Follow my blog with Bloglovin

Listan om vardagar

Något jag värderar högt i min vardag:

Att den är så varierad. Jag vet att jag sagt det tusen gånger, men jag älskar verkligen att jag får variera mellan att sitta på kontor, ha kollegor och att jobba hemifrån. Andra saker jag verkligen uppskattar är att jag inte behöver gå upp lika tidigt längre, att jag inte behöver pendla varje dag och att jag inte behöver stressa med morgondagens kläder samt matlådor varje himla kväll. ÄLSKAR MIN VARDAG.

 

 

Det här äter jag till frukost:

Oftast knäckebröd med mjukost. Gärna en mango samt te till det. Det här äter jag under lång tid. Det tar minst en timme. Hatar att stressa i mig frukost och äter därför ingen om jag inte jobbar hemifrån.

 

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu:

– Svara på de där mejlen jag skjutit upp i en evighet

– Hämta bilen på verkstaden

– Gå med saker till källsorteringen

– Hämta paket

– Skicka in en krönika

– Leta upp alla en miljon dokument banken bett om

– Skicka in DNA-test som jag beställt

– Föra över bilder till min hårddisk

– Sortera bland alla tusentals sladdar jag samlat på mig genom livet

– Köpa nya pepparkorn till min pepparkvarn

– Mejla programmeraren om buggar på bloggen

(jag kom på fler och fler saker under tiden jag skrev denna lista hjälp DET TAR ALDRIG SLUT!)

 

 

När går jag och lägger mig:

Jag försöker gå och lägga mig innan 23.00. Är jag inte trött brukar jag titta på sminkvideos eller matlagningsvideos tills jag blir sömnig. Jag provade att läsa böcker under en period, men om det är en riktigt bra bok har det ju tvärtomeffekt = jag vill fortsätta läsa och blir ännu mer pigg. Så att somna till serier eller böcker är inte min grej. Eller jo, dåliga sådana. Men man kollar väl ändå inte på dåliga serier eller läser dåliga böcker frivilligt.

 

När jag går upp:

Så väldigt olika beroende på hur mycket jag har att göra eller hur dagen ser ut. Jobbar jag i Malmö går jag upp 05.50 och jobbar jag hemifrån försöker gå upp senast 09.00.

 

Då går jag till jobbet:

Ska jag till Malmö går jag hemifrån 06.20. Jobbar jag hemma är jag på jobbet efter de tio stegen det tar att gå till min dator.

 

 

Det här äter jag till lunch:

Matlåda om jag är på kontoret. Jobbar jag hemma kan det blir precis vad som helst. Rester, take away från det vietnamesiska stället, knäckebröd, sallad med vad som finns i kylen eller halloumiwrap.

 

Något jag vill få in i min vardag:

Jag måste få in mer fysisk aktivitet eller träning i min vardag. Inte nödvändigtvis träning som på gym, men en promenad, eller……….ja, jag kom inte på fler alternativ. Fler promenader alltså.

 

Något jag vill få ut ur min vardag:

Alla de där rundorna till köket för att hämta en sked med Nutella. Ett dyrt beroende det där.

 

 

En vanlig vardagsmiddag:

Något i wrap. Så himla bäst. Funkar alltid.

 

Vad jag gör på vardagskvällar:

Om jag känner för att vända på dagen och utnyttja den till att göra något annat än att jobba så tar jag igen det på kvällen (sån lyx att jag kan göra så), annars gör jag det som folk gör mest tänker jag. Hänger i soffan, tittar på serier, ringer någon, äter godis, gör ansiktsmask eller slösurfar. Just nu ser jag Bron (har sparat avsnitt så att jag kan sträckkolla) och letar efter inredning.

 

 

Har jag söndagsångest:

Nej. Jag kan ha söndagsångest åt folk (haha så snäll jag är va), men jag har nog inte det själv längre. Det är klart det är tråkigt att helgen är över, men det är helt ok med måndag igen.

 

84 gillar

Kommentarer (23)

 • Kattis

  |

  “Ett dyrt beroende det där” – om nutella! Haha så länge du inte äter minst ett halvkilo om dagen tänker jag att det är billigare än sånt folk brukar vara beroende av, typ cigaretter. Och verkligen billigare än typ kokain! Så så himla dyrt är det väl inte ;D

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sant! När du lägger upp det sådär så kan jag ju fortsätta med gott samvete 😉

   Svara

   • Kattis

    |

    Det tycker jag! Haha det finns säkert någon skrämd liten vitamin i nutella som det är bra att du får i dig också, så har du två positiva saker med det beroendet: inte lika dyrt som kokain + näringsrikt! (önskar jag kunde ha nutella hemma men har jag det så ryker hela burken på max ett dygn vilket inte känns bra haha)

    Svara

    • Nina

     |

     Hasselnötter är nyttigt!

     Svara

 • Caroline

  |

  Jag och en tjejkompis har bestämt oss för att prova nya fysiska aktiviteter till vi hittar en ny favoritaktivitet. Thai-boxning, poledance, klättring och military training står på schemat hittills. Det kanske kan vara något för dig med? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! Så borde jag också göra 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Ungefär det jag kom på just nu.

  Svara

 • Lisa

  |

  DNA test? Låter så nervöst! Hoppas allt är bra ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Jadå, det är ett sånt där test man får veta var man kommer från. Vilka länder och så. Spännande ju 🙂

   Svara

   • Lisa

    |

    Åh! Du kanske är en hemlig indian 😀

    Svara

 • Ina

  |

  Hör egentligen inte till inlägget men såg att du hade ledvärk. Det finns något som heter MSM som stärker lederna och är bra för naglar hud och hår också. Kolla gärna upp det, kanske det kan vara till någon hjälp =)

  Svara

 • Frida

  |

  Var utomlands och delade dubbelsäng med en kompis en gång, och hon kunde bara somna om hon hade morddokumentärer igång och hörlurar i öronen… Så vaknade jag nån natt när hon somnat med datorn på, och stirrade rakt in i en film med diverse blodiga kroppsdelar och läskigheter haha. Kunde inte sova mer den natten direkt ?

  Svara

 • Emma

  |

  Jag har skrivit ett inlägg om det nya arbetssättet, dvs hur arbetet inte längre är knutet till en specifik plats utan mer är vad vi uträttar! En utveckling i helt rött riktning enligt mig! ?? kram

  Svara

 • Ellen

  |

  Förslag på mer vardagsträning om du inte testat: Yogavidoes på youtube! Jag är också hemma ganska mycket för tillfället och pluggar och brukar köra en video med “Yoga with Adriene” varje dag, hon har också olika månadsutmaningar så man kan följa dag för dag. Är oftast runt en halvtimme, så något man kan klämma in under dagen när man suttit för länge!

  Svara

 • Pamela

  |

  Sitter alltid på jobbet (på morgonen när det är tomt, hihi) och läser alla möjliga bloggar och måste säga.. du är verkligen bra på att uppdatera!! helt underbart.

  Vill också tipsa om att prova äta skalet på mangon!! Du som ändå äter mango mycket. Det låter jättteskevt, jag vet – MEN det är faktiskt gott!, speciellt med lite salt! mmmm mums. Så vågar du inte prova skalet, så måste du i alla fall prova med lite salt! säg gärna vad du tyckter sen 😀

  Trevlig helg!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack <3 Haha oj, spännande tips! Ska prova 🙂

   Svara

 • Carro

  |

  Ett tips för att bli av med Nutella-beroendet, som funkar väldigt bra för mig iaf, är att tänka på att det innehåller mycket palmolja. Tycker synd om djuren och regnskogarna och så är det ju inte bra för oss människor heller.
  Menar inte att skuldbelägga, alla får göra som de vill och Nutella är gott! Men är lättare att bli motiverad till att äta mindre av det genom att tänka på djuren och naturen 🙂

  Vill passa på att tacka dig för att du skriver min favoritblogg också! 😀
  Ha en härlig helg!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Vad dåligt du börjat blogga nu igen, varför? 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Det har väl varit ungefär lika mycket som det brukar. Kanske lite mindre. Ber om ursäkt för det. Jag har haft en jobbig vecka och fått dåliga besked, så har det lite jobbigt just nu. Kram!

   Svara

 • Lina

  |

  Min sambo undrar vad det är för blogg jag läser.
  -Jo det är en tjej som heter Regina som bor i Skåne men i flera år så hade hon som en grej att hon inte skulle avslöja sitt riktigt namn utan man visste bara hennes bloggnamn ‘Egoina’. Hela världen vändes upp och ner när man fick reda på att hon hette Regina men då förstod man valet av bloggnamnet. Så en gång så bad hon sina läsare att nominera och rösta på henne till ett stort bloggpris och det slutade med att hon vann! Hon var liksom relativt stor då men kanske inte riktigt erkänd som bloggerska så folk, andra bloggare, rynkade pannan och undrade om det var uppgjort. Men icke!’

  Kollar sen upp när ‘Egoina vann blog awards’……
  År 2010…??!
  Wut???!!! Är det sant ? tänkte ja kanske 3-4 år sen?? Hängt här länge nu, stannar nog kvar lika länge till minst ❣️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men bästa sammanfattningen!! Så kul att du hängt med så länge och så sjukt att det är så längesedan? ? Kram ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Hej!
  Jag läste en gång att man ska göra olika att göra-listor, dela upp dem efter tema, mest akut eller någon annan indelning som passar (måndagslista, tisdagslista osv). Då blir man faktiskt klar med sin lista och kan känna sig nöjd med det istället för en lång lista som ständigt fylls på och man blir aldrig klar/nöjd.

  Stor kram till dig!

  Svara

 • JUNITJEJ

  |

  Trevligt att läsa! Så snygga glasögon du har!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv