Nytt i vitt & grått

Det bara öööser in kommentarer i stil med Meeehh Regina vad shoppade du egentligen den där dagen i Norge? Du sa att du skulle återkomma, men hallå??

Nä skoja. Har inte fått en enda.

Men ändå.  I’ll show you:

 

Sängkläder! Jag har varit osäker på om jag ska ha sängkläder med mönster på, eller om jag ska satsa på helt enkla sängkläder och istället ha prydnadskuddar och liknande med mönster. Bestämde mig till slut för det sistnämnda. Det blev ett mörkgrått som är stentvättat och lite “slitet”. Tror det kommer bli jättefint. Dessutom funkar det ju till allt. Köpte två set.

Kan vi förresten prata om mått på sängkläder. Detta är 140×200 och jag blev lite osäker när jag såg att täcket vi har nu är 150×220 och tänkte att jag kanske var tvungen att byta. Men sen provade jag det och det passade ändå? Så märkligt. Ännu märkligare är det att täcken generellt verkar vara i storleken 150×200, men att inga påslakan är det. Men det verkar ju ändå inte spela någon roll? Hur ska man egentligen tänka kring dessa storlekar? Ja okej. Förlåt för det tråkigaste bloggämnet i HISTORIEN.

 

Ett fat, ett doftljus och en kaktus. Min kusin har ett likadant fat och har massa fina ljus på det och jag tyckte att det var så fint, så jag frågade var hon köpt det. På Nille! Så jag gick dit och köpte mig ett eget fat. Sen blev det ett doftljus på Kid och en kaktus på Bohus. Vet egentligen inte riktigt vad jag ska med kaktusen till, men den var så billig (haha omg). Den kanske kan bli fin i en ljuskonstellation på detta fat. Vi får se.

 

Sist men inte minst blev det en vinkylare. Har velat ha en sån länge, men tänkt att det är “onödigt”. Men med 50% är inget onödigt.

Så sjukt att det har varit rea på allt jag köpt till lägenheten hittills förresten? Kommer snart tycka det känns orimligt att handla till fullpris : ))

 

88 gillar

Comments (23)

 • Isabelle

  |

  Hej! Jag jobbar på Hemtex och vi säljer bara påslakan som är i strl 150×220! Kanske är i Norge dem har annorlunda haha? 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Kanske man är lite mindre i Norge 😂

   Reply

   • Cathrine

    |

    Det stämmer, Norge har andra standardmått än Sverige! (Har vuxit upp med norsk mamma i Värmland som ofta svor över det)

    Reply

    • Emma

     |

     Jag har jobbat på Hemtex både i Sverige och Danmark och fick i Danmark lära mig att det är olika standardmått på täcken i Sverige, Norge och Danmark 😄 Danmarks täcken är 140/200 eller 220 i längden medans vi har 150/220 👍🏼 Mvh arbetsskadad 🤓

     Reply

 • Matilda

  |

  Tack gode gud att det inte bara är jag som har detta problem med sängkläder! Blir galen på måtten! Och att köpa underlakan är en mardröm!

  Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Upprepar “stenvasket sengesett” och övar på norska då jag sökt ett sjuksköterskejobb i Norge under ett par veckor i sommar. Kan hittils “guleböj” och “drittsek”… 1-0 till mig!

  Reply

  • Mi

   |

   Hahaha! Men, guleböj är ju bara ett skämt :’)

   Reply

   • Matilda

    |

    Ja banan är något så tråkigt som banan tyvärr 😂 men man lär sig norskan fort. Jag hade efter många år svårt att övergå till svenska i båda tal och skrift. De är för lika för att hålla isär, och många ord är så mycket bättre på norska!

    Reply

 • Robert

  |

  Haha, är dåligt insatt i hur det funkar med storleken på sånt. Kan man inte göra sånt i olika storlekar som allt annat liksom. XXXL och liknande. 😉

  Reply

 • Matilda

  |

  Kommer F att flytta med till nya lägenheten? Vet att du köpt den själv, men fortsätter ni vara sambo? Jättefina lakan!

  Reply

  • Tina

   |

   Tids nog får du säkert svar på om han flyttar med eller om det bara är det nuvarande täcket som ska med i flytten..
   Kan vi inte bara fokusera på att Kid är den bästa affären för textil och vara glada för att vi får härliga inredningstips..
   För det tycker jag är det bästa med den kommande flytten, all inspiration:)

   Reply

 • Milla

  |

  Haha ja, märkte det när jag åkte skidor i Norge och kuddarna i stugan inte passade till våra örngott. Såå dom gillar stora kuddar och små täcken tydligen? 😀

  Reply

 • Matilda

  |

  Mina sängkläder jag hade i Norge var för små när jag flyttade hem till sverige igen. Alltså så att det blev lite tjockare i kanten. De jag hade från Sverige och tog med till Norge vsr förstöra vilket ledde till att täcket aldrig låg på plats och hamnade i en klump 😂 skönt att dina sängkläder passar. Hellre lite för små än för stora 😊

  Reply

 • Caroline

  |

  Men doftljus från m&sense! Jag hittar ingen här i Sverige som säljer det märket. Blomsterlandet hade förr men slutade.. äääälskar en av dofterna från dem.. eller flera, men bara köpt en.

  Reply

 • Michaela

  |

  Hej! Det är så roligt att följa din resa med nya lägenheten. 🙂
  Du skrev tidigare om en tårta som var den godaste du ätit med bl.a. hallon och chokladbottnar med grädde på. Nu vill jag baka den till min pojkvän och jag hittar inget recept. Snälla kan jag få receptet? Desperat. 😉

  Reply

 • Johanna

  |

  På Ikea är alla påslakan 150*200 medan övriga affärer ofta följer 150*210 🙂

  Reply

 • Anna

  |

  Jag har sedan länge tyckt att det är orimligt att handla till fullpris!! Rea eller loppis ska det vara 😀

  Reply

 • Hanna

  |

  Haha det här med storlekar på sängkläder har förbryllat mig MÅNGA gånger så förstår dig helt! Kram Hanna

  Reply

 • Ida

  |

  Hur kan man inte ha dubbeltäcke? 😱

  Reply

 • H

  |

  Jag tycker ALLTID att täcket är för litet och liksom halkar runt inuti påslakanet. Jag blir tokig. Kan tillägga också att jag är något tvångsmässig och måste ha allting perfekt innan jag somnar. Kan lätt jaga upp en eventuell partner ur sängen för att jag bara måste skaka täcket rätt. Men så jag ju singel också 😉

  Reply

 • Emma

  |

  Jag måste berätta om drömmen jag hade inatt. Jag gick in på din blogg och läste detta: “ni vet ju att jag skulle vara med i kändis-farmen men fick hoppa av. Jag är nämligen gravid! Det är en flicka och hon ska heta Amanda.” 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha så random!

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv