Follow my blog with Bloglovin

Onsdagslista

Har du något smeknamn?

– När jag var liten kallades jag för Gina eller Jina. Det smeknamnet dog ut på gymnasiet, men har kommit tillbaka igen eftersom det är vad barn oftast kallar mig <3 Numera säger mina vänner Reg eller Reggie (med engelskt uttal) och de som inte känner mig så väl säger Egoina. Har alltid varit avundsjuk på dem som haft smeknamn som liksom blivit deras namn. Vill också ha det så!

 

Har du något konstigt du alltid behöver göra?

– Hade kunnat skriva en hel bok om konstiga vanor. Men i vardagen har jag tre som utmärker sig starkast. 1) Jag måste alltid borsta tänderna två gånger. Jag känner mig inte ren om jag gör det. Först borstar jag, sedan använder jag tandsticka och sen borstar jag igen. Kan inte göra det på något annat sätt. 2) Jag äter min mat i ett speciellt system och får lite panik när de serverar all mat i en hög på restaurang eller om någon plötsligt smakar något från min tallrik. Om ni vill smaka: FRÅGA! Annars fuckar ni upp mitt system. 3) När jag hör en ambulans eller annat utryckningsfordon måste jag ta i något som är i metall eller stål. Jag vet, det låter helt fucked up, men den är en tvångstanke jag haft sedan jag var liten. Om jag inte tar i något som är i metall (eller ser ut som metall, allt silvrigt eller metalliskt funkar) gäller utryckningen någon jag känner : ((

 

Andra måsten?

– Alltid ha papper i närheten när jag äter något, trampa på lika många sträck med varje fot när jag är ute och går, duscha minst en gång om dagen (helst två), tvätta händerna så ofta jag kan, ha något ätbart i väskan ifall jag blir akut hungrig.

 

 

Några lyxvanor?

– Latte på Espresso House på tidiga morgnar , AW’s med kompisar, dyra duschtvålar och fina naglar.

 

När ingen ser, vad gör du då?

– Går runt naken, klämmer finnar och läser bloggar på toaletten typ.

 

Vad stör du dig på hos andra?

– Kan inte välja så jag gör en lista med allt jag kommer på just nu:

När de inte säger vad de känner eller tycker och låter andra gissa sig till det

När de får människor i sin omgivning obekväma

När de anser att de är bättre än andra, eller ser ner på andra

När de endast ser saker ur sitt eget perspektiv och tar hänsyn till sina egna känslor

När de lindar in elaka kommentarer och pikar i “skämt”

När de fryser ut personer

När de endast pratar om sig själva och inte bryr sig om att ställa en enda fråga tillbaka

 

 

Vad är din sämsta sida?

– Sånt här är så svårt att svara på. Jag vill vara en person med mycket självinsikt, men inser att det är svårt att ha det. Några dåliga sidor jag har är att jag är en tidsoptimist, jag har svårt att säga nej, jag vill så gärna vara alla till lags att jag ibland lovar för mycket och att jag alltid måste uttrycka min åsikt (kan jag chilla!!). Sen är jag urdålig på det här med sociala koder. T.ex. om man ska ta med blommor, när och hur man ska höra av sig och om man ska kramas eller inte. Det händer ofta att jag missar saker som är “självklara för andra” (eller överdriver det!) och folk missuppfattar och tror att jag inte bryr mig. Men jag lovar att jag bryr mig. Min sämsta sida av alla sidor är att det är så viktigt för mig att folk tycker om mig, till den utsträckningen att jag ibland inbillar mig att folk inte tycker om mig redan innan de fått en chans att tycka något för att jag helt enkelt inte hade pallat dissen.

Haha. Jag orkar inte. Terapi nästa.

 

Vad är din bästa sida?

–  Jag är omtänksam, vill alltid att mina nära ska må bra och vill vara en sån person som man kan berätta allt för utan att någonsin känna sig dum. Jag är alltid spontan, säger aldrig nej (se punkten ovan, haha) och är lättsam att vara med.

 

Vilken sida av sängen sover du på?

– Tyvärr oftast bara den jag blir tilldelad. Har nog aldrig fått välja någonsin? I min nya lägenhet ska jag minsann välja och då ska jag sova längst bort från dörren därmed basta.

 

 

Gråter du ofta?

– Ja. Minst flera gånger i veckan. För att jag är glad, för att jag är ledsen, för att något är fint, för att jag blir rörd, för att något är gulligt, för att jag blir arg. Listan är lång. Förr tyckte jag det var pinsamt att jag blev tårögd i tid och otid, men numera embracar jag mitt känsliga personlighetsdrag istället. Jag hade ju inte kunnat jobba med det jag jobbar med om jag inte var en känslig person.

 

Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv?

– Eh ja. Du ska verkligen inte acceptera det där!!! (= jag hade antagligen accepterat det själv).

 

Vad sjunger du när du står i duschen?

– Brukar inte sjunga så ofta just i duschen faktiskt. Men i övrigt är det alltid Adele som gäller.

 

Vad önskar du dig mest just nu?

– Att vara frisk och att alla jag känner är friska och att vi utrotar cancer.

 

 

Vilken maträtt är din favorit?

– Just nu är min favorit räkor med toast. Helst med dessa tillbehör: majonnäs, dill, avokado, citron, gurka och rosévin. Mmmm. Helst sällskapat av stark vårsol. Fy i tusan vad jag blev sugen på det nu.

 

Lista helt och hållet stulen (förutom frågan om musik pga har ingen musiksmak) från Sofie!

 

68 gillar

Kommentarer (20)

 • Robert

  |

  Då vet vi, haha. Inte lätt att svara på allt i ett sånt här långt inlägg. Första punkten kanske förklarar varför du gillar Gino också? 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Själv kallas jag för Tosse och har alltid kallats så. Heter egentligen Sofia så finns ingen likhet över huvud taget. Tycker det är väldigt fult (Tosse alltså) men har lärt mig att leva med det, haha. Mina småkusiner vill inte ta in att jag egentligen heter Sofia, har även haft vänner som inte vetat om att jag heter så x)

  Svara

 • Rebecca

  |

  Åh, jag är också en sån som bryr sig överdrivet mycket om andras åsikter! Är också till den nivån att jag tror att folk inte tycker om mig.. Ska försöka klippa in en bild här, men fattar inte hur, så du får länken till den istället:
  https://www.pinterest.se/pin/449163762816391236/?amp_client_id=vlnRex2eGJ2lSxxjeHA-A2DC_rRMjnXxqFLdgaEid41DbUGzk6mgN8RSNxcICCT7&mweb_unauth_id=858e588ad3824992913f4e45f3c7f143

  Varför är man så? ??

  Kram,
  Rebecca

  Svara

  • Egoina

   |

   Men jaaa. Usch. Exakt så!!

   Svara

 • Johannisson

  |

  Jag gråter jämt! Flera gånger om dagen. Speciellt när barn gör något gulligt, vilket händer rätt ofta eftersom jag jobbar på förskola, haha. När en liten tvååring tar en ettåring i handen och ska hjälpa hen. Herregud.
  I julas såg vi Pippis jul på jobbet med barnen. Finns en scen där Pippi är ensam på julafton och pratar med sin mamma i himlen. “om jag känner mig ensam, närå” säger hon och ser ledsen ut, samtidigt som alla hennes vänner är påvåg hem till henne med en julklapp. Gråtfest! Var tvungen att springa in på toa och fulgråta, haha.
  Min syster är ännu värre 😛

  Svara

 • Nina

  |

  Klarar inte heller av att vara hungrig längre stunder, haha. Blir en väldigt jobbig människa då 😛

  Svara

 • Paulina

  |

  Men gud, jag kände typ igen mig på alla punkter! Utom möjligtvis att jag alltid väljer sida i sängen och att jag sjunger i duschen?

  Kul inlägg?

  Svara

 • Mli

  |

  En tanke som slog mig, vet du vad högkänslighet innebär? Vi är (utifrån allt du skriver, inte bara i detta inlägg) så himla lika, och det var inte förrän för kanske en månad sen jag fick höra om högkänslighet – och insåg, för typ första gången nånsin, att WOW, det var ju mig de beskrev! Haha. Alltså. Googla HSP, alltså Highly Sensitive Person, så får du se. Här finns ett “snabbtest”, ger en rätt bra bild av vad det innebär: https://www.expressen.se/halsoliv/psykologi/testa-dig—ar-du-en-hogkanslig-person/

  Tyckte det var så skönt att äntligen “förstå sig på” mig själv, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men gud! Såklart jag är det! Svarade ja på alla frågor. Har aldrig kopplat min känslighet för ljud och ljus till detta. Så intressant!

   Svara

  • Robert

   |

   Det hela är rätt intressant. Det verkar finnas två grundläggande “personligheter” bland människor och djur, att man är lyhörd för miljön man befinner sig i eller att man inte är det. HSP-begreppet är kopplat till lyhördheten. Man har en hjärna med större vakenhet och kan därför navigera sig fram mellan olika miljöer och se vad som är bra eller dåligt. Man kan även säga att man är en person med sensorisk bearbetningssensitivitet. 😉

   Svara

 • Lisa

  |

  Ja det låter fan lite sjukt det där med ambulanstvångstanken, men vem faan har inte sjuka tankar egentligen. Ibland blir man ju lite rädd för sig själv hehe.

  Är också sjuukt dålig på sociala koder svarar på sms flera dar efter, ibland inte alls?? Inte för att jag skiter i dom det sker bara inte?? Glömmer typ att ta med nåt till värden/värdinnan.. osvosv. Kommer liksom på lite efter att man kanske borde varit lite mer, ja typ vuxen. Känner mig ibland som en snorunge pga detta och jag är fan 31 och har en 9-mån bebis och full koll på det mesta andra i livet. Undrar om man saknar nån gen? Typ som att vissa aldrig är i tid? Suck. Anyway heja oss vi är bra på annat!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha ja, vi är bra på annat! 🙂

   Svara

 • Jenni

  |

  Alltså ibland är det helt sjukt hur mycket jag känner igen mig i dig! Många av dina vanor, måsten och personlighetsdrag är identiska med mina. Känner att jag bara vill bli din kompis <3

  Antagligen skulle vi dock sabba vänskapen direkt med tanke på hur många sociala koder vi skulle missa. Men vore roligt för stunden!?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • Jonna

  |

  Jisses! Hade kunnat skriva svaret på de flesta av frågorna själv! Tokigt när man läser om någon som är exakt som en själv. Fast samtidigt vore det konstigt om det vore tvärt om när vi är 10 miljarder (?) på denna jord.
  Kram!

  Svara

 • Linnea

  |

  Känner igen mig så väl i det där att vilja att alla ska tycka om en. Jag är lika dan, även om jag inte alltid vill erkänna det. Jag antar också att andra inte tycker om mig redan innan de fått en chans att lära känna mig bara för att jag inte vill bli dissad. Så sjukt dumt och mig veterligen är det ingen som uttryckt att de tycker illa om mig så det är nog bara inbillat.
  Kram<3

  Svara

 • Tilly

  |

  Vad liten världen är. Jag gick på gymnasiet med Emma som du poserar med på bild. 🙂

  Svara

 • Lenkan

  |

  Alltså, älska att du skriver räkor med toast och inte toast med räkor!!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Måste ju vara mer räkor än toast 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv