följdes?? NEJ. Allt var felplacerat och fick organisera om allt själv, så drygt ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv