Follow my blog with Bloglovin

Måndag och tisdag i Norge

I måndags gjorde jag mig i ordning och såg ut såhär. Tog en selfie i min kusins spegel. Så kul att säkert fyra personer reagerat på att min telefon är ”sönder” dessa dagar. ”Oj vad har du gjort med din telefon”, har de frågat. Förstår inte. Är marmor inte en thing i Norge? Skalet har jag fått från Ideal of Sweden och hittas här för den som undrar förresten.

 

Vi skulle hälsa på min pappa på sjukhuset och lille N ville att vi skulle ge honom en teckning han målat med en hälsning på. Hans mamma skrev medan han dikterade. Det blev den här texten:

 

Kjäre Lars.

Du får en hilsen av meg.

Til min bestevenn. 

Håper du blir frisk fort.

 

Orkar inte så gulligt???

 

Vi begav oss ut för att köpa presenter till min pappa och fika. Kolla utbudet på mjukost i Norge??? Det fanns hur många varianter som helst. Jag köpte Chili Paprika som var 10/10.

 

Sedan åkte vi till Oslo och Rikshospitalet. ”Minns du sist du var här”, frågade pappa. Det gör jag alltså inte eftersom jag kom ut ur min mamma då. Där har vi den. Platsen jag föddes.

 

Pappa fick presenter! En tröja, en bok med quiz, tidningar och korsord. Och N’s mästerverk såklart. Han blev mycket glad över den och sa att han genast skulle hänga upp den på sitt rum.

 

Vi hängde i cafeterian hela dagen och gjorde quiz. Pappa vann varje gång. Btw. Vad är er ställning till att äta medhavd fika på ett café på ett sjukhus? Jag och min kusin tyckte det var helt ok, medan de andra tyckte att det var ohyfsat. Jag vet inte vad jag tycker. Jag skulle självklart aldrig gå in och sätta mig på Espresso House med medhavd fika, men det här ju ett sjukhus liksom. Folk är inte där för att de vill, utan för att de måste. Det fanns inte heller några andra sittplatser att tillgå. Var ska man annars sitta? Det var många förutom vi som satt tillsammans med sina familjer hela dagen. Det var mer som bord och stolar med möjlighet till café, än ett faktiskt café. Men ändå. Jag tycker nog att just när det kommer till sjukhus finns det inga regler.

 

Vi hängde här tills det blev kväll och sedan tog vi en gruppbild innan det var dags att åka hem <3

 

Dagen efter var en lång dag som sagt. Pappa sövdes klockan 08.00 och sedan gick vi bara och väntade på att de skulle ringa. N fångade mig och satte mig i en fängelsehåla. Eller så ville han leka sin favoritlek att jag är Mufasa och han är Scar och så puttar han ner mig från en klippa. Heh.

 

Vi fördröjde tiden med shopping och mocca frappe.

 

Det var 50% på Kid (en inredningsaffär) och jag gick crazy. Det är dock inte butiken på bilden, men jag tyckte de hade så mycket fint att jag var tvungen att ta en bild. Dessutom köpte jag en jacka på second hand och ett fat i en annan affär. Kan visa er snart!

 

Till slut ringde de äntligen och då åt vi tortillas och tittade på The Other Woman. Så kul film.

Två konstiga, men ändå mysiga dagar i Norge.

 

75 gillar

Kommentarer (15)

 • Denice

  |

  Min yngsta son leker också den scenen från lejonkungen.. om och om igen.. hehe.. han förstår inte riktigt budskapet

  Svara

 • Lisa

  |

  Fint med sammanhållningen ni har 🙂

  Svara

 • ab

  |

  Ja, gullig hälsning. Är sjukhuset i Oslo det närmaste?

  Vad gäller caféet så tänker jag att det beror på om sittplatserna tillhör caféet eller sjukhuset och sedan om det är ont om platser. Om det är caféets egna sittplatser så skulle jag kunna äta något som jag har med så länge jag och/eller andra i sällskapet också har beställt något.

  Svara

 • Robert

  |

  Har du tänkt på att din telefon ser ut att ha gått sönder? Vad har du gjort med den? 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

   • Robert

    |

    ?

    Svara

 • Ida

  |

  Jag tycker ABSOLUT att det är helt okej att fika med medhavt fika på sjukhuscaféet! Man ska verkligen inte känna sig tvingad att köpa något för att få sitta ner och äta på ett sjukhus ju, man kanske ska vara på sjukhuset hela dagen och vänta på ett besked eller liknande. Tycker ni gjorde rätt! ??

  Och jag håller tummarna för din pappa ❤️

  Svara

 • Kattis

  |

  Som du beskriver det tycker jag det låter mer som typ ett uppehållsrum (där det kanske finns kaffe etc?) än ett café? Då tycker jag det är okej att ha med eget. Men är det faktiskt ett café så tycker jag det känns ohyfsat haha. Sjukhuset där jag tyvärr har spenderat mycket tid har iaf både ett uppehållsrum (där patienter har fått kaffe och gäster har fått köpa) och ett riktigt café och jag gör skillnad på dom 🙂

  Men gud såååå gulligt meddelande på teckningen <3

  Svara

 • M

  |

  Låter som ni har så fin gemenskap även om det måste ha varit oroliga dagar. <3 OM du vill och tycker det passar och ingen berörd har nåt emot det, hade det varit roligt att höra lite mer om din pappa nån dag 🙂 Tror inte jag sett dig skriva så mycket om honom? Förstår såklart om det inte känns bra av en eller annan anledning. Men det verkar alltid så fint när du reser till din familj i Norge. <3 Brukar vara härligt att läsa om. Tänker på dig och hoppas din pappa blir bra.

  Svara

 • Lovisa

  |

  Ja 100% okej tycker jag. Alla kanske inte har råd att köpa fika ute heller. Hoppas allt går bra för er <3

  Svara

 • Nina

  |

  Men.. SKOLEBRÖD!!! Ge mig! Dånar av ha-begär.. nom nom… Å ett äkra norskt horn med ost å skinka lagomt smält i micron.. Nom nom nom…

  Svara

 • E

  |

  Vem är Robert? Din stalker? ?

  Svara

 • Eloise

  |

  Vad är det för butik på bilden som du inte handlade från?? Tycker de hade så mycket fint ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv