Inredningsinsikter, smaklös mousse och dåliga nyheter

För nästan exakt ett dygn sedan drog jag till Ikea, som sagt. För att kolla lite, hämta inspiration (…och äta).

 

Fick tre insikter faktiskt:

– Jag vill inte ha ett vitt kök! Har fram tills nu trott att jag vill det, men just nu känner jag ett starkt nej. Kände till och med dragning mot svarta kök vilket jag inte alls trodde var min grej egentligen?? Kan mycket väl ändra mig på den punkten igen förvisso.

– Det är så fint när sängen står en bit från väggen, nästan mitt i rummet. Kommer dock inte ha det så pga inte så kvadratmetersmart. Men någon gång i framtiden när jag har ett galet stort sovrum så kanske.

– Jag har funderat på vad jag ska göra med resterande plats i mitt sovrum. Igår kom jag på det! Jag ska ju ha ett sminkbord såklart. Med världens grymmaste sminkspegel. To be continued på den fronten.

 

Tycker detta är en snygg garderobslösning! Det enda negativa är väl att man alltid måste ha det någorlunda städat i sin garderob och vem har det liksom.

 

Åt denna färgglada kombo. Vet inte varför jag alltid envisas med att köpa den där chokladmoussen? Den smakar ju ungefär ingenting. Det är typ som en tvångstanke. Som att en maträtt på Ikea inte blir komplett utan att avsluta med att skeda i sig lite intetsägande mousse.

Jahapp.

 

När jag kom hem fick jag ett telefonsamtal med mycket dåliga nyheter. Jag känner att det är för mycket för mig nu, rent känslomässigt. Jag känner mig maktlös inför livet och kan inte förstå att så mycket skit kan hända på ett år. Så jag tar lite tid off för att ladda om igen, så att ni vet. Hörs när vi hörs. Kram <3

 

224 gillar

Comments (65)

 • M

  |

  Åh nej! Vad det än är för dålig nyhet så sänder jag dig en tanke och kärlek och hoppas att det blir bättre snart. På nåt sätt. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack fina <3

   Reply

 • Jonna

  |

  <3 <3 <3

  Reply

 • Kristina

  |

  Rekommenderar inte svart köksbänk. Alla fläckar syns och det blir inte rent 😣

  Hoppas det löser sig med vad det är nu som har hänt!

  Reply

  • Egoina

   |

   Vill ha en bänkskiva i sten 😍😍 Tack <3

   Reply

   • Gröna ärtor

    |

    Det är snyggt men kräver mycket arbete! Viktigt att ha koll på HUR man ska rengöra (beror på Stentäpp) och se till att torka bort allt spill DIREKT! Ångrar att vi valde stenskiva faktiskt…. men snyggt är det!

    Reply

    • Gröna ärtor

     |

     Stentyp, inte täpp 😂

     Reply

 • Michaela

  |

  Kram till dig, hoppas du mår bättre snart ❤️

  Reply

 • Mli

  |

  <3

  Reply

 • Lisa

  |

  Vi finns här för dig ❤

  Reply

 • Linnea

  |

  <3 hoppas det blir bättre snart.

  Reply

 • Tess

  |

  Lite att tänka på dock med svart kök, det kan konstant vara dammigt! Vi hade röda och svarta högblanka luckor i köket förr… när solen låg på allt syndes!!! Hemskt 😤 städ frek som jag är ändå torkade jag av dem ofta men dammet var alltid där… tråkigt med dåliga nyheter, hoppas allt blir bättre snart 😔

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahhhh så störigt! Får nog bli typ grått då. Tack <3

   Reply

 • Robert

  |

  Det gör vi. Kram. <3

  Reply

 • Johanna

  |

  ❤️

  Reply

 • Rebecka

  |

  Massa kramar ❤️

  Reply

 • Jessica

  |

  Åh nej! Kan du inte bara få ha de bra nu! Vi håller alla tummarna för dig.

  Reply

 • Majsan

  |

  Kram <3

  Reply

 • Ronja

  |

  Stor kram till dig. Hoppas du mår bättre och att det vänder för dig snart. <3

  Reply

 • Jackie

  |

  Styrkekramar, du har massa människor som tänker på dig! 🌷

  Reply

 • Elin

  |

  Grått kök kan ju vara bland det snyggaste som finns! Passar både med silvriga och guldiga detaljer, vilket man nu föredrar. Är lite roligare med färg också, känns lite mer ombonat.

  Skickar en drös med kärlek, vad det nu än är som har hänt. Du är stark <3

  Reply

 • Marie

  |

  Genomlider samma…hur fan ska man orka när inget är som det var?
  Kram till dig…och till mig

  Reply

  • Egoina

   |

   <3

   Reply

 • @inredningsdesign

  |

  Titta på mörkgrått kök istället för svart. Så fint! Styrkekramar till dig!

  Reply

 • Fklm

  |

  Kan inte precis säga att det är förvånanfe att “vi hörs när vi hörs”. Inte precis varit frekvent uppdatering senaste året. Lycka till

  Reply

  • Jos

   |

   ??? Nattmössan är på märker jag

   Reply

  • Therése

   |

   Ge dig. Det har varit bra uppdatering! Men förstår om du hintar om att en aldrig får nog av inlägg! <3

   Reply

  • Egoina

   |

   Ja, förlåt att jag inte prioriterat att underhålla DIG när jag varit igenom jobbiga saker, sjukdom och närstående som dör.

   Reply

 • Carro Blomqvist

  |

  Kram till dig och hoppas allt ordnar sig för dig. Vet hur de är när livet slår en på käften och de är åt helvete. Skickar mental kram i alla fall.

  Reply

 • Jessika

  |

  <3

  Reply

 • Jos

  |

  Vet hur det är när det känns som allt faller samman och man inte har några trygga punkter kvar.. Usch blir ledsen, det är verkligen så tufft. Ta hand om dig, skickar deltagande och sympati. Kram

  Reply

 • My

  |

  Du hade fan ett tufft år förra året också.. Du är starkare än du tror! Kram på dig ❤️

  Reply

 • Fanny

  |

  Kramkramkram ❤️

  Reply

 • Sanna

  |

  Jaaa skaffa inte vitt kök!!! Allt syns, minsta grej du spiller! Jag hyr bara men har ett vitt kök och har lovat mig själv att den dagen jag köper lägenhet/hus så kommer jag aldrig ha vitt kök igen! Kör på grått, rent och fräscht!

  Ledsen att höra att du har en tuff period, försök bara tänka att det bara kan bli bättre nu!

  Reply

 • Elin

  |

  Kram, hoppas det ordnar upp sig snart för dig<3
  men alltså – moussen… Tycker du ej den smakar något?? Jag tycker den är för stark haha… men tar alltid den ändå pga får också det som någon slags tvångstanke pga 'är ju ändå på Ikea va'. Konstigt dock att vi kan ha så olika smaksinne?

  Reply

 • Josefin

  |

  Distrahera sig är ibland ett bra knep när saker är tufft!

  Vill tipsa om mitt sminkbord från ikea som jag älskar! Spegeln går att fälla mer i själva bordet och det är hyfsat mycket plats för smink. Sen har jag en lägre byrå (tror det är ett nattduksbord) bredvid för allt som har med håret av göra (hur många värmeverktyg kan en människa behöva egentligen, haha). Jag har det minsta svarta i länken, den röda insidan blir väldigt cool mot det svarta. Har du väldigt mycket smink så finns det en med inbyggd byrå i men den blev för klumpig för min smak.

  https://m.ikea.com/se/sv/catalog/functional/10368/20657/

  Reply

 • Lina

  |

  Du gör helt rätt i att ta dig tiden att ladda om. Håller tummarna att det som pågår löser sig till det bästa ❤

  Reply

 • Nilla

  |

  🙁 vad det än är för tråkiga/dåliga nyheter du fått så har du alltid oss läsare som stöttar och tänker på dig. ❤️ Massa kärlek.

  Reply

 • Viskningen

  |

  Jag önskar dig allt gott. Hoppas innerligt att det vänder snart! Stor kram. Ta hand om dig! Vi finns här när du orkar <3

  Reply

 • Pauline

  |

  Åh nej 🙁 Så tråkigt att höra, du förtjänar lite tid där allt går bra. Ta den tid du behöver! <3

  Reply

 • Linnea

  |

  Fy! Hoppas att allting klarnar och blir enklare och bättre snart! ❤️

  Vi har precis köpt radhus och vårt kök är beige/grått typ! Skitsnyggt från Electrolux. Rekomenderar den färgtypen. Vill du ha bilder kan jag maila 😘

  Reply

 • Emilia

  |

  Ta hand om dig själv! Du har varit med om mycket nu den senaste tiden, var inte rädd för att be om hjälp. Gå och prata med någon innan det brister helt, ju längre ner du låter det gå desto svårare blir det att komma tillbaka igen, tro mig jag har själv testat. Ta hand om dig för det är ingen annan än du som sätter dig själv främst. Kram!

  Reply

 • ellen

  |

  Kram och ta all tid du behöver <3

  Reply

 • Alva

  |

  Massor av kramar! ❤️

  Reply

 • Julia

  |

  ❤️ du förtjänar det bästa. Vad som än händer kommer allt att bli bättre finaste du. Ibland måste man gå igenom lite dåligt för att sen ha det bästa. Love u

  Reply

 • Ingrid

  |

  Massa kramar!

  Reply

 • Carro

  |

  Kram <3

  Reply

 • Ida

  |

  Två saker kära du.
  1.
  Ser du gardinen?
  Den ska du dra för “garderoben” så den är öppen när ingen ser och fördragen när du har gäster 😉
  2.
  Hur ser världens grymmaste sminkspegel ut?

  De har ett sött sminkbord på iLVA

  Reply

 • Camilla

  |

  Har gråa köksluckor och det är så snyggt. 😍👌🏻
  Skickar kramar och kärlek i massa. Hoppas att allt ordnar upp sig för dig snart. ❤️❤️❤️

  Reply

 • Anna-Maria

  |

  Inte så lätt att veta vad man faktiskt vill ha när det kommer till kritan och man ska skaffa nya saker. Nu såg jag visserligen att du vill ha en bänkskiva i sten men ett tips är att iaf tänka på hur diskbänken är. När jag köpte min lägenhet såg jag bara hur fint det var med träbänk och en liten diskho bara (det fanns ju diskmaskin!). Men det är så himla opraktiskt och bänken blir sliten så snabbt när det kommer vatten på den hela tiden.
  Hoppas du mår okej under omständigheterna! <3 Det är märkligt hur saker har en förmåga att komma vid samma tillfällen…

  Reply

 • Sara

  |

  Skickar en stor kram till dig ❤
  Prioritera att ta hand om dig själv!
  Vi ses när du mår bättre igen,
  ❤❤❤

  Reply

 • Sofia

  |

  Tusen kramar! <3

  Reply

 • Lisa

  |

  Och nej inget svart kök! Det är verkligen inte snyggt. Mina grannar gjorde precis om köket och valde svart med röda möbler. Det ser ut som Dracula bor där. Tips som du kan göra är att googla på kitchen ideas eller kitchen inspiration (fungerar utmärkt när man spelar sims och behöver färgkombinationer) så kan du se vad du skulle kunna tänkas ha eller inte!

  Stor kram igen och må bättre ❤

  Reply

 • mimmi

  |

  ❤❤❤

  Reply

 • Emma

  |

  Usch tycker du fått för mycket av det onda på det senaste! Hoppas allt löser sig eller att du iallafall börjar må lite bättre, vad som än hänt ❤️ Och försök att strunta i bloggen tills du känner lust igen, vi läsare finns kvar ❤️

  Reply

 • Sandra

  |

  💖

  Reply

 • Mia

  |

  Hej,

  Menar inte att vara ett nättroll nu men du ska vara väldigt glad över att du har ett jobb inom sociala medier, och på Blue Box – m a p för att “vara off” från vanligt 9-5 jobb där folk beror på dig – går inte för att man har det “lite jobbigt”.

  Folk dör. Folk blir sjuka. Man går igenom uppbrott. Alltså det är life. Du känns lite väl lättkränkt (och ja, jag vet hur pissig jag låter som människa när jag skriver detta).

  Men du tycker väldigt mycket synd om dig själv, istället för att faktiskt ta tag i saker och skapa det liv du faktiskt vill ha.

  Aööa är vi olika, men du kan inte vänta dig växa karriärmässigt eller som person om du behöver ta “tid off” som du behövt göra jävligt mycket (jämt känns det som, men mest senaste halvåret).

  Alltså, visst är det nice nu när du jobbar inom sociala medier men du kommer ju aldrig kunna ha en större och högre roll inom något företag (eller växa som person för den delen heller) om du inte börjar ta dig i kragen lite.

  Reply

  • Egoina

   |

   Lite jobbigt? Lättkränkt? Ursäkta men du har ingen som helst aning om vad som hänt eller händer i mitt liv och om du visste skulle du inte skriva såhär. Det är lätt att döma andra människor och gå runt och peka finger eller säga hur man borde agera. Men kom ihåg att man sällan har hela bilden. Ja, jag tillåter mig själv att ta ledigt för att inte kollapsa som människa. Hur det eventuellt påverkar mig eller inte påverkar mig i framtiden är inte din huvudvärk. Dessutom är det ju inte så att jag låtit bli att jobba under flera veckor eller liknande, utan det handlar om dagar hit och dit.

   Ja, det tillhör livet att folk dör, blir sjuka och man t.ex. går igenom uppbrott. Men att alla dessa saker och ännu mer ska hända på några månader är mycket att hantera för vem som helst.

   Reply

   • Mia

    |

    Hej,

    Som jag skrev så var det inget något illa mot dig (även om det uppfattas så).
    Bara att det inte funkar så i riktiga livet / arbetsvärlden. Och jag känner, att om du har en önskan om att lyckas inom företagsbranchen i framtiden så måste du ändra ditt beteende.

    Till exempel – jag gick igenom min mormors död (som var min extramamma), fick opereras för knölar i höften (cellförändringar) och köpte i samma veva ett hus som var ett rent fuskbygge. Eh, lipade varje dag och sov typ 2-3 timmar/natt.

    Jag gick ändå till jobbet (utöver en veckas sjukskrivning efter op pga kunde inte sitta upp). Pga folk beror på mig och VAD blir bättre om man bara sitter hemma och gräver ner sig? Man måste ställa sig upp och bestämma sig för att leva.

    Måste du basunera ut att du mår dåligt och att skit händer? Uppdatera inte alls då. Det uppfattas såå oproffsigt och offer-koftigt. Uppdatera inte på 2 dagar och fortsätt sedan som du vill, i din takt. Det funkar för Kenza, och INGEN uppfattar henne som en gnällfitta.

    Alltså, spontant känner jag att det finns en rätt stor anledning till att du köper din första bostad vid 28 och inte 18. Och den är inte ekonomisk

    Och ditt svar på min kommentar visade extremt tydligt att du är lättkränkt. Du har min mail, du kan säkert hitta mig på sociala medier osv, du kan hata mig och tycka jag är ett troll: men jag vill ändå bara säga: Det här är inget jag skriver för att vara elak – utan för att ge dig en tankeställare.

    * Hur uppfattas det du skriver?
    * Hur hanterar du saker som händer dig?
    * Hur mycket tid ägnar du åt att göra något åt saker som inte går din väg, och hur mycket tid ägnar du åt att “ta ledigt” och älta?

    Om du är ledsen över farmors död (vilket jag respekterar och förstår till 100%) varför åker du inte upp till hennes grav? Varför sitter du hemma och kollar serier liksom? Bara ett exempel på din passivitet men ändå gnällighet över saker som händer.

    Du kanske redan går till en psykolog, men spontant är denne nog fel om du fortfarande tänker / agerar i de tankebanor du gör. Välj en ny 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     Wow. Vilken elak kommentar. Många saker du skriver här är så långt under bältet att jag inte tänker bemöda mig att svara. Jag går till jobbet jag med. Sitter här just nu faktiskt och äter frukost. Var där förra veckan och är här denna veckan. Så nej, jag ligger inte bara hemma. Mitt företag rör inte bara bloggen och jag arbetar varje dag, även när jag inte bloggar. Jag tog ledigt (knappt) EN HELG från bloggen just för att jag behövde det och för att jag upplever det jobbigare att skriva om mitt liv än att jobba med andra saker. Vad gäller hur jag “tagit ledigt” andra gånger har det varit i samband med begravning eller t.ex. när jag hade influensa. I alla fall. Förlåt att det provocerade dig till denna grad. Kan dock inte förstå det då jag själv inte hade lagt mig i hur andra hanterar sin sorg eller sköter sitt jobb under sjukdom och kriser. Som sagt, du vet ju inte ens vad som hänt. Jag kommer inte godkänna fler kommentarer rörande detta. Jag blir sällan ledsen över vad folk skriver, men denna kommentar gjorde mig väldigt ledsen. Kollade din mejladress och du har skrivit många trevliga kommentarer tidigare, så jag förstår inte helt var detta kommer från.

     Tråkigt att höra att du varit med om så många jobbiga saker. Hoppas du mår bra/bättre och det är starkt av dig att du orkar kämpa på! Heja dig! Kram <3

     Reply

 • sarah

  |

  Hej, vart är din kappa ifrån? den du har på bilden? <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Från Lindex 🙂

   Reply

 • Amelie

  |

  DAMN vilken elak kommentar av Mia!
  TA INTE ÅT DIG. Jag tror inte du gör det, men ja, ville bara skriva det… <3
  Jag tycker Mia låter missunnsam och avundsjuk om jag ska vara ärlig, för att du faktiskt har haft möjligheten att gå ner i arbetstid och bli konsult, att ta lite ledigt när behovet har funnits, medan hon uppenbarligen har haft en skitstövel till arbetsgivare och fått kämpa på trots extremt jobbig livssituation. Det är trist att livet är orättvist, eller hur?
  Men jag kan rapportera från "RIKTIGA LIVET" här då. 🙂 Jobbar på sjukhus (ooh riktigt jobb va va va?!) och har själv behövt ta ledigt när min far fick en stroke för två år sedan. En kollega tog tjänstledigt för att vara med sin mor sista tiden hon hade i livet.
  Har varit hemma sjuk när livet blivit för mycket och det slagit om till en ren depression. En depression är faktiskt en diagnos, en sjukdom, och då kan man behöva vara hemma såsom man skulle varit hemma vid en fraktur t.ex. Anpassningsstörning är en annan diagnos, sjukdom, som kan uppstå om man drabbats av något som chockerat en, t.ex. ens partner blivit svårt sjuk, närstående har avlidit o.s.v. Vi måste sluta göra det till ett tabu att vara hemma sjuk när det beror på något med psyket. Jag är fysiskt stark och har ganska lätt gått till jobbet med en fraktur, men hade t.ex. mitt syskon dött så hade det nog varit jäkligt svårt att pallra mig iväg på ett litet tag. Psyket kan göra så mycket mer ont än min kropp.
  Jag har varit sjukskriven för utbrändhet och även om jag hade dåligt samvete för det så behövde jag få läka hemma under några veckor. Ibland går det inte hur mycket medicin man än proppar i sig. Ibland är den bästa medicinen vila och lugn och ro.
  Och som Regina själv sa: Ingen vet vad hon går igenom förutom hon själv och ev. närstående! Mia, hur svinig känner du dig om du senare skulle få veta att Regina t.ex. fått en riktigt tung kronisk sjukdom? Eller att hennes mamma har det? Eller något annat riktigt jäkla jobbigt?
  Vi måste få vara människor och må dåligt ibland. Det är orimligt att slita ihjäl oss och låtsas allting är bra. Jag är så glad att Regina faktiskt försökt ta hand om sig själv och vila mycket under en svår period. Kram <3

  Reply

  • Egoina

   |

   <3 <3 Tack vad fin du är och tack för rapport från *det riktiga livet* HAHA. Håller med dig i allt! Kram!

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv