Follow my blog with Bloglovin

Veckans: gula klänningar, munsårsplåster & engagement planner

Veckans humör: Så stressad. Jag tror kanske jag har underskattat det här med flytten en aning. Folk frågar om jag börjat packa än och jag typ skattar som svar. Tänkte att det tar max en dag, men så säger folk att det tar minst tre dagar att packa. Tre dagar??? Det kanske är skriva-på-lådor-och-sortera-varenda-pryl-människor. Jag vet inte. Jag är med en häll-ner-allt-och-hoppas-att-inget-går-sönder-person.

 

 

Veckans creepy: Jag googlade ”gul klänning”. En timme senare såg det ut såhär när jag gick in på bloggen. Visst att specifika saker man tittat på dyker upp som retargering. Men det här är faktiskt bara creepy. Något som är ännu mer creepy är att en läsare skrev att hon pratade om en bok på ett utvecklingssamtal och sen var det reklam för boken på både Facebook och Instagram. Hon PRATADE om den. Pratade! Vad händer??

 

Veckans flashback: Förra helgen när jag glömt mitt leg, försökte komma in och blev stannad av vakten. Då kom Sanna på den briljanta idén att vi skulle hålla min blogg och mitt mobila bank-id bredvid varandra. Ehh jaha okej. Till vilken hjälp det nu skulle vara? Till slut blev vakten så trött på oss att vi fick komma in. Hehe.

 

 

Veckans beroende: Såna här munsårsplåster är ju världens bästa uppfinning! Det dumma är bara att det är så kul att dra av dem. Så det blir en dyr historia för mig : ))

 

Veckans idé till yrke: Jag kom på en ny business jag borde dra igång: engagement planner! Som wedding planner fast man planerar själva förlovningen istället. Tänk vilket kul jobb! För alla de som vill fria, men inte har några bra idéer. Då kan de komma till mig och så har vi ett möte där de får berätta om förhållandet, hur de träffades, interna grejer, vad den andre gillar osv. Sen återkommer jag med tre förslag. Sjukt bra idé, visst?

 

112 gillar

Kommentarer (44)

 • B

  |

  Omg, vi är two peas in a pod. Är också väldigt sugen på gula klänningar.
  Angående sociala medier… Ni kommer inte tro mig men det har hänt FLERA gånger att jag TÄNKT på vissa personer som jag haft noll kontakt med, dagen efter har de kommit upp som vänförslag på Facebook. Ibland när jag är på en tillställning, detta utan att ha sökt på personerna där, eller att jag markerat att jag varit på tillställningen, så kommer en hel drös med vänförslag, alla som varit på samma plats.

  Vi testade att prata om endast en sak utan att söka eller skriva det någonstans på nätet. Tror du inte vi båda får upp reklam för produkten??

  Ibland har det varit så sjukt att jag inte sagt något för jag trott att folk kommer tro jag fått en skriv lös…

  Svara

  • Egoina

   |

   Men lägg aaaaav så läskigt!!!! Jag måste testa att prata om något och se vad som händer.

   Svara

  • ab

   |

   Har platstjänsterna på mobilen varit på medan du har varit på tillställningen?

   Svara

 • Sara

  |

  Jag fick för några veckor sen ett sånt där häfte med rabatter och sa något i stil med ”kolla det finns rabatt på Fridays”, senare öppnar jag instagram och vad ser jag där om inte reklam från Fridays… haha

  Svara

 • R

  |

  Alltså, du har ju flyttat förut väl? Så du känner väl dig själv – men jag skulle absolut behöva mer än en dag på mig. Tänk att packa allt porslin med silkespapper och grejer?

  Vi har faktiskt också tillträde till vår lägenhet om bara två veckor. Studentlägenhet – lever again! Men eftersom studentläggan kostar typ inget (inte nu när man har jobb) kommer vi ha kvar den i sex veckor till, så kan vi ta emot möbler och flytta över lite i taget utan att behöva initiera totalt kaos. Förhoppningsvis.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jo, men minns inte eftersom jag förträngt det ? Åh kul med ny lägenhet!

   Svara

 • Madde

  |

  På fullaste allvar så pratade jag med min kille om Lager 157 och att jag eventuellt skulle åka dit och kolla efter jeans till vår dotter. Jag har aldrig googlat på Lager 157, aldrig varit i butiken, aldrig handlat något osv osv.
  Dagen efter fullkomligt väller det in MAIL från Lager 157 till min privata mail, jag kan ju söka i mailhistoriken och jag har aldrig fått ett mail från Lager 157 innan men nu helt plötsligt får jag minst 3 om dagen.

  Det känns som att jag borde ha en foliehatt på eller något men det är verkligen skumt.

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • M

  |

  En kollega till mig sa att mobilen ”hör” vad man pratar om och att det kan komma upp reklam utifrån det. Trodde inte på det. Men är det sant? Hur funkar det?
  Om det är så, tänk alla ”hemliga” samtal den hör… alltså kan det verkligen vara så?? Man får väl inte avlyssna människor hur som?

  Svara

  • ab

   |

   De hänvisar nog till att mobilen hela tiden lyssnar efter om du ska säga ”Hey Siri”, ”Ok Google”, osv. Antingen tas det för givet att man genom att skaffa en mobil med den funktionen har gett sin tillåtelse eller så det finns säkert med någonstans i avtalet man bockade ”Jag accepterar villkoren” på första gången man startade den nya mobilen.

   Svara

 • Kattis

  |

  Har du inte sett den där videon som snurrade för ett tag sen, med ett par som pratade om kattmat (utan att ha katt eller anledning att köpa kattmat)? Det är ju läskigt men tydligen så det är numera, haha.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag ser inget munsårsplåster på bilden där men jag kanske missuppfattade nåt. 😉

  Svara

 • T

  |

  Åh! Kom på i helgen att jag ska fria till min sambo när han fyller år i maj. Tänkte mer att chocken skulle räcka som ”kul grej”. Borde jag slå på stort istället och kontakta en engagement planner?

  Svara

  • Egoina

   |

   Såklart behöver man inte göra en megagrej av det (är ju redan en grej!). Men du kan boka mig ?

   Svara

 • Sara

  |

  Angående packning.. Beror givetvis på hur mycket stor man bor och hur mycket prylar man har. Men TRE dagar för att packa? Näää. Jag är en noggrann och strukturerad packare. Om det inte är ett stort hus skulle jag lätt kunna packa på en dag. Max! Förstår inte folk som packar långsamt 😮

  Svara

 • Siggg

  |

  Igårkväll pratade jag å min syster om ett gammalt ligg till henne. Imorse dök han upp som förslag till henne på instagram? de gula klänningarna däremot tyckte jag inte va konstigt. Det är väl så det fungerar med reklam på bloggar och facebook osv?? det blir anpassat hela tiden efter va man googlar på och vilka sidor man varit inne på

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Det där med riktat reklam alltså… Har hänt för många gånger. Kollade klänningar på Zalando. En minut senare får jag mail av, tadaa, Zalando: ”Baserat på din senaste sökning” etc. Jag var inte ens inloggad!
  Här även exempelvis pratat om saker med någon, och hips vips dyker den saken upp på nätet överallt. Helt sjukt….
  Ännu sjukare – har också hänt när jag TÄNKT på något, att det sen dyker upp på nätet här och där. Creepy.

  Svara

 • Johannisson

  |

  Haha, jag bara skrev en fin dikt och frågade om vi skulle gifta oss. Inte så mycket ståhej, men han sa ja ändå. Om fyra månader smäller det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Underbart! Grattis! <3 <3

   Svara

 • Linn

  |

  Vad skönt att det är fler än jag som får extremt riktad reklam, trodde på riktigt att jag var paranoid där ett tag ? Jag får upp reklam om grejer jag pratar om hela tiden på instagram. Ibland får jag till och med upp reklam för olika artiklar från DN som tex ”så räddar du ditt förhållande under småbarns åren” om jag och sambon tjafsat om något en dag ?

  Svara

 • Emma

  |

  Tycker det är så creepy med dethär med att det bara dyker upp grejer sådär som man kollat på kanske en gång eller råkat bläddra förbi något. Fatta vilken makt internet och alla producenter har på oss stackars vanliga människor, helt försvarslösa är vi ju?

  Svara

 • Carro

  |

  Googlade på förlovningsringar nyligen, och var väääldigt kort inne och tittade på manliga sådana. Tro inte att min kille får exakt samma ring som reklam på insta nått dygn senare. Hur ska jag kunna leta födelsedagspresenter och dylikt i framtiden ?

  Svara

  • Lisa

   |

   Rensa webbhistoriken och cookies! Spårningscookies sparar all din sökhistorik av den enkla anledningen att ge dig förslag om det du har sökt på eller liknande produkter. Du kan även använda inkognitoläge ?

   Svara

  • Ida

   |

   Eller använd en webbläsare som han inte använder.

   Svara

 • Isabel Boltenstern

  |

  Min kollega berättade att han skulle åka till Japan för att åka skidor – tydligen är det ”så bra puderåkning”. Dagen efter fick jag en Instagramannons från SAS – ”puderåkning är bäst i Japan”. Så jäkla specifikt och creepy?!

  Svara

 • Therese

  |

  Jag och kollegan diskuterade en matprodukt, JAG googlade för att kolla efter bilder. Dagen efter får kollegan reklam om produkten på sin dator. Så läskigt!

  Svara

 • ab

  |

  Yes, google håller koll på våra sökningar och mobilerna hör oss men det har nog inte gått så långt att internet vet vad vi tänker utan det är snarare så att man har lättare för att lägga märke till det man tänker på eller som betyder något för en (selective perception, t.ex. när tiden på klockean eller numret på regskylt är samma som ens födelsedag) och att man minns de gångerna då det man tänkte på dök upp (confirmation bias).

  Svara

 • Cicci

  |

  Från en som jobbar på ett företag som delvis har flyttfirma: packa så mycket som går i flyttkartong och var noga med saker du är rädd om. Paka inte för tungt utan typ böcker i botten och kläder för att fylla upp, jobbigt att bära annars 😉 Hur lång tid som går åt är ju upp till hur noga du vill vara, haha

  Svara

 • Amanda

  |

  Förresten, varför är kommentarsföltet fullt av smajlisar. Verkar som vissa bokstäver i följd blir en viss smiley.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag hörde i går att mobiler spelar in det man säger och att det sedan dyker upp annonser om det man pratade om!

  Svara

 • anna

  |

  Jag har redan tipsat om att anlita flyttfirma, du kan också anlita flyttpackning så gör firman det åt dig. Är du stressad så är det så värt att betala för 🙂

  Svara

 • Elina

  |

  En gång stod jag i en matbutik och kollade på en yoghurt rätt länge. Typ fem minuter. Dagen efter dyker det upp reklam om den yoghurten på internet?. Det var väldigt obehagligt. Där kände jag mig paranoid!

  Svara

 • Sara

  |

  Äh, hör på denna istället: Reklam från Polisen om vapenamnestin… Kan nog med säkerhet säga att det inte finns mycket jag kan ha kollat på eller sagt som leder till en sån annons på den plats där det varit klädsannonser i flera månader (dejtingsida dessutom) 😛 Möjligen om man varit lite arg och råkat slänga ur sig att man skulle kunna ha ihjäl någon, haha

  Svara

 • Viktoria

  |

  Jag och min pojkvän pratade en hel del om att skaffa katt. En dag dimper det ner ett brev i brevlådan som det står ”till din katt” på (från ett företag som säljer kattmat) och som innehöll provpåsar med kattmat… :O

  Svara

 • Ida

  |

  Pratar man hemligheter är det en bra grej att inte ha sin Android-telefon i närheten. På riktigt. På företag som hanterar känslig information är mobiltelefoner förbjudna på möten etc.

  Svara

 • Emma

  |

  Ledsen om jag sabbar för dig nu men det finns redan ”engagement planners”, iaf i USA. Läste/såg ett reportage om en kvinna som jobbade som det för inte alltför länge sedan.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men åååååh. Här trodde jag att jag uppfann något liksom.

   Svara

 • Tova

  |

  Facebook (som även äger instagram) lyssnar av när man pratar, man måste stänga av FBs åtkomst till mikrofonen i inställningar för att den inte ska ha rätten att göra det! Pluggar marknadsföring därav vet detta. Supercreepy!

  Svara

 • Sophie

  |

  Haha åh, äntligen en till som är som mig gällande packningen! När jag var 14 och vi skulle flytta tjatade mamma på mig om att packa ner mitt rum i en månad. Mot slutet var hon riktigt, riktigt förbannad haha. Hotade att slänga alla mina grejer om jag inte började packa. Kvällen innan flyttlasset gick slängde jag ner mina grejer i två flyttlådor. Mamma var skitsur och började ifrågasätta hur noggrann jag hade varit, för ”det kan omöjligt vara bra gjort när du packat så fort”. Hon började kika i lådorna och såg att jag ändå hade packat in porslin osv. Skitsur fortfarande, men tyst efter det. Aldrig sagt ett ord om mina packningstekniker igen efter det, haha!

  Svara

 • Ellen

  |

  Åh du skulle sett när programmet ”The proposers” gick på svtplay, det hanldar om två brittiska tjejer som har ett företag där de styr upp folks förlovningar. Jättekul program 🙂
  https://theproposers.co.uk/tv-show/

  Men du kan ju göra en svensk version, jag hade lätt kollat!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv