Follow my blog with Bloglovin

Den biologiska klockan

Igår hade vi bebisbesök på jobbet. Jag vet inte vad det är med mig på sistone, men jag har gått från att vara totalt ointresserad av bebisar till att bli typ besatt? Jag har i många år, helt ärligt, inte förstått tjusningen med barn. Jag har förstått grejen med bebisdjur. Men bebisbebisar? Njä. Jag har tänkt att det här med att skaffa barn är något man bara….gör. Inte något man supergärna vill. Förlåt om jag offendar någon nu, men det är så jag har känt.

Nu däremot. Nu gör livmodern glädjeskutt när en minimänniska är i närheten. Igår hälsade min kollega Stina och hennes nya tillskott på oss och jag blev typ irriterad för att han sov(??) och sa att han var tråkig(!). Men sen äntligen vaknade han:

 

Så här hade jag och Ida sett ut om vi var en liten familj <333

 

Ser ni? Vi är naturbegåvningar! Ser ut som en snapshot från vilken familj som helst mitt i snortorkande.

 

Stina bjöd på fika också! Hon ursäktade sig dock (inför alla!) och sa att hon glömde att jag inte tycker om sockerkaka vilket var pinsamt eftersom folk ofta har med sig sockerkaka och jag såklart aldrig sagt något eftersom jag ju inte är en otrevlig och otacksam typ, så fick jag försvara mig och bara jo…alltså…jag gillar sockerkaka, men jag kanske inte äääälskar det. Eller alltså sockerkaka är ju helt okej, men…

I alla fall. Detta var en mycket trevlig variant av sockerkaka med citron och vallmo. Stina hade hittat receptet hos Elsa Billgren. Prova om ni gillar denna typ av kaka! En länk kommer här.

Ett mycket mysigt besök! Vet ej hur trevligt det var för Stina dock, med tanke på att jag ej gillade hennes fika och sa att hennes barn var tråkig. Men för mig var det 10/10.

 

135 gillar

Kommentarer (23)

 • Robert

  |

  Fin familj på bilden där. 😉 Smarrig sockerkaka dessutom. 😉

  Svara

 • Kattis

  |

  Vet inte vem det skulle offenda, att du inte trodde att folk supergärna ville ha barn, det säger ju bara nånting om dig (ditt forna jag) och inget om någon annan 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Hehe nä, men folk blir gärna upprörda när man pratar sådär om barn 😉

   Svara

 • Sara

  |

  Känner SÅ igen mig i det du beskriver! Brukade bli så himla stressad när mina kompisar skaffade barn, för jag kände liksom NOLL intresse och blev typ sur för att ”nu måste jag väl också sätta igång då…”. Trodde också att skaffa barn är något man bara…gör. Och jag ville ju inte. Men sen en dag så bara PANG kom bebislängtet och nu sitter jag här i vecka 28 med en bebis som sparkar järnet där inne. Jag är så GLAD att jag väntade med att skaffa barn tills JAG ville och kände mig redo. Sorry för lång kommentar men blev så glad av känna igen mig i dig 🙂 Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad kul. Grattis <3

   Svara

 • Marielle

  |

  Men asså. Hur följer man Ida?! Hon verkar amazing. Hur når man hennes sociala kanaler?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Ja det är hon! Följ henne på ida_anderberg på insta 😉

   Svara

 • Mikaela Rydén

  |

  Hahah åh kände exakt lika som dig angående bebisar (iof om sockerkaka också)… Men sen råkade jag bli gravid (vi hade pratat om att skaffa barn vid typ 30.. men nu var jag 27). Men när jag blev gravid var det som hela mitt sinne ändrades och jag började ÄLSKA bebisar. Kunde sitta på fik och spana efter bebisar och en gång åkte jag en station för långt på tunnelbanan för att jag satt bredvid en så söt bebis som charmade mig totalt. Tur att jag blev gravid ändå ?.

  Svara

  • Egoina

   |

   Grattis ❤️

   Svara

 • J

  |

  Jag blir 25 nu och känner fortfarande noll intresse för barn. Mina kompisar hade helst velat haft barn igår. Får väl se om det händer något i framtiden 🙂 som det ser ut just nu vill jag inte ha alls (vilket man inte ska säga högt tydligen, åh vad diskussioner jag har satt igång tydligen hehe..)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur. Finns inget mer provocerande ?

   Svara

  • Egoina

   |

   Ahh tack! Spännande! Har helt missuppfattat begreppet 😉

   Svara

 • Therese

  |

  Jag har barn och känner typ fortfarande så.. Hemsk va? Världens bästa men det var inget planerat och är inte sugen på fler :p

  Svara

 • Tove Evensen

  |

  Redan när jag var barn själv ville jag ha egna barn, nu är jag 22 och väntar mitt andra barn!

  MEN jag har ”alltid” trott tvärtom, att ALLA vill ha barn. Tills sociala medier kom & jag blev helt paff över hur många som faktiskt inte vill ha barn & hur upprörande det var för många.
  Jag har aldrig förstått grejen med hur det kan uppröra någon annan dock.

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag är 27 och har noll längtan efter barn. Gillar bebisar men barn är hemska och äckliga. Gissa vilka diskussioner som uppstår när jag nämner det?

  Svara

 • ab

  |

  Vill veta mer om vad som hände efter du sa ”Din bebis är tråkig.”

  Jag tycker det är scary med ansvaret som kommer med att ha egna barn, typ att du inte bara kan ligga i sängen när du själv är sjuk utan du måste upp och se till att de får mat, osv. Nöjer mig med att låna brorsdöttrarna för de går att lämna tillbaka till föräldrarna.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror hon förstod att jag var ironisk 😉 Håller med dig! Så läskigt…och jobbigt! Bäst med barn man kan lämna tillbaka ?

   Svara

 • Louise

  |

  Känner precis likadant som du har gjort. Är 25 år och tycker mest att bebisar och barn är äckliga och jobbiga. (Det får man dock inte säga högt för då tycker folk man är en hemsk människa). Får alltid fejka att jag tycker vänners och släktingars barn är söta. ? Djurbebisar däremot är det absolut sötaste som finns, särskilt hundvalpar ? Har också alltid tänkt att det kommer med tiden det där med att vilja ha barn. Vi får väl se, just nu vill jag mest ha massa valpar. ?

  Svara

 • Johannisson

  |

  Jag är 29, stabil relation och arbetar på förskola. Vill ändå inte ha barn. Uppenbarligen tycker jag ju om barn, med tanke på min karriär, men känner inget sug efter egna.
  Tur att man får välja själv 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Är inte heller sugen på barn alls, inte min man heller (som tur är) vi vill resa, kanske till och med bo utomlands ett år eller så. Kanske blir man sugen senare, men inte nu i alla fall!

  Svara

 • sara

  |

  Haha du är så rolig ?

  Svara

 • ylva

  |

  Nu vet jag inte hur länge sen din operation var men typ sex månader efter min abort fick jag ett sjuuuukt sug efter barn som inte gick över.. jag fick höra att en graviditet som avstannar av någon anledning ändå kan sätta igång kroppens hormoner och börja längta

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv