Follow my blog with Bloglovin

När man ser glaset halvfullt

Jag: Åh nej, jag missade att söka in till universitetet!

Ida: Nej, vad segt. När var sista dagen?

Jag: 15 januari.

Ida: Hmmm…

Ida: Jag vet inte om det kan klassificeras som att ”missa”.

Ida: Det är ju mer som att du är i lagom tid till nästa.

 

130 gillar

Kommentarer (18)

 • anna

  |

  Men vadå? Till sommaren eller? För ansökan öppnade ju igår till höstens kurser.

  Svara

  • Egoina

   |

   Trodde det också, men inte till program och kurser på avancerad nivå. Åtminstone inte där jag vill läsa. Det är tydligen mycket mer framförhållning när utbildningar är ”internationella”. Hade ingen aning. Var lite sugen på att söka master ? Men äh. Nog lika bra. Har nog romantiserat skolan såhär i efterhand ?

   Svara

   • Mi

    |

    Haha jag läser just nu en internationell master, och tror nog att du har romantiserat det allt 😉 Längtar så mycket efter att få jobba heltid igen!

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha ? Kanske lika bra då!

     Svara

   • Sofia

    |

    Tips: kolla om dem tar emot sena anmälningar! Det gör nämligen den master jag ska läsa och den öppnar igen nån gång i april 🙂

    Svara

   • anna

    |

    Aha! Själv har jag precis sökt två på avancerad nivå. Har hållt utkik sedan förra våren då jag missade datumet och det stod något kryptiskt med att magister och master ibland har egna datum för sök. Visade sig i dessa fall inte stämma, de öppnade inte alls något annat datum. Har alltså suttit nästan ett år och väntat och så vet jag inte egentligen om jag vill eller orkar plugga en master. Men är så sjukt sugen att jag åtminstone måste chansa! 🙂

    Svara

 • rebecca

  |

  Fast, ansökan är ju öppet 15 mars-15 april?

  Svara

  • Sara

   |

   För program och kurser på grundnivå är ansökningen öppen nu, men för magister- och masterprogram stängde ansökan 15 januari.

   Svara

   • Sofia

    |

    Vissa kurser/program går att söka tom 15 april, finns ”first round” och ”second round” på en del (gäller alltså engelska masters, svenska är 15 april).

    Svara

   • Mli

    |

    Fast det stämmer ju inte för alla masters, har själv sökt ett gäng nyss vars ansökningstid öppnade 15 mars 🙂

    Svara

   • @inredningsdesign

    |

    Fast nä, jag sökte till magister inom omvårdnad (akut och anestesi) och där var sista datum 15 mars. Så beroende på vilket program det gäller så är det olika stopptider.

    Svara

 • Robert

  |

  Haha! 😉

  Svara

  • Robert

   |

   Haha, var tvungen att överge den gamla e-posten. Därför ny e-postadress men samma person. 😉

   Svara

   • Elina

    |

    Är du kär i egoina? 🙂

    Svara

    • Lisa

     |

     Varför skulle Robert vara det? Han är en trogen läsare!

     Svara

    • Robert

     |

     Haha, jag känner ju inte Egoina mer än att jag råkar vara en trogen läsare som sagt. 😉

     Svara

 • M

  |

  Asså Ida ❤️

  Svara

 • Sara

  |

  FYFAN… fick hjärtklappning av kommentarerna när folk skrev ”program på master-nivå stängde 15 januari” och trodde jag hade missat att söka in på min drömutbildning på master-nivå (som bara går att söka 1 gång per år!) Som tur var öppnade ansökan nu häromdagen. Men blev liiiite svettig innan jag fick det bekräftat! haha.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv