Follow my blog with Bloglovin

Arg på vädret

Jag gick genom regn och slask till jobbet idag och kände mig plötsligt rasande. Jag är inte en överdrivet väderkänslig person egentligen, men idag fick jag bara nog. Jag blev arg på mig själv för att jag bor i detta land. VARFÖR gör jag det. Eller varför flyr jag inte under dessa eviga vintermånader?

Men mest blev jag arg över att mina förfäder från första början vandrat upp och bosatt sig i norden (haha rimligt). Blev så arg när jag tänkte på detta att jag började koka. På riktigt. Det är seriöst det konstigaste mänskligheten gjort. Det måste varit fullkomligt vidrigt att bo här innan nutidens bekvämligheter och ändå gjorde man det. Obegripligt. VAD HÖLL DOM PÅ MED.

 

 

Är så trött så trött så trött på vintern nu. Men jaja. Nog klagat om väder och min ilska på mänskligheten. Jag har tidsinställt 4 saker jag gillar just nu för att väga upp. Kommer upp vid lunch!

 

67 gillar

Kommentarer (26)

 • Annie

  |

  Haha, förmodligen fann dom jaktmarkerna lockande.. Jag är bara sjukt imponerad & tacksam över våra förfäder som lyckades konkurrera ut alla andra arter, typ neandertalarna och denisovarmänniskorna. Annars kanske jorden skulle vara belägen av dom och inte oss! Vilket kanske vore bra.. För vår art verkar inte bry sig nämnvärt om förstörelse av planeten.. Ha en fin dag i skitvädret. Stanna inne och mys så gott det går!

  Svara

 • Ulrica

  |

  En gång regnade det så jäkligt när jag skulle cykla till jobbet, sånt där oerhört blött regn du vet, och som gör ont i ansiktet. Jag började fundera på varför det inte fanns som tak över cykelbanorna som det finns över busskurer, och så spann tankarna vidare på att nåt sånt skulle moderaterna minsann aldrig tillåta (detta var alltså några år sedan) och det hela slutade med att jag var FLY FÖRBANNAD på Fredrik Reinfeldt för att jag var blöt när jag kom till jobbet! (Det där med att inhandla regnkläder var liksom inte aktuellt att tänka just då)

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahahaha rimligt!

   Svara

 • Emma

  |

  Haha så rilmligt tänkande ändå för vem vill bo såhär grått och trist? Blir också superpåverkad av vädret och igår när jag var ute och gick såg jag blommor och trodde jag skulle gråta av lycka. Snälla våren kom nu!

  Svara

 • Malin

  |

  Känner igen ilskan men av andra anledningar, fick sängleverans igår som vi väntat på i 7 veckor och levererat kommer en knäckt sängram och felbeställda madrasser. Kokade av ilska och låg sen och bara grät. Materiella saker javisst, men man blir ju tokig när man håller på att monterar uppochner möbler, slänger gamla möbler och står där med trasiga nya som inte ens var det man ville ha. Dessutom betalar tiotusentals kronor. Nej, herre gud så arg och besviken man kan bli över en möbelleverans! Hoppas du slipper krångel med din flytt <3

  Svara

  • ab

   |

   Förstår dock din frustration när du har väntat och kommer att få vänta igen samt slängt det gamla.

   Svara

 • Cecilia

  |

  Om man ska vara positiv finns det mycket bra med Norden också. Inga jordbävningar, tsunamin, tornadon, stora giftspindlar, krokodiler, osv. Redan där finns många bra skäl att bo kvar, bara vädret vore lite bättre vore allt perfekt.?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha sant! Är mycket tacksam över det med spindlarna ?

   Svara

  • Robert

   |

   Word! 😉

   Svara

 • Robert

  |

  Man slipper iaf en massa oväder och annan skit. 😉 Håret kanske är i bättre form än vädret? 😉

  Svara

 • H

  |

  Haha kan relatera! Bor i Australien nu.

  Svara

 • Mici

  |

  Relaterar orimligt mycket, haha! Dessutom här i Göteborg – blåsten!! Varfööööör bor jag här där det blåser så fruktansvärt så det inte ens är någon idé att fixa hår eller smink eller klä sig fint för man ser ut som en risbuske efter två sekunder?

  Svara

 • Cathrine

  |

  Haha.. så jävla olika det kan vara. Jag går runt och är ledsen, förbannad och uppgiven hela tiden nu, medan en kompis till mig som är från Mexico älskar att det är grått och regnigt.

  Han bara “Yes, it’s sunny all the time in Mexico”
  Jag: “aaand?”
  Han: “you don’t get it. It’s sunny. All.the.time.”
  Jag”……… I really don’t see the issue”

  ??

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hahahaha som jag svor hela vägen till jobbet när jag cyklade häromveckan pga all jävla skitsnö. Blev så moddigt och svårt o cykla och jag hatade varje sekund. Svor högt för mig själv hela vägen ? och inte fan försvinner snön. Nejnej det blir mer

  Svara

 • Nathalie

  |

  HAHAHAH jag brukar också bli förbannad! Särskilt blir jag förbannad på mamma för att hon gillar vintern. Det känns som att det är hennes fel :,D Kram

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag ville ha en riktig vinter och det fick jag. Men när det är ca 1,5 m snö och det kommer mer så blir man så less så man kräks nästan. Näe, ge oss vår och sommar nu tack! ?

  Svara

  • Sara

   |

   Eftersom att du ville ha en riktig vinter så tänker jag gå runt och vara arg på dig tills all den här snön har försvunnit. Eftersom att det vräker ner snö här i Piteå nu så kan det dröja ett tag 🙂

   Svara

 • Julia

  |

  Åh men du har väl relativt bra förutsättningar att tillbringa en längre tid utomlands över vintern? Planera redan nu så att du slipper detta nästa år ?

  Svara

 • frida

  |

  Blir så provocerad av detta inlägg haha, du bor i SKÅNE!!! Ni har knappt haft någon snö? Ni har inte haft vinter på flera år?
  Pluggar i Umeå ( skulle inte bo frivilligt i norrland), har haft snö sedan början av november, inte plusgrader på ett halvår, under förra veckan låg temperaturen närmare -30. Denna vecka är det varmt, bara runt – 10 :))

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha. Förstår att du blir provocerad. Förlåt <3

   Svara

   • Frida

    |

    Hahah like på denna! Trodde nästan själv att det var jag som skrivit och glömt bort, instämmer exakt på ovanstående Fridas kommentar. Var hemma i Skåne i helgen och fick vårkänslor när den lilla snön som låg helt smält bort i söndags + 1000 vintergäck och snödroppar. Skärpning faktiskt haha, snart vänder det helt för er i Skåne och vips sitter du där i solen med en EH-latte 😉

    Svara

  • L

   |

   Fast samtidigt känns vädret kallare och råare i blåsiga städer. Jag kan tycka att det är behagligt ute när det är massa snö och minus tjugo hemma, även om jag börjar bli trött på att skotta, men när jag var i Stockholm och det blåste och var bara några få minusgrader och ingen snö så höll jag på att bli tokig av hur hemskt äckligt och fruktansvärt det kändes.

   Svara

 • Eva

  |

  Kände exakt samma sak i går när det kom ÄNNU MER snö efter en solig och fin helg. Blir så orimligt (fast ändå helt rimligt) förbannad, orkar fan inte mer vinter, vill bara gå i ide, lägga mig i fosterställning, gråta, dö. Och jag som bor i Sundsvall förstår inte vad ni i södra Sverige gnäller över egentligen ?

  Svara

 • Angelique

  |

  Jag förstår dig precis!! Själv är jag en person som alltid påverkas av vädret och har velat flytta till varmare breddgrader sen jag gick på lågstadiet typ, och nu är det äntligen dags snart, om tre månader tar jag ett plan till Spanien utan planer på att återvända, känns som mitt bästa beslut nånsin!

  Svara

 • H.

  |

  Hahaha relaterar! Blev så SJUKT irriterad på mig själv här om dagen när jag tryckandes under ett tak, i ett hörn för att fly blåst och snö, helt plötsligt kom på att jag faktiskt AKTIVT VÄLJER att bo här?!?!?!?!!!!!!??? Det är ju h e l t orimligt! Har liksom kompisar som lever loppan i Spanien, Australien, Nya Zeeland, L.A men jaag ska minsann tvunget bo i Sverige precis som om det inte fanns några alternativ? -.- mvh arg

  Svara

 • Anna

  |

  Du satte ord på exakt det jag kände idag, och fler dagar som jag förträngt. Jag har gått in i våg 4 eller 5 av “det är bara härda ut, gå upp och göra det man ska, snart blir det vår”. Känns som att det aldrig tar slut… Men det vet man ju att det gör någon gång så vi får väl hjälpa varandra!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv