Follow my blog with Bloglovin

Söndagsångest

 

Jag har varit ynklig och gråtfärdig hela dagen. Ni vet när man bara känner sig sådär himla ledsen och off utan anledning. Jag tror att det beror på att jag druckit en del alkohol i helgen och därför tagit slut på varenda endorfin i min kropp. Då mår man självklart inte så bra. Dessutom har jag haft en så social vecka att jag nu är helt totalt slut. Har inte en enda liten droppe energi kvar.

Den där planen med att ha en lugn vecka för att återhämta mig och vara snäll mot magen gick ju bra. Heh. Nåja. Jag har haft väldigt kul i alla fall.

Vi hörs igen imorgon. Ska bara bota min söndagsångest först. Nu vet ni var ni har mig!

 

74 gillar

Kommentarer (19)

 • Annypanny

  |

  Så himla bra med den insikten dock, den kemiska ångesten, att distansera sig från känslorna/tankarna på det sättet. Är för de mesta medveten om att de kommer pga alkohol och liknande. Men ibland glömmer jag och börjar istället lyssna på ångesten å allt därtill och blir bara till ett mörkt hål lagom till måndagmorgonen.

  Bra att du delar med dig 🙂 orka va så hård mot sig själv hela tiden liksom.

  Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Samma här! Och även om man vet om det är ångesten inte nådig ändå. Längtar till måndag nu. Haha! Kram <3

   Svara

 • Robert

  |

  Bra! Nu har vi koll! Hoppas det släpper snart. 😛

  Svara

 • Danielle

  |

  Åh, du också? Ångesten kryper omkring i mig som småkryp och jag är oförklarligt ledsen. Är ledig imorgon så har ingen anledning att ha ångest just över att det är söndag. Men den finns där ändå. Körde lite yoga precis, på Youtube. “Yoga with Adriene” har ett bra pass just för ångest. Låter lite flummigt men det hjälpte lite grann i alla fall. Hoppas det känns bättre imorgon för oss båda <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska prova det, tack <3

   Svara

 • S

  |

  Har också en dålig dag. Allmänt nere och deppig. Har en tenta imorgon som jag är 90% säker på att jag inte kommer klara, har miljoner andra skoluppgifter att göra klart som hamnat i skymundan pga tentaplugget (och som nu kommer behöva stressas ihop och inte bli så bra som de hade kunnat bli) och som grädden på moset så har killen jag träffar inte hört av sig på en vecka. Vilket är lång tid när man annars ses flera gånger i veckan. Och jag kan inte sluta undra vad jag gjort för fel. Lägg till lite PMS och ångesten är fulländad <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Bläää. Hoppas det blir bättre snart. Kram <3

   Svara

 • Tussilago

  |

  Jag har varit sjukskriven ett tag, men har ändå söndagsångest ? Avskyr verkligen den känslan!

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh, du är inte ensam med ångesten ikväll! <3

  Svara

 • Jackie

  |

  Hua, känner igen det där. Mitt recept som lindrar är promenad med en bra podd/ljudbok i öronen, choklad och begrava sig framför serier. Det blir ju bättre imorrn. ?

  Svara

 • Emma

  |

  Känner så mycket igen mig! Ibland är det bäst att bara låta ångesten komma och känna den en att försöka distrahera bort den, då blir det oftast värre för mig. Hoppas du känner dig bättre imorgon ?

  Svara

 • Cathrine

  |

  Har följt dig i några år. Vet att du testade sköldkörteln för något år sen. Allt det du beskriver nästan varje dag om hur du mår påminner mycket om mig själv innan och även nu när jag har fel på sköldkörteln. Finns tester där man går ner på cellnivå för att se om kroppen behöver ha stöd.

  Svara

 • Citrin

  |

  Jag fick oklar huvudvärk igår kväll trots att jag inte druckit alkohol i helgen, och sedan blev jag väldigt orolig för en vän som har mycket problem just nu. Så söndagsångesten var helt klart ett faktum suck… Hoppas du får en härlig vecka! 🙂

  Svara

 • Saga

  |

  SAME. Söndagsångesten är ett faktum även här och jag skyller hela skiten på det monotona vintermörkret. Är såhääär nära på att boka en spontan resa till något varmt, grönt land på andra sidan jordklotet för att komma bort från varför-blir-det-aldrig-våååår-för-
  -nedstämdheten, men mitt bankkonto och status som fattig studerande gör sig påmind och jag inser att det typ är lite viktigare att inte gå i personlig konkurs än att leva livet i ett fjärran land. Fett orättvist, i mina ögon. Men det är väl så det är för tillfället. :)))

  Svara

 • Lisa

  |

  Åh vad jag känner igen mig i att vara uttömd på energi efter en riktigt social vecka! Läste en sån himla bra ”dikt” av attcius poetry: ”some days, there is nothing less lonely than a little time alone”

  Ang alkohol så valde jag bort den för några år sen mycket pga ångesten dagen efter . Jag har så mycket mer energi idag och är gladare, bästa beslutet jag tagit <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! Alkohol är verkligen inte värt det om man mår sådär varje gång. Jag brukar må helt okej med vissa undantag, men denna helg drack jag två dagar i rad och blev därför bakis gånger två. Inte kul. Fin dikt förresten, den måste jag googla upp!

   Svara

   • Lisa

    |

    Följ attciuspoetry på instagram, han skriver så himla fint , mest om kärlek.
    Åh måste också säga att jag gillar dig supermycket Regina, du är så rolig och bjuder på dig själv i podden (även här såklart!)
    Kram

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack så mycket! Vad snäll du är <3

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv