Follow my blog with Bloglovin

Vecka 5

Tänk att för en vecka sedan så vaknade jag och visste inte alls var jag skulle ta vägen framöver. ”Det löser sig”, intalade jag mig själv för att inte få panik. Och det gjorde det! Bara dagen efter var jag en lägenhet rikare. Jag trodde att jag skulle vakna med en overklighetskänsla denna vecka. Men sanningen är att det inte känns så overkligt. Det känns helt rimligt att jag ska bo där. Jag känner mig snarare typ…kär, pirrig och förväntansfull. Men mest tacksam för att saker faller på plats.

Denna vecka tänkte jag ta itu med allt tråkigt som jag inte vill lägga energi på när det närmar sig. Som att googla dammsugare, leta tv på Blocket och fixa med elavtal. Jag har varit osäker på om jag vill ha en tv eller inte. Jag tittar väldigt sällan på tv och har tänkt att det är en onödig pryl att lägga pengar på och inreda efter. Men jag tänker att det känns trevligt med en tv som bakgrundssällskap och exempelvis Nyhetsmorgon på helgmorgnar är ju väldigt mysigt. Så det får nog bli en tv ändå.

Annars har jag en helt vanlig vecka framför mig. Idag ska jag jobba ikapp lite, förbereda något blogginlägg, prata med banken, svara på mejl och sedan ska jag ner i stan och hämta mitt kontrakt på lägenheten : ))

Ha en kickass vecka allihop!

 

130 gillar

Kommentarer (42)

 • L

  |

  Man har ju Netflix/Viaplay/Youtubr på TVn, linjär tv har jag också bara på när jag är ensam och vill ha det där ”kan inte kontrollera vad som är på”-bruset.

  Har kopplat datorn till TVn också så då kan man göra en massa!

  Svara

 • Anna

  |

  Ett tips är att skaffa en liten magisk svart låda som kallas för appel-tv! Jag har sambo men ingen av oss kollar någonsin på ”live” tv, däremot har vi appel-tv inkopplad till tvn, där vi då ser allt på netflix, viaplay, tv4 play, youtube osv. Fast på vår tv istället för på en liten datorskärm eller ipad. Fördelen är också att om du tittar på någon serie på typ Dreamfilm eller liknande så kan du med appel-tvn bara skärmdela från mobil/dator 🙂 Vi överlever inte utan den och använder den varje dag, så TV är ju indirekt ett måste!

  Svara

  • Johannisson

   |

   Chrome cast och tv-spel/switch har man ju sin tv till!

   Svara

   • Lisa

    |

    Verkligen!

    Svara

  • L

   |

   Nyfiken, de flesta smart-tvs gör ju redan allt det där redan, behöver man Apple-TV då? Tänkte på streaming tjänster och skärmdelning.

   Svara

 • J

  |

  När jag och mitt ex flyttade isär för något år sedan så tänkte jag också att jag inte behövde en tv. Men skaffade ändå en smart-tv sen och det är typ bästa köpet jag gjort!! Har jämt på någon serie i bakgrunden på Netflix (typ vänner!) och älskar att kunna använda datorn samtidigt. Dessutom kan man screena youtube från mobilen till tv:n vilket också är sjukt nice. Plus mycket enklare att ha vänner över på filmkväll/seriehäng när man har stor tv än att alla ska behöva trängas framför en datorskärm.
  Så jag säger köööp!

  Svara

 • S

  |

  Alltså, sure, det går att styra vad du har på TVn via datorer och telefoner och paddor och allt möjligt, och får på så vis en stor och trevlig bild. Men nä, våga leva utan TV säger jag! FÖRSTÅ vad skönt att inte ha den där stora tråkiga TVn, och att behöva möblera utefter den… <3

  Svara

  • Mind

   |

   Fast man behöver ju inte möblera efter tvn bara för att man har en. Har tv men inte i vardagsrummet. Jag har inte filmkväll med kompisar så ofta, så det är inga problem att flytta tvn vid behov.

   Svara

 • Robert

  |

  Detsamma! Haft samma funderingar angående TV. 😛

  Svara

 • Jonna

  |

  Det är verkligen värt att kunna sitta framför datorn och ha på tv:n i bakgrunden som sällskapsljud haha. Sen är det också lite mysigt att typ laga mat med tv:n på, att man inte behöver bestämma sig för en serie/film eller liknande att ha på utan låter bara någon kanal rulla.

  Svara

 • Amelia

  |

  Jag förstår inte hur folk lever utan TV eller ens varför. 😛 De jag känner som skryter med att de inte har en TV kollar ju serier på sin lilla laptop via Netflix ändå!? Samma sak fast sämre för ergonomin tänker jag haha 🙂 Nej det är mysigt med typ Vänner eller Sex and the City i bakgrunden.

  Svara

  • Egoina

   |

   Precis, jag tittar genom datorn och har aldrig tyckt att det var ett problem. Snarare tvärtom eftersom datorn är helt flyttbar. Men det där med ergonomin har du ju rätt i. Haha 😉

   Svara

  • Fanny

   |

   Hur ergonomiskt det är beror ju helt på hur man väljer att sitta/ligga framför tv/datorn?

   Svara

 • Jennifer

  |

  Har jag misssat något helt, vad har hänt med F?? Trodde ni skulle köpa ihop? Har ni gjort slut eller har ni blivit särbos?

  Massa kärlek <3

  Svara

 • Marie

  |

  Jag och min sambo köpte en smart-TV 2016 då han klagade så mycket på min TV från 2008 (som iofs inte hade HD men jag var ju van vid det ?). Tänkte att det var sjukt ovärt då men det är riktigt bra, så himla smidigt att ha viaplay, Netflix och Youtube direkt i TVn 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Ska du inte bo ihop med f? 🙂

  Svara

 • anne

  |

  Men va, har du och Fredric gjort slut?? :O Har jag helt missat.. :O

  Svara

 • Josefin

  |

  Tänker på i Vänner när Joey blir chockad över en kvinna som inte har tv, ”what’s all your furniture pointed at?”, haha! Förstår honom dock helt och hållet ?

  Svara

  • Pia

   |

   Hahaha ?

   Svara

 • Moa

  |

  Jag är helt klart pro tv. Vi tittar aldrig linjärt däremot via Apple TV. Åååå vad jag älskar vår Apple TV! Hade nog inte pallat att bara förhålla mig till en dator eller läsplatta. Jag vill ha den där stora skärmen. Plus trevligare om man är fler som tittar 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Gud så mysigt att förbereda inför flytt! Jag är så avundsjuk men så glad för din skull! Jag vill ju också haha! Jag och min kille köpte vår första möbel tillsammans förra veckan och det kändes stort, trots att vi redan har barn ihop haha! Att köpa dubbelsäng kändes helt plötsligt väldigt vuxet (som att ha barn inte gör det eller?! mitt tänk är så ologiskt så det finns ju inte!) 🙂

  Svara

 • L

  |

  Även utan TV måste man ju betala TV-licensen om man har en dator och det känns lite mindre surt att betala (för de kanaler man faktiskt aldrig någonsin kollar på) om man ändå äger en TV, även om man sedan aldrig använder den till annat än Netflix-appar och sånt haha

  Svara

  • Kattis

   |

   Man betalar bara tv-licens för dator om den har tv-kort vilket inte är standard 🙂 så det känns som ett ickeargument.

   Svara

  • Alex

   |

   Nu behöver man dock inte längre betala licens för datorer, det revs upp för ett par år sedan! Det gäller endast om man har ett TV-kort till datorn 🙂

   Svara

   • Sara

    |

    Men snart ska tv-licensen gå på skatten! Superbra tycker jag! Jag kollar inte på linjär tv själv, men jag betalar gärna skatt för oberoende tv ändå.
    Jag förstår inte Apple-tv alls?! Behöver man det?! Jag har playstation som har appar som netflix, hbo och så vidare. Min tv är inte så ny, men om jag köper en ny har den väl fungerande appar i sig själv? Varför behöver man Apple-tv?!

    Svara

 • Lisa

  |

  Jag hade aldrig klarat mig utan en tv. Jag ser alltid på min Blu-ray eller spelar tv-spel och ibland ser jag på någon film eller två. Jag avskyr att spendera sådan lång tid framför datorn då det är mer avkopplande för mig framför en tv. Har en bärbar dator som jag aldrig använder och på min stationära spelar jag sims! 😀

  Svara

  • Lisa

   |

   Okej du MÅSTE göra något åt alla emojis som hamnar ivägen för texten! *tappar pms tålamodet*

   Svara

   • Kattis

    |

    Vilka emojis? 😮

    Svara

    • Lisa

     |

     Men är det bara jag som får det så? Jag surfar genom Internet Explorer och alla kommentarer som jag ser här och kommentarerna jag skriver med en emoji så lägger sig liksom emojin över texten. Så om jag till exempel skriver: Du är så fin! Och lägger till en emoji efter ! Så hamnar emojin över.

     Svara

     • Linda

      |

      Samma här med emojis. Lägger sig över texten.
      Läser via Chrome på mobilen

     • Ellen

      |

      Syns så för mig med, men enbart om jag läser via mobilen.

     • Egoina

      |

      Så störigt! Är det bara så bland kommentarerna, eller i mina blogginlägg också? Skriver ni emojis manuellt, alltså typ: : ) eller är det färdiga emojis i telefonen?

 • Ebba

  |

  Tv är ju guld när Mellot drar igång! MELFEST med alla kompisar i soffan!

  Svara

 • Sofia

  |

  Förstår om du tycker det är jobbigt men när du känner dig redo hör jag gärna om statusen mellan dig och F. Är iallafall sjukt glad å dina vägnar med lägenheten! 🙂

  Svara

 • Sophie

  |

  Tittar typ aldrig på tv, men har en i vardagsrummet ändå. En sån där billig skit-tv där bilden inte riktigt hänger med om det går snabbt, ibland hamnar munnen på folk uppe på kinden eller så hahaha. Men tycker det är trevligt att ha nån gång ibland. Typ när man har besök, när man äter mat och inte orkar leta upp någon serie på netflix osv. Fick chromecast i julklapp förra året men har inte orkat fixa med den ännu, ska ta tag i det snart haha. Är ju jätteskönt att kunna dra upp serien man tittar på i mycket större bild och titta flera tillsammans än när man kollar på paddan! 🙂

  Svara

 • Annie

  |

  Jag är en sån där som inte har tv. 1. För att jag bor i en liten etta och tycker det är så jäklans dålig feng shui att se en tv vad jag än gör… 2. För att jag läser 10 gånger så mycket böcker när jag inte har tv 3. För att bio blir en AMAZING upplevelse när man inte har möjlighet att se filmer på ”storbild” lika lätt-tillgängligt. 4. För att man kan se det mesta via nätet om det är något viktigt (jag följer typ partiledardebatter och bonde söker fru….. Hahah, orimligt)

  Slutsats: Jag fyller min tv-tid med andra sysslor som för mig är viktigare, med en tv skulle latsidan i mig tagit över och jag skulle ugglat framför den istället. Nu läser, pusslar, skriver brev, dansar eller filosoferar jag istället. MEN jag fattar dem som har tv också för det är najs. Så jag tycker du ska köpa… Haha.

  Svara

 • Emmy

  |

  Heja blocket! Älskar när vi (människor på planeten jorden) handlar begagnat ?

  Svara

 • Lovan

  |

  Ska du och F bli särbos? Eller flyttar han med? ❤

  Svara

 • Suss

  |

  Okej jag kan hjälpa dig med en sak; köp en Miele-dammsugare! Mamma köpte en sån och den var en miljon bättre än alla tidigare, vi har hund = mycket hår och smuts. När jag skulle flytta hemifrån så var jag inställd på att köpa en Miele men blev övertalad till att köpa en billigare (Electrolux) istället som skulle vara superbra osv. Skulle dessutom bo i en liten lägenhet så tänkte att det skulle funka, men nej fy vad mycket sämre den är! Förstår att det inte är helt normalt att engagera sig så här mycket i dammsugare haha men jag avskyr smuts och särskilt smutsiga golv ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Vad tycker du är en rimlig prisklass då? Tänkte spontant att jag inte ville lägga mer än 1000, men det kanske jag måste? 🙂

   Svara

   • Suss

    |

    Jag betalade 1500 kr för min Electrolux-dammsugare och den är inte superbra, har behövt silvertejpa den och kan inte byta munstycke (bra när man vill dammsuga möbler/gardiner). Men ja, en Miele är ju mycket dyrare! De håller dock länge utan att ”tappa effekten” 🙂

    Svara

  • Mikaela

   |

   Mina föräldrar har också en Miele och den är fantastisk! Jag nöjde mig också med en Electrolux i min lägenhet men saknar Mielen…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv