Follow my blog with Bloglovin

Dagens facelook: lilabrun ögonskugga, eyeliner & rosa läppar

Inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Under ”dagens outfit”-inläggens storhet för sisådär tio år sedan fanns det också ett annat vanligt blogginlägg: Dagens facelook. Det är väl inte mer än rätt att jag hakar på! Bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Jag nämnde ju häromdagen att min favoritsminkning just nu är lila-brun ögonskugga och inliner (och massa eyeliner och mascara i vanlig ordning såklart) och jag tänkte att vi kunde kika närmare.

 

 

Bas

Isadora Nude Super Fluid

Isadora Transparent Powder

 

Ögonbryn

Anastasia Dip Brow Pomade – Taupe

 

Ögon

Loreal La Palette Nude – Rose

Loreal Volume Million Lashes

Clinique Pretty Easy

Isadora Inliner kajal – 56 Blonde

 

Läppar

Maybelline Color Sensational lipliner – 132 Sweet pink

Försvarets hudsalva

 

Jag hittade nämligen en gammal palett med ögonskuggor i en låda (ej någon föreläsning i om hur dåligt det är att använda gammalt smink tack) och kärade ner mig totalt i den lila-bruna nyansen. Här har jag använt den i globlinjen och på den undre fransraden. Sedan har jag använt den ljusaste mitt på ögonlocket, i ögonvrån och under ögonbrynen.

 

Vad gäller mascara och eyeliner kommer jag aldrig någonsin byta ut mina gamla kära favoriter. Mascaran är mascarornas mascara och den jag alltid återkommer till efter att ha varit otrogen med andra. Eyelinern är också guds gåva till sådana som jag som känner sig nakna utan en liten vinge. Den har aldrig kletat av sig på ögonlocket och sitter som berget. Så tacksamt! En annan favorit är inliner som jag vet att jag har skrivit om tidigare. Världens knep för att se pigg ut bara poff.

 

Liplinern är en ny favorit. Jag har ju äntligen hittat den ultimata rosa färgen! Jag använder den på hela läpparna och tar sedan på läppbalsam av något slag för att det inte ska bli dödens torrt. Vilket de är ändå iofs. HATAR VINTERN.

 

Sådärja. Det var dagens sminksnack. Nu har jag posat klart ; )) Om någon undrar om den glittriga saken jag har på mig så är det en tröja från Lindex.

 

56 gillar

Kommentarer (31)

 • Emma

  |

  Åh så kul med ett sminkinlägg! Hade dock gärna velat ha dina tips angående hur du lägger ögonskuggan, när jag försöker lägga två färger blir det bara en enda gegga, så skuggar bara globlinjen vilket inte är så spännande i längden.

  Undrar också hur bra eyelinern håller? Kör själv på MUS cake eyeliner för att jag tycker att pennor torkar ur för snabbt, men det är ju ett helvete om man inte har tillgång till handfat när man ska lägga sin eyeliner.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att du gillar! Jag kan göra ett sånt inlägg! 🙂 Men om du endast ska ha två färger (som jag har i detta inlägg) så kan du prova att applicera den ljusaste först på ögonlocket och där du vill ha den och sedan skugga globlinjen efteråt som du brukar göra. Det borde funka 🙂 Eyelinern håller lika länge som andra pennor, så den har ingen superhållbarhet tyvärr. Känner verkligen igen mig om ditt problem ang handfat, har samma problem med min pomade som jag använder till ögonbrynen. Kanske borde prova MUS cake eyeliner btw? Har hört mycket positivt om den!

   Svara

   • Emma

    |

    Jag tror att mitt problem blir att jag försöker skugga som ett C (alltså fransraden också) men använder för mjuk / stor pensel och så blir det kladd, försöker rädda upp med att lägga mer ljust och sen är det bara sammanblandat ?

    Ja om du inte provat den så måste du göra det! Jag använder Real Techniques eyelinerpensel, men vet också att MUS ska ha en riktigt bra! Jag är verkligen inte bra på att lägga eyeliner men vågar mig nu ändå på det även när jag har bråttom, det blir alltid bra! Vill inte tänka på hur länge jag haft min, den håller ju sig lika bra från första användningen! Om du tänkt använda deras vätska för att få den vattenfast vill jag dock mana till viss försiktighet, gröp ur lite och lägg i locket istället, annars blir det en fast kaka som du inte får upp någon färg ifrån…

    Älskar verkligen att diskutera smink och hade kunnat prata om det hur mycket som helst ?

    Svara

    • Egoina

     |

     Ahh okej! Denna sminkning gjorde jag faktiskt med fingrarna! Tycker det går utmärkt när det bara handlar om två färger. Förstår helt vad du menar med att det kan kännas kladdigt, upplever också det när jag skuggar med mörkare färger. Men tror man är lite väl kritisk, på långt håll brukar det se bra ut. Viktigt att blåsa av penseln dock, så att inte skuggan faller ner under ögat (sååå irriterande när det händer). Åh vad spännande! Måste prova den 🙂 Haha jag med. Älskar smink!

     Svara

 • Robert

  |

  Jättesnyggt! Har inte koll på alla grejer du använde där men jag får läsa på lite. 😉

  Svara

 • Nathalie

  |

  Så fint!! Du passar verkligen i det där och SÄRSKILT till den där tröjan! Superfint!! Läppennan är inte matt va? Jag vill ha matt helst eftersom jag då kan kladda lite utanför, hehe (har ojämna läppar)
  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! ? Jo, den är matt (men har läppbalsam ovanpå). Vill också helst ha matt av samma anledning ? Tips är att prova färger i butik dock. Har märkt att en liten nyansändring gör stor skillnad (frustrerande i butiksljus när man inte ser ordentligt dock…).

   Svara

 • Danielas Dagbok

  |

  Alltså du är sååå sååå såååå vacker!!! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?☺️?

   Svara

 • Hannah

  |

  Älskar mascaran! Testade tack vare att du skrivit om den och jag tänker aldrig byta igen. Mina ögonfransar är korta och raka och den gör underverk med dem!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??????

   Svara

  • Egoina

   |

   Åh tackar!

   Svara

 • betina

  |

  använder du ingen bronzer/rouge/contour??? Det hade gett ditt ansikte såååå mkt mer liv och färg. Blir lätt bara en blek mask annars med bara foundation och puder., ser så onaturligt ut med endast en färg. Rekommenderar dig verkligen att använda lite bronzer/rouge!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha maj gad. Ursäkta mig och min bleka mask 😉 Jag tycker att jag är fin! Ja, jag kunde använt concealer, highlighter, bronzer, rouge, contour osv osv. Finns hur mycket som helst! Men idag valde jag att bara lägga fokus på ögonen. Brukar köra lite contour/bronzer annars 🙂 Och det här med ”onaturligt” och ”naturligt” är sjukt problematiskt. Jag ser ju knappast mer naturlig ut med MER smink, snarare tvärtom ju 😉 Naturliga jag är en ännu blekare mask. Haha. Kram!

   Svara

   • Ida

    |

    Ja, lite rouge eller bronzer hade gjort underverk! Gett mer liv i ansiktet.

    Svara

   • Jessica

    |

    Jag tycker att du lyser! Både med och utan bronzer/rouge. Sjukt vacker 🙂

    Svara

 • Suss

  |

  Jag har så torra läppar, så förstår ditt hat haha! Fick en chock när jag kom hem till svensk vinter efter ett halvår utomlands. Jag köpte Locobase Repair då jag fick eksem av den torra luften, provade den även på läpparna och maj GAD vad den är bra! Efter två dagar var mina läppar bättre än de varit någonsin typ.

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow! Tack för tipset!

   Svara

  • Cornelia

   |

   Ett till tips: Lipscrub! (Och därefter återfuktning såklart i valfri form).

   Svara

 • Ella

  |

  Och det här läser jag EFTER att jag lagt en order på lyko, som har 25 % rabatt på allt smink just nu! Blev sugen på att köpa cirka allt! (Inbillar mig att jag också skulle bli snygg då! 😀 ) Tips iaf till er andra som blir sugna. Rabatt med kod 25SMI. Tror den gäller till torsdag eftermiddag någon gång.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tipset. Måste nog fylla på med lite nytt ?

   Svara

 • Gabi

  |

  Tack för alla bra tips. Kör själv med olika lila nyanser. Avslutar med ljusaste lila och mellan brunt. Kan inte använda mascara – allergi. Men du – vacker som en ros. Fortsätt med det och ta hand om dig.

  Svara

 • Angelique

  |

  Hej! Bara en liten fundering, nu när du fått upp ögonen för vego-mat och så, du har inte funderat på att gå över till cruelty free smink? Jag lovar att du skulle hitta ersättare till dina favoriter, det finns såå många märken därute med grymma produkter som inte är djurtestade 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, det är nog den punkten jag är minst perfekt på i mitt liv (av många saker 😉 ). Tänker ofta på att jag successivt måste hitta nya, mer försvarbara favoriter. Tipsa gärna!

   Svara

   • Sara

    |

    Jag tänkte också på det, att du kanske kunde försöka gå över till märken som inte testar på djur. Det är dock ganska svårt, kollar man vidare på ägarförhållanden ser man att ett flertal märken som är cruelty free ägs av andra märken som inte är det. Men man får väl göra en bedömning själv. Jag gillar Urban Decay, deras mascara total perversion är grym! De testar inte på djur, men det gör tyvärr deras moderbolag L’Oréal. Clinique och Maybelline testar också på djur. Make up Store och IsaDora är cruelty free. En eyeliner som jag gillar är NYX epic ink liner, bra pris och sitter hela dagen! NYX är cruelty free men ägs av L’Oréal.

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack för bra info! Tur att Isadora och Nyx är mina favvo-budgetmärken 🙂

     Svara

     • Angelique

      |

      Anastasia är också cruelty free! 🙂 Några av mina favoritprodukter är; Mascara: The Body Shop lash hero fibre extension, The Balm whats your type (finns två varianter båda är grymma). Bronzer: Too Faced Chocolate soleil, The Body Shop matte bronzing powder. Ögonskuggor: alla från Too Faced. Concealer: Urban Decay naked skin. Nyx glitter primer, The Balms balms away (sminkborttagning, denna är såå bra och skonsam mot ögonen). Jag har tidigare testat allt ifrån Maybelline till Chanel och kan ärligt säga att jag inte saknar en anda produkt 🙂

 • Sofia

  |

  Så galet duktig du är på att sminka dig!

  Svara

 • L

  |

  Hej!!

  Ser så fint ut med inlinern, jag kanske är trög men hur lägger du den?
  Som någon annan skrev, visa gärna i steg hur du la ögonskuggan 🙂

  Håller även med någon som skrev om locobase repair, så himla bra kräm.

  Mvh. L.

  Svara

  • Egoina

   |

   På vattenlinjen, närmast ögat. Jag målar hela bara 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv