Follow my blog with Bloglovin

Flyttfeber

Tack för all förståelse, pepp och kärlek. Ni gör det tusen gånger enklare för mig att vara sårbar och det är jag så tacksam över. Ni anar inte hur svårt det har varit att inte prata med er om det här. Ni är ju mina kompisar! Men ibland behöver man tid att få smälta saker själv och dessutom har jag en annan person att ta hänsyn till såklart.

I alla fall. Jag började packa igår. Haha åh jäklar vad jag förträngt hur drygt det är. Fick panik en bit in och gick iväg och skänkte en tredjedel av min garderob. För att vara en person som aldrig har något att ha på mig så har jag väldigt mycket kläder… Och vi ska inte ens tala om alla krämer och skit? Jag måste sluta tänka att jag ska “spara” saker till speciella tillfällen och börja använda det istället. Kan ju öppna en butik snart.

Ser inte fram emot att fortsätta ikväll. Men nu: kaffe. Jobbar i Malmö idag och nu är det dags för knäckebröd och en stor kopp kaffe. Behöver verkligen det. Sover oroligt för tiden eftersom det är så mycket att tänka på och för att jag är sjukt spänd såklart. Som resefeber…fast flyttfeber : ))

 

Selfie från en annan dag. Har ej så välvårdat hår idag. Somnade med vått hår och dessutom sträckte jag foten när jag skulle ta ner en låda och haltar lite halvt. Haha.

 

89 gillar

Kommentarer (24)

 • Malin

  |

  Gud så jag känner igen mig i det där att spara till speciella tillfällen! Min kille har de senaste åren verkligen hjälpt mig att försöka vända det där för han är en sån som använder nya kläder, parfymer och vad det nu kan vara på en gång när han köper eller får de, och jag försöker nu ta efter lite grann! Livet är för kort för att inte njuta av nuet, och krämer hinner faktiskt bli dåliga om man inte använder upp de i tid (been there, done that), så det är bara att köra! Något jag dock håller fast vid är sparpengarna, för där gäller det inte att använda, åtminstone inte när man sparar till en lägenhet. Kan spendera pengarna på lägenheten sen när vi köper den men innan dess är det se men inte röra haha!

  Svara

 • Annie

  |

  Om du vill bli av med sparmani och behov av prylar – läs Prylbanta. Finns ingen självhjälpsbok (av flera hundratals jag läst) som förbättrat mitt liv så mycket som den. 🙂

  Svara

  • Bella

   |

   Håller med! Kan även rekommendera författarnas blogg, minimalisterna.se! ??

   Svara

  • Ninis

   |

   Kul att boken heter Prylbanta och så måste man shoppa en ny bok för att läsa om hur man lär sig shoppa mindre prylar :’)

   Svara

   • Sabina

    |

    Man kan ju låna den på biblioteket 😛

    Svara

 • Robert

  |

  Haha, lite synd med foten och håret men det går nog över. 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså jag måste bara få fråga en sak! Du brukar ju säga att du fryser mycket, hur löser du det när du jobbar någon annanstans än hemma och vill se “respektabel” ut? Jag är ute på min praktik och börjar nästa år jobba, och vill gärna ha en casual business look men tycker det är så svårt då det är så kallt överallt! Jag skulle jättegärna vilja ha skjorta, kavaj och jeans, eller blus och kostymbyxor t.ex., men skulle frysa ihjäl om jag tog på mig det nu. Har just nu löst problemet genom att använda tjocka polotröjor tillsammans med byxor, eller ibland en poncho över nån enklare fodralklänning, men känner ändå att jag saknar möjligheten att gå lite “tunnare” klädd. Att gå i tjocka stickade tröjor ett halvår varje år känns ju inte så roligt… Hur gör du?

  Svara

  • elin

   |

   Jag har exakt samma problem 🙁 har alltid leggings under jeansen och en t-shirt/långärmad tunn tröja under skjortan. Sen har jag en finare, tunn halsduk (typ scarf) som jag lägger runt mig när det behövs, men oftast sitter jag ändå och huttrar..

   Svara

  • Lisa

   |

   Tips från en som köldallergi: du kan vara classy även om du arbetar! Jag har alltid strumpbyxor under mina jeans eller långkalsonger beroende på vädret och det syns inte. Och när jag arbetade så hade jag en lite tunnare polojumper med en kavaj över! Eller en stilig polojumper helt enkelt. Klä dig inte i blir bara för att alla andra gör det. Klä dig i det när vädret tillåter och håll dig stilig och varm under tiden!

   Svara

  • Sofia

   |

   Jag brukar köra varma leggins under kostymbyxorna och sen en tunn men varm marinoullströja under en blus (som är i skjortform liksom så den täcker tjocktröjan och är lös så det inte syns att jag har något under). Har också då en tunn svart tröja eller linne under och ibland en kofta över. Vips så har jag 4 lager på överkroppen och ser ändå proffsig ut 😀

   Svara

 • S

  |

  Sårbarhet är det relationer handlar om, och relationer är vad livet handlar om. Det är vackert. Fint att du delar. Men jag tänkte fråga om dina tankar i en helt annan sak. Du brukar ju ge bra råd. Jag har jobbat extra som socialpedagog bredvid studierna. Det har passat jättebra eftersom det är mycket kvällar, nätter och helger. På mitt avtal hette det “stödpedagog” eftersom jag inte var klar med min utbildning, som är i statsvetenskap, men alla på arbetsplatsen har samma uppgifter och ansvar. Nu är det så att jag är klar med kandidatexamen sedan rätt många månader men inte riktigt har tagit tag i det eller fått gehör när jag har påpekat att min lön bör ändras, eftersom jag fortsatt plugga master och fortfarande bara jobbar då och då. Nu ska jag jobba heltid över sommaren och har till slut fått till ett möte. Jag får nu efter mötet en ok ingångslön för yrket men generellt sett är den kanske 3-4000 kr lägre än vad jag skulle kunna få med min examen i rätt bransch. De vill gärna ha kvar mig på heltid framöver. Jag trivs på jobbet och är rädd att ett “seriösare” jobb skulle vara mindre kul, mer jobb, mer stressande, men det är också helt enkelt bekvämt att stanna i något jag känner till. Jag vill dock snart köpa lägenhet och vill ju egentligen komma upp i den lön jag är “värd” samt komma in i rätt bransch för att sedan kunna avancera. Så egentligen kanske jag redan själv inser att jag borde ta mig vidare. Det vore dock intressant med lite generella tankar kring problematiken. Tänker du mycket långsiktigt och på karriär eller mer på trivsel? Känns lite dumt att lämna ett jobb jag tycker om. Tusen tack på förhand!

  Svara

  • Josefin

   |

   Ska inte lägga mig iii (jo lite!) men varför betalar de inte dig en lön du är värd? Och varför får du inte gehör? Låter ju bekvämt för dom att ha en supertjej som du är, med en schysst utbildning men inte betala för det….! Nä, antingen får de höja din lön eller så tycker jag du ska hitta en arbetsplats som värderar dig till 100% 🙂

   Svara

   • S

    |

    (Ingen kommer nog läsa det här för att jag är lite sen på det, men äh.) De betalar mig den ingångslön som är vanlig som socialpedagog i min kommun. Men det jag har pluggat till har generellt högre ingångslön och kanske bättre chans till att avancera. Men det är ju rimligt att jag inte får den lönen på ett jobb där jag jobbar som soc.ped. och har helt andra uppgifter.

    Svara

 • Nathalie

  |

  Jag är en hejare på att spara på saker, tänker att jag nog behöver dem vid ett senare tillfälle som aldrig kommer 😛 Jag har till och med tallrikar jag inte kan äta ifrån för jag tycker de är “för fina”, kan tillägga att de är från DOLLARSTORE (!!) haha.
  Kram

  Svara

 • Linda

  |

  Bara jag som älskar att flytta? I januari förra året fick vi veta att vi skulle få en ny lägenhet i juni, alltså ett halvår senare. Jag började rensa och fixa så fort jag skrev på kontraktet, haha. När flyttdagen äntligen kom var jag så himla taggad! Det där pirret i magen, när vi lämnade över nycklarna och glädjen i bilen på väg till nya lägenheten. Det var till och med kul att bära kartonger. Nu kanske jag glorifierar det hela lite, men alltså jag hade lätt kunnat flytta nu igen bara för att få uppleva den känslan och att få sätta tänderna i ett nytt projekt, trots att jag är nöjd med vår lägenhet just nu.

  Svara

 • Lisa

  |

  Blus skulle det stå!

  Svara

 • Annika

  |

  Hahah det där med krämarna alltså.. har alltid gjort precis likadant. Det blev typ en miljon burkar och flaskor överallt som jag inte ville använda till vardags för de var för “fina” för det. Men för ett tag sen märkte jag att mycket av det jag sparat på blivit dåligt och då fick jag dåligt samvete istället. Har gjort samma sak med fina chokladaskar osv, vilja spara till ett speciellt tillfälle för att inte slösa bort det liksom. Men jag försöker tänka om nu. Och det är faktiskt väldigt mysigt att få använda sina fina krämer fast än det är en helt vanlig dag! Försöker se det som att fina produkter och lite dyrare choklad mm är små saker som kan ge lite extra upplyft i vardagen, då känns det inte som slöseri? Utan mer som när man unnar sig finkaffe mitt i veckan och det är ju en bra känsla?

  Svara

 • Åsa

  |

  Haha! Jag läste lite fort och kanske kanske antog lite av vad jag skulle gjort så jag läste ”…och gick iväg och sänkte en tredjedels flaska vin.”. Ett tips nästa gång du får panik 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Angelique

  |

  Åh kände igen mig en del i inlägget, har också “flyttfeber” just nu och det är när jag ska sova som det kommer fram. Det där med krämerna, jag har haft köpstopp av alla sorts skönhetsprodukter, alltifrån duschgele till smink, i säkert ett år inför min flytt, och jag har fortfarande massor kvar, det enda jag behövt köpa under hela tiden har i princip varit nån mascara och deo haha, lovar mig själv att inte samla på mig ett stort lager av allt i framtiden..

  Svara

 • S

  |

  Mååste fråga (obs inget illa menat) då jag liksom du är språknörd och har sett dig skriva detta förut, “för tiden”, är det svorska? Visst används for tiden på norska, medan vi i svenskan säger nuförtiden??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Det kan mycket väl vara så. Trodde faktiskt det var korrekt svenska.

   Svara

   • M

    |

    “För tillfället” eller “nuförtiden” men inte “för tiden”, det har jag aldrig hört 🙂

    Svara

 • Sofie

  |

  Stor igenkänningsfaktor på att spara krämer och dylikt till “ett bättre tillfälle” ? Helt sinnessjukt egentligen. ?Har blivit bättre på att använda grejerna och slipper då stå med flaskor/burkar som är halvfulla för att jag inte vill använda upp det sista. ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv