4 roliga händelser i bloggvärlden

Efter att ha bloggat i över tio år har man ju varit med om en hel del. Idag kom jag och tänka på några roliga saker som hänt i bloggvärlden. Kanske inte händelser i sig, men roliga blogginlägg helt enkelt. Sådana som jag nu plötsligt flera år sedan kan komma att tänka på och skratta lite för mig själv. Låt oss kika!

 

4 roliga händelser i bloggvärlden:

1) Isabella Löwengrip – Tack Statoil! I slutet av 2012 fick Isabella under en period väldigt mycket kritik för “smygreklam”. Folk var arga, ifrågasatte allt hon skrev och trodde att vartenda ord positivt ord Isabella skrev var sponsrat. En dag fick hon nog och skrev det briljanta inlägget “Tack Statoil!”.

“Vi stannade nyss och tankade. Vår Audi Q5 behövde fyllas på och det är så enkelt att tanka på Statoil! Odd drack även deras underbara kaffe på nymalda bönor. Visste ni förresten att Statoil har julbord? Det är kocklandslagets vildsvinskorv (nu endast 59 kr). Angelica och Martin slog till och är såå nöjda. Statoil har verkligen allt man behöver. Stort plus för trevlig personal och fräscha toaletter. Längtar redan till nästa stopp hos Statoil.”

Detta resulterade såklart i ramaskri, folk var mer irriterade än någonsin och till slut blev Statoils kommunikationsdirektör kontaktad och fick bekräfta att inlägget inte var köpt.

 

Denna bild hade bildtexten “Odd längtar efter första Statoilkaffe-klunken”. HAHA.

 

2) Spiderchick – Hur tillverkar man knark. Moa och hennes sjuåring sitter på bussen när han plötsligt frågar hur man gör knark. Moas svar? Jo. “Det beror på vad du menar för slags knark?”.

“Jag sitter alltså på stadsbussen och ber mitt barn specificera vilken typ av knark han vill veta tillverkningsprocessen för. Ungefär som att jag förväntar mig att en sjuåring ens ska kunna olika knarksorter?? Ungefär som att JAG sedan ska känna till hur man tillverkar dessa??”

Haha, så underbart! Hade gjort exakt likadant.

 

3) Alex Schulman – Mejlkonversation med en nätbedragare. Alex Schulman får ett mejl från en nätbedragare som menar att hans släkting dött och att han ska ärva massa pengar om han *bara fyller i några uppgifter*. Han låtsas gå på det, börjar mejla med bedragaren och drar det bara längre och längre. Så extremt underhållande.

 

Läs hela konversationen här.

 

4) House of Philia – Recept på jätteräkor. Detta var ett extremt lyckat aprilskämt och jag fnissar fortfarande varje gång jag tänker på det här. House of Philia lade alltså upp ett inlägg med recept på Scampi och driver med miljöproblemet. Hon får över 300 kommentarer varav hälften är superarga och andra hälften förstår att det är ett skämt.

“Någon av er kan vinna en hel årsförbrukning av just frysta lyxiga odlade thailändska scampis från företaget FOLU direktlevererade hem till dörren, bra va?”

 

 

Det var några roliga blogghändelser jag kom att tänka på just nu. Del 2 kommer längre fram! Vilka roliga inlägg minns ni?

 

111 gillar

Comments (43)

 • Robert

  |

  Haha! Däremot är det inte helt lätt att bara komma på andra blogginlägg som sticker ut ur mängden. Kanske kommer på om jag funderar lite. 😉

  Reply

 • Sandra

  |

  Tycker det i överlag är både underhållande och sorgligt hur lätt provocerade människor blir, speciellt på bloggare. Nu var det ju många ovanstående i rent syfte att provocera men oftast verkar det som att man som bloggare borde vinna en Oscar om man INTE lyckas provocera någon i ett inlägg. Cred till er bloggare som står ut med det och tack för att DU Egoina finns på blogghimlen (haha vilket ord) jag läser faktiskt bara din blogg numera, för att du känns äkta. Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hehe ja, det finns folk till allt. Tack fina du! 😘

   Reply

 • Ellen

  |

  Haha 🙂 Jag tyckte det var ganska underhållande att läsa alla jättearga kommentarer som Tramsfrans fick häromåret när han skojade om att det inte finns någon som har så mycket diabetes som Peter Jihde (apropå att Jihde tatuerade in en diabetestatuering i direktsändning). Verkar dock som alla arga kommentarer är borttagna från det inlägget nu när jag kollade efter! Det roliga enligt mig var att folk som skrev kommentarer inte alls verkade fatta vilken typ av blogg Frans har och tog det som att Aftonbladet inte tar diabetes på allvar och därmed skadar folk etc etc..

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

  • Josse

   |

   Nu har jag inte läst Frans inlägg, men hade man bytt ut diabetes mot cancer hade ingen tyckt att det varit roligt.

   Ja, jag kanske överreagerar men min mamma dog av diabetes när jag var 22.
   Jag är jätteglad över att Peter, som offentlig person, visar öppet hur det är att leva med den förbannade sjukdomen.

   Reply

 • Emma

  |

  Haha, vilket roligt inlägg och vilket otroligt bra minne du verkar ha! 😳😳😳

  Reply

 • E

  |

  House of philia-petra hade ett annat aprilskämt 2015 http://houseofphilia.elsasentourage.se/2015/04/01/nybadad-doodle/ om att hon köpte ett speciellt blekmedel till familjens hund för att han skulle bli vitare och matcha inredningen 😂😂😂 Inte så många som gick på det kanske, men jag tyckte det var kul 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahahaha hon är ju bäst på aprilskämt!

   Reply

 • E

  |

  Ditt inlägg med konversationen om när du inte vågade ringa affären och frågade om de hade en specifik vara, tanken på det får mig fortfarande att skratta haha. Typ “jag kan låtsas att jag heter något annat” “varför skulle de bry sig om vad du heter?” HAHAHA. 😀

  Reply

 • Anna

  |

  Haha vilket kul inlägg! Tack för bra blogg! 🙂

  Reply

 • Bella

  |

  Ett av de mest minnesvärda bloggminnena jag har är när du postade ostbågar! 😂 Herregud vad bloggvärlden såg annorlunda ut då! Det måste väl vara tio år sedan nu?

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha ja! Good times!

   Reply

 • EL

  |

  Katrin Zytomierskas inlägg när hon hängde ut sin polska nanny och skrev ett låååååångt inlägg och kallade henne för sjuka saker…

  Reply

 • mb

  |

  Vet inte varför jag blir chockad ens över hur problematiskt Schulmans brev var.. men är ändå det. Gissar att du inte läst hela konversationen på väldigt länge, för misstänker och hoppas att du inte tycker hans språkbruk i resten av breven är kul. Fattar att han gjorde det för likes, men jag tycker inte det är kul med den rasistiska undertonen, ableismen, användandet av n-ordet (och r-ordet) och våldtäktsskämtet. Försöker verkligen formulera det här på ett sätt som inte är “pekfingrit” (bra ord) och drygt, men vill verkligen lyfta att det är problematiskt och kan inte gå ifrån utan att ha sagt något.

  Reply

  • Egoina

   |

   Oj jäklar vad det spårar i slutet. Du har rätt i att jag inte läst hela konversationen på ett bra tag. Håller med om att det är problematiskt. Själva idén är dock hur kul som helst 🙂

   Reply

  • Alice

   |

   Men det som ÄR kul är ju att han driver och är alldeles icke-pk. Tkr inte alls det är problematiskt.

   Reply

   • louise

    |

    Får en vision här i hjärnan om att Alice är vit.

    Reply

  • Lily

   |

   Tack att du sa! Kollade direkt bland kommentarerna för att se om jag var den enda som reagerade. Är en svart tjej som ofta får en kalldusch av att läsa n-ordet utskrivet och hur lättvindigt vissa människor använder det “for laughter effect”. Brukar undvika ställen där såna ord förekommer men obvi går det inte att värja sig.

   Reply

   • Egoina

    |

    ❤️

    Reply

   • louise

    |

    Jag tycker också att det var hemskt. Sjukt att han inte har fått mer bakslag av detta. Sjukt också att hans konvo hyllas och får fortsätta överleva. Den vita mannens dygd.

    Reply

 • Isabelle

  |

  Så rolig och innovativ idé på blogginlägg! Kram 🤗

  Reply

 • my

  |

  Haha, en sak jag minns var att du för väldigt längesen skrev ett inlägg om en kille du hade hittat på Facebook som hette Tung Phung! Tror mestadels av hans vänlista består av svenskar som har lagt till honom tack vare dig, haha 😂 Du är den första som jag tänker på när jag ser Tung Phung i FB-flödet, Egoina från typ 2012 haha!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha! Älskar att han har accepterat allas vänförfrågningar.

   Reply

 • Bella

  |

  Blondinbellas inlägg om laktosmage, att hon cyklade hem och typ bajsade på sig? Kände igen mig i mjölk-mage-paniken 😛

  Reply

 • Snutten

  |

  Älskar inlägget! Så kul idé.

  Jag minns Knivlisas konversationer från back in the day när hon jobbade med att sälja tidningar (?) över telefon. Så sjukt roliga! Hela bloggen, hela hon är ju skitkul. Min största girlcrush.

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag kommer ihåg när jag hittade din blogg för första gången och satt och sträckläste hur många sidor som helst.. sen kommer jag till nåt inlägg du gjort om färdiga ögonskuggor som man bara ska trycka på ögonlocket, och under en bild skrev du liknande “Varför vill man se ut som man har en pizza på ögonen?”
  Vet inte varför men jag skattade orimligt högt och länge åt det (kass humor!) 😂

  Reply

 • Johanna

  |

  Kan aldrig glömma ditt inlägg där du ska platta håret och racar och kör VÄRLDENS vurpa! Hahaha tror det var då jag började läsa din blogg!

  Reply

  • Anna

   |

   Hahah Ååh jag tänker fortfarande då och då på den vurpan och skrattar. Så himla roligt! 😂

   Reply

  • Caroline

   |

   Alltså ja! Så roligt, jag letade efter den videon för ett tag sedan men jag hittade den inte.

   Reply

  • Egoina

   |

   Hahahaha.

   Reply

 • Elina

  |

  Om du tycker att det är kul när folk svarar nätbedragare så vill jag tipsa om att kolla in komikern James Veitch, han är sjukt rolig! Finns mååånga videos på youtube där han svarar på olika, konstiga meddelanden. Här är en: https://www.youtube.com/watch?v=_QdPW8JrYzQ

  Reply

  • Anneli

   |

   Hade tänkt tipsa om honom med, så sjukt roligt! Tips till alla att se hans videos

   Reply

 • Magdalens

  |

  Jag minns ett blogginlägg du skrev för ca 100 år sedan. Det handlade om att din mamma tyckte att det var oartigt att fråga vad folk gör när man ringer. Och du hade några roliga alternativ kring vad folk skulle kunna tänkas göra, något var i stil med ” leka världskrig med sina tekoppar” 🙂 haha

  Reply

 • Robert

  |

  Minns ditt inlägg om trosor, haha, men det var lite “annorlunda”. 😉 Minns hur din mamma på svorska(?) försökte förklara hur Mimmi hade sprungit och jagat nåt “över ett helt fotbollsplan faktisk”. Kommer säkert på en massa annat med tiden.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha, ja det är en favvo hos mig också. Tänkte lyfta det inlägget (+kommentarer!!) i del två 🙂

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv